Betalingen via overboeking

Op bepaalde locaties ontvangen Google Play-verkopers betalingen via een overboeking van Google. Verkopers moeten een bankrekening toevoegen aan de Play Console om betalingen te ontvangen.

Lijst met locaties

Ontwikkelaars op de onderstaande locaties worden betaald via een overboeking:

Albanië, Algerije, Amerikaanse Maagdeneilanden, Argentinië, Armenië, Azerbeidzjan, Bahama's, Bahrein, Bangladesh, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Chili, China, Colombia, Congo (DRC), Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Fiji, Filipijnen, Frans-Guyana, Gambia, Ghana, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guinee, Guinee Bissau, Haïti, Honduras, India, Indonesië, Jamaica, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Lesotho, Libanon, Liberia, Libië, Malawi, Maleisië, Mali, Martinique, Mauritanië, Mauritius, Mayotte, Moldavië, Mozambique, Myanmar, Nicaragua, Niger, Nigeria, Noord-Macedonië, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Paraguay, Qatar, Réunion, Rusland, Saudi-Arabië, Servië, Sierra Leone, Slovenië, Slowakije, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Togo, Trinidad en Tobago, Tunesië, Turkmenistan, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Wit-Rusland, Zambia en Zimbabwe

Betalingsdetails voor overboekingen

Vereisten voor het saldo

Je verdiende saldo moet de betalingsdrempel van $ 100 bereiken voordat je in aanmerking komt voor een betaling aan het einde van je betalingscyclus. Tenzij anders aangegeven in je account, geldt er geen maximaal betalingsbedrag.

Valuta van betaling

Voor de overboekingen van Google worden Amerikaanse dollars gebruikt. Je bank kan deze fondsen wel omrekenen naar je lokale valuta voordat het geld wordt toegevoegd aan je bankrekening. Neem contact op met je bank voor meer informatie over wisselkoersen.

Als je bank de mogelijkheid biedt om dollarrekeningen te openen, krijgt deze optie de voorkeur.

Betalingen voor accounts in Rusland kunnen alleen worden betaald naar dollarrekeningen.

Betalingsschema

Voor betalingen via overboeking wordt hetzelfde betalingsschema gehanteerd als voor andere betalingen aan verkopers.

Kosten voor overboekingen

De kosten voor overboekingen worden bepaald door je bank en kunnen variëren van $ 0 tot $ 50 of meer. Neem contact op met je bank voor meer informatie over de kosten voor het ontvangen van overboekingen in Amerikaanse dollars.

Speciale aandachtspunten voor ontwikkelaars in Argentinië

Ontwikkelaars in Argentinië die betalingen via overboeking krijgen, kunnen door hun bank worden gevraagd om ondersteunende documenten te leveren wanneer ze betalingen krijgen.

Instructies zijn te vinden in bericht 'A' 6037. Hierin wordt beschreven welke bankformulieren moeten worden ingevuld, samen met een uitwisselingsbewijs. Deze nalevingsvereisten kunnen worden afgedwongen door banken, ongeacht het ontvangen bedrag.

Neem contact op met je bank om te zien welke documenten je nodig hebt. Je kunt worden gevraagd een factuur aan te leveren in overeenstemming met de lokale belastingwetten in Argentinië. In dat geval kun je je belastingadviseur om hulp vragen.