App-problemen vroegtijdig opsporen met controles voorafgaand aan de beoordeling

Met controles voorafgaand aan de beoordeling kun je mogelijke problemen met wijzigingen die je in je app wilt aanbrengen opsporen voordat je ze ter beoordeling opstuurt. Sommige problemen kunnen kritiek zijn en moeten worden opgelost voordat je je wijzigingen ter beoordeling kunt versturen.

Overzicht

Je vindt controles voorafgaand aan de beoordeling op de pagina Publicatieoverzicht in het gedeelte Wijzigingen die nog niet zijn verstuurd voor beoordeling. Dit gedeelte is alleen zichtbaar als je wijzigingen in je app hebt aangebracht sinds deze voor het laatst ter beoordeling is verstuurd.

Controles voorafgaand aan de beoordeling worden automatisch uitgevoerd als je wijzigingen in je app aanbrengt. Je kunt de status bekijken op de pagina Publicatieoverzicht,

maar houd rekening met het volgende:

• Sommige controles duren langer dan andere. Daarom zie je misschien een geschatte tijd tot ze klaar zijn.
  • Je hoeft niet te wachten tot de controles klaar zijn voordat je je wijzigingen ter beoordeling kunt opsturen. Je kunt wijzigingen op elk moment versturen. We ronden deze controles dan af voordat we je wijzigingen ter beoordeling versturen.

Problemen zijn zichtbaar zodra ze worden ontdekt. Klik op Problemen bekijken voor meer informatie over elk probleem.

Meer informatie over ons beoordelingsproces voor apps vind je in de Google Play Academy.

Een voorbeeldscreenshot bekijken van controles voorafgaand aan de beoordeling

Gevonden problemen beheren

We checken op verschillende problemen. We bieden informatie over elk probleem en links waarmee je het probleem kunt oplossen of meer informatie over het relevante onderwerp kunt vinden. Veel problemen kun je rechtstreeks in de Play Console oplossen. Voor andere heb je misschien technische wijzigingen in je app nodig, waardoor je misschien een nieuwe app-versie moet maken en uploaden.

Sommige problemen moeten worden opgelost voordat je kunt doorgaan. Andere problemen kun je uitstellen door Probleem negeren te selecteren. Als je een probleem wilt negeren, geef je aan waarom door een of meer redenen te selecteren, bijvoorbeeld 'Ik heb al plannen om dit probleem op te lossen' of 'Dit probleem is onjuist'. Deze informatie wordt vastgelegd in het activiteitenlogboek en we gebruiken je reactie om de betrouwbaarheid van onze controles te verbeteren.

Je reactie heeft geen invloed op de uitkomst van de app-beoordeling, maar als je app door het probleem niet werkt, kan deze tijdens de beoordeling worden afgewezen omdat deze niet voldoet aan het beleid van Google Play voor app-kwaliteit. (zoals het beleid Minimale functionaliteit).

Als je problemen negeert zonder ze daarna op te lossen, kunnen ze in de toekomst opnieuw verschijnen.

Een voorbeeld van een gevonden probleem bekijken

Vereiste rechten om problemen te negeren

Alleen gebruikers met een van de volgende rechten kunnen problemen negeren:

Dit zijn dezelfde rechten die worden gebruikt voor andere functies op de pagina Publicatieoverzicht, zoals beheerd publiceren. Je hoeft je huidige toegewezen gebruikersrechten dus niet te wijzigen.

Veelgestelde vragen

Waarom introduceren jullie deze nieuwe controles?

We willen je in een vroeg stadium feedback geven over kritieke problemen met je geplande wijzigingen zodat je app goed werkt voor je gebruikers. Ook voorkom je zo veelgemaakte fouten die ertoe kunnen leiden dat je wijzigingen tijdens de beoordeling worden afgewezen.

Zijn deze controles nieuw?

We hebben altijd controles uitgevoerd om er zeker van te zijn dat apps voldoen aan ons Programmabeleid voor ontwikkelaars en goed presteren op apparaten van gebruikers. We tonen nu een aantal van deze vereisten van tevoren al in de Play Console, samen met een aantal nieuwere kwaliteitscontroles, zoals problemen met app-compatibiliteit in nieuwere versies van Android, om je tijd te besparen.

Zijn de controles voorafgaand aan de beoordeling hetzelfde als het bestaande beoordelingsproces voor apps?

Nee. Deze controles worden uitgevoerd voordat je app de beoordeling ondergaat.

Welke controles voorafgaand aan de beoordeling worden uitgevoerd?

We onderwerpen je app aan verschillende controles voorafgaand aan de beoordeling. Enkele voorbeelden van controles zijn nagaan of je updates alle verplichte verklaringen op de pagina App-content hebben (Beleid en programma's > App-content) en hoge crashpercentages op bepaalde apparaten of versies van Android opsporen.

Hoelang duren de controles?

Alle controles duren niet langer dan 15 minuten, maar meestal veel korter. Je kunt Versturen voor beoordeling selecteren terwijl de controles nog worden uitgevoerd en we nog geen problemen hebben gevonden. We voeren de controles uit en sturen je wijzigingen automatisch ter beoordeling als we geen problemen aantreffen.

Hoe werken deze controles via de API?

Op dit moment worden de meeste van deze controles alleen uitgevoerd op de Play Console-website, met een subset die via de API wordt uitgevoerd. Controles die bijna onmiddellijk met een resultaat komen, worden wel via de API uitgevoerd, terwijl dit niet het geval is voor langere controles.

Kan ik ervoor kiezen gewoon alle problemen te negeren?

Nee, sommige controles zijn vereist voor publicatie op Google Play en kunnen niet worden genegeerd. Voorbeelden zijn ontbrekende declaraties voor app-content en andere informatie over je app.

Wat gebeurt er met de reacties die zijn geselecteerd nadat ik een probleem heb genegeerd?

We gebruiken deze reacties om inzicht te krijgen in of onze controles we goede of foute resultaten hebben opgeleverd, zodat we de betrouwbaarheid van onze controles kunnen verbeteren, en om je mening over deze controles te begrijpen. Je reactie heeft geen invloed op de uitkomst van de app-beoordeling, maar als je app door het probleem niet werkt, kan deze worden afgewezen omdat deze niet voldoet aan het beleid van Google Play voor app-kwaliteit (zoals het beleid Minimale functionaliteit).

Als ik alle controles voorafgaand aan de beoordeling met succes doorloop, is het dan mogelijk dat mijn app nog steeds niet slaagt voor het beoordelingsproces voor apps?

Ja, het is mogelijk om alle controles voorafgaand aan de beoordeling te doorstaan, maar niet het beoordelingsproces voor apps. Dit proces is uitgebreider dan de controles voorafgaand aan de beoordeling die we rechtstreeks in de Play Console tonen.

Wat gebeurt er als ik wijzigingen ter beoordeling stuur voordat de controles zijn afgerond?

De controles blijven actief en je wijzigingen worden automatisch ter beoordeling verstuurd zodra ze zijn afgerond, zolang er geen kritieke problemen zijn gevonden.

Zijn alle gevonden problemen correct?

We streven naar nauwkeurigheid, maar sommige problemen kunnen onjuist zijn wegens de technische aard ervan. Je kunt deze negeren en een reden selecteren om ons feedback te geven.

Gerelateerde content