Sovellusongelmien varhainen havaitseminen esitarkistusten avulla

Esitarkistusten avulla voit havaita mahdolliset ongelmat ja tehdä muutoksia sovellukseen ennen sen lähettämistä tarkastettavaksi. Osa ongelmista voi olla kriittisiä, ja ne on korjattava ennen kuin voit lähettää muutokset tarkastettaviksi.

Yleiskatsaus

Esitarkistukset löytyvät Julkaisuyhteenveto-sivun "Muutokset, joita ei ole vielä lähetetty tarkastettavaksi" ‐osiosta. Tämä osio näkyy vain, jos olet tehnyt muutoksia sovellukseesi sen jälkeen, kun se viimeksi lähetettiin tarkastettavaksi.

Esitarkistukset alkavat automaattisesti aina, kun teet muutoksia sovellukseesi. Näet niiden tilan Julkaisuyhteenveto

‑sivulta, mutta ota huomioon seuraavat seikat:

• Joidenkin tarkistusten suorittamisessa kuluu kauemmin kuin toisten, joten saatat nähdä arvioidun valmistumiseen kuluvan ajan.
  • Sinun ei tarvitse odottaa tarkistusten valmistumista ennen kuin voit lähettää muutokset tarkastettaviksi. Voit lähettää muutokset milloin tahansa, ja teemme tarkistukset loppuun ennen muutosten tarkastamista.

Ongelmat tulevat näkyviin heti, kun ne havaitaan. Valitse Näytä ongelmat, niin näet lisätietoa kustakin ongelmasta.

Lue lisää sovellusten tarkastusprosessista Google Play Academysta.

Katso esimerkkikuvakaappaus esitarkistuksista

Havaittujen ongelmien korjaaminen

Tarkistamme sovelluksen useiden ongelmien varalta. Annamme tietoa kustakin ongelmasta sekä linkkejä, joiden avulla voit korjata ongelmat tai lukea lisää aiheesta. Voit korjata monia ongelmia suoraan Play Consolessa, mutta toiset voivat edellyttää teknisiä muutoksia sovellukseen. Sinun täytyy tällöin ehkä koota ja ladata uusi sovellusversio.

Osa ongelmista on korjattava ennen kuin voit jatkaa. Voit lykätä ongelman korjaamista valitsemalla Ohita ongelma. Jos haluat ohittaa ongelman, sinun on ilmoitettava syy valitsemalla yksi tai useampi syy, esimerkiksi "Olen jo suunnitellut ongelman ratkaisemista" tai "Ongelma ei pidä paikkaansa". Tiedot kirjataan toimintalokiin, ja käytämme vastaustasi tarkistusten luotettavuuden parantamiseen.

Vastauksesi ei vaikuta tarkastuksen tulokseen, mutta jos sovellus ei ongelman takia toimi, se saatetaan hylätä tarkastuksen aikana, jos se ei noudata Google Playn sovellusten laatuun liittyviä käytäntöjä (esimerkiksi vähimmäistoimintoja koskevaa käytäntöä).

Jos ohitat ongelmat korjaamatta niitä, ne voivat näkyä uudelleen myöhemmin.

Katso esimerkkikuvakaappaus havaitusta ongelmasta

Ongelmien ohittamiseen tarvittavat luvat

Vain käyttäjät, joilla on jokin seuraavista luvista, voivat ohittaa ongelmia:

Näitä samoja lupia käytetään muihin Julkaisuyhteenveto-sivun ominaisuuksiin, myös hallinnoituun julkaisemiseen, joten sinun ei tarvitse muuttaa nykyisiä käyttölupia.

Usein kysyttyä

Miksi julkaisette uudet tarkistukset?

Haluamme tarjota palautetta suunniteltujen muutosten kriittisistä ongelmista varhaisessa vaiheessa varmistaaksemme, että sovellus toimii käyttäjille. Tarkistusten avulla voit myös välttää yleiset virheet, jotka voivat johtaa muutosten hylkäämiseen tarkastuksen aikana.

Ovatko nämä tarkistukset uusia?

Olemme aina tehneet tarkistuksia, joilla varmistetaan, että sovellukset noudattavat Kehittäjien ohjelmakäytäntöjä, ja että ne toimivat hyvin käyttäjien laitteilla. Tuomme nyt näitä ja joitain uusia laatutarkistuksia esille Play Consolessa. Niillä tarkistetaan sovelluksia esimerkiksi yhteensopivuusongelmien varalta uudemmilla Android-versioilla, jotta voit säästää aikaa.

Ovatko esitarkistukset sama asia kuin nykyinen sovellusten tarkastusprosessi?

Ei. Nämä tarkistukset tehdään ennen sovelluksen tarkastusprosessia.

Mitä esitarkistuksia tehdään?

Teemme sovelluksellesi erilaisia esitarkistuksia. Tarkistamme esimerkiksi, että päivitykset sisältävät kaikki pakolliset ilmoitukset Sovelluksen sisältö ‑sivulla (Käytännöt ja ohjelmat > Sovelluksen sisältö) ja pyrimme havaitsemaan korkeita kaatumisprosentteja tietyillä laitteilla tai Android-versioilla.

Kuinka kauan tarkistuksissa kuluu?

Kaikkien tarkistusten tekemisessä kuluu korkeintaan 15 minuuttia, mutta ne ovat yleensä paljon lyhyempiä. Voit valita Lähetä tarkistettavaksi, kun esitarkistukset ovat kesken, eikä ongelmia ole havaittu. Teemme tarkistukset loppuun ja lähetämme muutokset automaattisesti tarkastukseen, jos ongelmia ei ilmene.

Miten nämä tarkistukset toimivat APIssa?

Tällä hetkellä suurin osa näistä tarkistuksista tehdään vain Play Consolen verkkosivustolla, mutta osa niistä tehdään APIn kautta. Lähes heti palautuvat tarkistukset suoritetaan APIn kautta, mutta pidempään vieviä ei.

Voinko vain ohittaa kaikki ongelmat?

Et. Google Playssa julkaiseminen edellyttää joitakin tarkistuksia, eikä niitä voi ohittaa. Tällaisia ovat esimerkiksi puuttuvat sovelluksen sisältöilmoitukset ja muut tiedot sovelluksesta.

Mitä teette vastauksilla, jotka on valittu ongelman ohittamisen jälkeen?

Näiden vastausten avulla saamme käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä ei, ja voimme näin parantaa tarkistusten luotettavuutta ja ymmärtää, miten näet tarkistukset. Vastauksesi ei vaikuta tarkastuksen tulokseen, mutta jos sovellus ei ongelman takia toimi, se saatetaan hylätä, jos se ei noudata Google Playn sovellusten laatuun liittyviä käytäntöjä (esimerkiksi vähimmäistoimintoja koskevaa käytäntöä).

Jos läpäisen kaikki esitarkistukset, voidaanko minut hylätä sovelluksen tarkastusprosessissa?

Kyllä, on mahdollista läpäistä kaikki esitarkistukset, mutta joutua hylätyksi sovelluksen tarkastusprosessissa, joka on kattavampi kuin suoraan Play Consolessa näkyvät esitarkistukset.

Mitä tapahtuu, jos lähetän muutokset tarkastettavaksi ennen kuin tarkistukset ovat valmiit?

Tarkistukset jatkuvat, ja kun ne on tehty, muutokset lähetetään automaattisesti tarkastettaviksi, kunhan kriittisiä ongelmia ei havaittu.

Ovatko kaikki havaitut ongelmat tarkkoja?

Pyrimme parhaamme mukaan tarkkuuteen, mutta jotkin ongelmat voivat olla teknisen luonteensa vuoksi virheellisiä. Voit ohittaa nämä ja valita sopivan syyn palautteen antamista varten.

Lisää aiheesta