Lägga till användare i utvecklarkonton och hantera behörigheter

Det finns tre olika åtkomstnivåer i Play Console: kontots ägare, administratörer och användare. Åtkomsttypen avgör vilka åtgärder du kan utföra och vilken information du kan visa i Play Console. Som administratör har du tillgång till användarhantering, med vars hjälp du på ett säkert sätt kan styra vilka delar av Play Console som teamet i övrigt får se beroende på roll, vilken data de har åtkomst till och vilka inställningar de kan ändra.

Nivåer av kontoåtkomst

Typ Beskrivning
Kontots ägare
  • Det första kontot som registrerades på Play Console
  • Har fullständig åtkomst till Play Console
  • Kan bjuda in och ta bort användare och hantera enskilda behörigheter
  • Är den enda som kan ha en länkad betalningsprofil som används för att sälja betalappar
  • Är den enda som kan redigera uppgifterna på sidan Betalningsinställningar i Play Console
  • Är den enda som kan redigera uppgifterna i utvecklarprofilen i Play Console
  • Är den enda som kan redigera uppgifter för API-åtkomst i Play Console

Administratör

• Har behörigheten Administratör (alla behörigheter)
  • Kan ges åtkomst till alla appar eller till enskilda appar
  • Kan bjuda in och ta bort användare och hantera enskilda behörigheter
  • Behöver inte betala registreringsavgiften på 25 USD
Användare
  • Kan ha olika nivåer av åtkomst till Play Console
  • Kan ges åtkomst till alla appar eller till enskilda appar
  • Kan inte bjuda in användare eller redigera behörigheter
  • Behöver inte betala registreringsavgiften på 25 USD

Ge användarna åtkomst

Steg 1: Avgör om användaren behöver åtkomst till kontot eller en app

Innan du tilldelar behörigheter ska du ta ställning till om användaren behöver åtkomst på kontonivå eller appnivå:

• Konto: Kontobehörigheter gäller för alla appar i utvecklarkontot.
  • App: Appbehörigheter gäller bara för den valda appen.

Vissa behörigheter är bara tillgängliga för användare på app- eller kontonivå. Mer information om hur konto- och appåtkomst kan påverka en behörighet finns i avsnittet med definitioner av och användningsområden för behörigheter.

Steg 2: Lägg till användare och aktivera eller inaktivera behörigheter

Som kontots ägare eller administratör kan du lägga till användare i kontot i Play Console och hantera behörigheter för alla appar eller för enskilda appar. Läs igenom avsnittet med definitioner av och användningsområden för behörigheter och se till att du förstår dem innan du lägger till användare och aktiverar eller inaktiverar behörigheter.

1. Öppna Play Console(Användare och behörigheter > Bjud in nya användare).
  2. Om du vill hantera behörigheter för en befintlig användare klickar du var som helst på den användarens rad i användartabellen.
  3. Om du vill lägga till en ny användare anger du användarens e-postadress och anger utgångsdatum för åtkomst om det behövs. Se till att du har administratörsbehörighet (alla behörigheter) på kontonivå.
    Obs! Inbjudna användare kan bara logga in på Play Console med samma e-postadress som du angav. Om du inte väljer något utgångsdatum för åtkomst har användaren dessutom alltid åtkomst till kontot eller appen i Play Console på obestämd tid.
  4. Välj de behörigheter du vill ska gälla för specifika appar på fliken Appbehörigheter. På fliken Kontobehörigheter kan du välja vilka behörigheter som ska gälla för alla appar i utvecklarkontot.
    • Om du vill lägga till en app i behörighetstabellen väljer du Lägg till app på fliken Appbehörigheter och klickar på Använd.
  5. Välj Bjud in användare.

Komprimera alla Utöka alla

Definitioner av och användningsområden för behörigheter

Allmänna behörigheter

Administratör (alla behörigheter)
Rättigheter Användning
  • Bjuda in användare.
  • Hantera andra användares behörigheter.
  • Ta bort användare.

Behörigheten ger användaren administratörsåtkomst. Administratören får även alla andra behörigheter.

• Om denna behörighet angetts per app kan administratören se alla användare med behörighet att komma åt samma appar. Administratörer på appnivå kan inte ta bort användare med global åtkomst.
  • Om behörigheten är inställd på global kan administratören även ändra utgångsdatum för åtkomst och granska ändringar som har gjorts i Play Console med hjälp av aktivitetsloggen.
Visa appinformation (skrivskyddat)

Rättigheter

Användning

• Skrivskyddad åtkomst till all appinformation, inklusive relaterade projekt i Google Play Spel-tjänster utom ekonomiska uppgifter.
Visa information om appkvalitet (skrivskyddat)

Rättigheter

Användning

• Skrivskyddad åtkomst till Android-diagnoser och förlanseringsrapporter samt grundläggande information om biprodukter, kanaler och versioner.
  • Användare med den här behörigheten kan inte redigera information eller göra några ändringar.
  • Om du vill ge åtkomst till annan appdata eller tillåta dessa användare att göra ändringar ska du välja behörigheten Visa appinformation och ladda ned grupprapporter (skrivskyddat) innan du beviljar åtkomst till andra kontobehörigheter.
Visa appinformation och ladda ned grupprapporter (skrivskyddat)

Rättigheter

Användning

• Skrivskyddad åtkomst till all appinformation för alla appar, inklusive alla projekt i Google Play Spel-tjänster utom ekonomiska uppgifter.
  • Ladda ned grupprapporter.
  • Användaren får åtkomst till alla nya appar eller spel som läggs till på Play Console senare.
  • Användaren kan se alla spel, även sådana som inte har länkats till någon app.
  • Om du vill ge användare åtkomst till ekonomiska uppgifter ger du dem behörigheten Visa ekonomiska uppgifter.
  • Den här behörigheten är enbart tillgänglig för användare med kontoåtkomst. Motsvarande behörighet med appåtkomst heter Visa appinformation (skrivskyddat).
Redigera och radera utkast av appar
Rättigheter Användning
  • Redigera och radera utkast av appar.
  • Detta ger inte behörighet att påbörja lanseringen av en version.
  • Den här behörigheten är enbart tillgänglig för användare med appåtkomst. Motsvarande behörighet med kontoåtkomst heter Skapa, redigera och radera utkast av appar.
Skapa, redigera och radera utkast av appar
Rättigheter Användning
  • Skapa nya utkast av appar.
  • Redigera och radera utkast av appar.
Hantera policydeklarationer
Rättigheter Användning
  • Redigera och skicka in policydeklarationer, till exempel avsnittet om datasäkerhet och behörighetsdeklarationer.
Visa ekonomiska uppgifter
Rättigheter Användning
  • Visa ekonomiska rapporter och försäljningsrapporter.
  • Åtkomst till Purchases API
  • Visa intäktsuppgifter för relaterade projekt i Google Play Spel-tjänster.
Visa ekonomiska uppgifter, beställningar och svar på uppsägningsenkäter
Rättigheter Användning
  • Visa ekonomiska rapporter, försäljningsrapporter och beställningar.
  • Åtkomst till Purchases API
  • Visa intäktsuppgifter för relaterade projekt i Google Play Spel-tjänster.
  • Ladda ned skriftliga svar på uppsägningsenkäten.
  • Den här behörigheten är enbart tillgänglig för användare med kontoåtkomst. Motsvarande behörighet med appåtkomst heter Visa ekonomiska uppgifter.
Hantera beställningar och prenumerationer
Rättigheter Användning
  • Visa beställningar.
  • Återbetala beställningarna.
  • Säga upp prenumerationer.
  • Detta ger inte behörighet att se sammanställda ekonomiska rapporter. För detta krävs behörigheten Visa ekonomiska uppgifter.
Publicera versioner i produktionskanalen, utesluta enheter och använda appsignering via Play
Rättigheter Användning
  • Skapa, redigera och lansera versioner i produktionskanalen.
  • Sluta publicera appar och återuppta publiceringen av dem.
  • Utesluta enheter i enhetskatalogen.
  • Signera APK-filer med appsignering via Play.
  • Detta ger behörighet att publicera appar i produktionskanalen på Google Play.
Publicera appar i testkanaler
Rättigheter Användning
  • Ladda upp utkast av appar.
  • Skapa, redigera och lansera versioner i testkanaler.
  • Sluta publicera och återuppta publiceringen av appar som tidigare publicerats i en testkanal.
  • Ladda upp och ändra .obb-filer.
  • Redigera viktig information om appar som inte är aktiva i produktionskanalen.
  • Ladda upp APK-filer för intern delning.
  • Detta ger inte behörighet att publicera appar i produktionskanalen på Google Play.
Hantera testkanaler och redigera listor över testare
Rättigheter Användning
  • Ändra testkonfiguration för interna, öppna och slutna kanaler.
  • Hantera listor över testare och användare.
  • Detta ger inte behörighet att publicera appar i produktionskanalen på Google Play.
Hantera butiksvisning
Rättigheter Användning
  • Redigera butiksuppgifter (inklusive text och bild) och utföra experiment med butiksuppgifter.
  • Redigera priser, produkter i appar och prismallar.
  • Redigera distributionsinformation, inklusive innehållsklassificering.
  • Skapa och redigera kampanjer eller reor.
  • Hantera sparade enhetsfilter i enhetskatalogen.
  • Skapa och redigera kampanjinnehåll.
  • Användare med den här behörigheten kan inte utesluta enheter i enhetskatalogen.
Svara på recensioner
Rättigheter Användning
  • Svara på recensioner på Google Play.
  • Ändra kontaktuppgifterna som används i svarsförslag.
  • Användare utan den här behörigheten kan fortfarande se betyg och recensioner, men de kan inte svara på dem.

Behörigheter för hanterad Google Play

Skapa och publicera privata appar för organisationen
Rättigheter Användning
  • Skapa, redigera och publicera privata appar som enbart är tillgängliga för användare inom organisationen.
  • Denna behörighet gäller privata appar via hanterad Google Play och ger inte användare behörighet att hantera kanaler för interna tester eller publicera offentliga appar på Google Play.

Behörigheter för Google Play Spel-tjänster

Redigera projekt i Google Play Spel-tjänster
Rättigheter Användning
  • Redigera projekt i Google Plays speltjänster för alla appar.
Publicera projekt i Google Play Spel-tjänster
Rättigheter Användning
  • Publicera nya projekt i Google Play Spel-tjänster för alla appar.
  • Sluta publicera projekt och återuppta publiceringen av dem.
  • Den här behörigheten är enbart tillgänglig för användare med åtkomst på kontonivå.
  • Användare behöver även behörighet att komma åt spelet på Google Developers Console.

Hantera användarnas åtkomst

Kontokrav för inbjudna användare

Användare som har bjudits in till Play Console måste logga in med ett Google-konto med samma e-postadress som inbjudan skickades till av administratören eller Play Console-kontots ägare. Användarna kan skapa ett Google-konto med en ny Gmail-adress (@gmail.com) eller med en e-postadress de redan har, t.ex. på jobbet.

Om en inbjuden användare behöver kunna använda Play Console med en annan e-postadress måste hen kontakta administratören och be om en ny inbjudan till rätt e-postadress.

Om användaren inte tackar ja till inbjudan och loggar in inom 30 dagar upphör inbjudan att gälla och administratören måste skicka en ny inbjudan.

Visa skickade inbjudningar

När du har skickat en inbjudan läggs användarens e-postadress till i listan med statusen Inbjudan har skickats. Om ett utgångsdatum för åtkomst har angetts står det i inbjudan. När användaren tackar ja till inbjudan får kontots ägare ett bekräftelsemeddelande och användarens status ändras till Aktiv.

Uppdatera utgångsdatum för åtkomst

Om du är kontots ägare kan du uppdatera utgångsdatumet för användarnas åtkomst så här:

1. Öppna Play Console (Användare och behörigheter > Hantera användare).
  2. Välj användare som utgångsdatumet för åtkomst förlängs för i rullgardinsmenyn.
  3. Välj de användare vars åtkomst du vill förlänga i tabellen och klicka på Förläng åtkomst.
  4. Välj hur länge du vill förlänga åtkomsten och klicka på Förläng åtkomst.
  5. Spara ändringarna genom att välja Bekräfta.

Om du vill uppdatera utgångsdatumet för en enskild användares åtkomst gör du så här:

1. Öppna Play Console (Användare och behörigheter > Användaruppgifter).
  2. Klicka var som helst på användarens rad i användartabellen.
  3. På sidan Användaruppgifter markerar du rutan bredvid Ställ in utgångsdatum för åtkomst.
  4. Ange ett utgångsdatum för åtkomst eller välj ett i kalendern.
  5. Klicka på Spara ändringar.
Ta bort användare

Om du är kontots ägare kan du göra så här för att ta bort användarnas åtkomst:

1. Öppna Play Console (Användare och behörigheter > Hantera användare).
  2. Välj de användare du vill ta bort i rullgardinsmenyn.
  3. Markera de användare som ska tas bort i tabellen och välj Ta bort.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Så här tar du bort en användares åtkomst individuellt:

1. Öppna Play Console (Användare och behörigheter > Användaruppgifter).
  2. Klicka var som helst på användarens rad i användartabellen.
  3. Välj Ta bort användaren på sidan Användaruppgifter.
Fel 403

Om du får felmeddelandet Fel 403 i Play Console ber du kontots ägare att ge dig behörighet till den aktuella appen.

Behörigheter för integrerade funktioner

Användarbehörigheter för Google Play Spel-tjänster

Användare på Play Console måste uppfylla följande krav för att få åtkomst till uppgifter i Google Play Spel-tjänsterna:

Åtkomst Krav
  • Visa ett projekt i Google Play Spel-tjänster.
  • Skapa projekt i Google Play Spel-tjänster, redigera spel eller länka nya appar.
  • Åtkomst till ekonomiska uppgifter för Google Play Spel-tjänster.

Om du vill lägga till en användare i ett projekt efter att du har skapat det i Google Play Spel-tjänster måste du utöka en befintlig användares rättigheter på Play Console och lägga till användaren i Google Developers Console så att hen kan redigera och publicera projekt i Google Play Spel-tjänster.

Så här lägger du till en användare i ditt projekt i Google Developers Console:

1. Logga in i Google Play Console.
  2. Välj ett projekt.
  3. Välj Behörigheter i menyn till vänster.
  4. Välj Lägg till medlem upptill på skärmen.
  5. Skriv e-postadressen till den användare som du lade till i Play Console.
  6. Välj en behörighetsnivå.
  7. Välj Lägg till.
Användarbehörigheter för Googles betalningscenter

Om du vill ge en användare åtkomst till rapporter i Googles betalningscenter måste du lägga till användaren i inställningarna för Googles betalningscenter. Behörigheterna för Play Console är skilda från de behörigheter som hanteras i Googles betalningscenter.

Så här lägger du till en användare i Google betalningscenter:

1. Logga in på Google betalningscenter.
  2. Välj Inställningar Inställningar i menyn till vänster.
  3. Välj Hantera betalningsanvändare > Lägg till en ny användare under Betalningsanvändare.
  4. Lägg till uppgifterna enligt anvisningarna på skärmen.
  5. Välj Bjud in.

Relaterat innehåll

• Läs mer om att lägga till användare och hantera användarbehörigheter i Play Academy.