Sovelluksen rekisteröiminen vaihtoehtoiseen laskutukseen

Nämä asetukset ovat sovellettavissa vasta, kun olet tehnyt siirron vaihtoehtoisen laskutuksen APIen avulla. Jos et ole valmis integroimaan vaihtoehtoisen laskutuksen APIen kanssa, jatka rekisteröinnin tilaan liittyvien muutosten tekemistä rekisteröitymislomakkeella Play Consolen sijaan.

Vaihtoehtoisen laskutuksen vaihtoehtojen laajentuessa ja kehittyessä olemme alkaneet tarjota kehittäjille useita ohjelmia, joiden avulla käyttäjät voivat ottaa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän käyttöön. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun on rekisteröitävä sovelluksesi Play Consolen kautta. Ilmoita esimerkiksi sovellukset ja ehdot täyttävät maat ja alueet, joissa aiot tarjota vaihtoehtoista laskutusta. Sinun on lisäksi kerrottava, minkätyyppistä ohjelmaa haluat käyttää.

Yleiskatsaus

Voit valita, mitkä sovellukset rekisteröidään ja otetaan käyttöön vaihtoehtoisissa laskutusvaihtoehdoissa. Voit myös valita, mitä ohjelmia on saatavilla kussakin sovelluksessa ja ehdot täyttävillä markkina-alueilla Vaihtoehtoinen laskutus ‑sivulla ( Käyttöönotto > Vaihtoehtoinen laskutus ) Play Consolessa.

Lue lisää vaihtoehtoisista laskutusvaihtoehdoista Google Playssa.

Sovelluksen rekisteröiminen

Jos haluat rekisteröidä sovelluksen, sinun on ensin suoritettava tarvittavat vaihtoehtoisen laskutuksen rekisteröitymisvaiheet kussakin ohjelmassa.

Ennen aloittamista:

• Lue tämä artikkeli huolellisesti ja varmista, että ymmärrät, miten vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmat toimivat.
  • Ennen kuin myyt tilauksia vaihtoehtoisten laskutusvaihtoehtojen kautta, varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla kunkin sovelluksen osalta.
  • Jotkin raportointimittarit ovat käytettävissä vain Google Playn laskutusjärjestelmän tapahtumissa. Emme välttämättä voi tarjota tiettyjä ominaisuuksia ja mittareita vaihtoehtoisten laskutusvaihtoehtojen datan perusteella.

Sovelluksen rekisteröinti:

1. Avaa Play Console ja siirry Vaihtoehtoinen laskutus ‑sivulle (Käyttöönotto > Vaihtoehtoinen laskutus).
  2. Etsi rekisteröitävä sovellus ja valitse taulukosta Ylläpidä. Tämä avaa sovelluksen Kaupallistamisvalinnat‑sivun.
  3. Vieritä alas Vaihtoehtoinen laskutus kohtaan ja valitse Lisää vaihtoehtoinen laskutusvaihtoehto.
  4. Valitse laskutusvaihtoehto:
    • Vaihtoehtoinen laskutustapa: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat tarjota käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusvaihtoehdon Google Playn laskutusjärjestelmän lisäksi.
    • Vain vaihtoehtoinen laskutus: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat tarjota erillisen vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tarjoamatta Google Playn laskutusjärjestelmää.
  5. Klikkaa + Maa/alue ja valitse maat tai alueet, joilla haluat käyttää tätä laskutusvaihtoehtoa.
  6. Kun olet valinnut maat tai alueet, valitse Käytä.
  7. Lisää Tilaustenhallinnan URL-osoite ‐kohtaan tilaustenhallintalinkki, joka voidaan antaa käyttäjille pyydettäessä. Tilaustenhallintalinkin kautta käyttäjät voivat hallinnoida tilauksensa elinkaarta esimerkiksi silloin, kun he haluavat muuttaa tilausasetuksia. Jos et aio myydä tilauksia, lisää "–".
    • Tärkeää: Jos sinulla on erilaisia tilaustenhallintalinkkejä maittain tai alueittain, sinun on rekisteröitävä sovelluksesi vaihtoehtoon erikseen kullekin maalle.
  8. Vain vaihtoehtoinen laskutustapa: Lisää "Maksutapabanneri"-osioon logobanneri, jossa esitellään vaihtoehtoisen laskutusvaihtoehdon tukemia maksutapoja. Jos sinulla on jo banneri, lataa tiedosto klikkaamalla tai pudottamalla se. Jos sinulla ei ole maksutapaa, klikkaa Lataa maksutapabannerin malli.
  9. Vain vaihtoehtoinen laskutustapa: Valitse "Muut maksutavat" ‑valintaruutu jos haluat, että bannerikuvan jälkeen näkyy teksti "ja muita". Tämä tarkoittaa, että bannerissa näkyvien maksutapojen lisäksi tuetaan yli viittä muuta maksutapaa.
  10. Valitse Käytä.

Tietojen katsominen ja vaihtoehtoisten laskutusasetusten muuttaminen

Voit muuttaa vaihtoehtoisia laskutusasetuksia, myös sovellustason rekisteröintiä ja profiilitietoja, Vaihtoehtoinen laskutus ‑sivulla (Määritys > Vaihtoehtoinen laskutus).

Laajenna tai tiivistä alla olevaa osiota klikkaamalla sitä.

Alueellisten vaihtoehtoisen laskutuksen laskun tietojen katsominen

Näin voit katsoa alueellisen vaihtoehtoisen laskutuksen laskun tiedot:

1. Avaa Play Console ja siirry Vaihtoehtoinen laskutus ‑sivulle (Käyttöönotto > Vaihtoehtoinen laskutus).
  2. Valitsemalla välilehden voit nähdä siihen liittyviä maksutietoja, kuten erääntyvän summan, tapahtumia, laskuja ja asiakirjoja sekä asetuksia.

Vaihtoehtoisen laskutusasetusten muuttaminen

Voit muuttaa vaihtoehtoisia laskutusasetuksia näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Vaihtoehtoinen laskutus ‑sivulle (Käyttöönotto > Vaihtoehtoinen laskutus).
  2. Etsi rekisteröitävä sovellus ja valitse taulukosta Ylläpidä. Tämä avaa sovelluksen Kaupallistamisvalinnat‑sivun.
  3. Valitse laskutusvaihtoehto:
    • Vaihtoehtoinen laskutustapa: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat tarjota käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusvaihtoehdon Google Playn laskutusjärjestelmän lisäksi.
    • Vain vaihtoehtoinen laskutus: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat tarjota vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän (ei käyttäjän valittavissa) Google Playn laskutusjärjestelmän sijaan.
    • Ei vaihtoehtoista laskutusta: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat palata Google Play Laskutukseen tai lopettaa sovelluksen kaupallistamisen näissä maissa.
  4. Klikkaa + Maa/alue ja valitse maat tai alueet, joille haluat päivittää tämän laskutusvaihtoehdon.
  5. Kun olet valinnut maat tai alueet, valitse Käytä.
  6. Päivitä "Tilaustenhallinnan URL-osoite" ‑kohdan vieressä tarvittaessa tilaustenhallintalinkki, joka voidaan antaa käyttäjille pyydettäessä. Jos et aio myydä tilauksia, lisää "–".
    • Tärkeää: Jos sinulla on erilaisia tilaustenhallintalinkkejä maittain tai alueittain, sinun on rekisteröitävä sovelluksesi vaihtoehtoon erikseen kullekin maalle.
  7. Vain vaihtoehtoinen laskutustapa: Lisää tarvittaessa "Maksutapabanneri"-osioon päivitetty logobanneri, jossa esitellään vaihtoehtoisen laskutusvaihtoehdon tukemia maksutapoja.
  8. Vain vaihtoehtoinen laskutustapa: Valitse "Muut maksutavat" ‑valintaruutu jos haluat, että bannerikuvan jälkeen näkyy teksti "ja muita". Tämä tarkoittaa, että bannerissa näkyvien lisäksi myös muita maksutapoja tuetaan.
  9. Valitse Käytä.

Lisää aiheesta