Legg til brukere i utviklerkontoen og administrer tillatelser

Det finnes 3 forskjellige tilgangsnivåer i Play-konsollen: kontoeier, administratorer og brukere. Tilgangsnivået ditt bestemmer hvilke handlinger som er tilgjengelige for deg, og hvilken informasjon du har tilgang til i Play-konsollen. Som administrator kan du bruke brukeradministreringen til å administrere hvilke deler av Play-konsollen teamet ditt kan se (basert på roller), hvilke data de har tilgang til, og hvilke innstillinger de kan endre.

Tilgangsnivåer for kontoer

Type Beskrivelse
Kontoeier
  • Den første registrerte kontoen i Play-konsollen
  • Har full tilgang til Play-konsollen
  • Kan invitere og fjerne brukere samt administrere enkelttillatelser
  • Er den eneste personen som kan ha en tilknyttet betalingsprofil for å selge apper som koster penger
  • Er den eneste personen som kan endre informasjon på siden for betalingsinnstillinger i Play-konsollen
  • Er den eneste personen som kan endre informasjon i utviklerprofilen i Play-konsollen
  • Er den eneste personen som kan endre API-tilgangsinformasjon i Play-konsollen

Administrator

• Har tillatelsen «Administrator (alle tillatelser)»
  • Kan få tilgang til alle apper eller bare spesifikke apper
  • Kan invitere og fjerne brukere samt administrere individuelle tillatelser
  • Trenger ikke å betale registreringsavgiften på USD 25
Bruker
  • Kan ha ulike nivåer av tilgang til Play-konsollen
  • Kan få tilgang til alle apper eller bare spesifikke apper
  • Kan ikke invitere brukere eller endre tillatelser
  • Trenger ikke å betale registreringsavgiften på USD 25

Gi brukere tilgang

Trinn 1: Bestem om brukeren trenger konto- eller apptilgang

Før du konfigurerer tillatelser, må du avgjøre om brukeren trenger tilgang på konto- eller appnivå:

• Konto: Kontotillatelser gjelder for alle apper i utviklerkontoen din.
  • App: Apptillatelser gjelder bare for den valgte appen.

Enkelte tillatelser er bare tilgjengelige for brukere på app- eller kontonivå. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan konto- og apptilgang kan påvirke en bestemt tillatelse, kan du se delen om definisjoner av og bruksområder for tillatelser.

Trinn 2: Legg til brukere og slå tillatelser på eller av

Hvis du er en kontoeier eller administrator, kan du legge til brukere i kontoen din for Play-konsollen og administrere tillatelser for alle apper eller for spesifikke apper. Før du legger til brukere og slår tillatelser på eller av, bør du lese gjennom delen om definisjoner av og bruksområder for tillatelser og forsikre deg om at du forstår innholdet.

1. Åpne Play-konsollen(Brukere og tillatelser > Inviter nye brukere).
  2. Du kan administrere tillatelser for en eksisterende bruker ved å klikke hvor som helst på raden til brukeren i brukertabellen.
  3. Hvis du vil legge til en ny bruker, skriver du inn brukerens e-postadresse og angir en utløpsdato for tilgangen om nødvendig. Sørg for at du har administratortillatelse (alle tillatelser) på kontonivå.
    Merk: Inviterte brukere kan bare logge på Play-konsollen med den samme e-postadressen som du har oppgitt. Hvis du ikke velger utløpsdato for tilgangen, har brukeren kontinuerlig tilgang til kontoen eller appen i Play-konsollen på ubestemt tid.
  4. Velg tillatelsene som skal gjelde for bestemte apper, via Apptillatelser-fanen. For å velge tillatelser som skal gjelde for alle apper i utviklerkontoen, bruk Kontotillatelser-fanen.
    • For å legge til en app i tillatelsestabellen, åpne Apptillatelser-fanen, velg Legg til app og klikk deretter på Bruk.
  5. Velg Inviter bruker.

Skjul alt Vis alt

Definisjoner av og bruksområder for tillatelser

Generelle tillatelser

Administrator (alle tillatelser)
Rettigheter Merknader om bruk
  • Inviter brukere.
  • Administrer tillatelser for andre brukere.
  • Fjern brukere.

Med denne tillatelsen får en bruker administratortilgang. Med denne tillatelsen får en administrator også alle andre tillatelser.

• Hvis denne tillatelsen er angitt per app, kan administratoren se alle brukere som har tilgang til de samme appene. Administratorer på appnivå kan ikke fjerne brukere med global tilgang.
  • Hvis denne tillatelsen er angitt som «Globalt», kan administratoren også endre utløpsdatoer for tilgang og gjennomgå endringer som er gjort i Play-konsollen, med aktivitetsloggen.
Se appinformasjon (skrivebeskyttet)

Rettigheter

Merknader om bruk

• Lesetilgang til all appinformasjon, inkludert eventuelle tilknyttede prosjekter i Spilltjenester på Google Play, men ikke økonomiske data
Se informasjon om appkvalitet (skrivebeskyttet)

Rettigheter

Merknader om bruk

• Lesetilgang til Android-nøkkelstatistikk på appnivå og rapporter før lansering, i tillegg til grunnleggende informasjon om artefakter, målgrupper og utgaver.
Se appinformasjon og last ned masserapporter (skrivebeskyttet)

Rettigheter

Merknader om bruk

• Lesetilgang til all appinformasjon for alle apper, inkludert alle prosjekter i Spilltjenester på Google Play, men ikke økonomiske data.
  • Last ned masserapporter.
  • Brukeren får tilgang til alle nye apper og spill du legger til i Play-konsollen.
  • Brukeren kan se alle spillene – også de som ikke er tilknyttet noen app.
  • For å gi tilgang til økonomiske data, gi brukeren tillatelsen «Se økonomiske data».
  • Denne tillatelsen er bare tilgjengelig for brukere med «Konto»-tilgang. Tilsvarende «App»-tillatelse er Se appinformasjon (skrivebeskyttet).
Endre og slette apputkast
Rettigheter Merknader om bruk
  • Endre og slett eksisterende apputkast.
  • Denne tillatelsen gir ikke brukere tillatelse til å starte lanseringen av nye utgaver.
  • Denne tillatelsen er bare tilgjengelig for brukere med «App»-tilgang. Tilsvarende «Konto»-tillatelse er Opprett, endre og slett apputkast.
Opprett, endre og slett apputkast
Rettigheter Merknader om bruk
  • Opprett nye apputkast.
  • Endre og slett eksisterende apputkast.
Administrer erklæringer om retningslinjer
Rettigheter Merknader om bruk
  • Rediger og send inn erklæringer om retningslinjer, for eksempel datasikkerhetsdelen og tillatelseserklæringer.
Se økonomiske data
Rettigheter Merknader om bruk
  • Se økonomiske rapporter og salgsrapporter.
  • Tilgang til Purchases API
  • Se inntektsinformasjon for eventuelle tilknyttede prosjekter i Spilltjenester på Google Play.
Se økonomiske data, bestillinger eller svar på undersøkelsen om oppsigelser
Rettigheter Merknader om bruk
  • Se økonomiske rapporter, salgsrapporter og bestillinger.
  • Tilgang til Purchases API
  • Se inntektsinformasjon for eventuelle tilknyttede prosjekter i Spilltjenester på Google Play.
  • Last ned skriftlige svar på undersøkelsen om oppsigelser.
  • Denne tillatelsen er bare tilgjengelig for brukere med «Konto»-tilgang. Tilsvarende «App»-tillatelse er Se økonomiske data.
Administrer bestillinger og abonnementer
Rettigheter Merknader om bruk
  • Se bestillinger.
  • Refunder bestillinger.
  • Si opp abonnementer.
  • Denne tillatelsen gir ikke brukere tillatelse til å se samlede økonomiske rapporter. Dette krever tillatelsen Se økonomiske data.
Gi ut produksjonsversjoner, utelat enheter, og bruk Play-appsignering
Rettigheter Merknader om bruk
  • Opprett, endre og lanser produksjonsversjoner.
  • Opphev publisering av apper og publiser dem på nytt.
  • Utelat enheter i enhetskatalogen.
  • Bruk Play-appsignering til å signere APK-er.
  • Denne tillatelsen gir brukere tillatelse til å publisere produksjonsversjoner av apper på Google Play.
Gi ut apper til testmålgrupper
Rettigheter Merknader om bruk
  • Last opp apputkast.
  • Opprett, endre og lanser utgaver i testmålgrupper.
  • Opphev publiseringen av apper og publiser apper på nytt når appen tidligere er publisert til en testmålgruppe.
  • Last opp og endre OBB-filer.
  • Rediger versjonsnotater for apper som ikke er aktive i produksjon.
  • Last opp APK-er for intern deling.
  • Denne tillatelsen gir ikke brukere tillatelse til å publisere produksjonsutgaver av apper på Google Play.
Administrer testmålgrupper og endre testerlister
Rettigheter Merknader om bruk
  • Endre testkonfigurasjonen for interne, åpne og lukkede målgrupper.
  • Administrer lister over testere samt tilknyttede brukere.
  • Denne tillatelsen gir ikke brukere tillatelse til å publisere produksjonsutgaver av apper på Google Play.
Administrer butikktilstedeværelse
Rettigheter Merknader om bruk
  • Endre informasjon i butikkoppføringen (inkludert tekst og bilder), og utfør eksperimenter med butikkoppføringer.
  • Endre pris, produkter i appen og prismaler.
  • Distribuer informasjon, inkludert egnethet.
  • Opprett og endre kampanjer eller salg.
  • Administrer lagrede enhetsfiltre i enhetskatalogen,
  • Opprett og endre markedsføringsinnhold.
  • Denne tillatelsen gir ikke brukere tillatelse til å utelate enheter i enhetskatalogen.
Svar på anmeldelser
Rettigheter Merknader om bruk
  • Svar på anmeldelser på Google Play.
  • Endre kontaktinformasjonen som brukes i foreslåtte svar.
  • Brukere uten denne tillatelsen kan fortsatt se vurderinger og anmeldelser, men de kan ikke svare på dem.

Tillatelser for administrering i Google Play

Opprett og publiser private apper til organisasjonen din
Rettigheter Merknader om bruk
  • Kan opprette, endre og publisere private apper som bare er tilgjengelige for brukere i organisasjonen din.
  • Denne tillatelsen gjelder private apper som bruker administrering i Google Play, og den gir ikke brukere tillatelse til å administrere interne testmålgrupper for utgivelsen eller publisere offentlige apper på Google Play.

Tillatelser for Spilltjenester på Google Play

Endre prosjekter i spilltjenester på Google Play
Rettigheter Merknader om bruk
  • Endre prosjekter i spilltjenester på Google Play for alle apper.
Publisere prosjekter i spilltjenester på Google Play
Rettigheter Merknader om bruk
  • Publiser nye prosjekter i Spilltjenester på Google Play for alle apper.
  • Opphev publiseringen av eksisterende prosjekter, og publiser dem på nytt.
  • Denne tillatelsen er bare tilgjengelig for brukere med «Konto»-tilgang.
  • Brukerne må også ha tilgang til spillet i Google Developers Console.

Administrer brukertilgang

Kontokrav for inviterte brukere

Når brukere får en tilgangsinvitasjon til Play-konsollen, må de logge på med en Google-konto med den samme e-postadressen som administratoren eller kontoeieren i Play-konsollen sendte invitasjonen til. Brukere kan opprette en Google-konto med en ny Gmail-adresse (@gmail.com) eller en eksisterende e-postadresse, for eksempel en jobb-e-postadresse.

Hvis en invitert bruker trenger tilgang til Play-konsollen med en annen e-postadresse, må hen kontakte administratoren og be hen om å sende en ny invitasjon til den foretrukne e-postadressen.

Hvis en bruker ikke godtar en invitasjon og ikke logger på innen 30 dager, utløper invitasjonen. Administratoren må da sende en ny invitasjon.

Se sendte invitasjoner

Når du har sendt en invitasjon, får brukerens e-postadresse statusen «Invitasjon er sendt». Hvis brukerens tilgang har en utløpsdato, vises den i invitasjonen. Når brukeren godtar invitasjonen, får kontoeieren en e-postbekreftelse, og statusen til brukeren endres til «Aktiv».

Oppdater utløpsdatoer for kontoer

Hvis du er kontoeieren, følger du fremgangsmåten nedenfor for å oppdatere utløpsdatoene for tilgangen til brukerne:

1. Åpne Play-konsollen (Brukere og tillatelser > Administrer brukere).
  2. Velg brukere for å utsette utløpsdatoen for tilgang fra rullegardinmenyen.
  3. I tabellen velger du brukerne du vil forlenge tilgangen for, og klikker på Forleng tilgangen.
  4. Velg hvor lenge du vil forlenge tilgangen, og klikk på Forleng tilgangen.
  5. Velg Bekreft for å lagre endringene.

Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere utløpsdatoen for tilgangen til enkeltbrukere:

1. Åpne Play-konsollen (Brukere og tillatelser > Brukerdetaljer).
  2. Klikk hvor som helst på raden til brukeren i brukertabellen.
  3. Brukerdetaljer-siden merker du av i boksen ved siden av «Angi en utløpsdato».
  4. Skriv inn en utløpsdato, eller velg en dato i kalenderen.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Fjern brukere

Hvis du er kontoeieren, kan du følge denne fremgangsmåten for å fjerne brukernes tilgang:

1. Åpne Play-konsollen Brukere og tillatelser > Administrer brukere).
  2. Velg brukerne som skal fjernes, fra rullegardinmenyen.
  3. I tabellen velger du brukerne du vil fjerne, og deretter Fjern.
  4. Klikk på Lagre endringer.

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne tilgangen til enkeltbrukere:

1. Åpne Play-konsollen (Brukere og tillatelser > Brukerdetaljer).
  2. Klikk hvor som helst på raden til brukeren i brukertabellen.
  3. Brukerdetaljer-siden velger du Fjern brukeren.
Feil 403

Hvis du får «Feil 403» i Play-konsollen, må du be kontoeieren om å gi deg tillatelser for den aktuelle appen.

Tillatelser for integrerte funksjoner

Brukertillatelser for Spilltjenester på Google Play

Disse kravene må være oppfylt for at en bruker av Play-konsollen skal se informasjon om Spilltjenester på Google Play:

Tilgang Krav
  • Se et prosjekt for Spilltjenester på Google Play.
  • Opprett prosjekter i Spilltjenester på Google Play, endre spill, eller tilknytt nye apper.
  • Tilgang til økonomiske data om Spilltjenester på Google Play

Hvis du vil legge til en bruker i prosjektet etter at et prosjekt i Spilltjenester på Google Play er opprettet, må du forlenge en eksisterende brukers rettigheter i Play-konsollen og legge til brukeren i Google Play-konsollen, slik at hen kan endre og publisere prosjekter i Spilltjenester på Google Play.

Slik legger du til brukere i prosjekter i Google Play-konsollen:

1. Logg på Google Developers Console.
  2. Velg et prosjekt.
  3. Velg Tillatelser i menyen til venstre.
  4. Velg Legg til medlem oppe på skjermen.
  5. Skriv inn e-postadressen til brukeren du la til i Play-konsollen.
  6. Velg et tillatelsenivå.
  7. Velg Legg til.
Brukertillatelser for Googles betalingssenter

For at andre brukere skal ha tilgang til rapporter om Googles betalingssenter, må du legge dem til i innstillingene for Googles betalingssenter. Tillatelser for Play-konsollen er atskilt fra eventuelle tillatelser som administreres i Googles betalingssenter.

Her er fremgangsmåten for å legge til brukere i Googles betalingssenter:

1. Logg på Googles betalingssenter.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger i menyen til venstre.
  3. Velg Administrer betalingsbrukere > Legg til en ny bruker under «Betalingsbrukere».
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til den forespurte informasjonen.
  5. Velg Inviter.

Relatert innhold

• I Play-akademiet kan du finne ut mer om hvordan du legger til brukere og administrerer brukertillatelser.