Afegir o provar fitxers d'expansió APK

A partir de l'agost de 2021, les aplicacions noves hauran de publicar-se amb Android App Bundle a Google Play. Les aplicacions noves més grans de 200 MB poden utilitzar Play Asset Delivery o Play Feature Delivery.

Des del 30 de juny de 2023, Google Play ja no admet les actualitzacions d'aplicacions de televisió mitjançant APK. Totes les actualitzacions d'aplicacions de televisió s'han de publicar amb Android App Bundles (AAB).

Per obtenir més informació, consulta l'article The future of Android App Bundles is here (El futur dels Android App Bundles és aquí) a l'Android Developers Blog.

Si la teva aplicació necessita més de 100 MB de memòria, pots fer servir fitxers d'expansió per emmagatzemar-hi els recursos addicionals de l'APK. Pots emmagatzemar dos fitxers d'expansió per cada aplicació, cadascun de 2 GB com a màxim.

Els fitxers APK tenen una mida màxima que varia en funció de la versió d'Android que l'APK admeti:

• 100 MB: APK per a Android 2.3 i versions posteriors (nivell d'API 9-10 i 14 o superior).
    • Els usuaris han de tenir la versió 5.2 de Play Store o una de posterior per instal·lar els APK de 100 MB.

Els fitxers d'expansió s'allotgen sense cap cost addicional. Sempre que sigui possible, Google Play els baixa quan s'instal·len o s'actualitzen les aplicacions. En alguns casos, l'aplicació haurà de baixar els seus fitxers d'expansió.

Si en el moment de la baixada la mida de l'APK comprimit (inclosos els fitxers d'expansió) supera els 200 MB, es mostra un quadre de diàleg d'advertiment als usuaris per suggerir-los que baixin l'aplicació mitjançant una connexió Wi‑Fi.

Consell: publicar l'aplicació en format Android App Bundle et permet crear i entregar aplicacions més petites i eficients perquè els usuaris les instal·lin.

Tipus de fitxers d'expansió

Quan facis servir fitxers d'expansió, en veuràs de dos tipus: el fitxer principal i un fitxer de pedaç opcional. Els fitxers de pedaç opcionals normalment s'utilitzen per a les petites actualitzacions que s'hagin de dur a terme en el fitxer principal.

Els fitxers d'expansió poden ser qualsevol tipus de fitxer i es desen a la ubicació de l'emmagatzematge compartit del dispositiu (com ara una targeta SD o una partició connectada mitjançant USB), des d'on l'aplicació hi pot accedir. Cada URL de fitxer d'expansió que es crea és únic per a cada baixada.

Gestionar els fitxers d'expansió

Afegir o canviar fitxers d'expansió

Pots penjar fitxers d'expansió nous o afegir-ne d'existents als APK de l'esborrany d'una versió.

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, ves a Versió > Producció.
  4. A la pàgina Producció, veuràs un menú desplegable amb les opcions "Estàndard", "Només aplicacions instantànies" i "Gestiona els tipus de versió".
  5. Tria Gestiona els tipus de versió.
  6. Veuràs una llista dels APK associats a la teva versió. Al costat del codi de la versió corresponent, selecciona la icona d'afegir .
  7. Tria si vols penjar un fitxer d'expansió nou o adjuntar-ne un d'existent.
    • Si l'APK encara no s'ha publicat, pots seleccionar un altre fitxer o bé l'opció No hi ha cap fitxer d'expansió per canviar o suprimir un fitxer d'expansió. No pots suprimir els fitxers d'expansió d'una versió existent.
  8. Selecciona Desa.
Suprimir fitxers d'expansió

No pots suprimir els fitxers d'expansió d'una versió existent. Si ja no vols incloure un fitxer d'expansió a l'APK, crea una versió amb un APK nou que no tingui el fitxer d'expansió.

En el cas dels APK que encara no s'han publicat, pots canviar-ne els fitxers d'expansió adjunts en qualsevol moment.

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, ves a Versió > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del tipus de versió que vulguis actualitzar, selecciona Gestiona.
  5. Veuràs una llista dels APK associats a la teva versió. Al costat del codi de la versió corresponent, selecciona la icona d'afegir .
  6. Selecciona la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.
  7. Selecciona No hi ha cap fitxer d'expansió > Desa.
Provar els fitxers d'expansió

Abans de publicar l'aplicació, prova la implementació dels fitxers d'expansió.

Els fitxers d'expansió APK no es poden provar en aplicacions desades com a esborrany, Per provar-los, l'APK ha d'estar publicat en un canal disponible.