Identifiera approblem tidigt med kontroller före granskning

Med hjälp av kontroller före granskning kan du upptäcka eventuella problem med ändringar du planerar att göra i appen innan du skickar in dem för granskning. Vissa av problemen kan vara kritiska och måste åtgärdas innan du kan skicka in ändringarna för granskning.

Översikt

Kontrollerna finns på sidan Publiceringsöversikt i avsnittet Ändringar som ännu inte har skickats in för granskning. Det här avsnittet visas bara om du har gjort ändringar i appen sedan förra gången den skickades in för granskning.

Kontrollerna före granskning börjar köras automatiskt när du gör ändringar i appen. Du ser status för dem på sidan Publiceringsöversikt,

men observera följande:

• Vissa av kontrollerna tar längre tid att köra än andra, så det kan hända att du ser en uppskattad tid tills de är klara.
  • Du behöver inte vänta på att kontrollerna ska bli klara för att skicka in ändringarna för granskning. Du kan skicka in ändringarna när du vill. Vi slutför dessa kontroller innan vi skickar dina ändringar för granskning.

Du kan se problemen så snart de har identifierats. Klicka på Visa problem för att läsa mer om vart och ett av problemen.

Läs mer om vår appgranskningsprocess på Google Play Academy.

Titta på en skärmbild av hur kontrollerna före granskning kan se ut

Hantera identifierade problem

Vi tittar efter en rad olika problem. Du får information om varje problem vi identifierar och länkar där du kan få hjälp att åtgärda dem eller läsa mer om det relevanta ämnet. Du kan åtgärda många problem direkt i Play Console, medan andra kan kräva tekniska ändringar av appen, vilket kan innebära att du måste skapa och ladda upp en ny appversion.

Vissa problem måste åtgärdas innan du kan fortsätta. Andra kan senareläggas genom att välja Ignorera problem. Om du vill ignorera ett problem måste du ange varför genom att välja en eller flera orsaker, till exempel Jag har redan planerat att lösa problemet, eller Problemet är fel. Den här informationen loggas i aktivitetsloggen och vi använder ditt svar för att göra våra kontroller mer tillförlitliga.

Ditt svar påverkar inte resultatet av appgranskningen, men om problemet gör att appen inte fungerar kan den avvisas under granskningen eftersom den inte följer Google Plays policyer om appkvalitet (till exempel policyn Minimikrav på funktion).

Om du ignorerar problem utan att åtgärda dem kan de dyka upp igen i framtiden.

Titta på en skärmbild av hur ett identifierat problem kan se ut

Nödvändiga behörigheter för att ignorera problem

Endast användare med någon av följande behörigheter kan ignorera problem:

Detta är samma behörigheter som används för andra funktioner på sidan Publiceringsöversikt, inklusive hanterad publicering, så du bör inte behöva ändra dina aktuella användarbehörigheter.

Vanliga frågor

Varför inför ni de nya kontrollerna?

Vi vill ge dig tidig feedback om kritiska problem som kan uppstå på grund av dina planerade ändringar för att säkerställa att appen fungerar bra för dina användare. De hjälper dig också att undvika vanliga misstag som kan leda till att ändringarna avvisas under granskningen.

Är de här kontrollerna nya?

Vi har alltid gjort kontroller för att säkerställa att apparna följer vår programpolicy för utvecklare och att de fungerar bra på användarnas enheter. Nu lyfter vi fram några av dessa så att du kan se dem direkt på Play Console, tillsammans med några nyare kvalitetskontroller, till exempel problem med appkompatibilitet i nyare versioner av Android. På så sätt sparar du lite tid.

Är kontrollerna före granskning samma sak som den befintliga appgranskningsprocessen?

Nej. Kontrollerna körs innan appen granskas.

Vilka kontroller görs före granskning?

Vi kör ett antal olika kontroller i appen före granskning. Till exempel kontrollerar vi att uppdateringarna innehåller alla obligatoriska deklarationer på sidan Appinnehåll (Policy och program > Appinnehåll) och identifierar om det förekommer en hög andel krascher på vissa enheter eller Android-versioner.

Hur lång tid tar kontrollerna?

Det tar högst 15 minuter tills kontrollerna är klara, men oftast går det mycket snabbare. Du kan välja Skicka in för granskning medan kontrollerna fortfarande körs och vi inte hittat några problem ännu. Om vi inte hittar några problem slutför vi kontrollerna och skickar in ändringarna för granskning automatiskt.

Hur fungerar de här kontrollerna via API:et?

För närvarande körs de flesta av dessa kontroller endast på webbplatsen Play Console, men en deluppsättning körs via API:et. Kontroller som returneras nästan omedelbart körs via API:et, medan kontroller som körs under en längre tid inte gör det.

Kan jag helt enkelt välja att ignorera alla problem?

Nej, vissa kontroller krävs för publicering på Google Play och kan inte ignoreras. Exempel på detta är om det saknas innehållsdeklarationer och annan information om appen.

Vad gör ni med de svar jag valt efter att jag ignorerat ett problem?

Vi använder svaren för att förstå om vi har gjort något rätt eller fel, så att vi kan förbättra våra kontrollers tillförlitlighet och förstå hur du uppfattar dem. Ditt svar påverkar inte resultatet av appgranskningen, men om problemet gör att appen inte fungerar kan den avvisas eftersom den inte följer Google Plays policyer om appkvalitet (till exempel policyn Minimikrav på funktion).

Kan jag bli underkänd i appgranskningen om jag klarar alla kontroller före granskningen?

Ja, det är möjligt att klara alla kontroller före granskningen och ändå bli underkänd under appgranskningsprocessen. Den är mer omfattande än de kontroller före granskningen som du ser direkt på Play Console.

Vad händer om jag skickar in ändringarna för granskning innan kontrollerna är klara?

Kontrollerna fortsätter att köras och dina ändringar skickas automatiskt för granskning när de är klara, förutsatt att inga allvarliga problem upptäcks.

Är alla identifierade problem korrekta?

Vi strävar efter att vara korrekta, men vissa problem kan vara felaktiga på grund av deras tekniska natur. Du kan ignorera dessa och välja en lämplig orsak när du ger oss feedback.

Relaterat innehåll