Lasten turvallisuusstandardien käytäntö

Google Play ottaa lasten turvallisuuden alustallaan vakavasti ja on sitoutunut estämään lasten seksuaalisen hyväksikäytön kaupassaan. Some- ja Treffit-kategorioihin kuuluvien sovellusten on noudatettava lasten turvallisuusstandardien käytäntöä.

Yleiskatsaus

Lasten turvallisuusstandardien käytäntö edellyttää sovelluksilta seuraavaa:

Lue käytäntö kokonaan ja varmista, että ymmärrät sen ja noudatat sitä. Jos kehittäjä ei noudata käytäntöä määräaikaan mennessä, häneen voidaan kohdistaa sanktioita.

Aikataulu

Pyrimme ottamaan lasten turvallisuusstandardit käyttöön seuraavan aikataulun mukaisesti. Huomaa, että aikatauluun voi tulla muutoksia. Päivitykset julkaistaan tässä artikkelissa.

• Huhtikuu 2024: Ilmoitimme uudesta Playn lasten turvallisuusstandardien käytännöstä.
  • Ilmoituslomake tulee myöhemmin tänä vuonna Play Consolessa saataville sovelluksille, joita se koskee.
  • 31.1.2025: Käytännön piiriin kuuluvien sovellusten on noudatettava Playn uutta lasten turvallisuusstandardien käytäntöä. Käytännön vastaisiin sovelluksiin voi kohdistua muita seuraamuksia, esimerkiksi sovelluksen poistaminen Google Playsta.

Usein kysyttyä

Laajenna tai tiivistä alla olevaa kysymystä klikkaamalla sitä.

Mihin kategorioihin kuuluvia sovelluksia käytäntö koskee?

Some- ja Treffit-kategorioihin kuuluvat sovellukset kuuluvat tällä hetkellä tämän käytännön piiriin.

Mistä tiedän, kuuluuko sovellukseni Some- tai Treffit-kategoriaan?

Some-sovellus on sovellus, joka ilmoittaa Play Consolessa olevansa somesovellus tai näkyy Google Playn Some‐kategoriassa.

Treffit-kategoriaan kuuluva sovellus ilmoittaa Play Consolessa olevansa deittailusovellus tai näkyy Google Playn Treffit‐kategoriassa.

Mitä jos sovellukseni ei ole tarkoitettu tai sallittu lapsille? Mitä jos sovellukseni on tarkoitettu vain aikuisille? Mitä jos sovellukseni edellyttää iän todentamista?

Lapsikäyttäjien läsnäolo tai puuttuminen sovelluksessa ei ole käytännön kannalta merkittävää. Jos sovellus täyttää yllä olevat ehdot, se kuuluu tämän käytännön piiriin ja sen on noudatettava käytännön vaatimuksia.

Miten CSAE määritellään?

CSAE tarkoittaa lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, ja se sisältää sisältöä tai käyttäytymistä, jossa lapsia vaarannetaan tai hyväksikäytetään seksuaalisesti tai muulla tavalla. Tähän sisältyy esimerkiksi lapsen houkuttelu tarkoituksena seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen kiristäminen intiimikuvamateriaalilla, lapsen seksuaalinen ihmiskauppaaminen tai lapsen hyväksikäyttäminen muulla tavalla seksuaalisesti.

Miten CSAM määritellään?

CSAM tarkoittaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia. Se on laitonta, ja käyttöehtomme kieltävät Googlen tuotteiden ja palveluiden käytön tällaisen sisällön tallentamiseen tai jakamiseen. Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaava materiaali tarkoittaa kaikkea visuaalista materiaalia, mukaan lukien kuvia, videoita tai tietokoneen luomia kuvia, joissa alaikäinen osallistuu seksuaaliseen kanssakäymiseen. Löydät lisätietoa Avoimuusraportin ohjekeskuksesta.

Mitkä ovat lapsen seksuaalisen hyväksikäytön vastaisten standardien vaatimukset?

Julkaistujen standardien tulee olla kaikkien käyttäjien maailmanlaajuisesti käytettävissä oleva verkkomateriaali, jossa voi tutustua lapsen seksuaalisen hyväksikäytön vastaisiin käytäntöihisi ja standardeihisi. Verkkomateriaalia koskevat nämä vaatimukset:

• Sen on toimittava (se esimerkiksi latautuu ilman virheitä)
  • Se liittyy aiheeseen (siinä esimerkiksi mainitaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai lasten turvallisuus)
  • Siinä mainitaan sovelluksen tai kehittäjän nimi (siinä muodossa, jossa se näkyy sovelluksen tietosivulla Google Playssa)

Voit tarjota nämä tiedot monella eri tavalla esimerkiksi ohjekeskuksen, käytäntösivun, käyttöehtojen tai yhteisösääntöjen kautta. Suosittelemme ankkurilinkkien käyttöä ja näiden standardien selkeää esittämistä. Sinun on lisättävä Play Consolessa linkki näihin julkaistuihin standardeihin.

Millaisia sovelluksensisäisiä mekanismeja sovelluksessa pitäisi olla? Voivatko käyttäjät tehdä ilmoituksen sähköpostitse tai lomakkeella?

Sovelluksensisäisellä palautemekanismilla tarkoitetaan mitä tahansa sovelluksessa saatavilla olevaa mekanismia, jolla käyttäjät voivat kertoa huolenaiheistaan sinulle. Voit valita haluamasi sovelluksensisäisen tavan, kunhan käyttäjät voivat käyttää sitä poistumatta sovelluksesta. Näitä voivat olla esimerkiksi kattava sovelluksen sisäinen käyttäjäpalaute, tukisähköposti tai chat-kanava ilmoituksille. Sinun on vahvistettava Play Consolessa, että sovelluksensisäinen mekanismi löytyy.

Mitä "asianmukaiset toimet" lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaan materiaaliin puuttumiseksi tarkoittavat?

"Asianmukaiset toimet lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaan materiaaliin puuttumiseksi" tarkoittavat julkaisemiesi standardien ja asiaankuuluvien lakien mukaista toimintaa. Esimerkiksi lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavan materiaalin poistaminen, kun saat tietää, että sitä löytyy sovelluksesta.

Standardeissamme ei edellytetä mitään tiettyä menetelmää, mutta odotamme kehittäjien toimivan omien ilmoitettujen käytäntöjen, menettelyjen ja asiaankuuluvien lakien mukaisesti.

Ovatko nämä standardit yhdenmukaisia lasten turvallisuutta koskevien maailmanlaajuisten standardien kanssa?

Kyllä. Standardimme perustuvat mun muassa Tech Coalitionin lasten turvallisuutta koskeviin standardeihin. Pyydä lakitiimiltäsi tai neuvonantajaltasi apua lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavaan materiaaliin ja lasten turvallisuuteen liittyvien säädösten noudattamisessa.

Kenen pitäisi olla CSAM-yhteyshenkilöni? Täytyykö hänen olla tietyssä roolissa? .

Lisää sellaisen yksityishenkilön nimi ja yhteystiedot, joka on valmis ja kykenevä puhumaan organisaatiosi lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavan materiaalin ehkäisystä ja tämän käytännön noudattamisesta, jos tiimimme on otettava yhteyttä. CSAM-yhteyshenkilö voi olla eri tehtävissä tai tiimeissä yrityksessäsi. Sinun on nimettävä yhteyshenkilö Play Consolessa.