Protegir el compte de desenvolupador

Google ofereix moltes eines i pràctiques recomanades que et poden ajudar a protegir el teu compte de Play Console.

Com a part de l'Acord de distribució per a desenvolupadors, ets responsable de mantenir la seguretat i la privadesa de la informació dels teus clients.

A continuació t'expliquem algunes maneres de protegir el teu compte de desenvolupador:

Crear una contrasenya segura

Quan creïs una contrasenya, utilitza una contrasenya única (diferent de la contrasenya que fas servir en altres llocs) que barregi lletres, números i símbols. A més, canvia-la sovint per ajudar a prevenir l'accés no autoritzat.

Si vols obtenir consells per configurar una contrasenya segura, vés al Centre d'ajuda de Comptes de Google.

Confidencialitat de la contrasenya

Si utilitzes Gmail o el centre de pagaments de Google amb el mateix compte de Google que fas servir per a Play Console i comparteixes la contrasenya, també concedeixes accés a la resta de comptes.

Si comparteixes la contrasenya, és possible que altres usuaris puguin accedir a la informació financera desada al teu compte de Google i als teus correus electrònics de Gmail, que poden contenir informació confidencial sobre els clients o l'empresa.

Si altres usuaris necessiten accés a Play Console, els propietaris de comptes poden afegir-los a un compte de desenvolupador.

Gestionar l'accés al compte

En lloc de compartir un compte, els propietaris poden afegir altres usuaris a un compte de desenvolupador. Un cop s'hagin afegit al teu compte, els usuaris poden iniciar la sessió a Play Console amb la seva pròpia adreça electrònica.

És recomanable que els propietaris de comptes revisin de manera periòdica qui té accés al seu compte de desenvolupador de Google Play. A més, assegura't que el teu equip tingui com a política suprimir ràpidament els usuaris que ja no necessitin tenir accés al teu compte de desenvolupador.

Utilitzar un compte diferent per al compte de desenvolupador

Si el compte de desenvolupador està enllaçat al teu compte personal de Google, valora la possibilitat de crear un altre compte per utilitzar-lo amb el compte de desenvolupador. D'aquesta manera, si un compte es posa en perill, l'altre encara pot ser segur.

Si ja t'has registrat, el nostre equip d'assistència pot transferir les teves aplicacions a un compte nou. Per fer-ho, registra un compte de desenvolupador nou i, a continuació, prepara la transferència i sol·licita-la al nostre equip d'assistència.

Nota: si tanques el compte anterior, et reembossarem la quota inicial de registre de 25 USD.

Actualitzar les adreces electròniques

A més del compte de Google que utilitzes per registrar-te al compte de desenvolupador, et recomanem que utilitzis una altra adreça electrònica perquè els clients contactin amb tu en relació amb la teva aplicació. Si utilitzes dos comptes diferents i un es posa en perill, l'altre encara pot ser segur.

A la pàgina Fitxa de Play Store de la teva aplicació, a "Dades de contacte", pots actualitzar l'adreça electrònica disponible per als usuaris a Google Play.

Si cal, Google farà servir l'adreça electrònica que vas utilitzar per registrar-te al compte de desenvolupador per contactar amb tu. Assegura't de consultar periòdicament el correu electrònic del teu compte de desenvolupador per no perdre't cap missatge important.

Comptes en perill

Si creus que el teu compte s'ha posat en perill, contacta amb el nostre equip d'assistència i proporciona tota la informació que tinguis. El nostre equip d'assistència revisarà el teu compte per detectar qualsevol senyal d'activitat no autoritzada.

Per ajudar en la investigació i recuperar l'accés al compte, vés al Centre d'ajuda de Gmail per obtenir ajuda amb comptes en perill.

Nota: si el compte s'ha posat en perill, et recomanem que el protegeixis per evitar que s'hi produeixin problemes en el futur. Per protegir el compte de desenvolupador i els usuaris, activa la verificació en dos passos.

Problemes amb el nom d'usuari i la contrasenya

Si tens problemes per iniciar la sessió al compte, pots obtenir ajuda a la pàgina Recuperació del compte de Google.

Vés a Recuperació del compte de Google

Seguretat addicional del compte

Verificació en dos passos

Una manera eficaç de protegir el teu compte de desenvolupador és activar la verificació en dos passos a tots els comptes amb accés a Play Console.

Amb la verificació en dos passos, utilitzes un número de telèfon o un dispositiu mòbil per recuperar un codi de verificació que es demana cada vegada que inicies la sessió al teu compte amb un dispositiu nou. Pots donar autorització a diversos dispositius i configurar opcions de seguretat.

A més, si utilitzes un compte de Google Apps, l'administrador pot configurar la verificació en dos passos al teu domini. Per obtenir més informació, vés al Centre d'ajuda de Google Apps.

Revisar l'activitat del compte

Pots supervisar l'activitat al teu compte de diverses maneres:

Registrar-se a Google Play App Signing o fer una còpia de seguretat del magatzem de claus

Assegura't de registrar-te a Google Play App Signing o de fer una còpia de seguretat del magatzem de claus en un lloc segur i protegit. Sense el magatzem de claus no pots actualitzar les aplicacions, perquè sempre has de signar totes les versions de l'aplicació amb la mateixa clau.

Consell: si vols fer una còpia de seguretat del magatzem de claus (Drive, Gmail, etc.) amb un compte de Google, fes-ne servir un de diferent del que utilitzes per al compte de desenvolupador. Fer còpies de seguretat del magatzem de claus amb un compte diferent pot contribuir a minimitzar el risc de perdre el magatzem de claus si pirategen el teu compte de desenvolupador.

Més consells de seguretat