Registrera din app för alternativ fakturering

De här inställningarna gäller endast efter att du har migrerat med hjälp av API:erna för alternativ fakturering. Om du inte är redo att integrera med API:erna för alternativ fakturering fortsätter du att göra ändringar i registreringsstatusen via registreringsformuläret i stället för via Play Console.

I takt med att våra alternativa faktureringsalternativ utökas och utvecklas har vi börjat erbjuda utvecklare flera program för att aktivera ett alternativt faktureringssystem för användarna. Som en del av registreringsprocessen måste du registrera appen via Play Console. Det innebär att du måste identifiera vilka appar och kvalificerade länder/regioner du kommer att erbjuda alternativ fakturering för och vilken typ av program du vill använda.

Översikt

Du kan hantera vilka appar som är registrerade och som du har valt att använda alternativa faktureringsalternativ för, samt välja bland tillgängliga program för varje app efter kvalificerad marknad på sidan Alternativ fakturering (Konfiguration > Alternativ fakturering) på Play Console.

Läs mer om alternativa faktureringsalternativ på Google Play.

Registrera appen

Om du vill registrera appen måste du först slutföra registreringsstegen för alternativ fakturering enligt beskrivningen för respektive program.

Innan du börjar:

• Läs den här artikeln noggrant för att förstå våra faktureringsalternativsprogram.
  • Kontrollera att kontaktuppgifterna är aktuella för varje app innan du säljer prenumerationer via alternativa faktureringsalternativ.
  • Vissa rapportmätvärden är endast tillgängliga för transaktioner via Google Plays faktureringssystem. Vi kanske inte kan tillhandahålla vissa funktioner och mätvärden med data från alternativa faktureringsalternativ.

Så här registrerar du appen:

1. Öppna Play Console och sidan Alternativ fakturering (Konfiguration > Alternativ fakturering).
  2. Leta reda på appen du vill registrera och klicka på Hantera i tabellen. Sidan Konfigurera intäktsgenerering för appen i fråga öppnas.
  3. Scrolla ned till avsnittet Alternativ fakturering och klicka på Lägg till ett alternativt faktureringsalternativ.
  4. Välj ett faktureringsalternativ:
    • Faktureringsalternativ: Välj det här alternativet om du vill erbjuda användarna ett alternativt faktureringsalternativ vid sidan av Google Plays faktureringssystem.
    • Endast alternativ fakturering: Välj det här alternativet om du vill erbjuda ett fristående alternativt faktureringssystem utan att även erbjuda Google Plays faktureringssystem.
  5. Klicka på + Land/region och välj de kvalificerade länder/regioner där du vill använda faktureringsalternativet.
  6. Klicka på Använd när du har valt länder/regioner.
  7. Bredvid Webbadress för prenumerationshantering anger du en länk för prenumerationshantering som användarna kan få på begäran. Användarna kan följa länken för prenumerationshantering när de vill hantera prenumerationens livscykel, till exempel om de vill ändra sina prenumerationsinställningar. Om du inte planerar att sälja prenumerationer anger du Ej tillämpligt.
    • Obs! Om du har olika länkar för prenumerationshantering för varje land/region måste du registrera appen för alternativet separat för varje land.
  8. Endast faktureringsalternativ: I avsnittet Banner för betalningsmetoder kan du tillhandahålla en banner med logotyper för de betalningsmetoder som stöds i det alternativa faktureringsalternativet. Om du redan har en banner kan du antingen klicka för att ladda upp eller släppa filen. Om du inte har en kan du klicka på Ladda ned bannermall för betalningsmetoder.
  9. Endast faktureringsalternativ: Markera kryssrutan Fler betalningsmetoder om du vill visa etiketten ”med mera” efter bannerbilden. Etiketten innebär att fler än fem betalningsmetoder stöds utöver dem som visas i bannern.
  10. Klicka på Använd.

Se information och hantera inställningar för alternativ fakturering

Du kan hantera dina inställningar för alternativ fakturering, inklusive registrering på appnivå och profilinformation, på sidan Alternativ fakturering (Konfiguration > Alternativ fakturering).

Klicka på ett avsnitt nedan för att utöka eller komprimera det.

Se information om regionala faktureringsuppgifter för alternativ fakturering

Så här ser du information om regionala faktureringsuppgifter för alternativ fakturering:

1. Öppna Play Console och sidan Alternativ fakturering (Konfiguration > Alternativ fakturering).
  2. Du kan välja en flik för att se betalningsinformationen som är kopplad till den, till exempel belopp att betala, transaktioner, fakturor och dokument och inställningar.

Hantera inställningar för alternativ fakturering

Så här hanterar du inställningarna för alternativ fakturering:

1. Öppna Play Console och sidan Alternativ fakturering (Konfiguration > Alternativ fakturering).
  2. Leta reda på appen du vill registrera och klicka på Hantera i tabellen. Sidan Konfigurera intäktsgenerering för appen i fråga öppnas.
  3. Välj ett faktureringsalternativ:
    • Faktureringsalternativ: Välj det här alternativet om du vill erbjuda användarna ett alternativt faktureringsalternativ vid sidan av Google Plays faktureringssystem.
    • Endast alternativ fakturering: Välj det här alternativet om du vill erbjuda alternativ fakturering utan användarval i stället för Google Plays faktureringssystem.
    • Alternativ fakturering stöds inte: Välj det här alternativet om du vill återgå till Google Play Fakturering eller sluta generera intäkter från appen i länderna i fråga.
  4. Klicka på + Land/region och välj de kvalificerade länder/regioner där du vill uppdatera faktureringsalternativet.
  5. Klicka på Använd när du har valt länder/regioner.
  6. Uppdatera länken för prenumerationshantering bredvid Webbadress för prenumerationshantering om det behövs. Användarna kan få den på begäran. Om du inte planerar att sälja prenumerationer anger du Ej tillämpligt.
    • Obs! Om du har olika länkar för prenumerationshantering för varje land/region måste du registrera appen för alternativet separat för varje land.
  7. Endast faktureringsalternativ: I avsnittet Banner för betalningsmetoder kan du tillhandahålla en uppdaterad banner med logotyper för de betalningsmetoder som stöds i det alternativa faktureringsalternativet.
  8. Endast faktureringsalternativ: Markera kryssrutan Fler betalningsmetoder om du vill visa etiketten ”med mera” efter bannerbilden. Det innebär att det finns stöd för fler betalningsmetoder utöver dem som visas i bannern.
  9. Klicka på Använd.

Relaterat innehåll