Føj brugere til udviklerkonti, og administrer tilladelser

Der er tre forskellige adgangsniveauer i Play Console: kontoejer, administratorer og brugere. Dit adgangsniveau afgør, hvilke handlinger du kan udføre, og hvilke oplysninger du kan få adgang til i Play Console. Som administrator kan du ved hjælp af brugeradministration på sikker vis styre, hvilke dele af Play Console dine teammedlemmer kan se baseret på deres roller, hvilke data de har adgang til, og hvilke indstillinger de kan ændre.

Adgangsniveauer for konti

Type Beskrivelse
Kontoejer
  • Første registrerede konto i Play Console
  • Har fuld adgang til Play Console
  • Kan invitere og fjerne brugere og administrere individuelle tilladelser
  • Er den eneste, der kan have en tilknyttet betalingsprofil til salg af købeapps
  • Er den eneste, der kan redigere oplysninger på siden Betalingsindstillinger i Play Console
  • Er den eneste, der kan redigere oplysningerne på udviklerprofilen i Play Console
  • Er den eneste, der kan redigere API-adgangsoplysninger i Play Console

Administrator

Bruger
  • Kan have forskellige adgangsniveauer til Play Console
  • Kan tildeles adgang til alle eller udvalgte apps
  • Kan ikke invitere brugere eller redigere tilladelser
  • Skal ikke betale tilmeldingsgebyret på 25 USD

Giv brugere adgang

Trin 1: Beslut, om din bruger skal have adgang til din konto eller din app

Før du konfigurerer tilladelser, skal du beslutte, om din bruger skal have adgang på kontoniveau eller appniveau:

• Konto: Kontotilladelser gælder for alle apps på din udviklerkonto.
  • App: Apptilladelser gælder kun for den valgte app.

Nogle tilladelser er kun tilgængelige for brugere på app- eller kontoniveau. Du kan få flere oplysninger om, hvordan konto- og appadgang kan påvirke en bestemt tilladelse på forskellige måder, i sektionen om definitioner på og brugen af tilladelser.

Trin 2: Tilføj brugere, og aktivér eller deaktiver tilladelser

Hvis du er kontoejer eller administrator, kan du føje brugere til din konto i Play Console og administrere tilladelser for alle apps eller for bestemte apps. Før du tilføjer brugere og slår tilladelser til eller fra, skal du gennemgå sektionen om definitioner på og brugen af tilladelser for at sikre, at du forstår tilladelserne.

1. Åbn Play Console(Brugere og tilladelser > Inviter nye brugere).
  2. Hvis du vil administrere tilladelser for en eksisterende bruger, skal du klikke et vilkårligt sted på brugerens række i brugertabellen.
  3. Hvis du vil tilføje en ny bruger, skal du indtaste brugerens mailadresse og om nødvendigt angive en udløbsdato for adgangstilladelsen. Sørg for, at du har administratoradgang (alle tilladelser) på kontoniveau.
    Bemærk! Inviterede brugere kan kun logge ind i Play Console med den mailadresse, du har angivet. Hvis du ikke vælger en udløbsdato for adgangstilladelsen, vil brugeren have adgang til din Play Console-konto eller -app på ubestemt tid.
  4. Vælg de tilladelser, der skal gælde for bestemte apps, på fanen Apptilladelser. Brug fanen Kontotilladelser til at vælge, hvilke tilladelser der skal gælde for alle apps på din udviklerkonto.
    • Hvis du vil føje en app til tabellen med tilladelser, skal du vælge Tilføj app på fanen Apptilladelser og derefter klikke på Anvend.
  5. Vælg Inviter bruger.

Skjul alle Udvid alle

Definitioner på og anvendelse af tilladelser

Generelle tilladelser

Administrator (alle tilladelser)
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Invitere brugere.
  • Administrere tilladelser for andre brugere.
  • Fjerne brugere.

Denne tilladelse giver en bruger administratoradgang. Med denne tilladelse får en administrator også alle andre tilladelser.

• Hvis denne tilladelse angives pr. app, kan administratoren se alle brugere, der har adgangstilladelse til de samme apps. Administratorer på appniveau kan ikke fjerne brugere med global adgang.
  • Hvis denne tilladelse er angivet som "Global", kan administratoren også ændre udløbsdatoerne for adgang og se, hvilke ændringer der er foretaget i Play Console, under Aktivitetshistorik.
Se appoplysninger (skrivebeskyttet)

Rettigheder

Noter om anvendelse

• Skrivebeskyttet adgang til alle appoplysninger, herunder tilknyttede projekter fra Google Play Spiltjenester, men ikke finansielle data.
Se oplysninger om appkvalitet (skrivebeskyttet)

Rettigheder

Noter om anvendelse

• Skrivebeskyttet adgang til Android-statistikdata på appniveau og testrapporter før lancering samt grundlæggende oplysninger om artefakter, spor og udgivelser.
Se appoplysninger og downloade flere rapporter på én gang (skrivebeskyttet)

Rettigheder

Noter om anvendelse

• Skrivebeskyttet adgang til alle appoplysninger for alle apps, herunder alle projekter fra Google Play Spiltjenester, men ikke finansielle data.
  • Downloade flere rapporter på én gang.
  • Brugeren kan få adgang til alle nye apps eller spil, du føjer til Play Console.
  • Brugeren kan se alle spil, herunder dem, der ikke er knyttet til nogen app.
  • Hvis du vil give adgang til finansielle data, skal du give brugerne tilladelsen Se finansielle data.
  • Denne tilladelse er kun tilgængelig for brugere med adgang på kontoniveau. Den tilsvarende tilladelse for brugere med adgang på appniveau er Se appoplysninger (skrivebeskyttet).
Redigere og slette udkast til apps
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Redigere og slette eksisterende udkast til apps.
  • Denne tilladelse giver ikke brugerne mulighed for at starte udrulningen af en udgivelse.
  • Denne tilladelse er kun tilgængelig for brugere med adgang på appniveau. Den tilsvarende tilladelse for brugere med adgang på kontoniveau er Oprette, redigere og slette udkast til apps.
Oprette, redigere og slette udkast til apps
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Oprette nye udkast til apps.
  • Redigere og slette eksisterende udkast til apps.
Administrer politikerklæringer
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Redigere og indsende politikerklæringer, f.eks. sektionen Datasikkerhed og erklæringer om tilladelser.
Se finansielle data
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Se finansielle rapporter og salgsrapporter.
  • Adgang til Purchases API.
  • Se oplysninger om omsætning for alle tilknyttede projekter fra Google Play Spiltjenester.
Se finansielle data, ordrer og svar fra spørgeskemaet om opsigelse
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Se finansielle rapporter, salgsrapporter og ordrer.
  • Adgang til Purchases API.
  • Se oplysninger om omsætning for alle tilknyttede projekter fra Google Play Spiltjenester.
  • Downloade skriftlige svar fra spørgeskemaet om opsigelse.
  • Denne tilladelse er kun tilgængelig for brugere med adgang på kontoniveau. Den tilsvarende tilladelse for brugere med adgang på appniveau er Se finansielle data.
Administrere ordrer og abonnementer
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Se ordrer.
  • Refundere ordrer.
  • Opsige abonnementer.
  • Denne tilladelse giver ikke brugerne mulighed for at se samlede finansielle rapporter. Dette kræver tilladelsen Se finansielle data.
Udgive til produktion, udelukke enheder, og bruge Play-appsignatur
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Oprette, redigere og udrulle udgivelser til produktion.
  • Fjerne og genudgive apps.
  • Ekskludere enheder i enhedskataloget.
  • Brug Play-appsignatur til at signere APK'er.
  • Denne tilladelse giver brugerne mulighed for at udgive apps til produktion i Google Play.
Udgive apps til testspor
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Uploade udkast til apps.
  • Oprette, redigere og udrulle udgivelser til testspor.
  • Fjerne og genudgive apps, der tidligere er udgivet til et testspor.
  • Uploade og redigere .obb-filer.
  • Redigere produktbemærkninger om apps, der ikke aktivt er i produktion.
  • Uploade APK'er til intern deling.
  • Denne tilladelse giver ikke brugerne mulighed for at udgive apps til produktion i Google Play.
Administrere testspor og redigere lister over testpersoner
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Skifte testkonfiguration for interne, åbne og lukkede spor.
  • Administrere lister over testere og tilknyttede brugere.
  • Denne tilladelse giver ikke brugerne mulighed for at udgive apps til produktion i Google Play.
Administrere butiksvisning
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Redigere oplysningerne på profilsiden i Play Butik (herunder tekst og billeder) og udføre eksperimenter med profilsider.
  • Redigere priser, produkter i appen og prisskabeloner.
  • Redigere distributionsoplysninger, herunder indholdsklassificering.
  • Oprette og redigere kampagner eller udsalg.
  • Administrere gemte enhedsfiltre i enhedskataloget.
  • Oprette og redigere promoveringsindhold.
  • Denne tilladelse giver ikke brugerne mulighed for at udelukke enheder fra enhedskataloget.
Besvare anmeldelser
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Besvare anmeldelser i Google Play.
  • Redigere de kontaktoplysninger, der bruges i svarforslag.
  • Brugere uden denne tilladelse kan stadig se bedømmelser og anmeldelser, men ikke svare på dem.

Tilladelser i administreret Google Play

Oprette og udgive private apps til din organisation
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Oprette, redigere og udgive private apps, der kun er tilgængelige for brugerne i din organisation.
  • Denne tilladelse gælder for private apps, der anvender administreret Google Play, og giver ikke brugerne mulighed for at administrere interne testspor eller udgive offentligt tilgængelige apps i Google Play.

Tilladelser for Google Play Spiltjenester

Redigere projekter i Google Play Spiltjenester
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Rediger projekter fra Spiltjenester i Google Play for alle apps.
Udgive projekter i Google Play Spiltjenester
Rettigheder Noter om anvendelse
  • Udgive nye Google Play Spiltjenester-projekter for alle apps.
  • Fjerne og genudgive eksisterende projekter.
  • Denne tilladelse er kun tilgængelig for brugere med adgang på kontoniveau.
  • Brugere skal også have tilladelse for at få adgang til spillet i Google Developers Console.

Administrer brugeradgang

Kontokrav for inviterede brugere

Når brugere inviteres til at få adgang til Play Console, skal de logge ind med en Google-konto, der er tilknyttet den mailadresse, som administratoren eller Play Console-kontoejeren har inviteret. Brugere kan oprette en Google-konto med en ny Gmail-adresse (@gmail.com) eller en eksisterende mailadresse, f.eks. en mailadresse for en virksomhed.

Hvis en inviteret bruger skal have adgang til Play Console med en anden mailadresse, skal vedkommende kontakte administratoren og bede denne om at sende en ny invitation til den foretrukne mailadresse.

Hvis en bruger ikke accepterer en invitation og logger ind inden for 30 dage, udløber invitationen, og administratoren skal sende en ny invitation.

Se sendte invitationer

Når du har sendt en invitation, vises brugerens mailadresse med statussen "Invitation er sendt". Hvis brugerens kontoadgang har en udløbsdato, er den angivet i vedkommendes invitation. Når brugeren accepterer invitationen, får kontoejeren en bekræftelsesmail, og brugerens status ændres til "Aktiv".

Opdater udløbsdatoer for konti

Hvis du er kontoejer, skal du følge denne vejledning for at opdatere udløbsdatoerne for brugernes adgang:

1. Åbn Play Console (Brugere og tilladelser > Administrer brugere).
  2. Vælg brugere for at forlænge udløbstidspunktet for adgang i rullemenuen.
  3. I tabellen skal du vælge de brugere, som du vil forlænge adgangen for, og klikke på Forlæng adgang.
  4. Vælg, hvor længe du vil forlænge adgangstilladelsen, og klik på Forlæng adgang.
  5. Vælg Bekræft for at gemme dine ændringer.

Du kan opdatere udløbsdatoen for en enkelt brugers adgang ved at følge denne vejledning:

1. Åbn Play Console (Brugere og tilladelser > Brugeroplysninger).
  2. Klik et vilkårligt sted på brugerens række i brugertabellen.
  3. På siden Brugeroplysninger skal du markere feltet ud for "Angiv udløbsdato".
  4. Angiv en udløbsdato for adgangstilladelsen, eller vælg en dato i kalenderen.
  5. Klik på Gem ændringerne.
Fjern brugere

Hvis du er kontoejer, skal du følge denne vejledning for at fjerne brugernes adgang:

1. Åbn Play Console Brugere og tilladelser > Administrer brugere.
  2. Vælg de brugere, du vil fjerne i rullemenuen.
  3. I tabellen skal du vælge de brugere, du vil fjerne, og vælge Fjern.
  4. Klik på Gem ændringerne.

Du kan fjerne en enkelt brugers adgang ved at følge denne vejledning:

1. Åbn Play Console (Brugere og tilladelser > Brugeroplysninger).
  2. Klik et vilkårligt sted på brugerens række i brugertabellen.
  3. På siden Brugeroplysninger skal du vælge Fjern bruger.
Fejl 403

Hvis du får "Fejl 403" i Play Console, skal du bede din kontoejer om at give dig tilladelser til den app, fejlen vedrører.

Tilladelser til integrerede funktioner

Brugerrettigheder til Google Play Spiltjenester

Følgende krav skal være opfyldt for at give en Play Console-bruger adgang til oplysninger i Google Play Spiltjenester:

Adgang Krav
  • Se et projekt i Google Play Spiltjenester.
  • Oprette et projekt i Google Play Spiltjenester, redigere spil eller tilknytte nye apps.
  • Få adgang til finansielle data i Google Play Spiltjenester.

Hvis du vil føje en bruger til dit projekt, efter et projekt i Google Play Spiltjenester er oprettet, skal du udvide en eksisterende brugers rettigheder i Play Console og føje brugeren til Google Developers Console, så vedkommende kan redigere og udgive projekter fra Google Play Spiltjenester.

Følg denne vejledning for at føje en bruger til dit projekt i Google Developers Console:

1. Log ind i Google Developers Console.
  2. Vælg et projekt.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Tilladelser.
  4. Vælg Tilføj medlem øverst på skærmen.
  5. Angiv mailadressen for den bruger, du har tilføjet i Play Console.
  6. Vælg et tilladelsesniveau
  7. Vælg Tilføj.
Brugertilladelser til Googles betalingscenter

Hvis du vil give en anden bruger adgang til rapporter i Googles betalingscenter, skal du tilføje brugeren i indstillingerne for Googles betalingscenter. Tilladelser i Play Console adskiller sig fra eventuelle tilladelser, der gælder for Googles betalingscenter.

Følg denne vejledning for at føje en bruger til Googles betalingscenter:

1. Log ind på Googles betalingscenter.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger i menuen til venstre.
  3. Under "Betalingsbrugere" skal du vælge Administrer betalingsbrugere > Tilføj ny bruger.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at tilføje de nødvendige oplysninger.
  5. Vælg Inviter.

Relateret indhold

• Se, hvordan du tilføjer brugere og administrerer brugertilladelser i Play-akademiet.