Meer informatie over ons Beleid voor kindveiligheidsnormen

Google Play neemt de veiligheid van kinderen op ons platform zeer serieus en doet er alles aan om onze winkel vrij te houden van seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen. Apps in de categorieën Sociaal en Dating moeten voldoen aan ons Beleid voor kindveiligheidsnormen.

Overzicht

Volgens het Beleid voor kindveiligheidsnormen moeten apps:

Lees het beleid volledig door en zorg dat je dit begrijpt en eraan voldoet. Ontwikkelaars die het beleid op het moment van de deadline niet naleven, kunnen te maken krijgen met handhavingsmaatregelen.

Informatie over de tijdlijn

We gaan uit van de volgende tijdlijn voor de uitrol van het Beleid voor kindveiligheidsnormen. Deze tijdlijn kan worden gewijzigd. Eventuele updates worden in dit artikel gepost.

• April 2024: We hebben het nieuwe Play-beleid voor kindveiligheidsnormen aangekondigd.
  • Later dit jaar komt er in de Play Console een declaratieformulier beschikbaar voor apps die binnen het toepassingsgebied vallen.
  • 31 januari 2025: Apps die binnen het toepassingsgebied vallen, moeten voldoen aan het nieuwe Play-beleid voor kindveiligheidsnormen. Er kunnen extra handhavingsmaatregelen worden genomen tegen apps die het beleid niet naleven, zoals verwijdering van je app van Google Play.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om deze uit of samen te vouwen.

Welke app-categorieën vallen onder dit beleid?

Apps in de categorieën Sociaal en Dating vallen op dit moment onder dit beleid.

Hoe weet ik of mijn app wordt beschouwd als onderdeel van de categorie Sociaal of Dating?

Een app in de categorie Sociaal is een app die zichzelf definieert als een sociale app in de Play Console of die wordt vermeld in de categorie Sociaal op Google Play.

Een app in de categorie Dating is een app die zichzelf definieert als dating-app in de Play Console of die wordt vermeld in de categorie Dating op Google Play.

Wat als mijn app niet voor kinderen is bedoeld of geen gebruikers toestaat die kinderen zijn? Wat als mijn app alleen voor volwassenen is? Wat als mijn app een leeftijdscheck gebruikt?

De aan- of afwezigheid van gebruikers met een kinderaccount in je app is niet relevant voor dit beleid. Als je app aan de criteria hierboven voldoet, valt deze binnen het bereik van dit beleid en moet de app ook voldoen aan de beleidsvereisten.

Hoe wordt CSAE gedefinieerd?

CSAE verwijst naar seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen, waaronder content of gedrag waarbij kinderen seksueel worden uitgebuit, misbruikt of in gevaar worden gebracht. Dit omvat bijvoorbeeld kinderlokken voor seksuele uitbuiting, seksuele chantage van een kind, kinderhandel of andere seksuele vormen van uitbuiting van een kind.

Hoe wordt materiaal met seksueel misbruik van kinderen gedefinieerd?

CSAM staat voor Child Sexual Abuse Material (materiaal met seksueel misbruik van kinderen). Dit is illegaal en onze Servicevoorwaarden verbieden het gebruik van Google-producten en -services om deze content op te slaan of te delen. Materiaal met seksueel misbruik van kinderen bestaat uit visueel beeldmateriaal (inclusief maar niet beperkt tot foto's, video's en door de computer gegenereerde afbeeldingen) waarop een minderjarige betrokken is bij seksueel expliciete handelingen. Ga naar het Helpcentrum van het Transparantierapport voor meer informatie.

Wat zijn de vereisten voor de gepubliceerde CSAE-normen?

De gepubliceerde normen moeten een webbron zijn die wereldwijd toegankelijk is voor iedereen die meer te weten wil komen over je beleid en normen met betrekking tot CSAE. De webbron moet:

• functioneel zijn (de bron wordt bijvoorbeeld zonder fouten geladen),
  • relevant zijn in het bereik (de bron vermeldt bijvoorbeeld CSAE of kindveiligheid), en
  • de naam van de app of ontwikkelaar noemen (zoals deze wordt getoond in je winkelvermelding op Google Play).

Je kunt dit op allerlei manieren aanbieden via een Helpcentrum, een beleidspagina, de servicevoorwaarden, de communityrichtlijnen of op een vergelijkbare manier. We raden je aan ankerlinks te gebruiken en deze normen duidelijk vorm te geven. Je moet een link naar deze gepubliceerde normen verstrekken in de Play Console.

Welke in-app mechanismen moet mijn app hebben? Kunnen gebruikers een melding indienen via e-mail of een formulier?

Met in-app feedbackmechanisme verwijzen we naar elk mechanisme dat beschikbaar is in je app waarmee gebruikers hun zorgen aan je kunnen melden. Je kunt zelf de gewenste in-app methode kiezen, zolang gebruikers daar toegang toe hebben zonder de app te verlaten. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, een uitgebreide in-app feedbackfunctionaliteit voor gebruikers, een supportmailadres of een chatkanaal voor meldingen. Je moet certificeren dat je een in-app mechanisme hebt in de Play Console.

Wat houdt het in om 'gepaste actie' te ondernemen om materiaal met seksueel misbruik van kinderen aan te pakken?

'Materiaal met seksueel misbruik van kinderen (CSAM) aanpakken' betekent handelen in overeenstemming met de door jou gepubliceerde normen en relevante wetgeving. Hieronder valt bijvoorbeeld het verwijderen van materiaal met seksueel misbruik van kinderen als je er daadwerkelijk kennis van krijgt in je app.

Onze normen verplichten geen specifieke methodologie, maar we verwachten dat ontwikkelaars handelen in overeenstemming met de door hen vermelde beleidsregels, procedures en toepasselijke wetgeving.

Zijn deze normen in lijn met wereldwijde normen voor kindveiligheid?

Ja. Onze normen zijn ook geïnspireerd door de Tech Coalition Child Safety Standards. Vraag je juridische team(s) of adviseur(s) om hulp bij de naleving van regelgeving met betrekking tot materiaal met seksueel misbruik van kinderen en kwesties met betrekking tot kindveiligheid.

Wie moet mijn aangewezen contactpersoon zijn voor materiaal met seksueel misbruik van kinderen? Moet dit een specifieke rol zijn?

Verstrek de naam en contactgegevens van een persoon die hierop is voorbereid en die ons team te woord kan staan over de praktijken van je organisatie op het gebied van preventie van materiaal met seksueel misbruik van kinderen en de naleving van dit beleid in het geval dat ons team contact moet opnemen. Je contactpersoon voor materiaal met seksueel misbruik van kinderen kan werkzaam zijn in verschillende functies of teams binnen je bedrijf. Je moet je contactpersoon aangeven in de Play Console.