Läs mer om vår policy för barnsäkerhetsstandard

Google Play tar barns säkerhet på vår plattform på största allvar och arbetar för att hålla vår butik fri från sexuella övergrepp mot och exploatering av barn. Vi kräver att appar i kategorierna Socialt och Dejting följer vår policy för barnsäkerhetsstandard.

Översikt

Policyn för barnsäkerhetsstandarder kräver att appar

Läs policyn i sin helhet och se till att du förstår och följer den. Utvecklare som inte följer policyn före deadline kan bli föremål för tvingande åtgärder.

Information om tidsplanen

Vi har följande tidsplan för lanseringen av policyn för barnsäkerhetsstandarder. Observera att detta kan ändras. Eventuella uppdateringar publiceras i den här artikeln.

• April 2024: Vi presenterade den nya policyn för barnsäkerhetsstandarder på Play
  • Senare i år blir deklarationsformuläret tillgängligt för appar som omfattas av policyn på Play Console.
  • 31 januari 2025: Appar som omfattas måste följa Plays nya policy för barnsäkerhetsstandarder. Ytterligare åtgärder kan vidtas i framtiden mot appar som inte följer policyn. Det kan till exempel vara att appen tas bort från Google Play.

Vanliga frågor

Klicka på en fråga nedan för att utöka eller komprimera den.

Vilken appkategori omfattas av den här policyn?

Appar i kategorierna Socialt och Dejting omfattas för närvarande av denna policy.

Hur vet jag om min app ingår i kategorin Socialt eller Dejting?

En app för sociala nätverk är en app som betecknats som en social app på Play Console eller listas i kategorin Socialt på Google Play.

En dejtingapp är en app som betecknas som en dejtingapp på Play Console eller listas i kategorin Dejting på Google Play.

Vad händer om appen inte är avsedd för barn eller inte tillåter minderåriga användare? Vad händer om appen bara är för vuxna? Vad händer om min app är åldersbegränsad?

Om appen har minderåriga användare eller inte spelar ingen roll. Om din app uppfyller kriterierna ovan omfattas den av denna policy och måste efterleva kraven.

Hur definierar ni sexuella övergrepp mot och utnyttjande av barn?

CSAE innebär sexuella övergrepp mot och exploatering av barn, inklusive innehåll eller beteenden som sexuellt exploaterar eller utsätter barn för fara eller övergrepp. Detta inbegriper till exempel gromning av ett barn för sexuell exploatering, utpressning i sexuellt syfte av ett barn, trafficking med barn för sex eller på annat sätt sexuellt utnyttjande av ett barn.

Hur definieras material som visar sexuellt övergrepp mot barn?

Med detta avses material som visar sexuellt övergrepp mot barn. Det är olagligt och våra användarvillkor förbjuder användning av Googles produkter och tjänster för att lagra eller dela detta innehåll. Material som visar sexuellt övergrepp mot barn omfattar alla visuella avbildningar, inbegripet men inte begränsat till foton, videor och datorgenererade bilder, där en minderårig deltar i sexuellt explicita beteenden. Mer information finns i hjälpcentret för Insynsrapport.

Vilka är kraven för de publicerade standarderna för CSAE?

De publicerade standarderna ska vara en webbresurs som är tillgänglig globalt för alla som vill veta mer om dina policyer och standarder kring CSAE. Webbresursen måste

• fungera (till exempel läsas in utan fel)
  • vara relevant (till exempel nämna CSAE eller barnsäkerhet)
  • hänvisa till appens eller utvecklarens namn (så som det visas i butiksuppgifterna på Google Play).

Du kan självklart erbjuda detta på många sätt via ett hjälpcenter, en policysida, användarvillkor, riktlinjer för communityn eller liknande. Vi rekommenderar att du använder fästpunktslänkar och tydligt fastställer dessa standarder. Du måste ange en länk till dessa publicerade standarder i Play Console.

Vilka typer av funktioner i appen ska min app ha? Kan användare rapportera via e-post eller ett formulär?

Med en feedbackfunktion i appen menar vi alla funktioner som är tillgängliga i appen där användare kan informera dig om sina problem. Du kan välja önskad metod i appen så länge användarna kan komma åt den utan att lämna appen. Detta kan omfatta men är inte begränsat till en heltäckande feedbackupplevelse för användarna i appen, en e-postmeddelandefunktion för support eller en chattkanal för rapporter. Du måste intyga att du har en mekanism i appen i Play Console.

Vad innebär det att ”vidta lämpliga åtgärder” för att motverka material som visar sexuellt övergrepp mot barn?

”Vidta lämpliga åtgärder för att hantera material som visar sexuellt övergrepp mot barn” innebär att agera i enlighet med dina publicerade standarder och relevanta lagar. Du kan till exempel ta bort material som visar sexuellt övergrepp mot barn när du får faktiska kunskaper om det i appen.

Våra standarder kräver ingen särskild metod, men vi förväntar oss att utvecklarna följer sina angivna policyer, procedurer och relevanta tillämpliga lagar.

Stämmer dessa standarder med globala normer för barnsäkerhetsstandarder?

Ja. Våra standarder är även inspirerade av Tech Coalition Child Safety Standards. Kontakta ditt juridiska team eller din juridiska rådgivare om efterlevnad av förordningar kring material som visar sexuellt övergrepp mot barn och kring barnsäkerhet.

Vem ska vara min utsedda kontaktperson för material som visar sexuellt övergrepp mot barn? Behöver det vara en specifik roll?

Ange namn och kontaktuppgifter till en person som kan berätta om din organisations praxis kring förebyggandet av material som visar sexuellt övergrepp mot barn och efterlevnad av denna policy, om vårt team skulle behöva ta kontakt. Kontaktpersonen för material som visar sexuellt övergrepp mot barn kan arbeta på flera olika platser eller i olika team på ditt företag. Du måste ange en kontaktperson i Play Console.