Oplysninger om Google Plays politik vedrørende billed- og videorelaterede tilladelser

Billeder og videoer på en brugers enhed betragtes som personlige og følsomme brugerdata og skal behandles i overensstemmelse med bedste praksis for privatliv. Disse følsomme oplysninger kan gøre brugerne sårbare over for læk eller potentiel udnyttelse. Når du begrænser adgangen til sådanne følsomme data, sparer du udviklerne for at håndtere dem. For at hjælpe med at beskytte brugernes privatliv yderligere begrænser vi, hvordan der kan opnås overordnet adgang til billeder og videoer i Google Play. Det er kun apps med behov for overordnet adgang til billeder, som kan beholde tilladelserne READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO. Apps med behov for engangsbrug eller begrænset brug af billed- og videofiler skal anvende en systemvælger som f.eks. Androids billedvælger.

Af hensyn til brugerne leverede Android sidste år en ny privatlivssikrende billedoplevelse: Androids billedvælger. Vælgeren integreres i din app, uden at du behøver at indhente yderligere lagertilladelser. Dette er den bedste måde at holde dine brugere og din app beskyttet på. Billedvælgersamlingen understøtter også Android 4.4 via backporting, hvilket gør det nemt at give alle dine brugere denne forenklede oplevelse. Billedvælgeren er et indbygget værktøj, som brugerne kan benytte til at give din app adgang til udvalgte billeder og videoer i stedet for hele deres mediesamling. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du implementerer vælgeren, i udviklervejledningen til billedvælgeren.

Oversigt

Play-politikken vedrørende billed- og videorelaterede tilladelser kræver følgende:

1. Apps med behov for engangsadgang eller sjælden adgang til disse filer, skal anvende en systemvælger såsom Androids billedvælger.
  2. Apps, der forudsætter overordnet adgang til billed- og videofiler i den delte lagerplads på enheder, skal gennemgå et tjek, hvor det vurderes, om anmodningen om adgang er rimelig, og demonstrere en kernefunktion, der kræver vedvarende eller hyppig adgang til billed- eller videofiler.

Læs hele politikken, og sørg for, at du forstår og overholder den. Udviklere, der ikke overholder politikken inden tidsfristen udløber, kan blive underlagt håndhævelse.

Oplysninger om tidshorisonten

Vi forventer følgende tidshorisont for udrulningen af politikken vedrørende billed- og videorelaterede tilladelser. Vær opmærksom på, at tidshorisonten kan ændre sig. Opdateringer af tidslinjen vil fremgå af denne artikel.

• Oktober 2023: Vi har annonceret den nye politik vedrørende billed- og videorelaterede tilladelser.
  • Midten af 2024: Apps med behov for engangsbrug eller sjælden brug af billeder er blevet bedt om at anvende en systembilledvælger og fjerne tilladelserne READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO fra deres appmanifest.

• Begyndelsen af 2025: Det er kun apps med kernefunktionalitet, der forudsætter overordnet adgang, som kan anvende tilladelserne READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad vil det sige at have behov for engangsbrug eller sjælden brug af billed- eller videofiler?

Eksempler på engangsbrug eller sjælden brug af billed- eller videofiler omfatter, men er ikke begrænset til, upload af et profilbillede, upload af et billede til en playliste eller upload af et billede af en check til bankmæssige formål. Sjælden brug betyder, at din apps kernefunktionalitet ikke forudsætter adgang til billed- eller videofiler. Hvis din app forudsætter engangsbrug eller sjælden brug af billed- eller videofiler, må du ikke benytte tilladelsen READ_MEDIA_IMAGES eller READ_MEDIA_VIDEO, og vi opfordrer dig til i stedet at bruge en systemvælger til at beskytte brugernes privatliv.

I hvilke tilfælde er det muligt at få adgang til tilladelserne READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO?

Apps, hvis kernefunktionalitet forudsætter overordnet adgang til billeder og videoer, må bruge ovenstående tilladelser. Apps, der er billed- eller videoadministratorer, og galleriapps er de apps, som oftest er kvalificerede til at benytte disse tilladelser.

Hvad betyder "appens kernefunktionalitet"?

Vi betragter kernefunktionaliteten som en apps primære formål. Det vil sige, at den funktion, du dokumenterer i din appbeskrivelse, er afgørende for, at din app kan fungere, og at appen ikke kan fungere uden den.

Hvad er kriterierne for at bestå tjekket vedrørende adgang til tilladelser?

Ud over at overholde alle andre relevante Google Play-politikker skal appen demonstrere kernefunktionalitet, som forudsætter vedvarende eller hyppig adgang til billed- eller videofiler i den delte lagerplads.

Hvilke typer apps kræver "overordnet adgang til billeder?"

Apps, hvis kernefunktionalitet omfatter redigering, administration og vedligeholdelse af billed- eller videogallerier, skal have overordnet adgang til billeder og videoer på en brugers enhed. Disse apps kaldes normalt "galleriapps".

Er der nogen undtagelser til denne politik?

Private apps, der aldrig skal udgives offentligt, og virksomhedsapps til enhedsadministration er ikke omfattet af dette politikkrav.

Skal jeg fjerne tilladelserne READ_MEDIA_IMAGES og READ_MEDIA_VIDEO fra min apps appmanifest?

Ja. Hvis din app ikke forudsætter overordnet adgang til billeder og videoer som følge af en relevant kernefunktion, skal tilladelserne vedrørende adgang til medier fjernes fra appen inden ikrafttrædelsesdatoen for politikken for at overholde denne politik.

Hvorfor skal jeg benytte en "vælger"?

Overordnet adgang til mediefiler i delte lagerpladser kan misbruges og skade både brugere og udviklere. Vælgeroplevelsen er elegant og effektiv og hjælper udviklerne med at undgå unødvendig adgang til følsomme oplysninger. Ved at minimere dataadgangen minimeres risikoen også for at blive offer for læk eller potentiel udnyttelse. Vælgeren giver en ensartet brugeroplevelse, lever op til brugernes forventninger til privatliv ved brug af din app og hjælper med at opretholde en sikker og pålidelig Google Play-oplevelse.

Hvor nemt er det at integrere billedvælgeren i min app?

Det er nemt at integrere Androids billedvælger i din app, og værktøjet opdateres automatisk, hvilket løbende giver appens brugere adgang til flere funktioner, uden at det er nødvendigt at ændre koden. For at forenkle integrationen af billedvælgeren skal du medtage version 1.7.0 eller nyere af biblioteket androidx.activity.

Hvilke Android-versioner er billedvælgeren kompatibel med?

Billedvælgeren er tilgængelig på enheder med Android 11 (API-niveau 30) eller nyere og modtager ændringer af modulære systemkomponenter via Googles systemopdateringer. Ældre enheder med Android 4.4 (API-niveau 19) og op til Android 10 (API-niveau 29) samt Android Go-enheder med Android 11 eller 12, som understøtter Google Play-tjenester, kan installere en version af billedvælgeren med backporting.

Skal jeg bruge Android-billedvælgeren, eller kan min app anvende andre vælgerintegrationer?

Du behøver ikke at bruge Androids billedvælger, og du kan integrere andre systemvælgere efter behov.

Hvad sker der, hvis en bruger ikke giver min app overordnet adgang til mediefiler?

I overensstemmelse med politikken om begrænsede tilladelser skal du gøre et rimeligt forsøg på at imødekomme brugere, der ikke giver overordnet adgang til mediefiler på deres enhed. Dette omfatter facilitering af en mere transaktionsrelateret metode (f.eks. via en systemvælger), hvor brugerne stadig kan få glæde af din apps funktioner eller funktionalitet. Dette kan også omfatte facilitering af en modificeret appoplevelse, hvor brugerne stadig kan få glæde af de relevante funktioner i din app.