Tilauksen luominen

Tutustu päivitettyyn tilauskäytäntöömme Kehittäjien käytäntökeskuksessa varmistaaksesi, että sovellus on uusien muutosten mukainen.

Google Play Laskutuksen avulla voit tarjota käyttäjille tilauksia eli sovellusten sisäisiä tuotteita, jotka veloittavat säännöllisesti käyttäjiä sisällöstä tai palveluista. Tilaukseen voi kuulua esimerkiksi sovellus- tai pelikokoelman tarjoaminen Google Play ‑sovelluksessasi toistuvaa maksua vastaan.

Voit tarjota useita erilaisia tilauksia samassa sovelluksessa. Tilaushintojen tulee olla hyväksytyissä hintaluokissa. Tilauksen julkaisua ei myöskään voi peruuttaa.

Tärkeää: Kaikkiin sovellusten sisäisiin tuotteisiin, myös ylläpidettyihin tuotteisiin ja tilaustuotteisiin, sovelletaan Google Playn kehittäjien ohjelmasääntöjä ja tapahtumamaksuja.

Saatavuus

Jos asuinalueellasi tuetaan kauppiaiden rekisteröintiä, voit käyttää Google Play Laskutusta.

Jos haluat aloittaa Google Playn laskutusominaisuuksien käytön sovelluksissasi ja sijaintisi tukee sitä, määritä maksuprofiili ja tutustu Google Play Laskutus ‑sovellusliittymän ohjeisiin.

Kun tilaus on luotu, se on Google Play Kaupan uusimman version käyttäjien saatavilla.

Tilauksen ja maksuttoman kokeilun jaksot

• Viikoittainen: viikoittaisten tilauksien veloitusta ei ole mahdollista toteuttaa operaattorin suoralaskutuksen avulla.
  • 1 kuukausi
  • 3 kuukautta
  • 6 kuukautta
  • Vuosittainen

Tilauksen lisääminen sovellukseen

Tilauksen lisääminen vastaa hallinnoidun tuotteen lisäämistä, mutta tilaukselle määritetään kausikohtainen hinta.

Valmistele tuotetunnukset huolellisesti ennen tilauksen luomista. Tuotetunnukset voivat olla vain sovelluksesi käytössä eikä niitä voi muuttaa tai käyttää uudelleen luomisen jälkeen.

• Tuotetunnus on aloitettava pienellä kirjaimella tai numerolla, ja se voi sisältää ainoastaan pieniä kirjaimia (a–z), numeroita (0–9), alaviivoja (_) ja pisteitä (.).
  • Huom. Tuotetunnusta android.test tai android.test-alkuisia tuotetunnuksia ei voi käyttää.

Tutustu ennen tilauksen lisäämistätilauskäytäntöömme.

Näin lisäät tilauksen:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  5. Valitse Luo tilaus.
  6. Lisää tuotteen tiedot.
    • Nimi: Lyhyt nimi (enintään 55 merkkiä, mutta suosittelemme korkeintaan 25 merkkiä, jotta nimi näkyy kokonaan kaikissa yhteyksissä), esimerkiksi Unirohto.
    • Kuvaus: Tuotteen pitkä kuvaus (enintään 80 merkkiä), esimerkiksi "Saa olennot nukahtamaan välittömästi".
    • Edut: Lisää korkeintaan neljä etua, joista jokainen kuvaa jotakin tilauksen ominaisuutta (enintään 40 merkkiä jokaiseen)
      • Etujen tulee korostaa ominaisuuksia ja selventää käyttäjille, mitä he saavat tilauksella, esim. "Täydellinen valikoima TV-ohjelmia ja elokuvia."
      • Kaikki käyttäjät eivät voi hyödyntää tarjoushintoja tai maksuttomia kokeiluja, joten eduissa ei pidä mainita maksuttomia kokeiluja tai hintoja, esim. "Kokeile 7 päivää maksutta" on kielletty.
    • Hinta: Lisää hinta omassa valuutassasi.
  7. Valitse Tila-kohdasta Aktiivinen tai Ei-aktiivinen.
  8. Jotta tuote on ostettavissa, sen täytyy olla aktiivinen ja siihen liittyvän sovelluksen täytyy olla julkaistuna.
  9. Jos käytät testitiliä, myös peruutettujen sovellusjulkaisujen aktiiviset tuotteet ovat käytettävissä. Lue lisää Android-kehittäjäsivustolta.
  10. Klikkaa Tallenna.

Tilausten hintavaihtoehdot

Tilausten hinnat

Voit halutessasi tarjota käyttäjille tiettyjä sovelluksen sisältöjä tai palveluja tietyn ajanjakson välein toistuvaa maksua vastaan. Käyttäjältä veloitetaan valitsemasi maksu valitsemallasi maksuvälillä, kunnes hän peruuttaa tilauksen.

Jos käyttäjä esimerkiksi tekee 1.1. vuoden mittaisen tilauksen hintaan 10 $, sisällön käyttöoikeus säilyy 31.12. asti ja käyttäjältä veloitetaan 10 $ seuraavana uusimispäivänä.

Vaatimukset

• Kehittäjänä sinun on kerrottava tilauspalveluista tai sovelluksessa tarjotusta sisällöstä avoimesti.
  • Sinun on ilmoitettava tarjouksen tiedot selkeästi sovellusmainoksissa tai aloitusnäytöillä.
  • Sinun on kuvailtava tarkasti tilausehdot, mukaan lukien tilausmaksut, laskutusjakson pituus ja se, edellyttääkö sovelluksen käyttö tilausta. Tietojen on oltava käyttäjän nähtävillä ilman lisätoimia.
  • Tilausten hinnoittelussa on noudatettavahyväksyttävää hintaluokkaa.
  • Tilauksen nimen tai SKU:n on kuvastettava tarjousta. Älä siis anna tilaukselle nimeksi esimerkiksi "Maksuton kokeilu".
Tutustumishinnat

Tutustumishinta koskee valitsemaasi määrää tilauksen alun päiviä, viikkoja, kuukausia tai laskutuskausia. Tilauksen tarjoushinta voi olla esimerkiksi 1 $ ensimmäiset kolme kuukautta. Halutessasi voit tarjota 1 $:n tutustumishinnan 10 päiväksi, minkä jälkeen voimaan tulee normaali kuukausihinta.

Tutustumisjakson päätyttyä käyttäjiltä veloitetaan täysi tilaushinta.

Vaatimukset

• Sinun on ilmoitettava selkeästi ja tarkasti tarjouksen ehdot, mukaan lukien kesto, hinnoittelu ja käytettävien palveluiden tai sisällön kuvaus.
  • Ilmoita selkeästi, mitä tapahtuu tutustumistarjouksen päättyessä, esimerkiksi minkä verran käyttäjältä veloitetaan ja miten hän voi peruuttaa tilauksen.
  • Tutustumisjakson vähimmäispituus on 3 päivää ja enimmäispituus 12 kuukautta.
  • Tutustumishinnan on oltava hyväksyttävässä hintaluokassa ja täyttä tilaushintaa pienempi.
  • Jos tarjoat käyttäjille maksutonta kokeilua ja tutustumishintaa, tutustumishinta veloitetaan kokeilun päätyttyä.
  • Tietyn tilaustuotteen (SKU) tutustumisjakson voi saada vain kerran.
  • Jos tutustumisjakso on eripituinen kuin tilausjakso, tutustumishinnan on oltava päivätasolla alkuperäistä hintaa pienempi. Jos tilaus maksaa esimerkiksi 15 $ kuussa (eli 0,5 $ päivässä), viikon mittaisen tutustumishinnan on oltava alle 3,5 $. Näissä laskuissa kuukauden katsotaan olevan 30 päivän mittainen.

Katso lisätietoja ja esimerkkejäMaksuttomat kokeilut ja tutustumistarjoukset ‑osiostaKehittäjien käytäntökeskuksesta.

Tutustumishinnan lisääminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  5. Anna Tutustumishinta-kohtaan haluamasi tutustumishinta (oletusvaluutassa) ja voimassaoloaika päivinä, viikkoina, kuukausina tai laskutuskausina.
  6. Jos valitset laskutuskaudet, tutustumishinta toistuu valitsemallasi määrällä laskutuskausia. Jos valitset päivät, viikot tai kuukaudet, tutustumishinta veloitetaan käyttäjältä vain kerran määritetyn ajanjakson aikana.
  7. Käytämme antamaasi hintaa markkinakohtaisten hintojen pohjana. Valitse Muokkaa hintaa, jos haluat päivittää paikallisia hintoja manuaalisesti.
  8. Jos haluat lisätietoja markkinakohtaisten hintojen määrittämisestä tilauksille, katso sovelluksen sisäisen tuotteen määritysvaihtoehdot.
  9. Tallenna muutokset.
Maksuttomat kokeilujaksot
Jos määrität maksuttoman kokeilujakson, käyttäjät voivat kokeilla tilaustasi ennen ostamista. Maksuton kokeilu kestää valitsemasi ajan, minkä jälkeen se muuttuu automaattisesti täysihintaiseksi tilaukseksi, johon sovelletaan tilauksen kausia ja hintoja. Maksuttoman kokeilun voi määrittää mille tahansa tilaustyypille.
Huom. 10.1.2018 alkaen käyttäjät saavat oletuksena yhteensä yhden maksuttoman kokeilujakson kaikkia sovelluksesi tilausvaihtoehtoja kohden. Jos haluat tarjota yhden maksuttoman kokeilun tilaustuotetta kohden, voit muuttaa asetusta Play Consolessa.

Vaatimukset

• Ilmoita käyttäjille
    • mitä sisältöä tai palveluja maksuttomaan kokeiluun kuuluu
    • miten ja milloin maksuton kokeilu muuttuu maksulliseksi tilaukseksi
    • paljonko maksullinen tilaus maksaa
    • ja miten käyttäjä voi peruuttaa tilauksen, jos hän ei halua sen muuttuvan maksulliseksi.
  • Voit luoda yhden maksuttoman kokeilun jokaista tilaustuotetta kohden.
  • Jokaiselle tilaus-SKU:lle on määritettävä kokeilujakso.
  • Maksuttoman kokeilun hinta on aina 0 $.
  • Kokeilujakson minimikesto on kolme päivää.
  • Voit muuttaa kokeilujaksoa milloin vain, mutta uutta jaksoa sovelletaan vain tämän jälkeen ostettuihin tilauksiin.
  • Käyttäjä saa maksuttoman kokeilun vain jos hän ei ole aiemmin ostanut siihen liittyvää tilausta.
  • Katso lisätietoja ja esimerkkejäMaksuttomat kokeilut ja tutustumistarjoukset ‑osiostaKehittäjien käytäntökeskuksesta.

Maksuttoman kokeilun lisääminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
    3. Valitse sovellus.
    4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
    5. Valitse Tilausasetukset.
    6. Valitse Tilaustason maksuton kokeilujakso ‑valintaruutu.

Miten maksuton kokeilu aloitetaan

Maksuton kokeilu alkaa, kun käyttäjä ostaa Google Playsta tilauksen tavalliseen tapaan. Käyttäjää ei aluksi veloiteta, koska alkujakso kuuluu maksuttomaan kokeiluun, ja hänelle ilmoitetaan maksuttomasta kokeilujaksosta sähköpostitse. Google Play veloittaa 0,00 $ ja tilaus merkitään ostetuksi kokeilujakson ajaksi tai sen peruuttamiseen asti.

Kokeilujakson päättymistä seuraavana päivänä käyttäjän maksutavalta veloitetaan täysi tilaushinta. Veloitus toistuu tilauksen ajanjakson mukaisesti. Maksu voi olla Odottaa-tilassa jopa 24 tunnin ajan, vaikka lisäaikaa ei olisi määritetty.

Huom. Jos käyttäjä peruu tilauksen kokeilujakson aikana, häntä ei veloiteta ja tilaus pysyy aktiivisena kokeilun loppuun asti.

Suositellut tilaukset

Sovelluksesta tapahtuvan tilausmyynnin lisäksi voit myydä suositellun SKU:n suoraan Play Kaupasta käyttämällä suositeltuja tilauksia.

Tutkimuksemme mukaan tilausten myynti suoraan Play Kaupasta voi mahdollisesti johtaa tilaajien määrän nousuun, mutta myös asennusten määrän laskuun. Suosittelemme harkitsemaan tarkkaan, sopiiko tämä yhtälö sovelluksellesi, ennen kuin otat käyttöön suositellun tilauksen. Suositellut tilaukset voivat olla parempi vaihtoehto esimerkiksi sovelluksille, jotka pitävät merkittävän osan sisällöstään tilausmaksumuurin takana.

Huom. Helmikuusta 2020 alkaen tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.

Vaatimukset

• Sovelluksen on tuettava Billing Library 2.0:aa tai uudempaa versiota. Voit lukea lisää Billing Library 2.0:sta Android-kehittäjien sivustolta

• Sinun on otettava käyttöön ostosilmoitusten sovellusliittymä sovelluksessasi. Voit lukea lisää ostosilmoitusten sovellusliittymästä Android-kehittäjien sivustolta

• Tilauksen nimen pitäisi kuvata sen luonnetta todenmukaisesti, koska se näkyy Play Kaupassa sovelluksesi tietosivulla. Esimerkiksi tilauksen nimen ei pitäisi olla "Maksuton kokeilujakso". Parempi otsikko olisi vaikka "Premium VIP ‑kuukausitilaus".

• Tilauksen kuvauksen pitäisi kuvailla sen luonnetta todenmukaisesti. Älä vain toista nimeä kuvauskentässä, esim. "Premium VIP ‑kuukausitilaus". Hyvä kuvaus korostaa tilauksen etuja ja antaa käyttäjille paremman idean tilauksesi hyödyistä, esim. "Katso kaikkia valikoimamme TV-ohjelmia ja elokuvia ilman mainoksia. Käytä kaikilla laitteillasi."

Suositellun tilauksen käyttöönotto

Ennen kuin otat käyttöön suositellun tilauksen, varmista että sen tietosivulla on oikea nimi ja kuvaus ja että se on lokalisoitu muille kielille. Käyttäjät näkevät nämä tiedot sovelluksesi tietosivulla.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovellus.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
    4. Valitse kohdasta Tilaussuosituksen asetukset Muuta asetuksia.
    5. Valitse Suositeltu tilaus ‑kohdasta tilaus, jonka haluat näkyvän sovelluksesi tietosivulla.
    6. Valitse Alustat-kohdasta, millä alustoilla suositeltu tilaus on saatavilla. Kullekin alustalle on käytettävissä korkeintaan kolme vaihtoehtoa:
      • Käytössä kaikilla: Kaikki ehdot täyttävät käyttäjät voivat nähdä ja ostaa suositellun tilauksesi.
      • Käytössä vain lisensoiduilla testaajilla: Vain lisensoidut testaajat voivat nähdä ja ostaa suositellun tilauksesi. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa tilauksesi testaamiseen, ennen kuin julkaiset sen tuotantoon.
      • Ei käytössä: Suositeltu tilaus ei ole käytössä käyttäjille.
    7. Tallenna muutokset.

Näin käyttäjät ostavat suositeltuja tilauksia

Kun olet ottanut käyttöön suositellun tilauksen, Play Kaupan käyttäjät, jotka asuvat ominaisuuden voimassaolomaissa, näkevät tilauksen nimen, kuvauksen ja hinnan sovelluksesi tietosivulla. Käyttäjät voivat valita Asennus, mikä lataa sovelluksen ilman tilausta, tai Maksuton kokeilu ja asennus, mikä kehottaa heitä ostamaan tilauksen.

Jos käyttäjä valitsee Maksuton kokeilu ja asennus ‑vaihtoehdon, häntä kehotetaan ostamaan tilaus. Jos ostos onnistuu, sovellus asennetaan automaattisesti käyttäjän laitteelle.

Huom. Osalla käyttäjistä voi näkyä Tilaa ja lataa Maksuton kokeilu ja asennus ‑vaihtoehdon sijaan, riippuen siitä, voivatko he saada maksuttoman kokeilun.

Tilausmuutosten ylläpito

Hintamuutokset

Käyttökokemus

Kun muutat tilauksen hintaa, se vaikuttaa uusiin ja vanhoihin käyttäjiin seuraavasti:

• Uudet käyttäjät näkevät heti tilauksen uuden hinnan ja voivat tilata sen Google Playssa.
    • Nykyisille tilaajille ilmoitetaan hinnanmuutoksesta sähköpostilla ja ilmoituksella Google Playssa seitsemän päivää ennen muutoksen voimaanastumista. Tilaajien on hyväksyttävä muutos 30 päivän kuluessa, tai tilaus perutaan seuraavana uusimispäivänä.
      • Tärkeää: Hinnankorotukset voivat lisätä käytön lopettavien määrää, jos tilaajat eivät hyväksy hinnanmuutosta. Suosittelemme ottamaan seitsemän päivän sisällä yhteyden tilaajiin, joita hinnanmuutos koskee, kertomaan muutoksesta ja muistuttamaan, mitä kaikkea he saavat tilauksellaan.
      • Huom. Jos muutat hintaa useita kertoja ennen käyttäjän seuraavaa uusimispäivää, hänen tarvitsee reagoida vain viimeisimpään muutokseen.
    • Nykyisille tilaajille ilmoitetaan hinnanalennuksesta ja heiltä peritään alempi maksusumma seuraavana uusimispäivänä.

Tilaushinnan muuttaminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovellus.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset
    4. Valitse tilaus.
    5. Muuta tilauksen hintaa Hinnoittelu-kohdasta.
    6. Valitse Tallenna.

Vinkkejä hinnanmuutoksiin

• Kun olet muuttanut tilaushinnan, sitä ei voi palauttaa.
    • Voit muuttaa tilauksen hintaa useita kertoja, mutta tätä ei suositella. Suunnittele muutokset tarkoin, sillä saatat menettää tilaajia jokaisen hinnanmuutoksen myötä.
      • Huom. Jos muutat tilaushintaa kahdesti lyhyen ajan sisällä, tilaajien on ensin hyväksyttävä ensimmäinen hinnanmuutos ja sitten toinen, ennen kuin haluamasi hinta astuu voimaan.
    • Jos haluat tarjota nykyisille tilaajille eri hintaa kuin uusille käyttäjille, voit luoda uuden tilauksen ja käyttää siinä uusille käyttäjille tarjottavaa hintaa. Kun teet näin, nykyiset tilaajat voivat jatkaa tilauksen uusimista hyväksymättä hinnanmuutosta.
    Tilaustyypin muuttaminen

Sovelluksen sisäisissä tilauksissa voit lisätä toiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa nykyisen tilauksensa tason toiseen sovelluksesi tarjoamaan vaihtoehtoon. He voivat esimerkiksi vaihtaa kuukausittaisesta tilauksesta vuosittaiseen tai päivittää perustilauksensa premium-versioksi.

Käyttäjät eivät saa hyvitystä vanhoista sopimuksistaan. Nykyisen tilauksen jäljellä oleva aika korvataan siirtämällä uuden tilaussopimuksen ensimmäistä maksua eteenpäin.

Lisäajat

Lisäajan avulla tilaajasi voivat päivittää maksutapansa, jos toistuva maksu hylätään. Tämä on hyödyllistä erityisesti silloin, kun tilaajan luottokortti on vanhentunut, kun tilaus on tehty ennakkomaksukortilla tai kun tilaaja on mitätöinyt luottokorttinsa muuttamatta maksutietojaan.

Hylätyt maksut ja lisäajat

Tilaajalle lähetetään lisäajan alussa sähköposti-ilmoitus hylätystä maksusta. Hänellä on aikaa päivittää maksutietonsa ennen tilauksen katkeamista. Seuraavan tilauksen laskutuspäivää ei muuteta, kun tilaaja korjaa maksutietonsa.

Seuraavat lisäaikavaihtoehdot ovat oletusarvoisesti käytössä uusissa tilauksissa:

• Viikoittaiset tilaukset: 3 päivää
    • Kuukausittaiset tilaukset: 7 päivää
    • Muut tilausjaksot: 14 päivää

Lisäajan muuttaminen

Voit muuttaa lisäajan pituutta (3, 7, 14 tai 30 päivää) tilauskohtaisesti tai poistaa lisäajan käytöstä.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovelluksesi.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet.
    4. Valitse Tilaukset-välilehti.
    5. Valitse tilaus.
    6. Muokkaa lisäajan asetuksia.

Lisäajan päättyminen

Jos tilaajan maksutapaa ei päivitetä hyväksytysti lisäajan päättymiseen mennessä, tilaus peruutetaan ja tilaaja menettää tilaamansa sisällön käyttöoikeuden.

Tili pidossa hylättyjen maksujen takia

Jos tilaajan toistuva maksu hylättiin, voit nyt asettaa käyttäjän tilauksen odotustilaan ja rajoittaa sisällön käyttöä 30 päivän ajan, kun yritämme maksua uudelleen. Jos tili asetetaan pitoon, se pätee kaikkiin sovelluksesi sisäisiin tilauksiin.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovelluksesi.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
    4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
    5. Valitse Aktivoi tilin asettaminen pitoon ‑valintaruutu.

Tärkeää: 1. marraskuuta 2020 tilin pitoon asettamisesta tulee pakollinen ominaisuus.

Jos haluat lisätietoja tilien asettamisesta pitoon, siirry Android-kehittäjien sivustolle

Keskeytykset

Jos haluat vähentää vapaaehtoisia lopetuksia ja tarjota käyttäjille vaihtoehdon tilauksen lopettamiselle, voit antaa käyttäjien keskeyttää tilauksensa. Jos keskeytysominaisuus otetaan käyttöön, se pätee kaikkiin sovelluksesi sisäisiin tilauksiin paitsi vuosittaisiin SKU:ihin. Tilin pitoon asettamisen on oltava käytössä, jotta keskeytysominaisuutta voi käyttää. Keskeyttämisen salliminen käyttäjille:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovelluksesi.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset
    4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
    5. Valitse Aktivoi keskeytys ‑ruutu.

Tärkeää: 1. marraskuuta 2020 alkaen keskeytys on aktivoituna oletuksena.

Peruutukset

Käyttökokemus

Kun käyttäjä peruuttaa tilauksen, hänelle ei myönnetä hyvitystä. Sen sijaan hän voi käyttää tilaamaansa tuotetta ennaltamaksetun tilausjakson loppuun asti.

Tilauksen palauttaminen sovelluksessa

Jos haluat auttaa käyttäjiä, jotka peruuttavat tilauksen ja haluavat tilata uudelleen, voit lisätä käyttäjille mahdollisuuden tilata uudelleen jo ennen nykyisen tilausjakson päättymistä. Kun käyttäjä uusii tilauksensa ennen nykyisen tilausjakson päättymistä, uuden tilauksen hinnaksi ilmoitetaan 0,00 $.

Tilauksen palauttaminen Play Kauppa ‑sovelluksesta

Jos sallit käyttäjien palauttaa tilauksia, he voivat palauttaa peruutettuja tilauksia, jotka ovat vielä voimassa Play Kaupassa. Kun käyttäjä palauttaa tilauksen, hän vahvistaa seuraavan maksupäivän, ja sinulle lähetetään tästä ilmoitus.

Vinkki: Tämä ominaisuus toimii parhaiten, jos olet ottanut käyttöön reaaliaikaiset kehittäjäilmoitukset.

Tilauksen palauttamisen salliminen käyttäjille:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
    2. Valitse sovelluksesi.
    3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
    4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
    5. Valitse Salli käyttäjien palauttaa tilauksia ‑valintaruutu.

Kehittäjän vastuu

• Sinun on varmistettava, että sovelluksessasi kerrotaan selkeästi, miten käyttäjä voi ylläpitää tilausta tai peruuttaa sen.
    • Sisällön tai käyttöoikeuden tarjoajana voit tarjota joustavamman hyvityskäytännön suoraan käyttäjillesi. On sinun vastuullasi tiedottaa asiakkaille palautuskäytäntöjen muutoksista ja varmistaa, että käytännöt noudattavat sovellettavaa lakia.
    • Joissakin tapauksissa käyttäjä voi pyytää tilauksen peruuttamista suoraan sinulta. Tällaisissa ja muissa vastaavissa tilanteissa voit käyttää palvelinpuolen sovellusliittymää ja peruuttaa käyttäjän tilauksen suoraan palvelimiltasi.
    • Sinun täytyy tukea tilauspalveluasi niin kauan kuin sillä on vähintään yksi aktiivinen käyttäjä. Jos kehittäjä ei tue tilausta, joilla on aktiivisia käyttäjiä, kehittäjätili jäädytetään ja käyttäjän tilaus hyvitetään kehittäjän tililtä.

Katso lisätietoja ja esimerkkejäYlläpito ja peruuttaminen ‑osiostaKehittäjien käytäntökeskuksesta.