APK-laajennustiedostojen lisääminen ja testaaminen

Elokuusta 2021 alkaen uusien sovellusten on julkaistava Android App Bundle ‑tiedostolla Google Playssa. Yli 200 Mt:n kokoiset sovellukset voivat käyttää joko Play Asset Deliverya tai Play Feature Deliverya.

30.6.2023 alkaen Google Play ei enää tue TV-sovelluspäivityksiä APK:illa. Kaikki TV-sovelluspäivitykset on julkaistava Android App Bundle ‐tiedostoilla (AAB).

Lue lisää Android-kehittäjien blogin The Future of Android App Bundles is here ‑postauksesta.

Jos sovelluksesi tarvitsee yli 100 megatavua muistia, voit tallentaa lisää APK-sisältöä laajennustiedostoihin. Sovellusta kohden voi tallentaa kaksi laajennustiedostoa, jotka voivat molemmat olla 2 Gt:n kokoisia.

APK-tiedostoilla on enimmäistiedostokoko, joka perustuu APK:n tukemaan Android-versioon:

• 100 Mt – APK:t, joiden kohde on Android 2.3 tai uudempi (API-tasot 9–10 ja 14+)
    • 100 Mt:n APK:n asentaminen on mahdollista vain Play Kaupan versiossa 5.2 tai uudemmassa.

Laajennustiedostojen ylläpidosta ei peritä lisämaksua. Google Play lataa laajennustiedostot sovelluksen lataamisen tai päivityksen yhteydessä, jos mahdollista. Joissakin tapauksissa sovelluksesi täytyy ladata omat laajennustiedostonsa.

Jos pakatun APK:n koko on lataushetkellä (laajennustiedostot mukaan luettuna) yli 200 Mt, käyttäjälle ehdotetaan sovelluksesi lataamista Wi-Fi-verkon kautta.

Vinkki: Jos julkaiset sovelluksesi Android App Bundle ‑tiedostolla, voit luoda ja jaella käyttäjille pienempiä ja tehokkaampia sovelluksia.

Laajennustiedostotyypit

Käyttäessäsi laajennustiedostoja yksi tiedosto on päätiedosto ja toinen valinnainen korjaustiedosto. Valinnaisten korjaustiedostojen avulla tehdään yleensä pieniä päivityksiä päätiedostoon.

Laajennustiedostot voivat olla mitä tahansa tiedostotyyppiä, ja ne tallennetaan laitteen jaettuun tallennustilaan (kuten SD-kortille tai USB-porttiin yhdistettävälle kiintolevylle), josta sovellus voi käyttää niitä. Laajennustiedostoille annetut URL-osoitteet ovat latauskohtaisia.

Laajennustiedostojen hallinta

Laajennustiedostojen lisääminen ja muuttaminen

Voit ladata ja yhdistää uusia laajennustiedostoja sovellusluonnokseen tai lisätä siihen olemassa olevia tiedostoja.

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Tuotanto.
  4. Tuotanto-sivun avattavassa valikossa näkyy "Normaali", "Vain pikasovellukset" ja "Ylläpidä julkaisutyyppejä".
  5. Valitse Ylläpidä julkaisutyyppejä.
  6. Näet julkaisun APK-listan. Valitse oikean versionumeron vierestä Lisää .
  7. Lähetä uusi tiedosto tai liitä olemassa oleva laajennustiedosto.
    • Ennen APK:n julkaisemista voit vaihtaa laajennustiedostoa valitsemalla toisen tiedoston tai poistaa sen valitsemalla Ei laajennustiedostoa. Et voi poistaa laajennustiedostoja olemassa olevasta julkaisusta.
  8. Valitse Tallenna.
Laajennustiedostojen poistaminen

Et voi poistaa laajennustiedostoja olemassa olevasta julkaisusta. Jos haluat poistaa laajennustiedoston APK:sta, luo uuden APK:n sisältävä uusi julkaisu, jossa kyseistä laajennustiedostoa ei enää käytetä.

Ennen APK:n julkaisemista voit vaihtaa laajennustiedostoa milloin vain.

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sovellusjulkaisut.
  4. Valitse päivitettävän julkaisutyypin vierestä Ylläpidä.
  5. Näet julkaisun APK-listan. Valitse oikean versionumeron vierestä Lisää .
  6. Valitse alanuoli Avausnuoli.
  7. Valitse Ei laajennustiedostoa > Tallenna.
Laajennustiedostojen testaaminen

Muista testata laajennustiedostosi ennen sovelluksen julkaisua.

Luonnosvaiheessa olevia sovelluksia ei voi käyttää APK-laajennustiedostojen testaamiseen. APK-laajennustiedoston testaaminen edellyttää APK:n julkaisemista käytettävissä olevalle kanavalle.