Forklaring av Google Play-retningslinjene om spionprogrammer

Retningslinjene om spionprogrammer på Google Play er utarbeidet for å ivareta brukernes personvern og beskytte enheter mot apper, kode og funksjonalitet som er skadelig. Ved å sørge for at økosystemet vårt er fritt for spionprogrammer og andre typer skadelig programvare, prøver Google å skape et trygt og pålitelig økosystem som brukerne kan stole på.

Oversikt

I henhold til retningslinjene om spionprogrammer må apper overholde dette:

• Funksjonaliteten må være i tråd med retningslinjene: Apper må begrense lesing, innsamling, bruk og deling av personlige og sensitive brukerdata som innhentes via appen, til app- og tjenestefunksjonalitet brukeren med rimelighet kan forvente. Husk at SDK-ers innsamling og behandling av brukerdata må være i tråd med din egen apps bruk av slike data – som må overholde retningslinjene.
  • Personvernet må ivaretas: Apper og innebygde SDK-er må overholde retningslinjene for brukerdata.  .
  • Alle typer spionprogrammer må forhindres: All funksjonalitet som kan anses som spionering på brukere, kan også merkes som spionprogrammer. Du finner en ikke-uttømmende liste med eksempler på spionprogrammer nedenfor.
  • Andre Google Play-retningslinjer må overholdes: I tillegg til retningslinjene om spionprogrammer må alle apper overholde alle andre programretningslinjer for Google Play-utviklere, inkludert retningslinjene om bruker- og enhetsdata, for eksempel retningslinjene om uønsket programvare for mobilenheter, brukerdata, tillatelser og API-er som bruker sensitiv informasjon, og SDK-krav. Sørg for at eventuell kode fra tredjeparter (for eksempel SDK-er) og praksiser i appen din ikke fører til at den bryter retningslinjene.

Eksempler på brudd på retningslinjene om spionprogrammer

Retningslinjene om spionprogrammer inneholder en liste over eksempler på praksiser som anses som brudd knyttet til spionprogrammer. Nedenfor finner du flere eksempler på funksjonalitet som kan anses som brudd knyttet til spionprogrammer:

• en app som bruker en SDK som overfører data fra lyd- eller samtaleopptak når de ikke er relatert til appfunksjonalitet som er i tråd med retningslinjene
  • en app som stjeler informasjon fra varslene fra andre apper
  • overføring av noe på den ikke-uttømmende listen nedenfor uten funksjonalitet som overholder retningslinjene, eller på en måte som er uventet for brukerne (for eksempel hvis datainnsamlingen skjer i bakgrunnen når brukeren ikke bruker appen):
    • kontaktlisten
    • bilder eller andre filer fra SD-kortet, eller filer som ikke eies av appen
    • innhold fra brukerens e-poster
    • samtaleloggen
    • SMS-loggen
    • informasjon fra /data/-katalogene for andre apper

Andre ressurser

For å sikre samsvar med retningslinjene om spionprogrammer og andre programretningslinjer for Google-utviklere knyttet til enhets- og brukerdata bør du se følgende ressurser: