Min app har tagits bort från Google Play

När du publicerar något på Google Play samtycker du till att följa programpolicyn för utvecklare och distributionsavtalet för utvecklare.

Avslag, borttagningar, avstängningar och varningar

Vi rekommenderar att du tittar på den här videon om hur du hanterar en policyöverträdelse på Google Play. I den förklaras de olika utfallen av policygranskningarna. Du får några vanliga exempel på vad som kan utgöra en överträdelse och en genomgång om hur du gör för att få flaggade appar och spel godkända på Google Play igen.

Avslag
  • Påverkar inte statusen för ditt utvecklarkonto på Google Play.
  • Om en uppdatering till en befintlig app avvisas är versionen som publicerades före uppdateringen fortfarande tillgänglig på Google Play.

Obs! Publicera inte en avvisad app på nytt förrän överträdelsen mot policyn har åtgärdats.

Borttagningar
  • Påverkar inte statusen för ditt utvecklarkonto på Google Play omedelbart, men upprepade borttagningar kan leda till avstängning.
  • När appen har tagits bort blir den publicerade versionen inte tillgänglig igen på Google Play förrän du har skickat in en uppdatering som följer policyn.
  • Du får tillbaka användare, statistik och betyg när du skickar in en uppdaterad version av en borttagen app som följer policyn.
  • Användarnas prenumerationer sägs upp. Tidigare prenumerationer återbetalas inte.

Obs! Publicera inte en borttagen app på nytt förrän överträdelsen mot policyn har åtgärdats.

Avstängningar
  • Avstängningar påverkar statusen för utvecklarkontot för Google Play negativt.
  • Flagranta eller upprepade överträdelser mot policyn kan medföra avstängning. Detsamma gäller för upprepade avvisningar eller borttagningar av appar.

Efter en avstängning

När appen stängs av förlorar du den borttagna appens användare, statistik och betyg. Om dina utvecklaruppgifter fortfarande har god status på Google Play och det tillåts i den aktuella appen kan du publicera en ny version av appen som följer policyn.

Varningar
  • Påverkar inte statusen för ditt utvecklarkonto på Google Play. Däremot tas appen bort efter det antal dagar som angavs i den första varningen.
  • Den publicerade versionen av en app som har tagits bort blir inte tillgänglig på Google Play förrän du har skickat in en uppdatering som följer policyn. Om appen togs bort efter en varning krävs att du överklagar.
  • Du får tillbaka användare, statistik och betyg när du skickar in en uppdaterad version av en borttagen app som följer policyn.

Obs! Publicera inte en borttagen app på nytt förrän överträdelsen av policyn som angavs i varningen har åtgärdats.

Google Play Protect

Google Play Protect är Googles inbyggda skydd mot skadlig programvara för Android. Det skyddar användarna mot potentiellt skadliga appar, vilket kan vara sådana som har tagits bort eller stängts av från Google Play.

Om din app har tagits bort eller stängts av från Google Play kan användarna få ett pushmeddelande om denna ändring från Google Play Protect med möjlighet att ta bort appen från enheten. Användaren ges även möjlighet att behålla appen.

Besök Google Play Protect om du vill veta mer.

Skicka in appen igen efter en överträdelse av policyn

Om Google Play kontaktar dig angående en överträdelse av policyn kanske du kan åtgärda problemet själv och skicka in appen igen.

Så här skickar du in appen igen efter en överträdelse av policyn:

1. Läs igenom den relevanta policyn som har angetts i åtgärdsmeddelandet för mer information (du har fått ett meddelande i inkorgen på Play Console och ett e-postmeddelande med information omsom appen har brutit mot).
  2. Gör tillämpliga ändringar i appen och uppdatera alla versionstyper utöver produktionsversionen (till exempel versioner i kanaler för öppna, slutna och interna tester).
  3. Öppna Play Console och ladda upp det ändrade AAB-arkivet som följer policyn i alla kanaler. Inaktivera de AAB-arkiv som inte följer policyn.
    • Obs! Om du inte inaktiverar AAB-arkiv som inte följer policyn går det inte att skicka in appen på nytt och publicerade versioner av AAB-arkiven kan tas bort från Google Play.
  4. Klicka på Hantera kanal och Skapa ny version.
    • Om versionen med AAB-arkiv som inte följer policyn är ett utkast kastar du versionen. Annars lägger du till versionen av AAB-arkiv som följer policyn.
    • Kontrollera att den version som inte följer policyn återfinns under Tas inte med för denna version.
  5. Ange ett versionsnamn och klicka på Spara. När du har sparat klickar du på Granska version och lanserar versionen till 100 %.
  6. Om de versioner som inte följer policyn har lanserats i flera kanaler upprepar du steg 4 för var och en av kanalerna.

Tips! Om du behöver mer information om versioner läser du Förbereda och lansera en version.

Överklaganden

Du kan överklaga borttagningen av appen från Google Play. Vi återställer appar under vissa omständigheter, till exempel om vi begick ett fel och vi upptäcker att appen inte bryter mot Google Plays programpolicyer för utvecklare och distributionsavtalet för utvecklare.

Obs!

• Vi kan skicka e-postmeddelanden om borttagning på appens standardspråk, men vi kan bara svara på överklaganden på engelska, japanska, kinesiska eller koreanska för närvarande.
  • Om du missbrukar vår överklagandeprocess, till exempel genom att skicka attackerande eller olämpliga meddelanden till våra supportteam, kan du fråntas möjligheten till ytterligare e-postsupport. Om du inte längre är kvalificerad för e-postsupport meddelar vi dig via e-post och ger dig mer information.

Skicka in ett överklagande

Relaterat innehåll