Requisits de les proves d'aplicacions per als nous comptes de desenvolupador personals

El novembre de 2023, canviarem els requisits per publicar aplicacions noves a Google Play a fi d'ajudar els desenvolupadors a provar la seva aplicació, identificar problemes, rebre suggeriments i garantir que tot estigui a punt abans del llançament. Aquests canvis requereixen que els desenvolupadors amb comptes personals creats a partir del 13 de novembre de 2023 compleixin uns requisits de proves específics per poder fer que la seva aplicació estigui disponible a Google Play.

Aquest article proporciona informació general sobre els requisits nous, un resum dels diferents canals de prova de Play Console i els passos que han de seguir els desenvolupadors amb comptes personals perquè les seves aplicacions estiguin disponibles per als usuaris a Google Play.

Presentem els requisits de les proves per als comptes personals creats recentment

Les proves són una part integral del procés de desenvolupament d'aplicacions. Si executes proves a l'aplicació regularment, pots verificar-ne la correcció, el comportament funcional i la usabilitat abans de llançar-la públicament. Això minimitza l'impacte dels problemes tècnics o problemes relatius a l'experiència d'usuari i t'ajuda a llançar la millor versió de l'aplicació. Els desenvolupadors que utilitzen regularment les eines de proves de Play Console abans de publicar les seves aplicacions ofereixen experiències de més qualitat que poden generar puntuacions més altes i més bons resultats a Google Play.

Per ajudar tots els desenvolupadors a distribuir aplicacions d'alta qualitat, introduirem requisits de prova nous. Els desenvolupadors amb comptes personals creats a partir del 13 de novembre de 2023 hauran de provar les seves aplicacions perquè es puguin publicar i distribuir a Google Play. Algunes funcions a Play Console, com ara Producció (Versió > Producció) i Preregistre (Versió > Proves > Preregistre) es desactivaran fins que els desenvolupadors compleixin aquests requisits.

Informació general sobre els requisits de les proves

Si has creat un compte personal de desenvolupador recentment, has d'executar una prova tancada per a l'aplicació amb un mínim de 20 verificadors donats d'alta a la prova durant almenys els 14 darrers dies seguits. Si compleixes aquests criteris, pots sol·licitar accés de producció al tauler de Play Console per poder distribuir l'aplicació a Google Play en última instància. En presentar la sol·licitud, hauràs de respondre a algunes preguntes per ajudar-nos a entendre l'aplicació, el procés de prova i la preparació per al canal de producció.

A continuació pots consultar més detalls sobre els diferents tipus de canals de prova i els requisits de cadascun, i obtenir més informació sobre com pots sol·licitar accés de producció.

Entendre els diferents canals de prova i els seus requisits

Play Console proporciona diferents tipus de canals de prova perquè puguis intensificar gradualment les proves i millorar l'aplicació fins que estigui a punt per arribar a milers de milions d'usuaris a Google Play.

• Prova interna: abans d'acabar de configurar l'aplicació, pots distribuir ràpidament compilacions a un petit grup de verificadors teus de confiança. Això et pot ajudar a detectar problemes i rebre els primers suggeriments. Normalment, les compilacions estan disponibles per als verificadors al cap d'uns quants segons d'haver-les afegit a Play Console. Les proves internes són opcionals, però et recomanem que comencis per aquí.
  • Prova tancada: amb les proves tancades, pots compartir l'aplicació amb un grup ampli d'usuaris que controlis. Això et permet corregir problemes i assegurar-te que l'aplicació compleixi les polítiques de Google Play abans de llançar-la. Has d'executar una prova tancada abans de sol·licitar la publicació de l'aplicació al canal de producció. Hi ha d'haver almenys 20 verificadors donats d'alta a la prova tancada quan sol·licitis l'accés al canal de producció. Ho han d'estar durant els 14 darrers dies seguits. Pots iniciar una prova tancada quan hagis acabat de configurar l'aplicació.
  • Prova oberta: et permet mostrar la versió de prova de l'aplicació a Google Play. Si executes una prova oberta, qualsevol usuari podrà participar en el programa de proves i enviar-te suggeriments privats. Abans de triar aquesta opció, assegura't que l'aplicació i la fitxa de Play Store corresponent estiguin a punt per mostrar-se a Google Play. Les proves obertes estan disponibles quan tens accés de producció.
  • Producció: canal on fas que l'aplicació estigui disponible per a milers de milions d'usuaris a Google Play. Abans de poder sol·licitar que es publiqui l'aplicació al canal de producció, has d'executar una prova tancada que compleixi els nostres criteris. Quan facis la sol·licitud, també hauràs de respondre a algunes preguntes sobre la prova tancada. Quan sol·licitis l'accés al canal de producció, cal que hi hagi almenys 20 verificadors donats d'alta a la prova tancada. Ho han d'estar durant els 14 darrers dies seguits.
Resum dels requisits de les proves per canal

La taula següent et pot resultar útil per comprovar ràpidament per a què serveix cada canal i quins són els requisits (si n'hi ha) per accedir-hi.

Tipus de canal Finalitat Requisits per accedir al canal
Prova interna Distribuir ràpidament compilacions a un petit grup de verificadors teus de confiança per detectar problemes i rebre els primers suggeriments (abans o després d'acabar de configurar l'aplicació). Cap.
Prova tancada Compartir l'aplicació amb un grup ampli d'usuaris que controlis, de manera que puguis corregir problemes i assegurar-te que l'aplicació compleixi les polítiques de Google Play abans de llançar-la. Haver acabat de configurar l'aplicació.
Prova oberta

Mostrar la versió de prova de l'aplicació a Google Play. Tothom pot unir-se a la prova i enviar-te suggeriments privats.

Tenir accés al canal de producció per poder fer proves obertes.
Producció Fer que la teva aplicació estigui disponible per a milers de milions d'usuaris a Google Play.

Per poder sol·licitar l'accés al canal de producció, has d'executar una prova tancada amb almenys 20 verificadors donats d'alta durant 14 dies.

Un cop compleixis els criteris, podràs sol·licitar l'accés al canal de producció responent a algunes preguntes sobre les proves, l'aplicació i la preparació per al canal de producció a Play Console.

Directrius i pràctiques recomanades per a les proves tancades

Aprèn a dissenyar, desenvolupar i distribuir aplicacions d'Android a Google mitjançant els enllaços útils següents:

Reclutar verificadors

La manera més habitual de reclutar verificadors és mitjançant xarxes personals i professionals. Per exemple, pots contactar amb amics, familiars, o companys de feina o de classe i demanar-los que siguin verificadors beta de la teva aplicació. També pots contactar amb comunitats on és probable que hi hagi usuaris i reclutar-los activament perquè provin l'aplicació. Per exemple, si estàs creant una aplicació per a aficionats al CrossFit, pots apropar-te a un box local o connectar amb els usuaris objectiu en grups en línia. També pots fer publicacions sobre l'aplicació en mitjans socials i demanar als teus seguidors que es registrin per provar-la.

Si és possible, et recomanem que reclutis un grup divers de verificadors per identificar errors i problemes d'usabilitat que puguin ser específics per a determinats tipus d'usuaris o dispositius. Per aquest mateix motiu, assegura't de reclutar verificadors que creguis que són representatius dels futurs usuaris de l'aplicació. Per exemple, si estàs desenvolupant una aplicació de productivitat per a empreses, recluta verificadors que siguin empresaris professionals de diferents sectors en què creguis que l'aplicació pot ser popular. Com més a prop dels usuaris objectiu estiguin els usuaris de verificació, més útils seran els suggeriments que rebis.

Interaccionar amb els verificadors

Un cop hagis reclutat un grup de verificadors beta, és important que els proporcionis instruccions clares sobre com poden provar l'aplicació i informar d'errors. Fes saber als verificadors quin tipus de suggeriments vols rebre. Prova d'animar-los a utilitzar tantes funcions de l'aplicació com sigui possible per rebre suggeriments integrals.

Inclou un canal de suggeriments o bé informa els usuaris sobre com poden enviar-te suggeriments (per exemple, per correu electrònic, en un lloc web o en un fòrum). Els verificadors també et poden enviar suggeriments privats mitjançant Google Play.

Important: indica als verificadors que han d'estar donats d'alta a la prova tancada durant almenys 14 dies seguits.

Recollir i consultar suggeriments dels usuaris

Si tens una aplicació al canal de proves, pots accedir als suggeriments dels usuaris i respondre-hi des de Play Console. Els suggeriments dels usuaris només els pots veure tu i no estan visibles a Google Play.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Suggeriments sobre les proves (Puntuacions i ressenyes > Suggeriments sobre les proves).
  2. Decideix com vols navegar pels suggeriments.
    • Filtrar-los: selecciona un dels filtres disponibles per veure els suggeriments dels usuaris de la versió beta segons la data, l'idioma, l'estat de la resposta, la versió de l'aplicació i el dispositiu, entre d'altres.
    • Cercar-los: fes servir el quadre de cerca per trobar paraules específiques als suggeriments.
Consell: conserva un registre dels suggeriments que reps. Si tornes a llegir-los més tard, et serà més fàcil identificar els temes habituals dels suggeriments o els problemes que vols solucionar a curt o a llarg termini per millorar l'aplicació. També et demanarem que resumeixis els suggeriments sobre les proves més tard, quan sol·licitis l'accés al canal de producció.

Actuar a partir dels suggeriments dels usuaris

Durant el període de prova de l'aplicació, respon als suggeriments dels verificadors i assegura't de corregir els errors que detectin a l'aplicació. Amb això podràs:

• Ajudar a millorar l'experiència d'usuari de l'aplicació.
  • Augmentar les probabilitats que s'aprovi la teva sol·licitud d'accés al canal de producció.
  • Fer que sigui més probable evitar ressenyes negatives quan comencis a distribuir l'aplicació a Google Play.

Proves avançades

Les indicacions d'aquest article són només un punt de partida per ajudar-te a entendre els conceptes bàsics de les proves mentre et prepares per distribuir la teva primera aplicació. Pots explorar tècniques i recursos de proves molt més avançats per optimitzar la qualitat de l'aplicació a mesura que tinguis més experiència com a desenvolupador. Per exemple, potser t'interessa obtenir informació sobre com pots provar aplicacions a Android i els conceptes bàsics de les proves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Play Console també proporciona una sèrie de funcions que et poden ajudar a identificar problemes relacionats amb l'aplicació. Pots configurar i executar un informe de prellançament per identificar de manera proactiva els problemes abans que l'aplicació arribi als usuaris mitjançant un informe detallat en què s'enumeren els problemes, els advertiments i els errors que potser vols investigar i resoldre.

Executar proves tancades

Consulta aquesta pàgina del Centre d'ajuda per obtenir informació sobre com pots configurar i executar una prova tancada.

Sol·licitar accés al canal de producció

Un cop compleixis els requisits de la prova tancada, pots sol·licitar l'accés al canal de producció. Per començar:

1. Ves al tauler.
  2. Fes clic a Sol·licita accés de producció.

A continuació, has de respondre a unes preguntes sobre la prova tancada, l'aplicació i la preparació per al canal de producció. Aquestes preguntes es divideixen en tres seccions:

• Informació sobre la prova tancada
  • Informació sobre l'aplicació o Informació sobre el joc
  • Preparació per al canal de producció

Per consultar indicacions sobre com pots proporcionar informació de cada secció, desplega les seccions que trobaràs a continuació.

Part 1: proporciona'ns informació sobre la prova tancada

Les dades que proporciones a la secció "Informació sobre la prova tancada" ens ajuden a garantir que les aplicacions s'han provat de manera satisfactòria abans de publicar-les a Google Play. Això ens permet protegir els usuaris davant d'aplicacions de baixa qualitat, evitar la propagació de programari maliciós i reduir el frau.

A continuació, t'indiquem quina informació ens has de proporcionar per completar aquesta secció:

1. Selecciona una de les opcions de la llista per fer-nos saber fins a quin punt t'ha resultat fàcil reclutar verificadors per a la teva aplicació. Això ens ajuda a entendre l'experiència que tenen els desenvolupadors amb els requisits de les proves de Google Play.
  2. Proporciona informació sobre la implicació que has rebut per part dels verificadors durant la prova tancada. Aquí tens alguns exemples d'informació rellevant:
    • Si els verificadors han utilitzat totes les funcions de l'aplicació.
    • Si l'ús que han fet els verificadors és coherent amb la manera que esperes que un usuari de producció utilitzi l'aplicació; si no, les diferències que esperaries veure.
  3. Finalment, resumeix els suggeriments que has rebut dels verificadors i fes-nos saber com els has recollit.
  4. Fes clic a Següent.
    • Important: si fas clic a Descarta o surts sense seleccionar l'opció Següent i finalitzar la sol·licitud d'accés al canal de producció, no es desaran els canvis.
Part 2: proporciona'ns informació sobre l'aplicació o el joc

Les dades que inclous a la secció "Informació sobre l'aplicació" o "Informació sobre el joc" ens ajuden a obtenir informació més rellevant sobre l'aplicació o el joc per entendre'ls millor. Les teves respostes no es mostren a Google Play i no afecten les funcions i els serveis a què pots accedir a Play Console, la manera com es mostra l'aplicació o el joc ni la teva idoneïtat quant als programes per a desenvolupadors de Google Play.

A continuació, t'indiquem quina informació ens has de proporcionar per completar aquesta secció:

1. Fes-nos saber quin és el públic objectiu al qual va dirigida la teva aplicació o el teu joc. Aporta tants detalls com puguis.
  2. La segona pregunta varia lleugerament en funció de si ets un desenvolupador d'aplicacions o de jocs:
    • En el cas de les aplicacions: descriu com l'aplicació proporciona valor als usuaris. Si no tens clar què volem dir amb això, visita el lloc web per a desenvolupadors d'Android i obtén més informació sobre la qualitat de les aplicacions a Google Play.
    • En el cas dels jocs: descriu què fa que el teu joc destaqui.
  3. Fes-nos saber quantes instal·lacions esperes que tingui l'aplicació o el joc durant el primer any. Les opcions de l'interval són àmplies. Tria la que et sembli més probable. No passa res si es tracta d'una estimació.
  4. Fes clic a Següent.
    • Important: si fas clic a Descarta o surts sense seleccionar l'opció Següent i finalitzar la sol·licitud d'accés al canal de producció, no es desaran els canvis.
Part 3: proporciona'ns informació sobre la preparació per al canal de producció

Les dades que proporciones a la secció "Preparació per al canal de producció" ens ajuden a entendre si l'aplicació o el joc estan preparats per al canal de producció.

A continuació, t'indiquem quina informació ens has de proporcionar per completar aquesta secció:

1. Explica'ns quins canvis has fet a l'aplicació o al joc en funció del que hagis après durant la prova tancada.
  2. Descriu com has decidit que l'aplicació o el joc estaven preparats per al canal de producció.
  3. Fes clic a Aplica.
    • Important: si fas clic a Descarta o surts sense sol·licitar l'accés al canal de producció, no es desaran els canvis.

Després de sol·licitar l'accés al canal de producció

Un cop hagis completat la sol·licitud d'accés al canal de producció, la revisarem. Quan s'hagi completat la revisió, enviarem un correu electrònic al propietari del compte amb informació actualitzada. Aquest procés sol tardar 7 dies o menys, però de vegades pot tardar més.

Si la teva aplicació no està a punt per publicar-se, és possible que l'hagis de continuar provant. Per exemple, si no tens 20 verificadors donats d'alta a la prova tancada o si els verificadors no interaccionen amb l'aplicació durant la prova tancada.

Si la sol·licitud es completa correctament, pots accedir a Producció (Versió > Producció) i publicar l'aplicació per a milers de milions d'usuaris a Google Play quan creguis que està a punt. També pots utilitzar l'opció Prova oberta (Versió > Proves > Prova oberta). Et recomanem que provis l'aplicació a fons abans de publicar-la al canal de producció i que provis habitualment totes les actualitzacions que hi facis en el futur.

Preguntes més freqüents

Què vol dir que els verificadors han d'estar donats d'alta a la prova tancada durant els 14 darrers dies seguits abans de poder sol·licitar l'accés al canal de producció?

Això vol dir que no comptarem els verificadors que s'hagin donat d'alta, hagin fet la prova durant menys de 14 dies i després s'hagin donat de baixa. Encara que tornin a donar-se d'alta perquè el període total sigui de 14 dies, aquests 14 dies han de ser seguits per poder-los incloure als 20 verificadors donats d'alta a la prova durant 14 dies seguits.

Hi ha més pràctiques recomanades per fer proves que em puguin resultar útils?

Continua utilitzant les proves tancades mentre corregeixes els problemes i els errors dels quals hagin informat els usuaris. Actualitzar l'aplicació durant les proves tancades abans de passar al canal de producció és molt bona manera de minimitzar les puntuacions i les ressenyes de baixa qualitat.

Planteja't convidar els verificadors de la prova tancada a un grup de missatgeria, de manera que la resta puguin veure els suggeriments. Els verificadors també poden proporcionar suggeriments i context addicionals, que t'ajudaran a prioritzar quins aspectes de l'aplicació o del joc cal millorar.

A més de corregir bloquejos i errors, assegura't de provar l'experiència d'usuari general amb l'aplicació. Obtén més informació sobre la qualitat de les aplicacions i dels jocs a Google Play.

Hi ha altres funcions de Play Console que hauria de tenir en compte per obtenir bons resultats a Google Play?

Pots obtenir més informació sobre les funcions i les novetats de Play Console al lloc web de Google Play. També pots participar en una formació en línia gratuïta a l'Acadèmia de Google Play. Està dissenyada per experts de Google i dirigida a desenvolupadors d'aplicacions nous i a aspirants a desenvolupadors d'aplicacions.