Registrer appen din for alternativ fakturering

Disse innstillingene gjelder bare etter at du har overført kontoen din ved bruk av API-ene for alternativ fakturering. Hvis du ikke er klar til å integrere med API-ene for alternativ fakturering, kan du fortsette å endre registreringsstatusen ved bruk av registreringsskjemaet i stedet for Play-konsollen.

Siden vi fortsetter å utvide og videreutvikle alternativene for alternativ fakturering, har vi begynt å tilby utviklere flere programmer de kan bruke for å gi brukere et alternativt faktureringssystem. Som en del av innføringsprosessen må du registrere appen din via Play-konsollen. Dette innebærer å identifisere appene, de kvalifiserte landene/regionene der du tilbyr alternativ fakturering, og typen program du vil bruke.

Oversikt

Du kan administrere hvilke apper som er registrert for bruk av alternativer for alternativ fakturering, og du kan velge blant tilgjengelige programmer per app per kvalifiserte marked på Alternativ fakturering-siden (Konfigurering > Alternativ fakturering) i Play-konsollen.

Finn ut mer om alternativer for alternativ fakturering på Google Play.

Registrer appen din

For å registrere appen din må du først gjennomføre de obligatoriske innføringstrinnene for alternativ fakturering, som beskrevet i hvert relevante program.

Før du starter:

• Les denne artikkelen nøye for å sikre at du har en grundig forståelse av programmene våre for brukervalg av faktureringssystem.
  • Før du selger abonnementer via alternativer for alternativ fakturering, må du forsikre deg om at kontaktinformasjonen din er oppdatert for hver app.
  • Enkelte rapporteringsberegninger er bare tilgjengelige for transaksjoner i faktureringssystemet for Google Play. Vi kan kanskje ikke levere enkelte funksjoner og beregninger som bruker data fra alternativer for alternativ fakturering.

Slik registrerer du appen din:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Alternativ fakturering-siden (Konfigurering > Alternativ fakturering).
  2. Finn appen du vil registrere, og klikk på Administrer i tabellen. Da åpnes siden Konfigurering av inntektsgenerering for den aktuelle appen.
  3. Rull ned til «Alternativ fakturering»-delen, og klikk på Legg til et alternativ for alternativ fakturering.
  4. Velg et faktureringsalternativ:
    • Brukervalg av faktureringssystem: Velg dette alternativet for å tilby brukerne et alternativ for alternativ fakturering i tillegg til faktureringssystemet for Google Play.
    • Bare alternativ fakturering: Velg dette alternativet for å tilby et frittstående alternativt faktureringssystem uten også å tilby faktureringssystemet for Google Play.
  5. Klikk på + Land/region for å velge de kvalifiserte landene/regionene der du vil tilby dette faktureringsalternativet.
  6. Når du er ferdig med å velge land/regioner, klikker du på Bruk.
  7. Ved siden av «Nettadresse for administrering av abonnementer» legger du inn en link til administrering av abonnementer. Denne linken kan gis til brukere som ber om den. Linken til administrering av abonnementer skal gå til stedet hvor brukerne administrerer livssyklusen til abonnementene sine – for eksempel hvis de vil endre innstillingene for abonnementene sine. Hvis du ikke har planer om å selge abonnementer, skriver du inn «Ikke aktuelt».
    • Viktig: Hvis du har forskjellige linker til administrering av abonnementer for ulike land/regioner, må du registrere appen din med riktig alternativ for hvert land separat.
  8. Bare brukervalg av faktureringssystem: I «Banner for betalingsmåter»-delen legger du inn et banner med logoer som representerer betalingsmåtene som støttes av alternativet for alternativ fakturering. Hvis du har et banner allerede, kan du klikke for å laste opp eller slippe filen. Hvis du ikke har noe banner, kan du klikke på Last ned en mal for banneret for betalingsmåter.
  9. Bare brukervalg av faktureringssystem: Hvis du vil vise en «med mer»-etikett etter bannerbildet, merker du av for «Flere betalingsmåter». Dette merket viser at du støtter mer enn fem betalingsmåter – i tillegg til dem som vises på banneret.
  10. Klikk på Bruk.

Se informasjon og administrer innstillinger for alternativ fakturering

Du kan administrere innstillingene for alternativ fakturering, deriblant profilinformasjon og registrering på appnivå, på Alternativ fakturering-siden (Konfigurering > Alternativ fakturering).

Klikk på en del nedenfor for å vise eller skjule den.

Se informasjon om regionale fakturaer for alternativ fakturering

Slik ser du informasjon om regionale fakturaer for alternativ fakturering:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Alternativ fakturering-siden (Konfigurering > Alternativ fakturering).
  2. Du kan velge en fane for å se den tilknyttede betalingsinformasjonen, for eksempel utestående beløp, transaksjoner, fakturaer, dokumenter og innstillinger.

Administrer innstillinger for alternativ fakturering

Slik administrerer du innstillingene for alternativ fakturering:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Alternativ fakturering-siden (Konfigurering > Alternativ fakturering).
  2. Finn appen du vil registrere, og klikk på Administrer i tabellen. Da åpnes siden Konfigurering av inntektsgenerering for den aktuelle appen.
  3. Velg et faktureringsalternativ:
    • Brukervalg av faktureringssystem: Velg dette alternativet for å tilby brukerne et alternativ for alternativ fakturering i tillegg til faktureringssystemet for Google Play.
    • Bare alternativ fakturering: Velg dette alternativet for å tilby alternativ fakturering uten brukervalg i stedet for faktureringssystemet for Google Play.
    • Ingen alternativ fakturering: Velg dette alternativet for enten å gå tilbake til Google Play Fakturering eller å slutte å generere inntekter på appen din i de aktuelle landene.
  4. Klikk på + Land/region for å velge de kvalifiserte landene/regionene du vil oppdatere dette faktureringsalternativet for.
  5. Når du er ferdig med å velge land/regioner, klikker du på Bruk.
  6. Ved siden av «Nettadresse for administrering av abonnementer» oppdaterer du om nødvendig linken til administrering av abonnementer. Denne linken kan gis til brukere som ber om den. Hvis du ikke har planer om å selge abonnementer, skriver du inn «Ikke aktuelt».
    • Viktig: Hvis du har forskjellige linker til administrering av abonnementer for ulike land/regioner, må du registrere appen din med riktig alternativ for hvert land separat.
  7. Bare brukervalg av faktureringssystem: I «Banner for betalingsmåter»-delen legger du inn et oppdatert banner med logoer som representerer betalingsmåtene som støttes av alternativet for alternativ fakturering, hvis det er nødvendig.
  8. Bare brukervalg av faktureringssystem: Hvis du vil vise en «med mer»-etikett etter bannerbildet, merker du av for «Flere betalingsmåter». Dette merket viser at du støtter flere betalingsmåter enn dem som vises på banneret.
  9. Klikk på Bruk.

Relatert innhold