Detalls sobre la política de permisos per a fotos i vídeos de Google Play

Les fotos i els vídeos del dispositiu d'un usuari es consideren dades d'usuari personals i sensibles, i s'han de tractar de conformitat amb les pràctiques recomanades de privadesa més adequades. Aquesta informació sensible exposa els usuaris a la possibilitat de patir filtracions o de ser objectius d'explotació. Per tant, minimitzar aquest accés permet evitar la càrrega que la gestió d'aquestes dades sensibles suposa per als desenvolupadors. Per contribuir més a protegir la privadesa dels usuaris, limitarem l'abast de com es pot adquirir l'accés ampli a fotos i vídeos a Google Play. Només les aplicacions que necessitin un accés ampli a les fotos podran conservar els permisos READ_MEDIA_IMAGES i READ_MEDIA_VIDEO. Les aplicacions que utilitzin fitxers de fotos i vídeos una vegada o de manera limitada hauran d'utilitzar un selector del sistema, com ara el selector de fotos d'Android.

Pensant en els usuaris, l'any passat Android va llançar una nova experiència de fotos que preserva la privadesa: el selector de fotos d'Android. Aquest selector s'integra a la teva aplicació sense que hagis d'adquirir permisos d'emmagatzematge addicionals, i és la manera òptima de protegir tant els usuaris com l'aplicació. A més, la biblioteca del selector de fotos també s'ha aplicat a Android 4.4 per oferir molt fàcilment aquesta experiència simplificada a tots els usuaris. Amb el selector de fotos, els usuaris disposen d'una eina integrada que els permet concedir accés a la teva aplicació només a imatges i vídeos seleccionats, en comptes de fer-ho a tota la seva biblioteca multimèdia. Per obtenir més informació sobre com pots implementar el selector, consulta la guia per a desenvolupadors sobre el selector de fotos.

Informació general

La política de permisos per a fotos i vídeos de Google Play té els requisits següents:

1. Les aplicacions que tinguin la necessitat d'accedir un sol cop o amb poca freqüència a aquests fitxers hauran d'utilitzar un selector del sistema, com ara el selector de fotos d'Android.
  2. Les aplicacions que requereixin un accés ampli a les fotos i als vídeos ubicats a l'emmagatzematge compartit dels dispositius hauran de superar una revisió d'accés adequada i demostrar un cas d'ús principal que necessiti accés permanent o freqüent als fitxers de fotos, imatges o vídeos.

Llegeix la política sencera i assegura't que l'entens i la compleixes. És possible que els desenvolupadors que no compleixin els requisits abans de la data límit estiguin subjectes a mesures coercitives.

Informació sobre el calendari

Preveiem el calendari següent per al llançament de la política de permisos per a fotos i vídeos. Tingues en compte que aquest calendari pot canviar. Les actualitzacions es publicaran en aquest article.

• Octubre de 2023: anunciem la nova política de permisos per a fotos i vídeos.
  • Mitjans de 2024: per a les aplicacions que utilitzin les fotos un sol cop o amb poca freqüència s'haurà d'utilitzar un selector de fotos del sistema i suprimir els permisos READ_MEDIA_IMAGES i READ_MEDIA_VIDEO del manifest de l'aplicació.

• Principis de 2025: només les aplicacions que tinguin com a funcionalitat principal l'accés ampli a aquests fitxers podran utilitzar els permisos READ_MEDIA_IMAGES i READ_MEDIA_VIDEO.

Preguntes més freqüents

Què implica utilitzar fitxers de fotos o vídeos un sol cop o amb poca freqüència?

Alguns exemples en què els fitxers de fotos o vídeos s'utilitzen un sol cop o amb poca freqüència són, entre d'altres, penjar una foto de perfil, penjar la imatge d'una llista de reproducció o penjar una foto d'un xec amb finalitats bancàries. Un ús poc freqüent implica que la funcionalitat principal de l'aplicació no és el cas d'ús de fotos o vídeos. Si l'aplicació té un cas d'ús de fitxers de fotos o vídeos puntual o poc freqüent, no pots utilitzar els permisos READ_MEDIA_IMAGES o READ_MEDIA_VIDEO. En aquest cas, t'instem a utilitzar un selector del sistema per preservar la privadesa de l'usuari.

En quins casos es pot accedir als permisos READ_MEDIA_IMAGES i READ_MEDIA_VIDEO?

Les aplicacions que tenen com a funcionalitat principal accedir de manera àmplia a les fotos i als vídeos poden utilitzar els permisos anteriors. Les aplicacions de gestió de fotos o vídeos i les aplicacions de galeria són les que solen optar per utilitzar aquests permisos.

Com es defineix la "funcionalitat principal de l'aplicació"?

Considerem que la funcionalitat principal és la finalitat més important d'una aplicació. Això vol dir que la funció que documentes a la descripció de l'aplicació és fonamental perquè l'aplicació vagi bé; sense aquesta funció, l'aplicació no podrà complir el seu propòsit.

Quins són els criteris per superar la revisió d'accés als permisos?

A més de complir la resta de polítiques de Google Play rellevants, l'aplicació ha de demostrar un cas d'ús principal que requereixi l'accés freqüent o constant a fotos o vídeos ubicats a l'emmagatzematge compartit.

Quins tipus d'aplicacions necessiten "accés ampli a les fotos"?

Les aplicacions que tenen com a funció principal editar, gestionar i mantenir galeries de fotos o vídeos necessiten un accés ampli a les fotos i als vídeos del dispositiu de l'usuari. Aquestes aplicacions se solen conèixer com a "aplicacions de galeria".

Hi ha alguna excepció a aquesta política?

Les aplicacions privades permanentment i les de gestió de dispositius d'empresa estan exemptes d'aquest requisit de la política.

La meva aplicació haurà de suprimir els permisos READ_MEDIA_IMAGES i READ_MEDIA_VIDEO del manifest?

Sí, de conformitat amb aquesta política, si l'aplicació no necessita un accés ampli a les fotos i als vídeos, i ho demostra amb un cas d'ús principal vàlid, els permisos d'accés multimèdia s'han de suprimir de l'aplicació abans de la data d'entrada en vigor de la política.

Per què he de fer servir un selector?

L'accés ampli a fitxers multimèdia que es troben a l'emmagatzematge compartit pot donar lloc a usos abusius i perjudicar tant els usuaris com els desenvolupadors. L'experiència del selector és elegant i eficient, i ajuda els desenvolupadors a evitar l'accés innecessari a dades sensibles. En minimitzar l'accés a les dades, també es minimitzen les probabilitats que es produeixin filtracions o explotacions. Proporciona una experiència d'usuari coherent, satisfà les expectatives de privadesa dels usuaris en utilitzar l'aplicació i ajuda a mantenir una experiència encara més segura i de confiança a Google Play.

És fàcil integrar el selector de fotos a l'aplicació?

La integració del selector de fotos d'Android a l'aplicació és fàcil, i l'eina s'actualitza automàticament, cosa que ofereix una funcionalitat ampliada als usuaris de l'aplicació al llarg del temps sense que hagin de fer cap canvi al codi. Per simplificar la integració del selector de fotos, inclou la versió 1.7.0 o una versió posterior de la biblioteca androidx.activity.

Amb quines versions d'Android és compatible el selector de fotos?

El selector de fotos està disponible en dispositius amb Android 11 (nivell d'API 30) o versions posteriors que tinguin components modulars del sistema que es canviïn mitjançant les actualitzacions del sistema de Google. Els dispositius més antics, des d'Android 4.4 (nivell d'API 19) fins a Android 10 (nivell d'API 29), i els dispositius Android Go amb Android 11 o 12 compatibles amb Serveis de Google Play poden aplicar una versió del selector de fotos compatible amb versions anteriors.

He d'utilitzar el selector de fotos d'Android o l'aplicació pot utilitzar altres integracions de selector?

No cal que facis servir el selector de fotos d'Android; pots integrar altres selectors del sistema segons les teves preferències.

Què passa si un usuari no concedeix a la meva aplicació accés ampli als fitxers multimèdia?

D'acord amb la política de permisos restringits, s'han de fer esforços raonables per adaptar-se als usuaris que no concedeixen accés ampli als fitxers multimèdia del seu dispositiu. Això inclou facilitar un mètode més transaccional (per exemple, mitjançant un selector del sistema) que permeti als usuaris continuar gaudint de la funció o funcionalitat de l'aplicació. Això també pot passar per proporcionar una experiència modificada a l'aplicació, perquè els usuaris puguin continuar gaudint de la funcionalitat corresponent de l'aplicació.