Tietoja Google Playn kuva‑ ja videolupia koskevasta käytännöstä

Käyttäjän laitteella olevat kuvia ja videoita pidetään henkilökohtaisena ja arkaluontoisena käyttäjädatana, ja niitä tulee käsitellä tiukimpien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Nämä arkaluontoiset tiedot altistavat käyttäjät vuodoille tai hyväksikäytölle, joten minimoimalla pääsyn voit vähentää kehittäjien kuormittamista tällaisten arkaluontoisten tietojen käsittelyssä. Käyttäjien tietosuojan tukemiseksi rajoitamme sitä, miten laajat pääsyoikeudet kuviin ja videoihin voi saada Google Playssa. Vain sovellukset, jotka tarvitsevat laajan pääsyn kuviin, saavat säilyttää READ_MEDIA_VIEWS‑ ja READ_MEDIA_VIDEO-luvat. Kuva‑ ja videotiedostoja kertaluontoisesti tai rajoitetusti käyttäviä sovelluksia pyydetään käyttämään järjestelmän valitsinta, kuten Androidin kuvanvalitsinta.

Android julkaisi viime vuonna uuden yksityisyyttä suojaavan kuvakokemuksen, Androidin kuvanvalitsimen. Valitsin integroituu sovellukseen ilman, että sinun tarvitsee hankkia lisää tallennustilaa. Tämä on optimaalinen tapa pitää käyttäjät ja sovellus turvassa. Kuvanvalitsinkirjasto on myös portattu Android 4.4:ään, mikä tekee yksinkertaistetun kokemuksen tarjoamisesta kaikille käyttäjille helppoa. Kuvanvalitsimen käyttäminen on sisäänrakennettu tapa myöntää sovellukselle pääsy vain valittuihin kuviin ja videoihin koko mediakirjaston sijaan. Lue lisää valitsimen käyttöönotosta kuvanvalitsimen kehittäjän oppaasta.

Yleiskatsaus

Playn kuva‑ ja videolupia koskeva käytäntö edellyttää seuraavia asioita:

1. Jos sovellukset tarvitsevat kertaluontoista tai epäsäännöllistä pääsyä näihin tiedostoihin, niitä pyydetään käyttämään järjestelmän valitsinta, esimerkiksi Androidin kuvanvalitsin.
  2. Jos sovellukset edellyttävät laajoja pääsyoikeuksia laitteiden jaetuissa tallennustiloissa säilytettäviin kuva- ja videotiedostoihin, niiden on läpäistävä asianmukainen pääsyoikeuksien tarkistus ja todistettava ydinkäyttötapaus, joka edellyttää jatkuvaa tai toistuvaa pääsyä valokuviin, kuviin tai videoihin.

Lue käytäntö kokonaan ja varmista, että ymmärrät sen ja noudatat sitä. Jos kehittäjä ei noudata käytäntöä määräaikaan mennessä, häneen voidaan kohdistaa sanktioita.

Aikataulu

Pyrimme julkaisemaan kuva‑ ja videolupia koskevan käytännön seuraavan aikataulun mukaisesti. Huomaa, että aikatauluun voi tulla muutoksia. Päivitykset julkaistaan tässä artikkelissa.

• Lokakuu 2023: Ilmoitimme uudesta kuva‑ ja videolupia koskevasta käytännöstä.
  • 2024 puoliväli: Sovellukset, joissa kuvia käytetään kertaluontoisesti tai harvoin, pyydetään käyttämään järjestelmän kuvanvalitsinta ja poistamaan READ_MEDIA_IMAGES‑ ja READ_MEDIA_VIDEO‑luvat sovelluksen manifestista.

• 2025 alku: Vain sovellukset, joilla on laaja pääsy ydintoimintoihin, voivat käyttää READ_MEDIA_IMAGES‑ ja READ_MEDIA_VIDEO-lupia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä kuvien tai videotiedostojen kertaluontoinen tai epäsäännöllinen käyttö tarkoittaa?

Esimerkkejä valokuvien tai videotiedostojen satunnaisesta tai satunnaisesta käytöstä ovat profiilikuvan lataaminen, kuvan lataaminen soittolistalle tai sekin kuvan lataaminen pankkiin. Satunnainen käyttö osoittaa, että kuvat tai videot eivät ole sovelluksen ydintoimintoja. Jos sovelluksesi käyttää kuva‑ tai videotiedostoja kertaluontoisesti tai harvoin, et saa käyttää READ_MEDIA_IMAGES‑ tai READ_MEDIA_VIDEO-lupaa. Suosittelemme sen sijaan käyttämään järjestelmän valitsinta käyttäjien tietosuojan takaamiseksi.

Missä tapauksissa READ_MEDIA_IMAGES‑ ja READ_MEDIA_VIDEO-lupia voidaan käyttää?

Sovellukset, joiden ydintoiminto liittyy laajaan pääsyyn valokuviin ja videoihin, voivat käyttää yllä mainittuja lupia. Näitä lupia käyttävät yleensä kuva‑ tai videohallinnoijat tai galleriasovellukset.

Miten sovelluksen ydintoiminto määritellään?

Pidämme ydintoimintoa sovelluksen päätarkoituksena. Tämä tarkoittaa, että sovelluksen kuvauksessa dokumentoitu ominaisuus on keskeinen sovelluksen toiminnan kannalta, eikä sovellus toimi ilman sitä.

Mitkä ovat lupien tarkastuksen läpäisyn ehdot?

Sovelluksen on noudatettava kaikkia muita soveltuvia Google Playn käytäntöjä ja todistettava ydinkäyttötapaus, joka edellyttää jatkuvaa tai toistuvaa pääsyä kuviin tai videoihin jaetussa tallennustilassa oleviin tiedostoihin.

Millaiset sovellukset tarvitsevat laajan pääsyn kuviin?

Sovellukset, joiden ydintoimintoon kuuluu kuva‑ tai videogallerioiden muokkaaminen, hallinta ja ylläpito, tarvitsevat laajan pääsyoikeuden käyttäjän laitteella oleviin kuviin ja videoihin. Näitä sovelluksia kutsutaan yleensä galleriasovelluksiksi.

Onko käytäntöön poikkeuksia?

Vaatimus ei koske pysyvästi yksityisiä sovelluksia tai yritysten laitehallintasovelluksia.

Täytyykö sovellukseni poistaa READ_MEDIA_IMAGES‑ ja READ_MEDIA_VIDEO-luvat sovelluksen manifestista?

Kyllä, jotta sovellus noudattaa käytäntöä. Jos sovellus ei tarvitse laajaa pääsyä kuviin ja videoihin tuetun ydinkäyttötapauksen kautta, median luvat on poistettava sovelluksesta käytännön voimaantulopäivään mennessä.

Miksi valitsinta kannattaa käyttää?

Laaja pääsy jaetussa tallennustilassa oleviin mediatiedostoihin voi johtaa väärinkäyttöön ja se voi vahingoittaa sekä käyttäjiä että kehittäjiä. Valitsinkokemus on elegantti ja tehokas, ja sen avulla kehittäjät voivat välttää tarpeettoman pääsyn arkaluontoisiin tietoihin. Dataan pääsyn minimointi vähentää myös vuotojen tai hyväksikäytön kohteeksi joutumisen riskiä. Tämä tarjoaa johdonmukaisen käyttökokemuksen, täyttää käyttäjien yksityisyyttä koskevat odotukset sovelluksen käytön aikana ja auttaa pitämään Google Playn käyttökokemuksen turvallisena ja luotettavana.

Onko kuvanvalitsimen integrointi sovellukseen helppoa?

Androidin kuvavalitsimen integrointi sovellukseen on helppoa ja työkalu päivittyy automaattisesti. Näin sovelluksen käyttäjät saavat laajennettuja toimintoja ajan mittaan ilman koodimuutoksia. Voit yksinkertaistaa kuvanvalitsimen integraatiota lisäämällä androidx.activity-kirjaston version 1.7.0 tai uudemman.

Minkä Android-versioiden kanssa kuvanvalitsin on yhteensopiva?

Kuvanvalitsin on käytettävissä laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 11 (API-taso 30) tai uudempi, ja jotka vastaanottavat muutoksia modulaarisiin järjestelmäkomponentteihin Googlen järjestelmäpäivitysten kautta. Vanhemmat laitteet, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.4 (API-taso 19) – Android 10 (API-taso 29), ja Google Play Palveluita tukevat Android Go ‐laitteet, joiden käyttöjärjestelmä on Android 11 tai 12, voivat asentaa kuvanvalitsimen portattuun versioon.

Onko minun käytettävä Androidin kuvanvalitsinta vai voiko sovellukseni käyttää muita valitsimien integraatioita?

Sinun ei tarvitse käyttää Androidin kuvanvalitsinta. Voit integroida muita järjestelmän valitsimia haluamallasi tavalla.

Mitä jos käyttäjä ei anna sovellukselleni laajaa pääsyä mediatiedostoihin?

Rajoitetut luvat ‑käytännön mukaisesti sinun täytyy pyrkiä kohtuullisesti huomioimaan käyttäjät, jotka eivät myönnä laajoja pääsyoikeuksia laitteen mediatiedostoihin. Tähän kuuluu myös muiden tapahtumatapojen (esimerkiksi järjestelmävalitsimen) tarjoaminen, jotta käyttäjät voivat jatkaa sovelluksen ominaisuuksien tai toimintojen käyttöä. Tämä voi myös helpottaa sovelluksen muokatun käyttökokemuksen mahdollistamista niin, että käyttäjät voivat edelleen nauttia sovelluksen toiminnoista.