Krav til enhetsbekreftelse for nye utviklerkontoer

Fra og med tidlig i 2024 må utviklere med nye personlige kontoer bekrefte at de har tilgang til en ekte Android-mobilenhet via mobilappen for Play-konsollen, før de kan gjøre appene sine tilgjengelige på Google Play.

Dette er et viktig trinn i det kontinuerlige arbeidet vårt med å forbedre brukertilliten og sikkerheten for de flere milliardene mennesker som bruker Google Play. Ved å kreve at utviklere bekrefter at de har tilgang til en Android-enhet, kan vi forsikre oss om at de har muligheten til å teste appene sine på riktig måte, før de gjør dem tilgjengelige for brukere. Dette bidrar til å forbedre kvaliteten på apper på Google Play og å holde brukerne trygge.

Fullfør enhetsbekreftelsene

1. Logg på kontoen din i Play-konsollen (nettversjonen) som kontoeieren (det vil si med Google-kontoen som ble brukt til å opprette utviklerkontoen).
  2. Gå til startsiden.
  3. Finn oppgaven «Bekreft at du har tilgang til en Android-mobilenhet», og klikk på Se detaljer.
  4. Skann QR-koden for å åpne eller installere mobilappen for Play-konsollen på enheten du vil bruke til å gjennomføre bekreftelsene.
  5. Åpne mobilappen for Play-konsollen, og logg på som kontoeieren.
  6. Velg utviklerkontoen din.
  7. Trykk på Bekreft, og følg veiledningen på skjermen.
  8. Når du har gjennomført enhetsbekreftelsen, vises ikke oppgaven for å bekrefte mobilenheten på startsiden i Play-konsollen lenger.

Vanlige spørsmål

Hvorfor ser jeg ikke utviklerkontoen min i mobilappen for Play-konsollen?

Dette kan skyldes at du ikke har logget på med riktig konto. Sørg for at du logger på med den samme Google-kontoen som du brukte da du opprettet Google Play-utviklerkontoen.

Hva slags enheter kan jeg bruke til å gjennomføre enhetsbekreftelser?

Du kan bruke alle fysiske Android-mobilenheter som du ikke har rottilgang til, og som kjører minst Android 10-operativsystemet.

Jeg har flere enheter. Har det noe å si hvilken jeg bruker til bekreftelse?

Du kan bruke alle fysiske Android-mobilenheter som du ikke har rottilgang til, og som kjører minst Android 10-operativsystemet.

Hva brukes enhetsinformasjonen min til?

Vi ønsker å forsikre oss om at folk som utvikler apper for Google Play-brukere, har verktøyene de trenger for å lykkes. Vi kan også bruke noe av informasjonen i arbeidet med å forebygge mot uriktig bruk.

Kan jeg bruke en enhet jeg har brukt til å bekrefte en annen utviklerkonto?

Ja, du kan bruke den samme enheten til å bekrefte flere kontoer.

Hvor lang tid tar bekreftelsen?

Enhetsbekreftelser med mobilappen for Play-konsollen skal ta under et minutt.

Må jeg bruke enheten med mobilnummeret jeg oppga tidligere i registreringsprosessen?

Nei, telefonnummeret til enheten du bruker til bekreftelse, verken brukes eller samles inn i forbindelse med enhetsbekreftelser.

Må jeg beholde denne enheten, slik at den kan bekreftes på nytt i fremtiden?

Nei. Det kan hende vi ber deg om bekreftelse senere, men du trenger ikke å bruke den samme enheten.