Sovellukseni on poistettu Google Playsta

Kun julkaiset tuotteita Google Playssa, sitoudut noudattamaan kehittäjien ohjelmakäytäntöjä ja kehittäjien jakelusopimusta.

Hylkäykset, poistot, jäädytykset ja varoitukset

Suosittelemme, että katsot tämän videon käytäntörikkomuksen käsittelystä Google Playssa, jossa kerrotaan käytäntötarkastuksen mahdollisista tuloksista. Videossa annetaan esimerkkejä tilanteista, jotka voivat johtaa rikkomuksiin. Videolla on myös ohjeita, joiden avulla voit saada merkityn sovelluksesi tai pelisi takaisin Google Playhin.

Hylkäykset
  • Varoitus ei vaikuta Google Play -kehittäjätilisi maineeseen.
  • Mikäli sovelluksesi päivitys hylätään, ennen päivitystä julkaistu sovellusversio on edelleen saatavilla Google Playssa.

Huom. Älä julkaise hylättyä sovellusta uudelleen, ennen kuin olet korjannut siihen liittyvät käytäntörikkomukset.

Poistot
  • Poisto ei heti vaikuta Google Playn kehittäjätilisi maineeseen, mutta monta poistoa voi johtaa tilin jäädyttämiseen.
  • Jos sovelluksesi poistetaan, sen julkaistu versio ei ole enää saatavilla Google Playssa. Sovellus palautetaan, kun lähetät käytäntöjen mukaisen päivityksen.
  • Sovelluksesi käyttäjät, tilastot ja arviot palautetaan, kun lähetät poistettuun sovellukseen käytäntöjä noudattavan päivityksen.
  • Tilaajiesi tulevat tilaukset peruutetaan. Aiempia tilauksia ei hyvitetä.

Huom. Älä julkaise poistettua sovellusta uudelleen, ennen kuin olet korjannut siihen liittyvät käytäntörikkomukset.

Jäädytykset
  • Jäädytykset lasketaan varoituksiksi, jotka vaikuttavat Google Play -kehittäjätilisi maineeseen.
  • Vakavat tai toistuvat käytäntörikkomukset voivat johtaa jäädytykseen, kuten voivat myös toistuvat sovelluksen hylkäykset ja poistot.

Jäädytyksen jälkeen

Kun sovelluksesi poistetaan jäädytyksen vuoksi, menetät siihen liittyvät käyttäjät, tilastot ja arviot. Voit kuitenkin julkaista sovelluksesta uuden, käytäntöjä noudattavan version, jos kehittäjän kirjautumistiedoillasi on edelleen hyvä maine Google Playssa eikä sovelluksesi luonne estä sitä.

Varoitukset
  • Varoitus ei vaikuta Google Play -kehittäjätilisi maineeseen. Sovelluksesi poistetaan alkuperäisessä varoitussähköpostissa mainittujen päivien jälkeen.
  • Jos sovelluksesi poistetaan, sen julkaistu versio ei enää ole saatavilla Google Playssa. Sovellus palautetaan, kun lähetät siihen käytäntöjä noudattavan päivityksen. Jos sovelluksesi jäädytettiin varoituksen jälkeen, palautus edellyttää päätöksestä valittamista.
  • Sovelluksesi käyttäjät, tilastot ja arviot palautetaan, kun lähetät poistettuun sovellukseen käytäntöjä noudattavan päivityksen.

Huom. Älä julkaise poistettua sovellusta uudelleen, ennen kuin olet korjannut sähköpostissa mainitut käytäntörikkomukset.

Google Play Protect

Google Play Protect on Googlen Android-laitteisiin sisäänrakennettu haittaohjelmasuojaus. Se suojaa käyttäjiä mahdollisesti haitallisilta sovelluksilta (PHA). Osa niistä on voitu poistaa tai jäädyttää Google Playssa.

Jos sovelluksesi on poistettu Google Playsta tai jäädytetty, sovelluksen käyttäjät voivat saada Google Play Protectista ilmoituksen, jossa kerrotaan heille tästä muutoksesta ja annetaan mahdollisuus poistaa sovellus laitteelta. Huom. Käyttäjät voivat halutessaan myös pitää sovelluksen.

Lue lisää Google Play Protectista.

Sovelluksen lähettäminen uudelleen käytäntörikkomuksen jälkeen

Jos Google Play ottaa sinuun yhteyttä käytäntörikkomuksen vuoksi, voit ehkä korjata ongelman itse ja lähettää sovelluksen uudelleen.

Näin voit lähettää sovelluksen uudelleen käytäntörikkomuksen jälkeen:

1. Lue sanktioviestistä lisätietoa asiaan liittyvästä käytännöstä (olet saanut Play Console ‐postilaatikkoosi ja sähköpostiisi, viestin jossa on tietoa sovelluksesi rikkomista käytännöistä).
  2. Tee tarvittavat muutokset sovellukseen ja päivitä tuotantojulkaisun lisäksi kaikki muut julkaisutyypit (esimerkiksi avoimilla, suljetuilla ja sisäisillä testikanavilla olevat julkaisut).
  3. Avaa Play Console ja lataa muokattu, käytäntöjen mukainen sovelluspaketti kaikillle kanaville ja poista käytäntöjen vastaiset sovelluspaketit käytöstä.
    • Tärkeää: Jos et poista käytöstä käytäntöjen vastaisia sovelluspaketteja, yritys lähettää sovellus uudelleen epäonnistuu ja sovelluspakettien liveversiot saatetaan poistaa Google Playsta.
  4. Valitse Ylläpidä kanavaa ja Luo uusi julkaisu.
    • Jos käytäntöä rikkovat sovelluspaketit sisältävä julkaisu on luonnostilassa, hylkää se. Muussa tapauksessa lisää käytäntöjä noudattava sovelluspakettiversio.
    • Varmista, että käytäntöjen vastainen versio sijaitsee julkaisun Ei oteta mukaan ‑osiossa.
  5. Lisää julkaisun nimi ja valitse Tallenna. Kun julkaisu on tallennettu, valitse Tarkista julkaisu ja julkaise se sitten kokonaan.
  6. Jos käytäntöjen vastaisia versioita julkaistaan useille kanaville, toista vaihe 4 jokaisen kanavan kohdalla.

Vinkki: Jos haluat lisätietoa julkaisuista, siirry kohtaan Version valmistelu ja julkaisu.

Valitukset

Jos sovelluksesi on poistettu Google Playsta, voit tehdä valituksen. Palautamme sovelluksia tietyissä tapauksissa, esim. jos olemme tehneet virheen ja toteamme, että sovellus ei ole kehittäjien ohjelmakäytäntöjen ja kehittäjien jakelusopimuksen vastainen.

Huom.

• Vaikka saatamme lähettää poistoa koskevia sähköpostiviestejä sovelluksesi oletuskielellä, voimme vastata valituksiin tällä hetkellä vain englanniksi, japaniksi, kiinaksi ja koreaksi.
  • Jos käytät valitusprosessiamme väärin (esimerkiksi lähetät tukitiimeille asiattomia tai sopimattomia viestejä), et ehkä voi enää saada sähköpostitukea. Jos et täytä sähköpostituen ehtoja, lähetämme sinulle lisätietoja sähköpostitse.

Lähetä valitus

Lisää aiheesta