Hantera uppgifterna i ditt utvecklarkonto (för konton som skapades före den 31 augusti 2023)

Informationen i den här artikeln gäller endast för utvecklarkonton som skapades före den 31 augusti 2023. Läs den här artikeln om du skapade ditt utvecklarkonto efter den 31 augusti 2023.

I juli 2023 tillkännagav vi nya verifieringskrav för alla som skapar nya utvecklarkonton på Play Console. Nu arbetar vi med att införa de här verifieringskraven för alla befintliga utvecklare på Google Play. I den här artikeln beskriver vi vad du behöver göra och när.

Om du behöver uppdatera uppgifterna i ditt utvecklarkonto på Google Play kan du göra det med Play Console.

Ange eller ändra kontouppgifter

Information om utvecklaren som visas för användare på Google Play

Glöm inte att uppdatera kontaktuppgifterna, ditt utvecklarnamn eller fysiska adress i Play Console om de ändras. Endast kontots ägare kan ändra inställningarna i utvecklarprofilen och den information du anger måste följa Google Plays programpolicy för utvecklare.

Kontaktuppgifter

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna Alla appar och välj en app.
  3. Öppna Ökning i menyn till vänster > Butiksvisning > Butiksinställningar.
  4. Under Kontaktuppgifter för butiksuppgifterna anger du e-postadressen eller webbplatsen där det går att kontakta dig. En e-postadress krävs för att publicera eller uppdatera appar på Google Play. Kontaktadressen behöver inte vara samma e-postadress som du använder för att logga in på utvecklarkontot.
  5. Spara ändringarna.

Utvecklarens namn

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna sidan för utvecklare.
  3. Under Utvecklarens namn skriver du det utvecklarnamn som ska visas på Google Play.
  4. Spara ändringarna.

Fysisk adress

En fysisk adress måste läggas till i utvecklarkonton som har betalappar eller köp i appar. Om du har ett utvecklarkonto med betalappar eller produkter i appar och kontot saknar en fysisk adress kan det resultera i att kontots appar stängs av från Google Play.

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna sidan för utvecklare.
  3. Ange din giltiga adress där du kan bli kontaktad bredvid Fysisk adress. Observera att detta visas på Google Play.
  4. Spara ändringarna.
Kontaktuppgifter som Google Play använder för att kontakta dig

Från och med juni 2021 måste ägare av utvecklarkonton som vill uppdatera sina kontaktuppgifter (till exempel e-postadress och telefonnummer) först ange kontotyp (personligt konto eller organisationskonto) samt viss nödvändig information.

När du anger din kontotyp måste du verifiera e-postadressen och telefonnumret som du uppger.

Endast kontots ägare kan ändra inställningarna i utvecklarprofilen. Kontaktadressen behöver inte vara samma e-postadress som du använder för att logga in på utvecklarkontot.

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna sidan Kontoinformation.
  3. Välj typ av utvecklarkonto.
  4. Fyll i alla fält för den typ av utvecklarkonto som du har valt.
    • För ett personligt konto måste du ange följande information:
      • kontaktpersonens namn
      • kontaktpersonens e-postadress (måste verifieras)
      • kontaktpersonens adress
      • kontaktpersonens telefonnummer i internationellt format (måste verifieras).

Telefonnummer i internationellt format börjar med ett plustecken (+) följt av landskod, riktnummer och telefonnummer:

+[landskod] [riktnummer] [telefonnummer]

Exempel: +14155552671, +461234567890

• För ett organisationskonto måste du ange följande information:
      • organisationens namn
      • organisationens adress
      • organisationens telefonnummer (måste verifieras)
      • kontaktpersonens namn
      • kontaktpersonens e-postadress (måste verifieras)
        • Tips! Vi använder detta för att kontakta dig om ditt konto. Vi rekommenderar att du använder en e-postadress som är kopplad till din organisation och inte en personlig e-postadress.

• kontaktpersonens telefonnummer i internationellt format.
  5. Spara ändringarna.

Om du vill veta mer läser du Verifiera kontaktuppgifterna i ditt utvecklarkonto

Kontoägarens e-postadress och land

Kontoägarens e-postadress och land kan inte ändras. I vissa fall kan du dock använda en annan e-postadress (ett annat användarnamn) med ditt Google-konto. Du kan även skapa ett nytt konto genom att använda en annan e-postadress eller ett annat land och överföra apparna till det nya kontot.

Konton med publicerade eller opublicerade appar

Läs vår checklista för appöverföring om du vill överföra appar till ett nytt konto.

Konton utan appar

Om du inte har publicerat några appar i ditt nuvarande konto på Play Console kan du skapa ett nytt konto och avsluta det gamla.

Betalningsprofil kopplad till ditt utvecklarkonto

När en betalningsprofil väl har skapats och kopplats till kontot i Play Console går det inte att länka till ett annat konto eller ändra inställningen för utbetalningsland.

Om du vill koppla en annan betalningsprofil till utvecklarkontot kan du skapa ett nytt utvecklarkonto och en ny betalningsprofil och koppla de nya kontona till varandra.

Tips! Det går inte att överföra saldot i en betalningsprofil mellan konton, så om du har en betalningsprofil med utestående eller väntande transaktioner är det bra att hålla kontot öppet tills återstående saldon har betalats ut.

Konton med publicerade eller opublicerade appar

Läs vår checklista för appöverföring om du vill överföra appar till ett nytt konto.

Konton utan appar

Om du inte har publicerat några appar i ditt nuvarande konto på Play Console kan du skapa ett nytt konto och avsluta det gamla.

Konfigurera inställningar för e-postavisering och roll

Konfigurera inställningarna för e-postavisering

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna Kontoinformation. E-postadressen som visas är den som appaviseringar och marknadsföring skickas till.
  3. När du har kontrollerat eller uppdaterat din e-postadress klickar du på Aviseringar under Konfiguration.
  4. Använd kryssrutorna för att justera dina inställningar under Aviseringar från Play Console eller E-postmeddelanden från Google Play.
    • Om du väljer bort e-postaviseringar tackar du nej till marknadsföring som inte är obligatorisk, t.ex. meddelanden om nya funktioner och tips. Vi skickar fortfarande obligatorisk e-post, som obligatoriska meddelanden om tjänsten, till den e-postadress som har kopplats till din utvecklarprofil.
    • Om du använder appen Play Console kan du göra önskade inställningar för mobilavisering i den.

Berätta mer för oss om vilken roll du har

Om du talar om för oss hur du använder Play Console kan vi skicka de e-postaviseringar som du har mest nytta av i jobbet. Om du t.ex. väljer rollen Marknadsföring kan vi skicka tips om användarförvärv till dig.

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna Konfiguration > Aviseringar.
  3. Under E-postmeddelanden från Google Play öppnar du Din roll och markerar de kryssrutor som bäst beskriver hur du använder Play Console.
  4. Spara ändringarna.

Byta kontots lösenord

1. Öppna Säkerhet i Google-kontot.
  2. Klicka på Lösenord i avsnittet Så här loggar du in på Google.
  3. Följ anvisningarna på skärmen och spara ändringarna.

Tips! Om du inte kan logga in på kontot besöker du Googles kontoåterställning.

Överföra appar till ett annat konto

Läs vår checklista för appöverföring om du vill överföra appar till ett annat konto.

Radera ett utvecklarkonto

Om du inte har publicerat några appar

Om du inte har publicerat några appar och vill avsluta utvecklarkontot eller överföra alla appar till ett annat konto kan du kontakta vårt supportteam. Utvecklarkontot raderas inte automatiskt om du raderar Google-kontot.

Om du har publicerat en app

Om du har publicerat en app med ditt utvecklarkonto och vill radera kontot måste du göra följande:

1. Logga in på det ursprungliga kontot och säkerhetskopiera eller ladda ned uppgifterna innan du begär att kontot raderas. När Play Console-kontot väl har raderats går det inte att använda längre.
  2. Kontakta vårt supportteam om du vill överföra apparna till ett annat konto.
  3. Svara på bekräftelsen om appöverföringen för att avsluta det befintliga kontot.

Obs!

• Om du vill använda samma utvecklarnamn i ett nytt konto måste du ändra utvecklarnamnet i det befintliga kontot. Utvecklarnamn får inte vara identiska.
  • Utvecklarkontot raderas inte automatiskt om du raderar Google-kontot.

Relaterat innehåll