Verkoop- en betalingsrapporten downloaden

Als je apps aanbiedt op Google Play, kun je gedetailleerde transactierapporten vinden via de webversie van de Play Console.

Hier volgen de typen transactierapporten die je kunt downloaden:

• Inkomstenrapporten: Worden aan het begin van de maand gegenereerd.
  • Geschatte verkooprapporten: Worden dagelijkse gegenereerd door alle transacties die onlangs IN REKENING GEBRACHT of TERUGBETAALD zijn, toe te voegen aan het bestand van de huidige maand. Het kan een paar dagen duren voordat alle nieuwe transacties verschijnen.

Opmerking: Financiële gegevens zijn gebaseerd op Coordinated Universal Time (UTC).

Verkoop- en betalingsrapporten downloaden

1. Open de Play Console.
  2. Klik op Rapporten downloaden > Financieel.
  3. Onder Inkomstenrapporten of Geschatte verkooprapporten kun je het nieuwste rapport downloaden of een jaar en maand selecteren als je een ander rapport wilt downloaden. Je rapport wordt gedownload als csv-bestand (door komma's gescheiden waarden).

De financiële gegevens van een afzonderlijke app bekijken

Als je een gedetailleerder beeld van de interacties van je kopers wilt krijgen, kun je de financiële gegevens van een afzonderlijke app bekijken.

Je inkomstenrapport analyseren

Als je de totale waarde van de transacties wilt bepalen die tijdens de periode van het overzicht zijn verwerkt, open je het inkomstenrapport in een spreadsheetprogramma (bijvoorbeeld Google Spreadsheets of Microsoft Excel) en filter je de kolom 'Transaction Type' (Transactietype) op 'Charge' (Kosten) en 'Charge refund' (Terugbetaling van kosten). Tel de 'Merchant Currency' (Valuta van koper) op om het totaal te zien.

Als je het cumulatieve kostenpercentage wilt bepalen voor transacties die tijdens de periode van het overzicht zijn verwerkt, filter je de kolom 'Transaction Type' (Transactietype) op 'Google fee' (Google-kosten) en 'Google fee refund' (Terugbetaling van Google-kosten). Tel de 'Merchant Currency' (Valuta van verkoper) op om de totale kosten te berekenen en deel deze door de totale transactiewaarde om het cumulatieve kostenpercentage te bepalen.

Rapporten downloaden vanuit Google Cloud Storage

Je kunt rapporten openen en downloaden als csv-bestanden vanuit Google Cloud Storage. Rapporten worden dagelijks gemaakt en verzameld in maandelijkse csv-bestanden.