Forhåndsvisning: Vildledende adfærd

Forhåndsvisning af politik (gældende fra 31. august 2024)

I denne artikel kan du se en forhåndsvisning af de ændringer, der indgår i vores politikopdateringer for april 2024.

Vi opdaterer politikken vedrørende manipulerede medier, så den omfatter lyd som et yderligere eksempel på en medietype, der er dækket af politikken.

Gå til denne side for at se den aktuelle version af artiklen "Vildledende adfærd".

Vi tillader ikke apps, der forsøger at vildlede brugerne eller muliggør bedragerisk adfærd. Dette inkluderer, men er ikke begrænset til, apps, som vi vurderer til at være funktionelt umulige. Apps skal give nøjagtige oplysninger, beskrivelser og billeder/video af deres funktionalitet i alle metadata. Apps må heller ikke efterligne funktionalitet eller advarsler fra operativsystemet eller andre apps. Enhedsindstillingerne må kun ændres med brugerens kendskab og samtykke, og brugeren skal kunne fortryde ændringerne.

SKJUL ALLE UDVID ALLE

Vildledende påstande

Vi tillader ikke apps, der indeholder falske eller vildledende oplysninger eller påstande i beskrivelsen, navnet, ikonet eller på skærmbillederne.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Apps, der indeholder en misvisende, unøjagtig eller tvetydig beskrivelse af funktionaliteten:
    • En app, der i henhold til beskrivelsen og screenshots ser ud til at være et bilspil, men som i virkeligheden er et puslespil med et billede af en bil.
    • En app, der udgiver sig for at være en antivirusapp, men som kun indeholder en tekstvejledning i, hvordan man fjerner virus.
  • Apps, som påstås at indeholde funktioner, der ikke er mulige for brugeren at implementere (f.eks. apps, der påstår, at de jager insekter væk), selv hvis påstanden præsenteres som en spøg, en forfalskning, en vittighed eller lignende.
  • Apps, der er forkert kategoriseret, herunder, men ikke begrænset til, appens klassificering eller kategori.
  • Påviseligt vildledende eller falsk indhold, som kan påvirke afstemninger eller valgresultater.
  • Apps, der på et falsk grundlag hævder at være tilknyttet en offentlig enhed eller at levere eller facilitere serviceydelser fra offentlige myndigheder, som appene ikke er autoriseret til.
  • Apps, som fejlagtigt påstår at være den officielle app for en etableret juridisk enhed. Navne som f.eks. "Justin Bieber Official" er ikke tilladt uden de nødvendige tilladelser eller rettigheder.

(1) Denne app anvender vildledende medicinske eller sundhedsrelaterede påstande (kur mod kræft).
(2) Denne app hævder at indeholde funktioner, som ikke er mulige at implementere (brug af telefonen som alkometer).

Vildledende ændringer af enhedsindstillingerne

Vi tillader ikke apps, der foretager ændringer af brugerens enhedsindstillinger eller -funktioner uden for appen uden brugerens kendskab og samtykke. Enhedsindstillinger og -funktioner omfatter system- og browserindstillinger, bogmærker, genveje, ikoner, widgets og præsentationen af apps på startskærmen.

Vi tillader desuden ikke:

• Apps, der ændrer enhedsindstillinger og -funktioner med brugerens samtykke, men som gør det på en måde, så ændringerne ikke nemt kan fortrydes.
  • Apps eller annoncer, der ændrer enhedsindstillinger eller -funktioner som en tjeneste for tredjeparter eller til markedsføringsformål.
  • Apps, der vildleder brugerne til at fjerne eller deaktivere apps fra tredjeparter eller ændre enhedsindstillinger eller -funktioner.
  • Apps, der opfordrer brugerne eller giver dem incitamenter til at fjerne eller deaktivere tredjepartsapps eller ændre enhedsindstillinger eller -funktioner, medmindre det er som en del af en verificerbar sikkerhedstjeneste.

Muliggørelse af bedragerisk adfærd

Vi tillader ikke apps, der hjælper brugerne med at vildlede andre, eller som er funktionelt vildledende på nogen måde, herunder, men ikke begrænset til, apps, som genererer eller muliggør generering af id-kort, cpr-numre, pas, eksamensbeviser, betalingskort, bankkonti og kørekort. Apps skal give nøjagtige oplysninger, titler, beskrivelser og billeder/video vedrørende appens funktion og/eller indhold, og de skal fungere, som brugeren med rimelighed og nøjagtighed forventer.

Yderligere appressourcer (f.eks. spilaktiver) må kun downloades, hvis de er nødvendige for, at brugeren kan anvende appen. Downloadede ressourcer skal overholde alle Google Play-politikker, og brugerne skal have mulighed for at give tilladelse, inden downloaden går i gang. Størrelsen på downloaden skal desuden fremgå tydeligt.

Påstande om, at en app er "for sjov", "kun til underholdning" (eller andre synonymer), fritager ikke en app fra at overholde vores politikker.

Eksempler på typiske overtrædelser
  • Apps, der efterligner andre apps eller websites for at narre brugerne til at videregive personlige oplysninger eller godkendelsesoplysninger.
  • Apps, der afbilder eller viser ubekræftede eller virkelige telefonnumre, kontakter, adresser eller personhenførbare oplysninger for enkeltpersoner eller enheder, der ikke har givet samtykke.
  • Apps med forskellige kernefunktioner, der er baseret på en brugers geografi, enhedsparametre eller andre brugerafhængige data, hvor disse forskelle ikke oplyses tydeligt til brugeren på profilsiden i Play Butik.
  • Apps, der ændres væsentligt fra den ene version til den anden uden at underrette brugeren (f.eks. i sektionen "Nyheder") eller opdatere profilsiden i Play Butik.
  • Apps, der forsøger at ændre eller sløre adfærd under gennemgangen.
  • Apps med downloads via netværk til indholdslevering, som ikke anmoder om brugerens tilladelse og ikke oplyser størrelsen på downloaden, inden den går i gang.

Manipulerede medier

Vi tillader ikke apps, der promoverer eller hjælper med at oprette falske eller vildledende oplysninger eller påstande, der formidles via billeder, lydoptagelser, videoer og/eller tekst. Vi tillader ikke apps, som vi vurderer, promoverer eller udbreder bevisligt misvisende eller vildledende billeder, videoer og/eller tekst, som kan forvolde skade i forbindelse med en følsom begivenhed, politik, sociale problemer eller andre sager af offentlig interesse.

Apps, der manipulerer med eller ændrer medier ud over konventionelle og redaktionelt accepterbare justeringer med henblik på nøjagtighed eller kvalitet, skal tydeligt oplyse om eller vandmærke ændrede medier, når det muligvis ikke fremgår klart for en gennemsnitlig bruger, at mediet er blevet ændret. Der kan gøres undtagelser, hvis det vurderes at være i offentlighedens interesse eller ved åbenlys satire eller parodi.

Eksempler på typiske overtrædelser
  • Apps, der knytter en offentlig person til en demonstration ved en politisk følsom begivenhed.
  • Apps, der bruger offentlige personer eller medier fra en følsom begivenhed til at reklamere for en funktion, der kan ændre medier, på en apps profilside i Play Butik.
  • Apps, der ændrer medieklip for at efterligne en nyhedsudsendelse.

(1) Denne app har funktioner til at ændre medieklip, så de efterligner en nyhedsudsendelse, og tilføje kendte eller offentlige personer til klippet uden at tilføje et vandmærke.

Adfærdsgennemsigtighed

Din apps funktionalitet skal være rimelig tydelig for brugerne. Du må ikke have skjulte, inaktive eller udokumenterede funktioner i din app. Det er ikke tilladt at implementere teknikker til at undgå appgennemgang. Du kan blive afkrævet yderligere oplysninger om dine apps for at sikre brugerbeskyttelse, systemintegration og politikoverholdelse.