Funcions dels serveis de jocs de Google Play

Amb els serveis de jocs de Google Play, pots afegir funcions socials i multijugador atractives als teus jocs.

Tria una de les funcions que indiquem a continuació per llegir-ne informació bàsica i obtenir instruccions sobre com s'implementen els serveis de jocs de Google Play.

Començar

Integrar l'SDK dels serveis de jocs de Google Play

Per obtenir informació sobre com s'integra l'SDK dels serveis de jocs de Google Play, ves al lloc web de Google Developers. Hi trobaràs instruccions i mostres sobre com pots començar.

Crear una fitxa del joc

Per utilitzar els serveis de jocs de Google Play, has de crear una fitxa del joc a Play Console. La fitxa del joc és independent de la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació.

A continuació, t'expliquem com pots afegir una fitxa del joc nova:

1. Obre Play Console.
  2. Ves a Configuració Configuració> Projectes de jocs.
  3. A la part superior dreta, fes clic a Afegeix un joc nou.

Funcions

Assoliments

Els assoliments t'ajuden a retenir els jugadors, ja que els concedeixes recompenses quan completen determinats objectius al joc. Els jugadors poden acumular punts d'experiència (XP) si completen assoliments dins del joc.

Visita el lloc web de Google Developers per aprendre a crear i gestionar assoliments a Play Console.

Nota: no podràs suprimir un assoliment després de publicar-lo.

Marcadors

Als marcadors, els jugadors poden comparar-hi les seves puntuacions amb les dels amics i competir amb els millors jugadors.

Visita el lloc web de Google Developers per aprendre a crear i gestionar marcadors amb Play Console.

Nota: les puntuacions dels marcadors no es poden restablir, però pots suprimir o amagar un marcador en qualsevol moment.

Si vols amagar puntuacions sospitoses d'algun marcador, pots activar la protecció contra manipulacions de marcadors a la pàgina Marcadors del joc a Play Console.

Jocs desats

Els jocs desats et permeten oferir als jugadors la possibilitat de desar fàcilment el seu progrés. El progrés dels jugadors i les seves metadades se sincronitzen en els diversos dispositius que utilitzin els serveis de jocs de Google Play.

Visita el lloc web de Google Developers per obtenir informació sobre com pots implementar els jocs desats.

API de publicació dels serveis de jocs de Google Play

Per automatitzar la configuració de l'aplicació i integrar versions en eines i processos automatitzats, pots fer servir l'API de publicació dels serveis de jocs de Google Play. A continuació t'expliquem com pots activar l'accés a l'API mitjançant Play Console.

1. Obre Play Console.
  2. Ves a Configuració Configuració > Accés a l'API.
  3. Si no ho havies fet encara, crea un projecte enllaçat.
  4. Al costat d'API de configuració de jocs, fes clic al botó per activar-la.

Gestionar diversos usuaris

Si tens diversos usuaris que gestionen jocs al teu compte de desenvolupador, cal que gestionis els permisos des de la pàgina Usuaris i permisos de Play Console.