Uw licentiecode zoeken en problemen daarmee oplossen

Google Play biedt een service voor licentieverlening aan waarmee u beleidsregels kunt instellen en afdwingen voor licenties van apps die u via Google Play publiceert. Met de service voor licentieverlening kunnen uw apps tijdens de runtime query's verzenden naar Google Play om de licentiestatus op te vragen voor de huidige gebruiker. Vervolgens kan verder gebruik indien nodig worden toegestaan of geweigerd.

Ga naar het gedeelte Licentiebeheer voor apps van onze site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie over de service voor licentieverlening en hoe u deze kunt toevoegen aan uw app.

De licentiecode van uw app vinden

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op 'Alle apps' All applications.
  3. Selecteer een app.
  4. Selecteer Ontwikkeltools > Services en API's .
  5. Zoek het gedeelte met het label 'Je licentiecode voor deze app'.

De implementatie van licentieverlening van Google Play verifiëren

Voordat u uw app uploadt naar Google Play
Als er geen app met die specifieke pakketnaam en versiecode op Google Play beschikbaar is, logt u in bij een Android-apparaat met hetzelfde account dat u gebruikt om in te loggen bij uw Play Console. Gebruik dit account als het primaire account op uw Android-apparaat. Stel vervolgens de testreactie in en verifieer of uw app correct reageert.

Houd er rekening mee dat testlicentie-reacties door ServerManagedPolicy slechts één minuut in het cachegeheugen worden opgeslagen. Normale (niet-test) licentiereacties worden langer in het cachegeheugen opgeslagen.
Na het uploaden van de app naar Google Play
Als u de app met licentiecontrole heeft geüpload naar Google Play (ongeacht de huidige publicatiestatus), logt u in bij een Android-apparaat met het account dat u ook gebruikt om in te loggen bij uw Play Console of met een licentie-testaccount als primair account. Stel vervolgens de testreactie in en verifieer of uw app correct reageert.

Houd er rekening mee dat testlicentie-reacties door ServerManagedPolicy slechts één minuut in het cachegeheugen worden opgeslagen. Normale (niet-test) licentiereacties worden langer in het cachegeheugen opgeslagen.
Ik heb meer hulp nodig bij het implementeren van mijn licentiecontrole
Problemen met ontwikkeling en testen

Dit omvat problemen met het downloaden en integreren van de bibliotheek voor licentieverificatie, bibliotheekprojecten, beleidsvragen, ideeën gebaseerd op de ervaring van gebruikers, de verwerking van reacties, Obfuscator, IPC en de instelling van de testomgeving. Ga naar Stack Overflow.

Problemen melden met de bibliotheek voor licentieverlening

Ga naar de Issue Tracker voor rapporten over problemen met de bibliotheek voor licentieverificatie.

Rapportageproblemen met de licentieservice van Google Play

Dit omvat problemen met uitgeversaccounts, sleutelparen voor licentieverlening, testaccounts, serverreacties, het uitgeven van de app en resultaten. Neem contact met ons op.

Problemen met de licentieserver oplossen

Periodieke uitval van de licentieserver
Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de licentieserver gebruikt. Als u uw code niet recent heeft geüpdatet, upgradet u naar de nieuwste versie van de licentieserver.
Een specifieke klant krijgt geen toegang tot de licentieserver
Als een klant licentieproblemen ondervindt wanneer hij uw app probeert te openen, gebruikt de klant misschien een ander account dan op het moment dat hij de app kocht. Aangezien de app is gekoppeld aan een ander Google-account, mislukt de licentieverificatie. Zorg ervoor dat de gebruiker is ingelogd op het juiste Google Play-account voordat hij uw app opent.
Vragen over technische implementatie
Als u vragen heeft over de technische implementatie van de kopieerbeveiligingsserver of de licentieserver, gaat u naar de site van de Android-ontwikkelaars.