Afegir o provar fitxers d'expansió APK

Si la teva aplicació necessita més de 100 MB de memòria, pots fer servir fitxers d'expansió per emmagatzemar-hi els recursos addicionals de l'APK. Pots emmagatzemar dos fitxers d'expansió per cada aplicació, cadascun dels quals pot tenir una mida màxima de 2 GB.

Els fitxers APK tenen una mida màxima que varia en funció de la versió d'Android que admeti l'APK:

• 100 MB: APK per a Android 2.3 i versions posteriors (nivell d'API 9-10 i 14 o superior)
    • Els usuaris han de tenir la versió 5.2 de Play Store o una de posterior per instal·lar els APK de 100 MB.
  • 50 MB: APK per a Android 2.2 i versions anteriors (nivell d'API 8 o inferior)

Els fitxers d'expansió s'allotgen sense cap cost addicional. Sempre que sigui possible, Google Play els baixa quan s'instal·len o s'actualitzen les aplicacions. En alguns casos, l'aplicació haurà de baixar els seus fitxers d'expansió.

Si en el moment de la baixada la mida de l'APK comprimit (inclosos els fitxers d'expansió) supera els 100 MB, es mostrarà un quadre de diàleg d'advertiment als usuaris per suggerir-los que baixin l'aplicació mitjançant una connexió Wi‑Fi.

Consell: publicar l'aplicació amb el format Android App Bundle et permet crear i entregar aplicacions més petites i eficients perquè els usuaris les instal·lin.

Tipus de fitxers d'expansió

Quan facis servir fitxers d'expansió, en veuràs de dos tipus: el fitxer principal i un fitxer de pedaç opcional. Els fitxers de pedaç opcionals normalment s'utilitzen per a les petites actualitzacions que s'hagin de dur a terme en el fitxer principal.

Els fitxers d'expansió poden ser qualsevol tipus de fitxer i es desen a la ubicació de l'emmagatzematge compartit del dispositiu (com ara una targeta SD o una partició connectada mitjançant USB), des d'on s'hi pot accedir. Cada URL de fitxer d'expansió que es crea és únic per a cada baixada.

Gestionar els fitxers d'expansió

Afegir o canviar els fitxers d'expansió

Pots penjar fitxers d'expansió nous o afegir-ne d'existents als APK de l'esborrany d'una versió.

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del tipus de versió que vulguis actualitzar, selecciona Gestiona.
  5. Deixa anar el fitxer APK de la teva aplicació o selecciona'l.
  6. Veuràs una llista dels APK associats a la teva versió. Al costat del codi de la versió corresponent, selecciona la icona d'afegir .
  7. Tria si vols penjar un fitxer d'expansió nou o adjuntar-ne un d'existent.
    • Si l'APK encara no s'ha publicat, pots seleccionar un altre fitxer o bé l'opció No hi ha cap fitxer d'expansió per canviar o suprimir un fitxer d'expansió. No pots suprimir els fitxers d'expansió d'una versió existent.
  8. Selecciona Desa.
Suprimir els fitxers d'expansió

No pots suprimir els fitxers d'expansió d'una versió existent. Si ja no vols incloure un fitxer d'expansió a l'APK, crea una versió amb un APK nou que no tingui el fitxer d'expansió.

Per als APK que encara no s'han publicat, pots canviar-ne els fitxers d'expansió adjunts en qualsevol moment.

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del tipus de versió que vulguis actualitzar, selecciona Gestiona.
  5. Veuràs una llista dels APK associats a la teva versió. Al costat del codi de la versió corresponent, selecciona la icona d'afegir .
  6. Selecciona la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.
  7. Selecciona No hi ha cap fitxer d'expansió > Desa.
Provar els fitxers d'expansió

Abans de publicar l'aplicació, prova la implementació del fitxer d'expansió.

Els fitxers d'expansió APK no es poden provar en aplicacions desades com a esborrany. Per provar-los, cal publicar l'APK en un canal disponible.