Inzicht in het Beleid tegen spyware van Google Play

Het Beleid tegen spyware van Google Play is ontworpen om de privacy van de gebruiker te waarborgen en apparaten te beschermen tegen schadelijke apps, code en gedrag. Door te zorgen dat ons ecosysteem vrij is van spyware en andere soorten malware, probeert Google een beveiligd en vertrouwd ecosysteem te maken waarop gebruikers kunnen vertrouwen.

Overzicht

Het Beleid tegen spyware vereist dat apps zich houden aan het volgende:

• Functionaliteit voldoet aan het beleid: Apps moeten de toegang tot en het verzamelen, gebruiken en delen van persoonsgegevens en gevoelige gebruikersgegevens die worden verkregen via de app, beperken tot de app- en servicefunctionaliteit die de gebruiker redelijkerwijs kan verwachten. De verzameling en verwerking van gebruikersgegevens door een SDK moet zijn afgestemd op het beleidsconforme gebruik van die gegevens door je app.
  • De privacy van de gebruiker beschermen: Apps en ingesloten SDK's moeten voldoen aan het Beleid voor gebruikersgegevens.
  • Alle vormen van spyware voorkomen: Gedrag dat kan worden beschouwd als de gebruiker bespioneren, kan ook worden gemarkeerd als spyware. Hieronder vind je een niet-volledige lijst met voorbeelden van spyware.
  • Naleving van ander Google Play-beleid: In aanvulling op het Beleid tegen spyware moeten alle apps ook voldoen aan alle andere regels van het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, waaronder het Beleid voor gebruikersgegevens en het Beleid voor apparaatgegevens zoals Ongewenste mobiele software, Gebruikersgegevens, Rechten en API's die toegang tot gevoelige informatie hebben en SDK-vereisten. Zorg dat code van derden (zoals SDK's) en procedures in je app niet ertoe leiden dat je app het beleid schendt.

Voorbeelden van schendingen van het Beleid tegen spyware

Het Beleid tegen spyware bevat een niet-volledige lijst met procedures die worden beschouwd als spywareschendingen. Hieronder vind je meer voorbeelden van gedrag dat als spywareschendingen kan worden beschouwd:

• Een app die een SDK gebruikt die gegevens van audio- of gespreksopnamen overdraagt als deze niet zijn gerelateerd aan app-functionaliteit die voldoet aan het beleid.
  • Een app die informatie steelt uit meldingen van andere apps.
  • Het overdragen van een van de volgende soorten informatie (deze lijst is niet volledig) zonder functionaliteit die aan het beleid voldoet of op een manier die de gebruiker niet verwacht (bijvoorbeeld als gegevensverzameling op de achtergrond plaatsvindt terwijl de gebruiker je app niet gebruikt):
    • Contactenlijst
    • Foto's of andere bestanden die op een SD-kaart staan of die geen eigendom zijn van de app
    • Content uit gebruikersmail
    • Gesprekslijst
    • Sms-lijst
    • Informatie afkomstig uit de /data/-directories van andere apps.

Andere bronnen

Neem de volgende bronnen door om ervoor te zorgen dat het Beleid tegen spyware en ander Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google met betrekking tot apparaat- en gebruikersgegevens worden nageleefd: