Krav til test af apps for nye personlige udviklerkonti

I november 2023 ændrer vi kravene til udgivelse af nye apps i Google Play. Formålet med kravene er at hjælpe udviklere med at teste deres app, identificere problemer, få feedback og sikre, at alt er klar, inden appen lanceres. Disse ændringer kræver, at udviklere med personlige konti, der er oprettet efter den 13. november 2023, skal opfylde specifikke testkrav, før de kan gøre deres app tilgængelig i Google Play.

I denne artikel får du en oversigt over de nye krav, de forskellige testspor i Play Console, og hvad udviklere med personlige konti skal foretage sig for at gøre deres apps tilgængelige for brugere i Google Play.

Indførelse af testkrav for nyoprettede personlige konti

Tests spiller en vigtig rolle i udviklingsprocessen for apps. Ved regelmæssigt at teste din app kan du verificere, at alt i appen er korrekt og tjekke appens funktionelle adfærd og anvendelighed, før du udgiver den offentligt. Dette minimerer omfanget af tekniske problemer eller problemer med brugeroplevelsen og hjælper dig med at udgive den bedste version af din app. Udviklere, der regelmæssigt bruger Play Consoles testværktøjer, før de udgiver deres apps, kan levere brugeroplevelser af højere kvalitet, hvilket kan føre til højere bedømmelser og større succes i Google Play.

Vi introducerer nye testkrav for at hjælpe alle udviklere med at levere apps af høj kvalitet. Udviklere med personlige konti, der er oprettet efter den 13. november 2023, skal teste deres apps, før de kan udgives til distribution i Google Play. Visse funktioner i Play Console, f.eks. Produktion (Udgivelse > Produktion) og Forhåndsregistrering (Udgivelse > Test > Forhåndsregistrering) deaktiveres, indtil udviklerne opfylder kravene.

Oversigt over testkrav

Hvis du har en nyoprettet personlig udviklerkonto, skal du køre en lukket test af din app med mindst 20 testere, der som minimum har været tilmeldt kontinuerligt de seneste 14 dage. Når du opfylder disse kriterier, kan du ansøge om adgang til produktion via kontrolpanelet i Play Console, så du efter godkendelse kan distribuere din app i Google Play. Når du ansøger, skal du besvare nogle spørgsmål, som hjælper os med at forstå din app, dens testproces og dens parathed til produktion.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer testspor og krav til de enkelte spor og finde flere oplysninger om, hvordan du ansøger om adgang til produktion.

Gennemgang af forskellige testspor og kravene til dem

Play Console omfatter forskellige typer testspor, så du gradvist kan rykke videre i testprocessen og forbedre din app, indtil den er klar til at nå ud til milliarder af brugere i Google Play.

• Intern test: Inden du er færdig med at konfigurere din app, kan du hurtigt distribuere builds til en lille gruppe af dine egne betroede testere. Dette kan hjælpe dig med at identificere problemer og få tidlig feedback. Builds er normalt tilgængelige for testere, få sekunder efter de er tilføjet i Play Console. Det er valgfrit, om du vil køre interne tests, men vi anbefaler, at du starter her.
  • Lukket test: Med lukkede tests kan du dele din app med en større gruppe brugere, som du administrerer. Dette giver dig mulighed for at løse problemer og sikre, at din app overholder Google Play-politikken, før du lancerer den. Du skal køre en lukket test, før du kan ansøge om at udgive din app til produktion. Der skal være mindst 20 testere tilmeldt din lukkede test, når du ansøger om adgang til produktion. De skal have været tilmeldt kontinuerligt de seneste 14 dage. Du kan starte en lukket test, når du er færdig med at konfigurere din app.
  • Åben test: Giver dig mulighed for at vise testversionen af din app i Google Play. Hvis du kører en åben test, kan alle deltage i dit testprogram og indsende privat feedback til dig. Inden du vælger denne mulighed, skal du sørge for, at din app og profilside i Play Butik er klar til at blive vist i Google Play. Åben test er tilgængelig, når du har adgang til produktion.
  • Produktion: Dette er stedet, hvor du gør din app tilgængelig for milliarder af brugere i Google Play. Før du kan ansøge om at udgive din app til produktion, skal du køre en lukket test, der opfylder vores kriterier. Når du ansøger, skal du også besvare nogle spørgsmål om din lukkede test. Når du ansøger om adgang til produktion, skal mindst 20 testere have tilmeldt sig din lukkede test. De skal have været tilmeldt kontinuerligt de seneste 14 dage.
Oversigt over testkrav for hvert spor

Nedenstående tabel kan være nyttig, hvis du hurtigt vil tjekke, hvad hvert spor er beregnet til, og hvilke krav der er (hvis nogen) for at få adgang til de enkelte spor.

Sportype Formål Krav for at få adgang til dette spor
Intern test Giver dig mulighed for hurtigt at distribuere builds til en lille gruppe af dine egne betroede testere med henblik på at identificere problemer og få tidlig feedback (før eller efter du er færdig med at konfigurere din app). Ingen.
Lukket test Giver dig mulighed for at dele din app med en større gruppe brugere, som du administrerer, så du kan løse problemer og sørge for, at din app overholder Google Plays politikker inden lanceringen. Du skal have fuldført konfigurationen af din app.
Åben test

Giver dig mulighed for at vise testversionen af din app i Google Play – alle kan deltage i testen og sende privat feedback til dig.

Du skal have fået adgang til produktion, før du kan få adgang til åben test.
Produktion Giver dig mulighed for at gøre din app tilgængelig for milliarder af brugere i Google Play.

Før du kan ansøge om adgang til produktion, skal du køre en lukket test med mindst 20 tilmeldte testere i 14 dage.

Når du opfylder kriterierne, kan du ansøge om adgang til produktion ved at besvare nogle spørgsmål om din test, din app og dens parathed til produktion i Play Console.

Vejledning til og bedste praksis for lukkede tests

Du kan se, hvordan du designer, udvikler og distribuerer dine Android-apps på Google via nedenstående nyttige links:

Rekruttering af testere

Den mest almindelige måde at rekruttere testere på er gennem personlige og professionelle netværk. Du kan f.eks. kontakte venner, familie, kolleger eller klassekammerater og bede dem om at være betatestere af din app. Du kan kontakte fællesskaber, hvor der er stor sandsynlighed for, at de tiltænkte brugere er medlemmer, og aktivt rekruttere dem til at teste din app. Hvis du f.eks. udvikler en app til personer, der dyrker CrossFit, kan du overveje at kontakte et lokalt træningscenter eller henvende dig til din målgruppe i onlinegrupper. Du kan også lave et opslag om din app på sociale medier og bede dine følgere om at tilmelde sig som testere.

Hvis det er muligt, bør du rekruttere en alsidig gruppe af testere til at identificere fejl og problemer med anvendeligheden, der kan gælde mere specifikt for visse typer af brugere eller enheder. Af samme grund bør du også rekruttere testere, som du mener er repræsentative for de fremtidige brugere af din app. Hvis du f.eks. udvikler en produktivitetsapp til virksomheder, bør du rekruttere testere, som er erhvervsfolk fra forskellige brancher, hvor du tror, din app vil være populær. Jo tættere dine testbrugere er på målgruppen, desto mere nyttig feedback får du.

Interager med testere

Når du har rekrutteret en gruppe af betatestere, er det vigtigt, at du giver dem en grundig vejledning i, hvordan de tester din app og rapporterer fejl. Fremhæv over for dine testere, hvilken type feedback du gerne vil have. Vi anbefaler, at du opfordrer testere til at bruge så mange af appens funktioner som muligt for at få holistisk feedback.

Tilføj en kanal til feedback, eller fortæl dine brugere, hvordan de kan give dig feedback (f.eks. via mail, et website eller et forum). Dine testere kan også give dig privat feedback via Google Play.

Vigtigt! Gør dine testere opmærksomme på, at de skal forblive tilmeldt den lukkede test kontinuerligt i mindst 14 dage.

Indsamling og visning af feedback fra testere

Hvis du har en app i testsporet, kan du få adgang til og svare på feedback fra testere i Play Console. Feedback fra testere kan kun ses af dig og vises ikke i Google Play.

1. Åbn Play Console, og gå til siden Feedback til tests (Bedømmelser og anmeldelser > Feedback til tests).
  2. Vælg, hvordan du vil se din feedback.
    • Filtrér: Vælg blandt de tilgængelige filtre for at se betafeedback baseret på bestemte kriterier (f.eks. dato, sprog, svartilstand, appversion og enhed).
    • Søg: Du kan finde bestemte ord i din feedback ved hjælp af søgefeltet.
Tip! Gem den feedback, du modtager. Ved at læse den igen senere kan du muligvis nemmere identificere typiske feedbacktemaer eller -problemer, som du gerne vil løse på kort eller lang sigt for at forbedre din app. Vi beder dig også om at opsummere din testfeedback, når du senere ansøger om adgang til produktion.

Reager på feedback fra testere

Du bør være lydhør over for dine testeres feedback i løbet af hele testperioden og sørge for at rette de fejl, de finder. Dette har følgende fordele:

• Det er med til at forbedre brugeroplevelsen i din app.
  • Det øger sandsynligheden for, at appen får adgang til produktion.
  • Det gør det mere sandsynligt, at du undgår negative anmeldelser, når du begynder at distribuere din app i Google Play.

Avanceret test

Vejledningen i denne artikel er kun et udgangspunkt, der hjælper dig med at forstå de grundlæggende elementer i udførelse af tests, når du forbereder dig på at distribuere din første app. Du kan gå i dybden med langt mere avancerede testressourcer og -teknikker til at optimere din apps kvalitet, efterhånden som du bliver mere erfaren som udvikler. Du kan f.eks. få flere oplysninger om, hvordan du tester apps i Android, og om fundamentale retningslinjer for udførelse af tests på websitet for Android-udviklere.

Play Console indeholder også en række funktioner, der kan hjælpe dig med at identificere problemer med din app. Du kan konfigurere og køre en testrapport før lancering for proaktivt at identificere problemer, før din app når ud til brugerne, via en detaljeret rapport med angivelse af problemer, advarsler og fejl, som det muligvis kan være en god idé at undersøge, løse eller rette.

Kørsel af lukkede tests

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer og kører en lukket test, på denne side i Hjælp.

Ansøg om adgang til produktion

Når du opfylder kravene til lukkede tests, kan du ansøge om adgang til produktion. Sådan kommer du i gang:

1. Gå til kontrolpanelet.
  2. Klik på Ansøg om adgang til Produktion.

Derefter skal du besvare følgende spørgsmål om din lukkede test, din app og dens parathed til produktion. Disse spørgsmål er inddelt i tre sektioner:

• Om din lukkede test
  • Om din app/dit spil
  • Parathed til produktion

Du kan se en vejledning i, hvordan du angiver oplysninger for hver sektion, ved at udvide dem nedenfor.

Del 1: Fortæl os om din lukkede test

De oplysninger, du angiver i sektionen med spørgsmål til din lukkede test, hjælper os med at sikre, at apps er blevet testet på tilfredsstillende vis, før de udgives i Google Play. Dette hjælper os med at undgå, at brugerne oplever apps af lav kvalitet, forhindre udbredelsen af malware og reducere bedrag.

Du skal dele følgende oplysninger for at fuldføre denne sektion:

1. Fortæl os, om det var nemt at rekruttere testere til din app, ved at vælge én af de angivne muligheder. Dette hjælper os med at forstå, hvordan udviklerne oplever Google Plays testkrav.
  2. Angiv oplysninger om det engagement, du oplevede fra testere under din lukkede test. Eksempler på relevante oplysninger omfatter:
    • Oplysninger om, hvorvidt testere brugte alle appens funktioner.
    • Oplysninger om, hvorvidt testeres brug var i overensstemmelse med, hvordan du ville forvente, at en bruger i produktionssporet bruger din app, og hvis ikke det er tilfældet, oplysninger om de forskelle, du kan forvente.
  3. Til sidst skal du opsummere den feedback, du har modtaget fra testerne, og fortælle os, hvordan du har indsamlet denne feedback.
  4. Klik på Næste.
    • Vigtigt! Hvis du klikker på Kassér eller afslutter uden at klikke på Næste og afslutte din ansøgning om adgang til produktion, gemmes dine ændringer ikke.
Del 2: Fortæl os om din app/dit spil

De oplysninger, du angiver i sektionen med spørgsmål til din app/dit spil, hjælper os med at få mere relevante oplysninger om din app eller dit spil, så vi bedre kan forstå din app eller dit spil. Dine svar vises ikke i Google Play, og de påvirker ikke de funktioner og tjenester, du har adgang til i Play Console, hvordan din app eller dit spil vises, eller hvorvidt du er kvalificeret til udviklerprogrammer i Google Play.

Du skal dele følgende oplysninger for at fuldføre denne sektion:

1. Fortæl os, hvem der er den tiltænkte målgruppe for din app eller dit spil. Vær så specifik som muligt.
  2. Det andet spørgsmål varierer lidt, afhængigt af om du er app- eller spiludvikler:
    • Apps: Beskriv, hvordan din app tilfører værdi til brugerne. Hvis du er i tvivl om, hvad vi mener med dette, kan du gå til websitet for Android-udviklere for at få flere oplysninger om appkvalitet i Google Play.
    • For spil: Beskriv, hvordan dit spil skiller sig ud.
  3. Fortæl os, hvor mange installationer du forventer, at din app eller dit spil opnår i løbet af det første år. Valgmulighederne dækker bredt, så vælg den mulighed, du mener er mest sandsynlig. Det er helt i orden, hvis det blot er et omtrentligt estimat.
  4. Klik på Næste.
    • Vigtigt! Hvis du klikker på Kassér eller afslutter uden at klikke på Næste og afslutte din ansøgning om adgang til produktion, gemmes dine ændringer ikke.
Del 3: Fortæl os om appen eller spillets parathed til produktion

De oplysninger, du angiver i sektionen med spørgsmål til parathed til produktion, hjælper os med at forstå, om din app eller dit spil er klar til produktion.

Du skal dele følgende oplysninger for at fuldføre denne sektion:

1. Fortæl os, hvilke ændringer du har foretaget i din app eller dit spil, baseret på hvad du erfarede under din lukkede test.
  2. Beskriv, hvordan du besluttede, at din app eller dit spil var klar til produktion.
  3. Klik på Anvend.
    • Vigtigt! Hvis du klikker på Kassér eller afslutter uden at ansøge om adgang til produktion, gemmes dine ændringer ikke.

Når du har ansøgt om adgang til produktion

Når du har udfyldt din anmodning om adgang til produktion, gennemgår vi det indsendte. Når gennemgangen er fuldført, sender vi en mail med en opdatering til kontoejeren. Det tager normalt maks. 7 dage, men kan nogle gange tage længere tid.

Hvis din app ikke er klar til at blive udgivet, kan det være nødvendigt at fortsætte med at teste appen. Det kan f.eks. være, at 20 testere ikke har tilmeldt sig din lukkede test, eller at dine testere ikke interagerer med din app under din lukkede test.

Hvis din ansøgning godkendes, kan du gå til Produktion (Udgivelse > Produktion) og gøre din app tilgængelig for flere milliarder brugere i Google Play, når du mener, den er klar. Du kan også bruge Åben test (Udgivelse > Test > Åben test). Vi anbefaler, at du tester din app grundigt, før du udgiver den til produktion, og at du regelmæssigt tester eventuelle fremtidige opdateringer af din app.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad indebærer kravet om, at testere skal have været tilmeldt kontinuerligt de seneste 14 dage, før jeg kan ansøge om produktion?

Det betyder, at vi ikke medregner testere, der har tilmeldt sig, testet i mindre end 14 dage og derefter har frameldt sig. Selvom testere tilmelder sig igen, så de i alt har været tilmeldt i 14 dage, skal de 14 dage være sammenhængende for at tælle med i kravet om 20 tilmeldte testere, der har testet 14 dage i træk.