Oppgi informasjon for erklæringen om økonomifunksjoner

Utviklere må fylle ut erklæringen om økonomifunksjoner på Appinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold) i Play-konsollen innen 31. august 2023. Denne artikkelen inneholder en oversikt over kravene til erklæringen om økonomifunksjoner samt en veiledning om hvordan du fyller ut skjemaet.

Oversikt

I juli kunngjorde vi en oppdatering av retningslinjene for finansielle tjenester som gjelder for mange apper på Google Play. Som en del av denne oppdateringen la vi til nye krav som har til hensikt å holde Google Play trygg for brukerne og verne legitime bedrifter for dermed å styrke tilliten til Google Play-økosystemet.

I henhold til disse nye kravene må utviklere fylle ut erklæringen om økonomifunksjonerAppinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold) i Play-konsollen før denne datoen. For apper for personlige lån må det også fremlegges en kopi av eventuelle lisenser eller eventuell dokumentasjon som kreves for å drive i bestemte land/regioner, som beskrevet i retningslinjene for finansielle tjenester.

Fra nå av samler vi inn disse dokumentene i Play-konsollen for å gi utviklerne en mer sømløs opplevelse, slik at de kan finne ut mer om disse kravene før de gir ut apper på Google Play, samt for å gjøre det mulig for oss å kjøre disse dokumentene gjennom en ny og effektiv sikkerhetsprosess.

Hvilke utviklere må fylle ut erklæringen om økonomifunksjoner i Play-konsollen?

Alle utviklere som har publisert en app på Google Play, må fylle ut erklæringen om økonomifunksjoner. Dette inkluderer apper i målgruppene for lukket testing, åpen testing eller produksjon. Dette gjelder også for apper som er forhåndsutstedt eller forhåndslastet, og som oppdateres via Google Play.

Også utviklere med apper som ikke tilbyr økonomifunksjoner, må fylle ut dette skjemaet og bekrefte at de ikke tilbyr noen økonomifunksjoner gjennom appene sine.

Utviklere av apper for systemtjenester og private apper trenger ikke å fylle ut erklæringen om økonomifunksjoner.

Hvilke økonomifunksjoner må utviklere erklære?

Utviklere med apper som inneholder økonomifunksjoner, må erklære én eller flere av følgende funksjoner:

Bank og lån

• Direktelångiver av personlige lån
  • Tilrettelegger av lån
  • Hurtiglån
  • Bankvirksomhet
  • Kredittramme
  • Lønnsforskudd
  • Mikrofinans

Betalinger og overføringer

• Mobilbetalinger og digitale lommebøker
  • Pengeoverføring og bankoverføring

Kjøpsavtaler

• Belønninger, poeng, bonuspoeng og andre insentiver
  • Kjøp nå, betal senere

Handel og midler

• Kryptovalutalommebok
  • Kryptovalutabørs
  • Tokeniserte digitale elementer (NFT) – salg, handel og tildelinger
  • Aksjehandel og porteføljestyring
  • Folkefinansiering og fond («chit funds»)

Støttetjenester

• Kredittovervåking og -rapportering
  • Økonomiske råd
  • Forsikring
  • Annet

Utvikler med apper som ikke inneholder noen økonomiske funksjoner, må erklære dette:

• Appen min har ingen økonomifunksjoner

Hvilke utviklere må oppgi mer dokumentasjon i Play-konsollen?

Hvis appen din har funksjoner som er relatert til personlige lån (for eksempel at appens erklærte funksjoner omfatter «Direktelångiver av personlige lån« eller «Tilrettelegger av lån»), må du laste opp mer dokumentasjon. For alle land/regioner må du spesifisere informasjon om långiverne du samarbeider med, og hvordan de er knyttet til bedriften din.

Hvis appen din er målrettet mot noen av landene/regionene der retningslinjene for finansielle tjenester på Google Play krever mer dokumentasjon, må du laste opp bevis på en gyldig lisens utstedt av relevante myndigheter i hvert land/region. Du finner listen over land/regioner hvor du er pålagt å oppgi slike lisenser til Google Play, i Personlige lån-delen i retningslinjene for finansielle tjenester.

Fyll ut og send inn erklæringen

I juli kunngjorde vi en oppdatering av retningslinjene for finansielle tjenester som gjelder for mange apper på Google Play. Som en del av denne oppdateringen la vi til nye krav som har til hensikt å holde Google Play trygg for brukerne og verne legitime bedrifter for dermed å styrke tilliten til Google Play-økosystemet.

I henhold til disse nye kravene må utviklere fylle ut erklæringen om økonomifunksjonerAppinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold) i Play-konsollen før 31. august 2023. For apper for personlige lån må det også fremlegges en kopi av eventuelle lisenser eller eventuell dokumentasjon som kreves for å drive i bestemte land/regioner, som beskrevet i retningslinjene for finansielle tjenester.

Fra nå av samler vi inn disse dokumentene i Play-konsollen for å gi utviklerne en mer sømløs opplevelse, slik at de kan finne ut mer om disse kravene før de gir ut apper på Google Play, samt for å gjøre det mulig for oss å kjøre disse dokumentene gjennom en ny og effektiv sikkerhetsprosess.

Når du er klar til å starte, kan du følge denne fremgangsmåten for å fylle ut og sende inn erklæringen om økonomifunksjoner i Play-konsollen:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Appinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold).
  2. Velg Start under «Økonomifunksjoner».
  3. Først må du erklære alle økonomifunksjonene appen din tilbyr brukere. Når du har valgt de relevante alternativene, klikker du på Neste.
  4. Hvis du må oppgi mer dokumentasjon, blir du bedt om dette. Du må fylle ut hver rad i tabellen som vises. Klikk på pilen til høyre for en rad for å få mer informasjon om landet/regionen. Hvis du ikke trenger å sende inn mer dokumentasjon, er det ikke nødvendig å gjøre noe på denne siden.
  5. Hvis du er klar til å sende inn den utfylte erklæringen, velger du Lagre. Hvis du vil gå tilbake og endre noe, kan du velge Tilbake. Hvis du er usikker på noe, kan du velge Lagre som utkast og gå tilbake til skjemaet senere. Hvis du velger Forkast, må du fylle ut hele skjemaet på nytt.

Etter at du har fylt ut erklæringen

Når du har fylt ut og sendt inn erklæringen om økonomifunksjoner, gjennomgår Google informasjonen du har oppgitt, som en del av gjennomgangsprosessen for appen.

Frem til 31. august 2023 kan du fortsatt publisere appoppdateringer selv om vi finner problemer med informasjonen du har oppgitt. Hvis det ikke finnes noen problemer, blir appen din godkjent, og du trenger ikke å gjøre noe. Hvis det finnes problemer, må du løse dem før 31. august 2023. Vi sender også eieren av utviklerkontoen en e-post samt en melding i innboksen i Play-konsollen. I tillegg viser vi denne informasjonen på Status for retningslinjer-siden (Retningslinjer > Status for retningslinjer).

Etter 31. august 2023 må alle apper ha en nøyaktig erklæring om økonomifunksjoner som informerer om økonomifunksjonene appene deres bruker (inkludert apper som ikke tilbyr brukere økonomifunksjoner).