Funksjoner i Spilltjenester på Google Play

Med Spilltjenester på Google Play kan du legge til sosiale funksjoner og funksjoner for flere spillere i spillene dine.

Velg en funksjon nedenfor for å få grunnleggende informasjon og finne dokumentasjon om hvordan du implementerer Spilltjenester på Google Play.

Kom i gang

Integrer Google Play Games Services SDK

For å finne ut hvordan du integrerer Google Play Games Services SDK, besøk Google Developers-nettstedet for å finne veiledninger og eksempler for å komme i gang.

Opprett spilloppføringer

Før du kan bruke Spilltjenester på Google Play, må du opprette en spilloppføring i Play-konsollen. Spilloppføringen er separat fra butikkoppføringssiden for appen din.

Sånn legger du til en ny spilloppføring:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Konfigurering Innstillinger> Spillprosjekter.
  3. Klikk på Legg til nytt spill øverst til høyre.

Funksjoner

Prestasjoner

Med prestasjoner er det enklere å beholde spillere ved å legge til belønninger for å ha oppnådd bestemte mål i spillet. Spillere kan tjene erfaringspoeng (XP) for å oppnå prestasjoner i spillet.

Gå til Google Developers-nettstedet for å finne ut hvordan du oppretter og administrerer prestasjoner i Play-konsollen.

Merk: Etter at du har publisert prestasjoner, kan de ikke slettes.

Poengoversikter

Med poengoversikter kan du gi spillerne dine muligheten til å sammenligne poengsummene sine med venner og konkurrere med de beste spillerne.

Gå til Google Developers-nettstedet for å finne ut hvordan du oppretter og administrerer poengoversikter i Play-konsollen.

Merk: Oppføringer i poengoversiktene kan ikke tilbakestilles, men du kan slette eller skjule poengoversikter når som helst.

For å skjule mistenkelige poengsummer i eksisterende poengoversikter kan du slå på manipuleringsbeskyttelse på spillets Poengoversikter-side i Play-konsollen.

Lagrede spill

Med lagrede spill kan du gi spillerne dine en enkel måte å lagre fremdriften sin på. Fremdriften og metadataene til spillerne dine synkroniseres på alle enheter som bruker Spilltjenester på Google Play.

Gå til Google Developers-nettstedet for å finne ut hvordan du implementerer lagrede spill.

Google Play Game Services Publishing API

For å automatisere appkonfigureringen og integrere utgaver i eksisterende automatiske verktøy og prosesser kan du bruke Google Play Games Services Publishing API. Slik slår du på tilgangen til Google Play Game Services Publishing API i Play-konsollen.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Konfigurering Innstillinger > API-tilgang.
  3. Opprett et tilknyttet prosjekt hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Ved siden av «Games Configuration API» klikker du på -knappen.

Administrasjon av flere brukere

Hvis du har flere brukere som administrerer spill i utviklerkontoen din, må du administrere tillatelser fra siden for brukere og tillatelser i Play-konsollen.