Abonnementen maken en beheren

In mei 2022 hebben we gewijzigd hoe abonnementsproducten worden gedefinieerd en beheerd in de Play Console. Lees dit artikel als je bestaande abonnementen hebt en wilt weten wat het effect van deze wijzigingen is.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je abonnementen maakt en beheert in de Play Console. Voordat je doorgaat, raden we je aan eerst dit artikel te lezen om bekend te raken met verschillende concepten, objecten en functionaliteit op het gebied van abonnementen.

Als je de Play Console gebruikt, moet je abonnementen, basisabonnementen en aanbiedingen afzonderlijk in deze volgorde instellen en beheren.

Beschikbaarheid

Als je je bevindt op een locatie waar registratie als verkoper wordt ondersteund, kun je gebruikmaken van het factureringssysteem van Google Play.

Als je je op een ondersteunde locatie bevindt en de functies van het factureringssysteem van Google Play in je apps wilt gebruiken, stel je een betalingsprofiel in en check je de documentatie van de API voor het factureringssysteem van Google Play.

Abonnementen maken en beheren

Klik op een gedeelte hieronder om het uit of samen te vouwen.

Een nieuw abonnement maken

Voordat je een abonnement maakt, moet je zorgvuldig je product-ID's plannen. De product-ID's voor je app moeten uniek zijn. Zodra je ze hebt gemaakt, kun je ze niet meer wijzigen of opnieuw gebruiken.

• Product-ID's moeten beginnen met een cijfer of kleine letter en mogen ook underscores (_) en punten (.) bevatten. Ze kunnen maximaal 40 tekens lang zijn.
  • Opmerking: De product-ID android.test en alle product-ID's die beginnen met android.test zijn niet beschikbaar.

Weet wat je verantwoordelijkheden zijn

Voordat je een abonnement maakt, check je ons Beleid voor abonnementen. Het is erg belangrijk dat je dit beleid volledig begrijpt en je eraan houdt. Je moet transparant zijn naar gebruikers over je aanbieding. Dit houdt onder meer in dat je duidelijk moet zijn over de voorwaarden van de aanbieding, de kosten van het abonnement, hoe vaak je factureert en of gebruikers een abonnement nodig hebben om de app te kunnen gebruiken. Gebruikers moeten deze informatie zonder extra handelingen kunnen doornemen.

Daarnaast moeten apps met abonnementsservices of content een duidelijke UI/gebruikerservaring hebben, zodat gebruikers makkelijk een geselecteerde optie kunnen vinden en kiezen. Als je bijvoorbeeld abonnementen verkoopt in je app(s), moet je ervoor zorgen dat in je app(s) duidelijk wordt aangegeven hoe een gebruiker het abonnement kan beheren of opzeggen. Je app moet ook toegang bevatten tot een makkelijk te gebruiken online manier om het abonnement op te zeggen.

Zo maak je een abonnement:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik op Abonnement maken.
  3. Voer je abonnementsgegevens in.
    • Product-ID: De product-ID moet beginnen met een cijfer of kleine letter en mag ook underscores (_) en punten (.) bevatten. De ID mag maximaal 40 tekens bevatten.
    • Naam: Een korte naam van maximaal 55 tekens voor je abonnement. Gebruikers zien deze naam in e-mails en het abonnementscentrum.
      • Als ontwikkelaar moet je transparant zijn over eventuele abonnementsservices of -content die je aanbiedt in je app.
      • De naam van je abonnement moet een juiste afspiegeling zijn van wat je aanbiedt. Noem je abonnement bijvoorbeeld niet 'Kosteloos proefabonnement'.
  4. Klik op Maken.
  5. Klik op Abonnementsgegevens bewerken om de pagina Abonnementsgegevens te bekijken en te bewerken. Je kunt hier meer informatie toevoegen.
  6. Klik naast Voordelen op + Voordeel toevoegen en vul een beschrijving in van een functie of kenmerk van je abonnement. Je kunt maximaal 4 voordelen toevoegen (elk maximaal 40 tekens).
    • De voordelen moeten de functies benadrukken om gebruikers een beter idee te geven van wat je abonnement te bieden heeft, zoals 'Volledige catalogus met tv-programma's en films'.
    • Omdat niet alle gebruikers in aanmerking komen voor een promotieprijs of kosteloze proefperiode, mag het voordeel geen kosteloze proefperiode of prijs vermelden. 'Probeer 7 dagen kosteloos' is bijvoorbeeld niet toegestaan.
  7. Geef naast Beschrijving een optionele beschrijving voor je abonnement op. Dit is voor eigen intern gebruik en is niet zichtbaar voor gebruikers op Google Play.
  8. Je moet misschien informatie aanleveren over het product dat je distribueert voor consumentenwetgevings- of belastingdoeleinden. Scroll in dat geval naar het gedeelte Btw en naleving en klik op Instellingen beheren. Check meer informatie over belasting- en nalevingsinstellingen.
  9. Klik op Wijzigingen opslaan.

Als je het abonnement beschikbaar wilt maken voor Google Play-gebruikers, moet je minimaal 1 basisabonnement maken en activeren. Nadat je een basisabonnement hebt gemaakt, kun je het abonnement niet meer verwijderen. In plaats daarvan moet je het abonnement archiveren als je het niet meer verkoopt.

Een bestaand abonnement bewerken
  1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik op Abonnementsgegevens bewerken en breng de gewenste wijzigingen aan.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Basisabonnementen maken en beheren

Klik op een gedeelte hieronder om het uit of samen te vouwen.

Een basisabonnement maken en activeren

Voordat je een basisabonnement maakt, moet je je basisabonnement-ID's zorgvuldig plannen. Basisabonnement-ID's moeten uniek zijn binnen een abonnement voor je app. Ze kunnen niet worden gewijzigd of opnieuw worden gebruikt nadat het basisabonnement is geactiveerd.

Basisabonnement-ID's moeten beginnen met een cijfer of kleine letter. Je kunt cijfers (0-9), kleine letters (a-z) en koppeltekens gebruiken.

Zo maak je een basisabonnement:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement waarin je een basisabonnement wilt maken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik op Basisabonnement toevoegen.
  4. Geef een basisabonnement-ID op. De basisabonnement-ID moet uniek zijn binnen een abonnement. De ID kan niet worden gewijzigd of opnieuw worden gebruikt nadat het basisabonnement is geactiveerd.
  5. Kies het type verlenging:
    • Automatisch verlengd: Wordt automatisch verlengd, tenzij de gebruiker opzegt.
    • Vooraf betaald: Gebruikers moeten een handmatige betaling uitvoeren om hun abonnement te verlengen.
  6. Als je een basisabonnement met automatische verlenging maakt, definieer je het volgende:
    • Factureringsperiode: Selecteer de duur van het abonnement. Dit zijn de beschikbare factureringsperioden:
      • 1 week
      • 4 weken
      • 1 maand
      • 3 maanden
      • 6 maanden
      • 1 jaar
    • Respijtperiode: Selecteer hoelang gebruikers abonnementsrechten maximaal kunnen houden, zolang een geweigerde betaling voor verlenging niet is opgelost.
    • Accountblokkering: Selecteer hoelang het maximaal duurt voordat een abonnement verloopt omdat een betalingsprobleem voor de verlenging niet wordt opgelost. Deze accountblokkeringsperiode begint nadat een eventuele respijtperiode is afgelopen. Tijdens de accountblokkering mogen gebruikers geen toegang hebben tot abonnementsrechten.
    • Wijzigingen in factureringsmodel en aanbiedingen: Kies hoe je eventuele resterende betaalde dagen wilt toepassen als gebruikers van aanbieding veranderen.
    • Opnieuw abonneren: Als dit actief is, kunnen gebruikers een verlopen abonnement dat automatisch wordt verlengd opnieuw kopen in de Play Store.
  7. Als je een vooraf betaald basisabonnement maakt, definieer je het volgende:
    • Duur: Selecteer de duur van het abonnement. Dit zijn de beschikbare opties voor duur:
      • 1 dag
      • 3 dagen
      • 1 week
      • 4 weken
      • 1 maand
      • 2 maanden
      • 3 maanden
      • 4 maanden
      • 6 maanden
      • 8 maanden
      • 1 jaar
    • Verlenging toestaan: Als dit actief is, kunnen gebruikers de duur van een actief prepaid-abonnement verlengen in de Play Store.
  8. (Optioneel) Voeg tags toe om het basisabonnement of de aanbieding in de API te herkennen. Je kunt tags gebruiken om te bepalen welke aanbieding je aan de gebruiker wilt tonen als die in aanmerking komt voor meer dan 1 aanbieding. Je kunt maximaal 20 tags toevoegen.
  9. Klik rechtsboven in het gedeelte Prijs en beschikbaarheid op Beschikbaarheid per land/regio beheren. Zo selecteer je de locaties waar je basisabonnement beschikbaar is:
    • Gebruikers kunnen je abonnementen alleen kopen in de regio's waar je basisabonnement beschikbaar is. Het Google Play-land van de gebruiker wordt gebruikt om te bepalen welke basisabonnementen beschikbaar zijn voor de gebruiker.
    • Als je je basisabonnement beschikbaar maakt in Nieuwe landen/regio's en Google ondersteuning voor een nieuwe valuta voor kopers toevoegt in een land waar je je app al distribueert, maken we je basisabonnement ook automatisch beschikbaar. Kom meer te weten over apps aanbieden in meerdere valuta's.
  10. Nadat je je selecties hebt gemaakt, klik je op Toepassen.

Zo stel je de prijs van een basisabonnement in meerdere landen/regio's tegelijk in:

1. Klik op Prijzen updaten en selecteer de landen/regio's waarvoor je de prijzen bulksgewijs wilt instellen.
  2. Klik op Prijs instellen.
  3. Geef de prijs en valuta op die je wilt gebruiken, exclusief btw.
    • Deze prijs wordt voor elk land of elke regio omgerekend in de juiste valuta. Er wordt btw toegevoegd voor jurisdicties waarvoor btw geldt en de prijs wordt aangepast om te voldoen aan lokale gebruiken voor prijzen.
  4. Klik op Updaten.
  5. Klik op Opslaan.

Zo stel je de prijs van een basisabonnement in één land/regio in:

1. Klik op het potloodje in de kolom Prijs in de tabel om een prijs voor die locatie in te vullen.
    • Belastingen worden automatisch toegepast nadat je een prijs hebt ingevoerd.
    • In regio's waar Google Play geen lokale valuta ondersteunt, kun je de beschikbaarheid van de prijs van je basisabonnement opgeven in USD of EUR.
  2. Klik op Opslaan.

Zo activeer je het basisabonnement:

1. Klik op Opslaan.
  2. Klik op Activeren om het basisabonnement beschikbaar te maken voor gebruikers.
Een bestaand basisabonnement bewerken

Als je de prijzen van je basisabonnement wilt wijzigen, lees je eerst hoe je prijzen van een basisabonnement en aanbiedingen wijzigt.

Zo bewerk je een basisabonnement:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast het basisabonnement dat je wilt bewerken.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan als je klaar bent met je wijzigingen.

Opmerking: Als je een regio uit het basisabonnement verwijdert, is dat basisabonnement niet meer beschikbaar voor gebruikers in die regio voor nieuwe aankopen. Voor bestaande abonnees geldt: basisabonnementen die automatisch worden verlengd, blijven automatisch verlengd worden, zelfs als hun regio uit het basisabonnement wordt verwijderd.

Een basisabonnement deactiveren of opnieuw activeren

Je kunt een basisabonnement deactiveren om nieuwe aankopen te voorkomen. Dit heeft geen gevolgen voor bestaande abonnementen. Zo deactiveer je een basisabonnement:

Belangrijk: Als je een basisabonnement deactiveert, worden ook alle bijbehorende aanbiedingen gedeactiveerd.

Zo deactiveer je een basisabonnement:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts naast het basisabonnement dat je wilt deactiveren.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts om de details van het basisabonnement te bekijken.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Deactiveren.

Zo activeer je het basisabonnement opnieuw en sta je nieuwe aankopen weer toe:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast het basisabonnement dat je opnieuw wilt activeren.
  4. Klik onderaan de pagina op Activeren.

Aanbiedingen maken en beheren

Klik op een gedeelte hieronder om het uit of samen te vouwen.

Een aanbieding maken en activeren

Voordat je een aanbieding maakt, moet je je aanbiedings-ID's zorgvuldig plannen. Aanbiedings-ID's moeten uniek zijn binnen een basisabonnement. Ze kunnen niet worden gewijzigd of opnieuw worden gebruikt nadat de aanbieding is geactiveerd.

Aanbiedings-ID's moeten beginnen met een cijfer of kleine letter. Je kunt cijfers (0-9), kleine letters (a-z) en koppeltekens gebruiken.

Houd rekening met het volgende voordat je een aanbieding maakt:

• Je moet in de app of op startschermen duidelijk communiceren over wat je aanbiedt.
  • Je moet duidelijk zijn over de voorwaarden van de aanbieding, wanneer de aanbieding eindigt, het bedrag dat in rekening wordt gebracht aan gebruikers, hoe vaak je factureert, hoe gebruikers kunnen opzeggen en of een abonnement nodig is om de app te gebruiken. Gebruikers moeten deze informatie zonder extra handelingen kunnen doornemen.
  • Aanbiedingen zijn optioneel: je hoeft geen aanbieding te maken om je basisabonnement beschikbaar te maken.
  • Je moet een opgeslagen basisabonnement (concept of actief) hebben om een aanbieding te maken. Een aanbieding is altijd gekoppeld aan 1 basisabonnement.
  • Aanbiedingen zijn standaard beschikbaar in dezelfde regio's als het bijbehorende basisabonnement. Binnen een aanbieding kun je de beschikbaarheid eventueel beperken tot een subset van de regio's voor het basisabonnement.

Zo maak je een aanbieding:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik in het gedeelte Basisabonnementen en aanbiedingen op Aanbieding toevoegen.
  4. Selecteer het basisabonnement waaraan je de aanbieding wilt toevoegen in het dropdownmenu en klik op Aanbieding toevoegen.
    • Aanbiedingen kunnen alleen worden toegevoegd aan basisabonnementen die automatisch worden verlengd.
  5. Voer een aanbiedings-ID in. De aanbiedings-ID moet uniek zijn binnen een basisabonnement. De aanbieding kan niet worden gewijzigd of opnieuw worden gebruikt nadat deze is geactiveerd.
  6. Je aanbieding neemt automatisch de beschikbaarheid over van het basisabonnement waaraan deze is gekoppeld. Klik op Beschikbaarheid per land/regio beheren om dit te wijzigen. Je kunt alleen regio's selecteren die worden getarget door je basisabonnement.
  7. Selecteer de deelnamecriteria voor de aanbieding om te bepalen voor welke klanten de aanbieding beschikbaar is: Acquisitie van nieuwe klanten, Upgraden of Bepaald door de ontwikkelaar. Ontdek meer informatie over de vereisten voor aanbiedingen.
  8. Selecteer een van de volgende opties voor een aanbieding voor acquisitie van nieuwe klanten:
    • Hebben nog nooit dit abonnement gehad: Deze aanbieding is beschikbaar voor gebruikers die nog nooit dit specifieke abonnement hebben gehad.
    • Hebben nog nooit een abonnement gehad: Deze aanbieding is beschikbaar voor gebruikers die nog nooit een willekeurig abonnement in je app hebben gehad.
  9. Vul de volgende velden in voor een upgradeaanbieding:
    • Huidig abonnement: De aanbieding is alleen beschikbaar voor gebruikers die dit abonnement momenteel hebben.
    • Bestaande factureringsperiode: De aanbieding is alleen beschikbaar voor gebruikers met deze factureringsperiode. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om een jaarlijkse upgrade-aanbieding te maken voor gebruikers die op dat moment een maandelijks basisabonnement of een maandelijkse aanbieding hebben.
    • Limiet voor inwisselen: Het aantal keren dat een gebruiker deze aanbieding kan kopen (eenmalig of onbeperkt).
  10. Jij bepaalt de bedrijfslogica en deelnamecriteria in je app. Voorbeelden hiervan zijn een 2e kans op kosteloze proefperioden of aanbiedingen om eerdere gebruikers terug te winnen.
  11. (Optioneel) Voeg tags toe om het basisabonnement of de aanbieding in de API te herkennen. Je kunt tags gebruiken om te bepalen welke aanbieding je aan de gebruiker wilt tonen als die in aanmerking komt voor meer dan 1 aanbieding. Je kunt maximaal 20 tags toevoegen.

Zo voeg je fasen toe aan een aanbieding:

1. Klik onder Fasen op Fase toevoegen om een kosteloze proefperiode- en/of introductieprijsfasen toe te voegen. Een aanbieding moet minimaal 1 prijsfase bevatten.
  2. Selecteer het type prijsfase:
    • Type: Kies het fasetype uit de volgende typen:
      • Eenmalige betaling: Abonnees betalen van tevoren voor een opgegeven periode.
      • Terugkerende betaling: Abonnees betalen elke periode voor een opgegeven aantal perioden.
      • Kosteloze proefperiode: Abonnees hebben een bepaald aantal kosteloze dagen, weken, maanden of jaren.
        • Kosteloze proefperioden moeten tussen 3 dagen en 3 jaar liggen.
    • Duur: Geef voor de kosteloze proefperiode en eenmalige-betalingstypen het aantal dagen, weken of maanden op.
    • Factureringsperioden: Als het een terugkerende betaling is, selecteer je het aantal factureringsperioden.
    • Prijsoverschrijvingen: Voor eenmalige of terugkerende betalingen kies je uit de volgende typen prijsoverschrijving:
      • Vast bedrag: een vast bedrag, zoals € 5
      • Percentagekorting: een procentuele korting op de basisprijs, bijvoorbeeld 50%
      • Absolute korting: een vaste korting op de basisprijs, bijvoorbeeld € 1 korting

Zo stel je de prijs of korting in meerdere landen/regio's tegelijk in:

1. Klik op Alle kortingen updaten/Alle prijzen updaten en selecteer de landen/regio's waarvoor je de prijzen bulksgewijs wilt instellen.
  2. Klik op Prijs instellen/Korting instellen.
  3. Geef de prijs en valuta op die je wilt gebruiken, exclusief btw.
    • Deze prijs wordt voor elk land of elke regio omgerekend in de juiste valuta. Er wordt btw toegevoegd voor jurisdicties waarvoor btw geldt en (alleen voor aanbiedingen met een vast bedrag) de prijs wordt aangepast om te voldoen aan lokale gebruiken voor prijzen.
  4. Klik op Updaten.
  5. Klik op Toepassen.

Zo stel je de prijs of korting in één land/regio in:

1. Klik op het potloodje in de kolom Prijs in de tabel om een prijs voor die locatie in te vullen.
    • Belastingen worden automatisch toegepast nadat je een prijs hebt opgegeven.
    • In regio's waar Google Play geen lokale valuta ondersteunt, kun je de beschikbaarheid van de prijs van je basisabonnement opgeven in USD of EUR.
  2. Klik op Toepassen.

Zo activeer je de aanbieding:

1. Nadat je de fasen hebt toegevoegd, klik je op Opslaan.
  2. Klik op Activeren om de aanbieding beschikbaar te maken voor in aanmerking komende gebruikers.
Een bestaande aanbieding bewerken

Als je de prijzen van je aanbieding wilt wijzigen, lees je eerst hoe je prijzen van een basisabonnement en aanbiedingen wijzigt.

Zo bewerk je een aanbieding:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast de aanbieding die je wilt bewerken.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan als je klaar bent met je wijzigingen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.
Een aanbieding deactiveren of opnieuw activeren

Je kunt een aanbieding deactiveren om nieuwe aankopen te voorkomen. Bestaande abonnees kunnen nog wel gebruikmaken van de aanbieding.

Zo deactiveer je een aanbieding:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast de aanbieding die je wilt deactiveren.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Deactiveren.

Zo activeer je de aanbieding opnieuw en sta je nieuwe aankopen weer toe:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder Basisabonnementen en aanbiedingen op de pijl-rechts naast de aanbieding die je opnieuw wilt activeren.
  4. Klik onderaan de pagina op Activeren.

Beëindiging van verouderde prijscohorten

Voor basisabonnementen die automatisch worden verlengd, kun je een verouderde prijscohort beëindigen en de huidige prijs van het basisabonnement toepassen op de gebruikers. Houd wel rekening met het volgende:

• Als je zo'n cohort beëindigt, heeft dit alleen invloed op de prijs van het basisabonnement. Je kunt de prijs van een aanbiedingsfase niet meer wijzigen na de aankoop.
  • Je kunt ook alleen de huidige prijs van het basisabonnement toepassen op de gebruikers van de verouderde cohort, geen andere prijs.
Een verouderde prijscohort beëindigen

Zo beëindig je een verouderde prijscohort:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen).
  2. Klik naast het abonnement dat je wilt bewerken op de pijl-rechts om de details van het abonnement te bekijken.
  3. Klik onder 'Basisabonnementen en aanbiedingen' op het icoon met 3 stippen  naast het basisabonnement met de oude prijscohort die je wilt beëindigen en selecteer Verouderde prijspunten overzetten.
  4. Selecteer de landen/regio's waarvoor je de prijscohort wilt beëindigen en klik op Datum kiezen en migreren.
  5. Kies de datum van de verouderde prijscohorten die je wilt beëindigen en klik op Migratie bevestigen.
    • Gebruikers die zich hebben geabonneerd tot en met deze datum, worden gemigreerd naar de huidige prijs.

Onderbreking van abonnementen aan- of uitzetten

Als je onderbreking aanzet in de abonnementsinstellingen, kunnen gebruikers hun abonnement onderbreken in plaats van het op te zeggen. Let op het volgende:

• Onderbreking van abonnementen is niet beschikbaar voor kosteloze proefperioden en jaarabonnementen.
  • Onderbreking van abonnementen kan niet worden aangezet voor abonnementen met terugkerende perioden van meer dan 3 maanden.
  • De onderbrekingslimieten voor abonnementen van 1 week en 3 maanden kunnen op elk moment worden gewijzigd.

Zo zet je het onderbreken van abonnementen aan of uit:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Genereren van inkomsten instellen (Inkomsten genereren > Genereren van inkomsten instellen).
  2. Kies in het gedeelte Abonnementsinstellingen de optie Maken of Uitzetten naast Onderbreken.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Gerelateerde content