Käyttäjien lisääminen kehittäjätilille ja käyttöoikeuksien hallitseminen

Play Consolessa on kolmen eri tason käyttäjiä: tilin omistaja, järjestelmänvalvojat ja käyttäjät. Käyttöoikeustyyppi määrittää, mitä voit tehdä ja mitä tietoja nähdä Play Consolessa.

Tilin käyttöoikeustasot

Tyyppi Kuvaus
Tilin omistaja
  • Ensimmäinen Play Consoleen rekisteröity tili
  • Play Consolen täysi käyttöoikeus
  • Voi lisätä käyttäjiä sekä hallinnoida ja poistaa yksittäisiä käyttöoikeuksia
  • Ainoa henkilö, jolla voi olla maksullisten sovelluksien myymiseen tarvittava yhdistetty maksuprofiili
  • Ainoa henkilö, joka voi muokata Play Consolen maksuasetusten tietoja
  • Ainoa henkilö, joka voi muokata Play Consolen kehittäjäprofiilin tietoja.

Järjestelmänvalvoja

• Voi hallinnoida käyttöoikeuksia
  • Voi saada käyttöoikeuden kaikkiin tai tiettyihin sovelluksiin
  • Voi lisätä käyttäjiä sekä hallinnoida ja poistaa yksittäisiä käyttöoikeuksia
Käyttäjä
  • Voi olla eri Play Consolen käyttöoikeustasoja
  • Voi saada käyttöoikeuden kaikkiin tai tiettyihin sovelluksiin
  • Ei voi kutsua uusia käyttäjiä tai muokata käyttäjien käyttölupia
  • Ei joudu maksamaan 25 $:n rekisteröintimaksua

Käyttöoikeuksien antaminen

Vaihe 1: Yleisten tai sovelluskohtaisten käyttöoikeuksien valitseminen

Ennen käyttöoikeuksien määrittämistä sinun on päätettävä, tarvitseeko käyttäjä yleisiä vai sovelluskohtaisia oikeuksia.

• Yleinen: Yleinen käyttöoikeus kattaa kaikki kehittäjätilisi sovellukset.
  • Sovelluskohtainen: Sovelluskohtainen käyttöoikeus kattaa vain valitun sovelluksen.

Jos haluat katsoa, mitä eroa tietyn käyttöoikeuden yleisellä ja sovelluskohtaisella laajuudella on, valitse haluamasi käyttöoikeus alempaa kohdasta Käyttöoikeuksien määritelmät ja käyttötavat.

Vaihe 2: Käyttäjien lisääminen ja käyttöoikeuksien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos olet tilin omistaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä käyttäjiä Play Console ‑tilille ja hallinnoida kaikkien tai tiettyjen sovellusten käyttöoikeuksia.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Asetukset Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
    • Jos haluat lisätä käyttäjän, valitse Kutsu uusia käyttäjiä ja seuraa ohjeita.
    • Muokkaa aiemmin luodun käyttäjän käyttöoikeuksia viemällä hiiri käyttäjän sähköpostiosoitteen päälle ja valitsemalla kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  3. Voit valita valmiiksi määritetyn roolin Rooli-kohdasta tai valita yksittäisiä käyttöoikeuksia valintaruuduilla.
  4. Valitse kunkin käyttöluvan kohdalla, koskeeko se kaikkia kehittäjätilin sovelluksia (Yleinen) vai vain tiettyä sovellusta.
  5. Valitse Lähetä kutsu.

Huom. Jos et valitse Play Console ‑tilin käyttöoikeudelle vanhenemispäivää, se pysyy voimassa toistaiseksi.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Käyttöoikeuksien määritelmät ja käyttötavat

Katsele sovelluksen tietoja

Oikeudet

Tilinhallintavinkkejä

• Antaa tietyn sovelluksen tai kaikkien sovellusten tietojen vain luku ‑oikeuden
  • Käyttäjä näkee konsolin Raportit-osion Raportit tietoja vain, jos hänellä on yleinen käyttöoikeus.
  • Jos käyttäjä saa kaikkien sovellusten katselutiedot, ne pätevät myös uusiin sovelluksiin, joita lisäät Play Consoleen.
  • Jos sovellus on linkitetty peliin, käyttäjät näkevät myös tämän pelin.
  • Jos kyseessä on yleinen käyttöoikeus, käyttäjä näkee kaikki pelit.
Hallinnoi käyttöoikeuksia
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Kutsu käyttäjiä
  • Hallinnoi muiden käyttäjien käyttöoikeuksia
  • Poista käyttäjiä

Tämä käyttöoikeus antaa käyttäjälle järjestelmänvalvojan oikeudet. Samalla järjestelmänvalvoja saa kaikki muut käyttöoikeudet.

• Jos tämä käyttöoikeus on sovelluskohtainen, järjestelmänvalvoja näkee kaikki käyttäjät, joilla on samojen sovellusten käyttöoikeus. Jos järjestelmänvalvojalla on sovelluskohtainen käyttöoikeus, hän ei voi poistaa käyttäjää, jolla on yleinen käyttöoikeus.
  • Jos tämä on yleinen käyttöoikeus, järjestelmänvalvoja näkee toimintalokista myös käyttöoikeuksien vanhenemispäivät ja Play Consoleen tehdyt muutokset.
Katsele taloustietoja
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Katsele talous- ja myyntiraportteja
  • Katsele ostajien tietoja käyttäjähankintasivuilla
  • Katsele tilauksia
  • Käytä Purchases-sovellusliittymää
  • Katsele linkitettyjen pelien tuottotietoja

Määritä käyttöoikeudet seuraavasti, jotta käyttäjä näkee tilaukset ja konsolin Raportit-osion Raportit tiedot:

• Katsele sovelluksen tietoja: Yleinen
  • Katsele taloustietoja: Yleinen
Hallitse tilauksia
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Katsele tilauksia
  • Hyvitä ja peruuta tilauksia
  • Tämä ei sisällä taloustietojen koontiraporttien katseluoikeutta.
Vastaa arvosteluihin
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Vastaa käyttäjäarvosteluihin Google Playssa ja ilmoita sopimattomista arvosteluista
  • Arvostelut ja arviot ovat nähtävissä myös ilman tätä käyttöoikeutta.
Luo ja muokkaa sovellusluonnoksia
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Luo uusia sovellusluonnoksia ja muokkaa olemassa olevia luonnoksia

Määritä käyttöoikeudet seuraavasti, jotta käyttäjä voi luoda sovellusluonnoksia:

• Katsele sovelluksen tietoja: Yleinen
  • Luo ja muokkaa sovellusluonnoksia: Yleinen

Tämä käyttöoikeus ei anna käyttäjille oikeutta aloittaa julkaisemista.

Muokkaa sovelluksen tietosivua, hinnoittelua ja jakelua
Oikeudet
  • Muokkaa tietosivun sisältöä, esimerkiksi tekstiä ja kuvia, ja suorita tietosivukokeiluja
  • Muokkaa hintoja, sovelluksen sisäisiä tuotteita ja hinnoittelumalleja
  • Muokkaa jakelutietoja, kuten sisällön ikärajoituksia
  • Luo ja muokkaa tarjouskampanjoita ja alennuksia
  • Hallinnoi julkista kehittäjäsivua
  • Hallinnoi laiteluetteloon tallennettuja laitesuodattimia
Hallinnoi julkaisujen tuotantoversioita
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Luo ja muokkaa tuotantokanavan julkaisuja ja aloita julkaiseminen
  • Peruuta tuotantokanavalla olevan sovelluksen julkaisu tai julkaise se uudelleen
  • Muuta laitteiden poissulkemisvalintoja
  • Hallinnoi Google Playn sovelluksen allekirjoittamista
Testiversioiden määritys
Oikeudet
  • Luo ja muokkaa testauskanavan julkaisuja ja aloita julkaiseminen
  • Peruuta vain testauskanavalla olevan sovelluksen julkaisu tai julkaise se uudelleen
Testauskanavan määritys
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Muokkaa testaamista sisäisellä, avoimella ja suljetulla kanavalla
  • Hallitse testaajaluetteloita ja niihin kuuluvia käyttäjiä
  • Jotta käyttäjä voi muokata testausryhmiä ja ‑yhteisöjä, tämän käyttöoikeuden arvon on oltava Yleinen.
Luo ja muokkaa organisaatiokohtaisia sovelluksia
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Luo ja julkaise uusia sovelluksia, joita jaellaan vain organisaatiosi sisällä
Määritä jakeluasetus
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Määritä, jaellaanko sovelluksiasi vain organisaatiollesi vai kaikille Google Playn käyttäjille
Luo ja muokkaa pelejä
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Muokkaa pelejä
  • Luo ja muokkaa pelejä ‑käyttöoikeus on aina laajuudeltaan yleinen.
  • Jotta käyttäjä voi luoda pelejä tai linkittää sovelluksia olemassa oleviin peleihin, hänellä on oltava yleisen tason Katsele sovelluksen tietoja ‑oikeus.
  • Käyttäjillä on oltava myös pelin käyttöoikeus Google Developers Consolessa.

Julkaise pelejä
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Julkaise uusi peli
  • Peruuta aiempi pelijulkaisu tai julkaise peli uudelleen Google Play ‑pelipalveluissa
  • Julkaise pelejä ‑käyttöoikeus on aina laajuudeltaan yleinen.
  • Käyttäjillä on oltava myös pelin käyttöoikeus Google Developers Consolessa.
Näytä Google Ads ‑kampanjat
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Katsele linkitetyn Google Ads ‑tilin universaaleja sovelluskampanjoita
  • Tämä käyttöoikeus on voimassa vain, jos käyttäjä hyväksyy kutsun.
Luo Google Ads ‑kampanjoita
Oikeudet Tilinhallintavinkkejä
  • Luo Google Adsin universaaleja sovelluskampanjoita suoraan Play Consolessa
  • Tilin omistajan täytyy luoda ensimmäinen kampanja tai linkittää aiemmin luotu Google Ads ‑kampanja, ennen kuin käyttäjä voi luoda kampanjan.
  • Tämä käyttöoikeus on voimassa vain, jos käyttäjä hyväksyy kutsun.

Käyttöoikeuksien määrittäminen

Lähetettyjen kutsujen katselu

Lähetettyäsi kutsun käyttäjän sähköpostiosoite näkyy Odottavat kutsut ‑kohdassa. Jos käyttöoikeudella on vanhenemispäivämäärä, se lukee kutsussa. Tilin omistajalle lähetetään vahvistussähköposti, kun käyttäjä hyväksyy kutsun. Käyttäjän on kirjauduttava Play Consoleen Google-tilillään tai luotava uusi tili.

Huom. Jos käyttäjä kirjautuu Play Consoleen toisella sähköpostiosoitteella, tilin omistajan täytyy hyväksyä uusi tili.

Käyttöoikeuden vanhenemispäivän muuttaminen

Tilin omistaja voi päivittää käyttöoikeuden vanhenemispäivän seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Asetukset Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa vanhentuneen tilin kohdalta rataskuvaketta Asetukset.
  4. Valitse Muuta vanhenemispäivää.
  5. Valitse uusi käyttöoikeuden vanhenemispäivä.
  6. Valitse Päivitä.
Käyttäjien poistaminen
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Asetukset Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa rivin oikeasta laidasta rataskuvaketta Asetukset.
  4. Valitse Poista käyttäjä konsolista.
Virhe 403

Jos näet Play Consolessa virheen 403, pyydä tilin omistajaa myöntämään sinulle jokin kyseisen sovelluksen käyttöoikeus.

Integroitujen ominaisuuksien käyttöoikeudet

Google Play ‑pelipalveluiden käyttöoikeudet

Play Console ‑käyttäjä voi käyttää Google Play ‑pelipalveluiden tietoja vain, jos seuraavat ehdot täyttyvät.

Käyttöoikeus Vaatimukset
  • Katsele Google Play ‑pelipalveluiden projektia
  • Käyttäjällä on oltava oikeus nähdä linkitetty Android-sovellus.
  • Jotta käyttäjä voi nähdä Google Play ‑pelipalvelujen projekteja, joita ei ole linkitetty Android-sovelluksiin, hänellä on oltava yleisen tason Katsele sovelluksen tietoja ‑oikeus.
  • Luo Google Play ‑pelipalveluiden projekti, muokkaa pelejä tai linkitä uusia sovelluksia
  • Käyttäjällä on oltava yleisen tason Katsele sovelluksen tietoja ‑oikeus.
  • Käyttäjällä on oltava Muokkaa pelejä ‑oikeus.
  • Käyttäjällä on oltava tämän pelin Google Developers Console ‑projektin käyttöoikeus (lisätietoja alla).
  • Katsele Google Play ‑pelipalvelujen taloustietoja
  • Käyttäjällä on oltava sovelluskohtainen katseluoikeus ja Katsele taloustietoja ‑oikeus (sovelluskohtainen tai yleinen).
  • Jos peli on linkitetty useisiin Android-sovelluksiin, käyttäjä tarvitsee vain yhden linkitetyn sovelluksen Katsele taloustietoja ‑oikeuden.

Kun olet luonut Google Play ‑pelipalveluiden projektin, sinun on lisättävä käyttäjä myös Google Developers Consoleen, jos lisäät käyttäjän Play Consoleen tai lisäät nykyiselle käyttäjälle Play Consolen Luo ja muokkaa pelejä- tai Julkaise pelejä ‑oikeudet.

Näin lisäät käyttäjän projektiisi Google Developers Consolessa:

1. Kirjaudu sisään Google Developers Consoleen.
  2. Valitse projekti.
  3. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttöoikeudet.
  4. Valitse näytön yläosasta Lisää jäsen.
  5. Kirjoita Play Consoleen lisäämäsi käyttäjän sähköpostiosoite.
  6. Valitse käyttöoikeustaso.
  7. Valitse Lisää.
Googlen maksukeskuksen käyttöoikeudet

Jotta toinen käyttäjä voi käyttää Googlen maksukeskuksessasi olevia raportteja, sinun on lisättävä käyttäjä Googlen maksukeskuksen asetuksissa. Play Consolen käyttöoikeudet ovat erillisiä Googlen maksukeskuksessa hallinnoiduista käyttöoikeuksista.

Näin lisäät käyttäjän Googlen maksukeskukseen:

1. Kirjaudu Googlen maksukeskukseen.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Maksukäyttäjä-kohdasta Hallitse maksukäyttäjiä > Lisää uusi käyttäjä.
  4. Lisää tarvittavat tiedot näytöllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  5. Valitse Kutsu.