Utbetalning via elektronisk överföring

På vissa platser kan Google Play-säljare ta emot utbetalningar via elektronisk överföring från Google. Säljaren måste ha lagt till ett bankkonto i Play Console för att kunna ta emot utbetalningar.

Lista över platser

Utvecklare i de länder som anges nedan kan få sina utbetalningar via elektronisk överföring:

Albanien, Algeriet, Amerikanska Jungfruöarna, Argentina, Armenien, Azerbajdzjan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Burundi, Centralafrikanska republiken, Chile, Colombia, Costa Rica, Demokratiska republiken Kongo, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, Ekvatorialguinea, Eritrea, Fiji, Filippinerna, Franska Guyana, Förenade Arabemiraten, Gambia, Ghana, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Indien, Indonesien, Jamaica, Jemen, Jordanien, Kambodja, Kazakstan, Kenya, Kina, Kuwait, Lesotho, Libanon, Liberia, Libyen, Malawi, Malaysia, Mali, Martinique, Mauretanien, Mauritius, Mayotte, Moçambique, Moldavien, Myanmar, Nicaragua, Niger, Nigeria, Nordmakedonien, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Paraguay, Qatar, Réunion, Ryssland, Saudiarabien, Serbien, Sierra Leone, Slovakien, Slovenien, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Togo, Trinidad och Tobago, Tunisien, Turkmenistan, Ukraina, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zambia och Zimbabwe

Information om utbetalning via elektronisk överföring

Saldokrav

Du måste ha ett intjänat saldo på minst det lägsta utbetalningsbeloppet på 100 USD för att få en utbetalning i slutet av betalningsperioden. Om ingenting annat anges i ditt konto finns det inget högsta utbetalningsbelopp.

Valuta för utbetalningar

Google skickar utbetalningar via banköverföring i USD, men banken kan växla detta belopp till din lokala valuta innan pengarna sätts in på ditt bankkonto. Kontakta banken om du vill ha mer information om växelkurser.

Om din bank erbjuder möjligheten att öppna ett konto för amerikanska dollar är detta att föredra.

Utbetalningar till konton i Ryssland kan bara göras till bankkonton för amerikanska dollar.

Utbetalningsplan

Utbetalningar via elektronisk överföring följer samma utbetalningsplan som andra utbetalningar till säljare.

Avgifter för elektronisk överföring

Avgifter för elektroniska överföringar fastställs av banken och kan variera från 0 USD till 50 USD eller mer. Kontakta banken om du vill ha mer information om avgifter i samband med utbetalningar i USD via elektronisk överföring.

Särskilda överväganden för utvecklare i Argentina

Utvecklare i Argentina som tar emot betalningar via elektronisk överföring kan uppmanas av banken att lämna in bilagor som underlag för betalningarna.

I anvisningarna i Communication "A" 6037 förklaras vilka bankformulär som ska lämnas in tillsammans med en utbytesbiljett. Dessa krav på efterlevnad kan krävas av banker oavsett vilket belopp som tas emot.

Kontakta banken om du vill veta vilka dokument som behövs. Du kan behöva ställa ut en faktura enligt argentinska skatteregler. I så fall kan du be din skatterådgivare om hjälp med att skapa en.