Appen min er fjernet fra Google Play

Når du publiserer noe på Google Play, godtar du å overholde programretningslinjene for utviklere og distribusjonsavtalen for utviklere.

Avslag, fjerninger, suspensjoner og advarsler

Vi anbefaler at du ser denne videoen om hvordan du håndterer brudd på retningslinjene på Google Play, der vi forklarer de ulike resultatene av gjennomgang i henhold til retningslinjene. Den inneholder noen vanlige eksempler på hva som kan forårsake brudd, og forklarer de neste trinnene for å få rapporterte apper eller spill tilgjengelige på Google Play igjen.

Avslag
  • Avslag påvirker ikke anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din.
  • Hvis oppdateringer av eksisterende apper blir avvist, er appversjonene som ble publisert før oppdateringen, fortsatt tilgjengelige på Google Play.

Merk: Ikke publiser avviste apper på nytt før du har fikset bruddene på retningslinjene.

Fjerninger
  • Fjerninger påvirker ikke anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din umiddelbart, men flere fjerninger kan føre til suspensjon.
  • Når appen din er fjernet, kommer ikke den publiserte versjonen til å være tilgjengelig på Google Play før du sender inn en oppdatering som overholder retningslinjene.
  • Brukerne, statistikken og vurderingene for appen beholdes når du sender inn en oppdatering som overholder reglene, for en app som er fjernet.
  • Abonnentenes fremtidige abonnementer avsluttes. Tidligere abonnementer refunderes ikke.

Merk: Ikke publiser fjernede apper på nytt før du har fikset bruddene på retningslinjene.

Suspensjoner
  • Suspensjoner regnes som anmerkninger for anseelsen til utviklerkontoen din for Google Play.
  • Grove eller gjentatte brudd på retningslinjene kan føre til suspensjon. Gjentatte avvisninger eller fjerninger av apper kan få samme følger.

Etter suspensjoner

Når appen er suspendert, mister du brukere, statistikk og vurderinger av den fjernede appen. Hvis utviklerlegitimasjonen din fortsatt har god anseelse hos Google Play, og hvis det er mulig i appen din, kan du publisere en ny versjon av appen som overholder reglene.

Advarsler
  • Advarsler påvirker ikke anseelsen til Google Play-utviklerkontoen din. Appen din blir imidlertid fjernet etter et antall dager som oppgis i den innledende e-posten med advarselen.
  • Når appen din er fjernet, er den publiserte versjonen av appen din ikke tilgjengelig på Google Play før du sender inn en oppdatering som overholder reglene. Hvis appen din er suspendert etter å ha mottatt en advarsel, er en anke påkrevd.
  • Brukerne, statistikken og vurderingene for appen beholdes når du sender inn en oppdatering som overholder reglene, for en app som er fjernet.

Merk: Før du har løst bruddene på retningslinjene som er nevnt i e-postadvarselen, kan du ikke publisere en fjernet app på nytt.

Google Play Protect

Google Play Protect er Googles innebygde beskyttelse mot skadelig programvare for Android. Den beskytter brukere mot potensielt skadelige apper. Dette kan inkludere apper som er fjernet eller suspendert fra Google Play.

Hvis appen din er fjernet eller suspendert fra Google Play, kan appbrukerne motta pushvarslinger fra Google Play Protect. På den måten får de informasjon om denne endringen, og de får muligheten til å fjerne appen fra enhetene sine. Brukerne har også muligheten til å beholde appen.

Gå til Google Play Protect for å få mer informasjon.

Send inn appen på nytt etter et brudd på retningslinjene

Hvis Google Play kontakter deg angående et brudd på retningslinjene, kan du muligens løse problemet selv og sende inn appen på nytt.

Slik sender du inn appen på nytt etter et brudd på retningslinjene:

1. Les gjennom de relevante retningslinjene som er nevnt i sanksjonsmeldingen, for å få mer informasjon (du skal ha fått en melding i innboksen din i Play-konsollen og en e-post med informasjon om retningslinjene appen din har brutt).
  2. Gjør de nødvendige endringene i appen, og oppdater alle utgavetypene i tillegg til produksjonsutgaven (for eksempel utgavene til åpne, lukkede og interne testmålgrupper).
  3. Åpne Play-konsollen, og last opp den endrede appsamlingen som overholder retningslinjene, i alle målgruppene. Deaktiver deretter appsamlingen(e) som ikke overholder retningslinjene.
    • Viktig: Hvis du ikke deaktiverer appsamlinger som ikke overholder retningslinjene, kan du ikke sende inn appen på nytt, og aktive versjoner av appsamlingene dine kan bli fjernet fra Google Play.
  4. Klikk på Administrer målgruppen og Opprett ny utgave.
    • Hvis utgaven med appsamlingene som bryter retningslinjene, er et utkast, forkaster du utgaven. Ellers kan du legge til versjonen av appsamlingene som overholder retningslinjene.
    • Sørg for at versjonen som ikke overholder retningslinjene, er under «Ikke inkludert»-delen av denne utgaven.
  5. Gi utgaven et navn, og klikk på Lagre. Når du har lagret, klikker du på Gå gjennom utgaven, og deretter utgir du utgaven til 100 %.
  6. Hvis versjonene som ikke overholder retningslinjene, utgis til flere målgrupper, gjentar du trinn 4 i hver målgruppe.

Tips: Hvis du trenger mer informasjon om utgaver, går du til Klargjør og publiser utgaver.

Anker

Du kan anke fjerningen av appen din fra Google Play. Vi gjenoppretter apper når det er aktuelt, inkludert hvis det har skjedd en feil og vi ser at appen din ikke bryter programretningslinjene for utviklere på Google Play og distribusjonsavtalen for utviklere.

Merk:

• Vi kan sende deg e-poster om fjerning på standardspråket for appen din, men vær oppmerksom på at vi foreløpig bare kan svare på anker som er skrevet på kinesisk, engelsk, japansk eller koreansk.
  • Hvis du misbruker ankeprosessen vår, inkludert hvis du sender krenkende eller upassende kommunikasjon til brukerstøtten, er du kanskje ikke kvalifisert for videre brukerstøtte via e-post. Hvis du ikke lenger er kvalifisert for brukerstøtte via e-post, varsler vi deg om dette og oppgir tilleggsinformasjon via e-post.

Send inn en anke

Relatert innhold