Tilauksen luominen

Google Playn laskutuksen avulla voit tarjota käyttäjille tilauksia eli sovellusten sisäisiä tuotteita, jotka veloittavat säännöllisesti käyttäjiä sisällöstä tai palveluista. Tilaukseen voi kuulua esimerkiksi sovellus- tai pelikokoelman tarjoaminen Google Play ‑sovelluksessasi toistuvaa maksua vastaan.

Voit tarjota useita erilaisia tilauksia samassa sovelluksessa. Tilaushintojen tulee olla hyväksytyissä hintaluokissa. Tilauksen julkaisua ei myöskään voi peruuttaa.

Tärkeää: Kaikkiin sovellusten sisäisiin tuotteisiin, myös ylläpidettyihin tuotteisiin ja tilaustuotteisiin, sovelletaan Google Playn kehittäjien ohjelmasääntöjä ja tapahtumamaksuja.

Saatavuus

Jos asuinalueellasi tuetaan kauppiaiden rekisteröintiä, voit käyttää Google Play Laskutusta.

Jos haluat aloittaa Google Playn laskutusominaisuuksien käytön sovelluksissasi ja sijaintisi tukee tätä, määritä maksuprofiili ja tutustu Google Play Laskutus ‑sovellusliittymän ohjeisiin.

Kun tilaus on luotu, se on Google Play Kaupan uusimman version käyttäjien saatavilla.

Tilauksen ja maksuttoman kokeilun jaksot

• Viikoittainen: viikoittaisten tilauksien veloitusta ei ole mahdollista toteuttaa operaattorin suoralaskutuksen avulla.
  • 1 kuukausi
  • 3 kuukautta
  • 6 kuukautta
  • Vuosittainen

Tilauksen lisääminen sovellukseen

Tilauksen lisääminen vastaa hallinnoidun tuotteen lisäämistä, mutta tilaukselle määritetään kausikohtainen hinta.

Valmistele tuotetunnukset huolellisesti ennen tilauksen luomista. Tuotetunnukset voivat olla vain sovelluksesi käytössä eikä niitä voi muuttaa tai käyttää uudelleen luomisen jälkeen.

• Tuotetunnus on aloitettava pienellä kirjaimella tai numerolla, ja se voi sisältää ainoastaan pieniä kirjaimia (a–z), numeroita (0–9), alaviivoja (_) ja pisteitä (.).
  • Huom. Tuotetunnusta android.test tai android.test-alkuisia tuotetunnuksia ei voi käyttää.

Näin lisäät tilauksen:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  5. Valitse Luo tilaus.
  6. Lisää tuotteen tiedot.
    • Nimi: Lyhyt nimi (enintään 55 merkkiä, mutta suosittelemme korkeintaan 25 merkkiä, jotta nimi näkyy kokonaan kaikissa yhteyksissä), esimerkiksi Unirohto.
    • Kuvaus: Tuotteen pitkä kuvaus (enintään 80 merkkiä), esimerkiksi "Saa kaikenlaiset olennot nukahtamaan".
    • Hinta: Syötä hinta omassa valuutassasi.
  7. Valitse Tila-kohdasta Aktiivinen tai Ei-aktiivinen.
    • Jotta tuote on ostettavissa, sen täytyy olla aktiivinen ja siihen liittyvän sovelluksen täytyy olla julkaistuna.
    • Jos käytät testitiliä, myös peruutettujen sovellusjulkaisujen aktiiviset tuotteet ovat käytettävissä. Lue lisää Android-kehittäjäsivustolta.
  8. Klikkaa Tallenna.

Tilausten hintavaihtoehdot

Tutustumishinnat

Tutustumishinta koskee valitsemaasi määrää tilauksen alun päiviä, viikkoja, kuukausia tai laskutuskausia. Tilauksen tarjoushinta voi olla esimerkiksi 1 $ ensimmäiset kolme kuukautta. Halutessasi voit tarjota 1 $:n tutustumishinnan 10 päiväksi, minkä jälkeen voimaan tulee normaali kuukausihinta.

Tutustumisjakson päätyttyä käyttäjiltä veloitetaan täysi tilaushinta.

Vaatimukset

• Tutustumisjakson vähimmäispituus on 3 päivää ja enimmäispituus 12 kuukautta.
  • Tutustumishinnan on oltava hyväksyttävässä hintaluokassa ja täyttä tilaushintaa pienempi.
  • Jos tarjoat käyttäjille maksutonta kokeilua ja tutustumishintaa, tutustumishinta veloitetaan kokeilun päätyttyä.
  • Tietyn tilaustuotteen (SKU) tutustumisjakson voi saada vain kerran.
  • Jos tutustumisjakso on eripituinen kuin tilausjakso, tutustumishinnan on oltava päivätasolla alkuperäistä hintaa pienempi. Jos tilaus maksaa esimerkiksi 15 $ kuussa (eli 0,5 $ päivässä), viikon mittaisen tutustumishinnan on oltava alle 3,5 $. Näissä laskuissa kuukauden katsotaan olevan 30 päivän mittainen.

Tutustumishinnan lisääminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  5. Anna Tutustumishinta-kohtaan haluamasi tutustumishinta (oletusvaluutassa) ja voimassaoloaika päivinä, viikkoina, kuukausina tai laskutuskausina.
    • Jos valitset laskutuskaudet, tutustumishinta toistuu valitsemallasi määrällä laskutuskausia. Jos valitset päivät, viikot tai kuukaudet, tutustumishinta veloitetaan käyttäjältä vain kerran määritetyn ajanjakson aikana.
    • Käytämme antamaasi hintaa markkinakohtaisten hintojen pohjana. Valitse Muokkaa hintaa, jos haluat päivittää paikallisia hintoja manuaalisesti.
    • Jos haluat lisätietoja markkinakohtaisten hintojen määrittämisestä tilauksille, katso sovelluksen sisäisen tuotteen määritysvaihtoehdot.
  6. Tallenna muutokset.
Maksuttomat kokeilujaksot
Jos määrität maksuttoman kokeilujakson, käyttäjät voivat kokeilla tilaustasi ennen ostamista. Maksuton kokeilu kestää valitsemasi ajan, minkä jälkeen se muuttuu automaattisesti täysihintaiseksi tilaukseksi, johon sovelletaan tilauksen kausia ja hintoja. Maksuttoman kokeilun voi määrittää mille tahansa tilaustyypille.
Huom. 10.1.2018 alkaen käyttäjät saavat oletuksena yhteensä yhden maksuttoman kokeilujakson kaikkia sovelluksesi tilausvaihtoehtoja kohden. Jos haluat tarjota yhden maksuttoman kokeilun tilaustuotetta kohden, voit muuttaa asetusta Play Consolessa.

Vaatimukset

• Voit luoda yhden maksuttoman kokeilun jokaista tilaustuotetta kohden.
  • Jokaiselle tilaus-SKU:lle on määritettävä kokeilujakso.
  • Maksuttoman kokeilun hinta on aina 0 $.
  • Kokeilujakson minimikesto on kolme päivää.
    • Voit muuttaa kokeilujaksoa milloin vain, mutta uutta jaksoa sovelletaan vain tämän jälkeen ostettuihin tilauksiin.
  • Käyttäjä saa maksuttoman kokeilun vain jos hän ei ole aiemmin ostanut siihen liittyvää tilausta.

Maksuttoman kokeilun lisääminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  5. Valitse Tilausasetukset.
  6. Valitse Tilaustason maksuton kokeilujakso ‑valintaruutu.

Miten maksuton kokeilu aloitetaan

Maksuton kokeilu alkaa, kun käyttäjä ostaa Google Playsta tilauksen tavalliseen tapaan. Käyttäjää ei aluksi veloiteta, koska alkujakso kuuluu maksuttomaan kokeiluun, ja hänelle ilmoitetaan maksuttomasta kokeilujaksosta sähköpostitse. Google Play veloittaa 0,00 $ ja tilaus merkitään ostetuksi kokeilujakson ajaksi tai sen peruuttamiseen asti.

Kokeilujakson päättymistä seuraavana päivänä käyttäjän maksutavalta veloitetaan täysi tilaushinta. Veloitus toistuu tilauksen ajanjakson mukaisesti. Maksu voi olla Odottaa-tilassa jopa 24 tunnin ajan, vaikka lisäaikaa ei olisi määritetty.

Huom. Jos käyttäjä peruu tilauksen kokeilujakson aikana, häntä ei veloiteta ja tilaus pysyy aktiivisena kokeilun loppuun asti.

Tilausmuutosten hallinnointi

Hintamuutokset

Käyttökokemus

Kun muutat tilauksen hintaa, se vaikuttaa uusiin ja vanhoihin käyttäjiin seuraavasti:

• Uudet käyttäjät näkevät heti tilauksen uuden hinnan ja voivat tilata sen Google Playssa.
  • Nykyisille käyttäjille ilmoitetaan muutoksesta sähköpostilla ja ilmoituksella Google Playssa 30 päivää ennen kuin muutos astuu voimaan heidän kohdallaan. Ilmoituspäivät riippuvat tilauksen pituudesta ja päättymispäivästä. Tilaajan on hyväksyttävä hinnanmuutos Google Playssa, jos hän haluaa jatkaa tilausta.
    • Hinnanmuutokset eivät astu heti voimaan nykyisille tilaajille. Muutettuasi tilauksen hintaa sinulla on vähintään seitsemän päivää aikaa kertoa tilaajille hinnanmuutoksesta ennen kuin ilmoitus siitä näkyy Google Playssa. Tilaajat voivat hyväksyä hinnanmuutoksen ennen ilmoitusta Google Playssa.
    • Tärkeää: Jos tilaaja ei hyväksy hinnanmuutosta, hänen tilauksensa perutaan uusimispäivänä, jolloin hinnanmuutos astuu voimaan.

Tilaushinnan muuttaminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset
  4. Valitse tilaus.
  5. Muuta tilauksen hintaa Hinnoittelu-kohdasta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä hinnanmuutoksiin

• Kun olet muuttanut tilaushinnan, sitä ei voi palauttaa.
  • Muutettuasi tilauksen hintaa sinun kannattaa ottaa yhteyttä tilaajiin, joihin muutos vaikuttaa, ja kertoa tulevasta muutoksesta. Heille ilmoitetaan automaattisesti hinnanmuutoksesta Google Playssa 30 päivää ennen sen voimaantuloa, mutta voit säilyttää enemmän tilaajia ottamalla heihin yhteyttä seitsemän päivän kuluessa.
  • Voit muuttaa tilauksen hintaa useita kertoja, mutta tätä ei suositella. Suunnittele muutokset tarkoin, sillä saatat menettää tilaajia jokaisen hinnanmuutoksen myötä.
    • Huom. Jos muutat tilaushintaa kahdesti lyhyen ajan sisällä, tilaajien on ensin hyväksyttävä ensimmäinen hinnanmuutos ja sitten toinen, ennen kuin haluamasi hinta astuu voimaan.
  • Jos haluat tarjota nykyisille tilaajille eri hintaa kuin uusille käyttäjille, voit luoda uuden tilauksen ja käyttää siinä uusille käyttäjille tarjottavaa hintaa. Kun teet näin, nykyiset tilaajat voivat jatkaa tilauksen uusimista hyväksymättä hinnanmuutosta.
Tilaustyypin muuttaminen

Sovelluksen sisäisissä tilauksissa voit lisätä toiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa nykyisen tilauksensa tason toiseen sovelluksesi tarjoamaan vaihtoehtoon. He voivat esimerkiksi vaihtaa kuukausittaisesta tilauksesta vuosittaiseen tai päivittää perustilauksensa premium-versioksi.

Käyttäjät eivät saa hyvitystä vanhoista sopimuksistaan. Nykyisen tilauksen jäljellä oleva aika korvataan siirtämällä uuden tilaussopimuksen ensimmäistä maksua eteenpäin.

Lisäajat

Lisäajan avulla tilaajasi voivat päivittää maksutapansa, jos toistuva maksu hylätään. Tämä on hyödyllistä erityisesti silloin, kun tilaajan luottokortti on vanhentunut, kun tilaus on tehty ennakkomaksukortilla tai kun tilaaja on mitätöinyt luottokorttinsa muuttamatta maksutietojaan.

Hylätyt maksut ja lisäajat

Tilaajalle lähetetään lisäajan alussa sähköposti-ilmoitus hylätystä maksusta. Hänellä on aikaa päivittää maksutietonsa ennen tilauksen katkeamista. Seuraavan tilauksen laskutuspäivää ei muuteta, kun tilaaja korjaa maksutietonsa.

Seuraavat lisäaikavaihtoehdot ovat oletusarvoisesti käytössä uusissa tilauksissa:

• Viikoittaiset tilaukset: 3 päivää
  • Muut tilausjaksot: 7 päivää

Lisäajan muuttaminen

Voit muuttaa lisäajan pituutta (3, 7, 14 tai 30 päivää) tilauskohtaisesti tai poistaa lisäajan käytöstä.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet.
  4. Valitse Tilaukset-välilehti.
  5. Valitse tilaus.
  6. Muokkaa lisäajan asetuksia.

Lisäajan päättyminen

Jos tilaajan maksutapaa ei päivitetä hyväksytysti lisäajan päättymiseen mennessä, tilaus peruutetaan ja tilaaja menettää tilaamansa sisällön käyttöoikeuden.

Tili pidossa hylättyjen maksujen takia

Jos tilaajan toistuva maksu hylättiin, voit nyt asettaa käyttäjän tilauksen pitoon ja rajoittaa sisällön käyttöä 30 päivän ajan, kun yritämme maksua uudelleen. Jos tili asetetaan pitoon, se pätee kaikkiin sovelluksesi sisäisiin tilauksiin.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
  5. Valitse Aktivoi tilin asettaminen pitoon ‑valintaruutu.

Jos haluat lisätietoja tilien asettamisesta pitoon, siirry Android-kehittäjien sivustolle

Keskeytykset

Jos haluat vähentää vapaaehtoisia lopetuksia ja tarjota käyttäjille vaihtoehdon tilauksen lopettamiselle, voit antaa käyttäjien keskeyttää tilauksensa. Jos keskeytysominaisuus otetaan käyttöön, se pätee kaikkiin sovelluksesi sisäisiin tilauksiin paitsi vuosittaisiin SKU:ihin. Tilin pitoon asettamisen on oltava käytössä, jotta keskeytysominaisuutta voi käyttää. Keskeyttämisen salliminen käyttäjille:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset
  4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
  5. Valitse Aktivoi keskeytys ‑ruutu.
Peruutukset

Käyttökokemus

Kun käyttäjä peruuttaa tilauksen, hänelle ei myönnetä hyvitystä. Sen sijaan hän voi käyttää tilaamaansa tuotetta ennaltamaksetun tilausjakson loppuun asti.

Tilauksen palauttaminen sovelluksessa

Jos haluat auttaa käyttäjiä, jotka peruuttavat tilauksen ja haluavat tilata uudelleen, voit lisätä käyttäjille mahdollisuuden tilata uudelleen jo ennen nykyisen tilausjakson päättymistä. Kun käyttäjä uusii tilauksensa ennen nykyisen tilausjakson päättymistä, uuden tilauksen hinnaksi ilmoitetaan 0,00 $.

Tilauksen palauttaminen Play Kauppa ‑sovelluksesta

Jos sallit käyttäjien palauttaa tilauksia, he voivat palauttaa peruutettuja tilauksia, jotka ovat vielä voimassa Play Kaupassa. Kun käyttäjä palauttaa tilauksen, hän vahvistaa seuraavan maksupäivän, ja sinulle lähetetään tästä ilmoitus.

Vinkki: Tämä ominaisuus toimii parhaiten, jos olet ottanut käyttöön reaaliaikaiset kehittäjäilmoitukset.

Tilauksen palauttamisen salliminen käyttäjille:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovelluksesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Tilaukset.
  4. Laajenna Tilausasetukset‑osio.
  5. Valitse Salli käyttäjien palauttaa tilauksia ‑valintaruutu.

Kehittäjän vastuu

• Sisällön tai käyttöoikeuden tarjoajana voit tarjota joustavamman hyvityskäytännön suoraan käyttäjillesi. On sinun vastuullasi tiedottaa asiakkaille palautuskäytäntöjen muutoksista ja varmistaa, että käytännöt noudattavat sovellettavaa lakia.
  • Joissakin tapauksissa käyttäjä voi pyytää tilauksen peruuttamista suoraan sinulta. Tällaisissa ja muissa vastaavissa tilanteissa voit käyttää palvelinpuolen sovellusliittymää ja peruuttaa käyttäjän tilauksen suoraan palvelimiltasi.
  • Sinun täytyy tukea tilauspalveluasi niin kauan kuin sillä on vähintään yksi aktiivinen käyttäjä. Jos kehittäjä ei tue tilausta, joilla on aktiivisia käyttäjiä, kehittäjätili jäädytetään ja käyttäjän tilaus hyvitetään kehittäjän tililtä.