Je licentiecode zoeken en problemen daarmee oplossen

Google Play biedt een service voor licentieverlening aan waarmee je beleidsregels kunt instellen en afdwingen voor licenties van apps die je via Google Play publiceert. Met de service voor licentieverlening kunnen je apps tijdens de runtime query's naar Google Play sturen om de licentiestatus op te vragen voor de huidige gebruiker. Vervolgens kan verder gebruik indien nodig worden toegestaan of geweigerd.

Ga naar het gedeelte Licentiebeheer voor apps van onze site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie over de service voor licentieverlening en hoe je deze toevoegt aan je app.

De licentiecode van je app zoeken

1. Open de Play Console en selecteer de app waarvoor je de licentiecode wilt vinden.
  2. Ga naar de pagina Genereren van inkomsten instellen (Inkomsten genereren > Genereren van inkomsten instellen).
  3. Je licentiecode staat onder Licentiebeheer.

De implementatie van licentieverlening van Google Play verifiëren

Voordat je je app uploadt naar Google Play
Als er geen app met die specifieke pakketnaam en versiecode op Google Play beschikbaar is, log je in bij een Android-apparaat met hetzelfde account dat je gebruikt in de Play Console. Gebruik dit account als het primaire account op je Android-apparaat. Stel vervolgens de testreactie in en ga na of je app goed reageert.

Opmerking: Testlicentiereacties worden door ServerManagedPolicy maar 1 minuut in het cachegeheugen opgeslagen. Normale (niet-test) licentiereacties worden langer in het cachegeheugen opgeslagen.
Na het uploaden van de app naar Google Play
Als je de app met licentiecontrole hebt geüpload naar Google Play (ongeacht de huidige publicatiestatus), log je in bij een Android-apparaat met het account dat je ook gebruikt in de Play Console of met een licentie-testaccount als primair account. Stel vervolgens de testreactie in en ga na of je app goed reageert.

Opmerking: Testlicentiereacties worden door ServerManagedPolicy maar 1 minuut in het cachegeheugen opgeslagen. Normale (niet-test) licentiereacties worden langer in het cachegeheugen opgeslagen.
Ik heb meer hulp nodig bij het implementeren van mijn licentiecontrole
Problemen met ontwikkeling en testen
Dit omvat problemen met het downloaden en integreren van de bibliotheek voor licentieverificatie, bibliotheekprojecten, beleidsvragen, ideeën gebaseerd op de gebruikerservaring, de verwerking van reacties, Obfuscator, IPC en de instelling van de testomgeving. Zie Stack Overflow voor meer informatie.

Rapportageproblemen met de bibliotheek voor licentieverlening
Ga naar de Issue Tracker voor rapporten over problemen met de bibliotheek voor licentieverificatie.

Rapportageproblemen met de licentieservice van Google Play
Neem contact met ons op voor problemen met uitgeversaccounts, sleutelparen voor licentieverlening, testaccounts, serverreacties, app-implementatie en resultaten.

Problemen met de licentieserver oplossen

Periodieke uitval van de licentieserver
Zorg dat je de nieuwste versie van de licentieserver gebruikt. Als je je code niet recent hebt geüpdatet, download je de nieuwste versie van de licentieserver.
Een specifieke klant krijgt geen toegang tot de licentieserver
Als een klant licentieproblemen ondervindt wanneer deze je app probeert te openen, gebruikt de klant misschien een ander account dan op het moment van aankoop. Aangezien de app is gekoppeld aan een ander Google-account, mislukt de licentieverificatie. Zorg dat de gebruiker is ingelogd op het juiste Google Play-account voordat deze je app opent.
Vragen over technische implementatie
Als je vragen hebt over de technische implementatie van kopieerbeveiliging of de licentieserver, ga je naar de site voor Android-ontwikkelaars.