Ladda ned försäljnings- och utbetalningsrapporter

Om du säljer appar på Google Play hittar du detaljerade rapporter om transaktioner i webbversionen av Play Console.

Transaktionsrapporter av följande typ kan laddas ned:

• Intäktsrapporter: Skapas i början av månaden.
  • Rapporter över beräknad försäljning: Skapas dagligen genom att alla transaktioner som nyligen DEBITERATS eller ÅTERBETALATS läggs till i filen för den aktuella månaden. Det kan ta flera dagar innan alla nya transaktioner visas.

Obs! De ekonomiska uppgifterna utgår från tidszonen UTC.

Ladda ned försäljnings- och utbetalningsrapporter

1. Öppna Play Console.
  2. Klicka på Ladda ned rapporter > Ekonomi.
  3. Ladda ned den senaste rapporten under Intäktsrapporter eller Rapporter om beräknad försäljning. Du kan också välja år och månad och ladda ned en annan rapport. Rapporten laddas ned som en fil med kommaavgränsade värden (.csv).

Visa ekonomiska uppgifter om en enskild app

Om du vill ha en mer detaljerad bild av köparna kan du visa ekonomiska uppgifter om en enskild app.

Analysera intäktsrapporten

Du kan se det totala värdet av de transaktioner som har behandlats under rapportperioden genom att öppna intäktsrapporten i ett kalkylarksprogram (till exempel Google Kalkylark eller Microsoft Excel) och filtrera kolumnen Transaction Type efter Charge och Charge refund.  Summera Merchant Currency för att se totalsumman.

Du kan beräkna den sammanlagda avgiftsprocenten för transaktioner som har behandlats under rapportperioden genom att filtrera kolumnen Transaction Type efter Google fee och Google fee refund.  Summera Merchant Currency för att se den totala avgiften och dividera sedan med det totala transaktionsvärdet för att fastställa den sammanlagda avgiftsprocenten.

Ladda ned rapporter från Google Cloud Storage

Du kan komma åt och ladda ned rapporter som CSV-filer från Google Cloud Storage. Rapporterna genereras dagligen och ackumuleras i CSV-filer varje månad.