Detaljer om Google Play-retningslinjene for bilde- og videotillatelser

Bilder og videoer på en brukers enhet anses som personlige og sensitive brukerdata og må håndteres i henhold til de anbefalte fremgangsmåtene for personvern. Slik sensitiv informasjon gjør brukerne sårbare for lekkasjer eller å bli mål for utnyttelser, så ved å minimere denne tilgangen reduseres byrden på utviklerne når det gjelder håndtering av slike sensitive data. For videre å ivareta brukernes personvern begrenser vi omfanget av hvor omfattende tilgang til bilder og videoer det er mulig å oppnå på Google Play. Bare apper med behov for omfattende tilgang til bilder får READ_MEDIA_IMAGES- og READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene. Apper med engangsbruk eller begrenset bruk av bilde- og videofiler må bruke en systemvelger, for eksempel Android-bildevelgeren.

I fjor lanserte Android en ny bildeopplevelse som ivaretar personvernet, nemlig Android-bildevelgeren. Du kan integrere denne velgeren i appen din uten å innhente ekstra lagringstillatelser, og dette er den optimale løsningen for å holde både brukerne og appen trygge. Bildevelgerbiblioteket er også bakoverportert til Android 4.4, noe som betyr at det er veldig enkelt å gi alle brukere denne forenklede opplevelsen. Ved å bruke bildevelgeren får brukerne en innebygd metode for å gi appen din tilgang til bare utvalgte bilder og videoer – i stedet for hele mediebiblioteket. Du kan finne ut mer om hvordan du implementerer velgeren, i utviklerveiledningen for bildevelgeren.

Oversikt

Play-retningslinjene for tillatelser for bilder og videoer krever følgende:

1. Apper som har engangsbehov eller sporadisk behov for å bruke slike filer, blir bedt om å bruke en systemvelger, for eksempel bildevelgeren for Android.
  2. Apper som trenger omfattende tilgang til bilder og videofiler på delt lagring på enheter, må bestå en gjennomgang om egnet tilgang og demonstrere et kjernebruksmønster som trenger vedvarende eller hyppig tilgang til bilde- eller videofiler.

Sørg for at du leser gjennom alle retningslinjene, og at du forstår og overholder dem. Utviklere som ikke overholder retningslinjene innen tidsfristen, kan bli underlagt sanksjoner.

Informasjon om tidsplanen

Vi regner med den følgende tidslinjen for lanseringen av retningslinjene for bilde- og videotillatelser. Vær oppmerksom på at dette kan endres. Oppdateringer blir lagt ut i denne artikkelen.

• Oktober 2023: Vi kunngjorde de nye retningslinjene for bilde- og videotillatelser.
  • Midt i 2024: Apper med engangsbruk eller sporadisk bruk av bilder blir bedt om å bruke en systembildevelger og fjerne READ_MEDIA_IMAGES- og READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene fra appmanifestet.

• Tidlig i 2025: Bare apper med kjernefunksjonalitet som trenger omfattende tilgang, kan bruke READ_MEDIA_IMAGES- og READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene.

Vanlige spørsmål

Hva betyr éngangsbruk og sporadisk bruk av bilde- eller videofiler?

Eksempler på engangsbruk eller sporadisk bruk av bilde- eller videofiler, inkluderer, men er ikke begrenset til, opplasting av profilbilder, bilder til spillelister eller bilder for sjekker for bankformål. Sporadisk bruk indikerer at appen ikke har noe bruksmønster som innebærer bilder eller videoer, i kjernefunksjonaliteten. Hvis appen din bare har engangsbruk eller sporadisk bruk av bilde- eller videofiler, kan du ikke bruke READ_MEDIA_IMAGES- eller READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene. Du bør heller bruke en systemvelger for å ivareta personvernet

I hvilke tilfeller kan READ_MEDIA_IMAGES- og READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene brukes?

Apper med kjernefunksjonalitet som dreier seg om omfattende tilgang til bilder og videoer, kan bruke tillatelsene ovenfor. Apper for bilde- eller videobehandling og galleriapper er apptypene som oftest er kvalifisert til å bruke disse tillatelsene.

Hvordan defineres «kjernefunksjonalitet for apper»?

Vi anser kjernefunksjonaliteten som hovedformålet med en app. Dette betyr at funksjonen du dokumenterer i appbeskrivelsen, er avgjørende for at appen skal fungere, og uten denne funksjonen fungerer ikke appen.

Hva er kriteriene for å bestå gjennomgangen av tilgangstillatelser?

I tillegg til å overholde alle andre relevante Google Play-retningslinjer må appen demonstrere et kjernebruksmønster som trenger vedvarende eller hyppig tilgang til bilde- eller videofiler på delt lagring.

Hva slags apper trenger «omfattende tilgang til bilder?»

Apper med kjernefunksjonalitet som omfatter redigering, administrering og vedlikehold av bilde- eller videogallerier, trenger omfattende tilgang til bilder og videoer på brukernes enheter. Slike apper kalles ofte «galleriapper».

Finnes det unntak fra disse retningslinjene?

Permanent private apper og bedriftsapper for administrering av enheter er unntatt fra dette kravet i retningslinjene.

Må jeg fjerne READ_MEDIA_IMAGES- og READ_MEDIA_VIDEO-tillatelsene fra appmanifestet for appen min?

Ja, hvis ikke appen din trenger omfattende tilgang til bilder og videoer via et støttet bruksmønster, må du fjerne tillatelsene for medietilgang fra appen din innen datoen retningslinjene trer i kraft, for å overholde disse retningslinjene.

Hvorfor bør jeg bruke en «velger»-opplevelse?

Omfattende tilgang til mediefiler på delt lagring er en risikofaktor for uriktig bruk og kan skade både brukere og utviklere. Ved å bruke en velgeropplevelse får du en elegant og effektiv metode som bidrar til å unngå at utviklere får unødvendig tilgang til sensitive data. Ved å minimere datatilgangen minimeres også sjansen for å bli utsatt for lekkasjer eller mål for utnyttelser. Med velgere får du en helhetlig brukeropplevelse, brukernes forventninger til personvern oppfylles når de bruker appen din, og det blir også lettere å opprettholde en trygg og pålitelig Google Play-opplevelse.

Hvor enkelt er det å integrere bildevelgeren i appen min?

Det er enkelt å integrere Android-bildevelgeren i appen din, og verktøyet oppdateres automatisk, slik at brukerne av appen får utvidet funksjonalitet over tid – uten at du må endre koden. Du kan forenkle integreringen med bildevelgeren ved å inkludere versjon 1.7.0 eller nyere av androidx.activity-biblioteket.

Hvilke versjoner av Android er bildevelgeren kompatibel med?

Bildevelgeren er tilgjengelig på enheter som kjører Android 11 (API-nivå 30) eller nyere, og som mottar endringer i modulære systemkomponenter via Google-systemoppdateringer. Eldre enheter som kjører en versjon fra Android 4.4 (API-nivå 19) til og med Android 10 (API-nivå 29), og Android Go-enheter som kjører Android 11 eller 12 og støtter Google Play-tjenester, kan installere en bakoverportert versjon av bildevelgeren.

Må jeg bruke Android-bildevelgeren, eller kan appen min bruke integreringer med andre velgere?

Det er ikke obligatorisk å bruke Android-bildevelgeren, og du kan integrere andre systemvelgere etter behov.

Hva skjer hvis brukere ikke gir appen min omfattende tilgang til mediefiler?

I henhold til retningslinjene for begrensede tillatelser må du legge rimelig innsats i å tilrettelegge for brukere som ikke gir omfattende tilgang til mediefiler på enhetene sine. Dette omfatter å legge til rette for en mer transaksjonsrettet metode (for eksempel via en systemvelger), der brukerne fortsatt kan bruke funksjonen eller funksjonaliteten i appen. Det kan også innebære å legge til rette for en modifisert appopplevelse, der brukerne fortsatt kan bruke den relevante funksjonaliteten i appen.