Informatie verstrekken voor de declaratie voor financiële functies

Ontwikkelaars moeten vóór 31 augustus 2023 de declaratie voor financiële functies op de pagina App-content (Beleid > App-content) in de Play Console invullen. In dit artikel vind je een overzicht van de declaratievereisten voor financiële functies en richtlijnen voor hoe je het formulier invult.

Overzicht

In juli hebben we een update van ons Beleid voor financiële services aangekondigd die van toepassing is op een groot aantal apps op Google Play. Als onderdeel van deze update hebben we nieuwe vereisten toegevoegd om Google Play te beveiligen voor gebruikers en legitieme bedrijven te waarborgen. Zo vergroten we het vertrouwen in het Google Play-ecosysteem.

Volgens deze nieuwe vereisten moeten ontwikkelaars de declaratie voor financiële functies op de pagina App-content (Beleid > App-content) in de Play Console invullen. Ontwikkelaars van apps voor persoonlijke leningen moeten ook een kopie verstrekken van licenties of documentatie die vereist zijn om in specifieke landen/regio's te werken, zoals beschreven in het Beleid voor financiële services.

Vanaf nu verzamelen we deze documenten in de Play Console om ontwikkelaars naadloze functionaliteit te bieden. Zo zorgen we dat ontwikkelaars op de hoogte zijn van deze vereisten voordat ze een app vrijgeven op Google Play. Ook kunnen we op deze manier de documenten verwerken via een nieuw, gestroomlijnd beveiligingsproces.

Welke ontwikkelaars moeten de declaratie voor financiële functies in de Play Console invullen?

Alle ontwikkelaars die een app hebben gepubliceerd op Google Play, moeten de declaratie voor financiële functies invullen, waaronder apps in gesloten tests, open tests of productietracks. Dit geldt ook voor vooraf toegewezen en vooraf geladen apps die worden geüpdatet via Google Play.

Ook ontwikkelaars met apps die geen financiële functies aanbieden, moeten dit formulier invullen om te bevestigen dat er geen financiële functies worden aangeboden via de app.

Voor systeemservices en privé-apps hoeft de declaratie voor financiële functies niet te worden ingevuld.

Wat ontwikkelaars van apps met financiële functies moeten declareren

Als hun apps financiële functies bieden, moeten ontwikkelaars een of meer van de volgende functies declareren:

Banken en leningen

• Directe kredietverstrekker voor persoonlijke lening
  • Kredietbemiddelaar
  • Flitskredieten
  • Bankieren
  • Kredietverstrekking
  • Voorschot van verdiend loon
  • Microfinanciering

Betalingen en overboekingen

• Mobiele betalingen en digitale portemonnees
  • Elektronische geldoverboekingen

Koopovereenkomsten

• Beloningen, punten, frequent flyer miles en andere beloningen
  • Koop nu, betaal later

Handel en fondsen

• Cryptocurrency-wallet
  • Cryptocurrencybeurs
  • Verkoop van, handelen in en beloningen in de vorm van digitale middelen op basis van tokens (NFT)
  • Aandelenhandel en portefeuillebeheer
  • Crowdfunding en chit-fondsen

Support-services

• Kredietmonitoring en -rapportage
  • Financieel advies
  • Verzekeringen
  • Anders

Als hun apps geen financiële functies bieden, moeten ontwikkelaars het volgende declareren:

• Mijn app heeft geen financiële functies

Welke ontwikkelaars moeten aanvullende documentatie aanleveren in de Play Console?

Als je app functies voor persoonlijke leningen heeft (de gedeclareerde functies van je app omvatten bijvoorbeeld Directe kredietverstrekker voor persoonlijke lening of Kredietbemiddelaar), upload je aanvullende documentatie. Voor alle landen/regio's geef je informatie op over de kredietverstrekkers waarmee je een relatie hebt en hoe deze zijn gerelateerd aan je bedrijf.

Als je app een van de landen/regio's target waar het Google Play-beleid voor financiële services aanvullende documentatie vereist, moet je bewijs van een geldige licentie uploaden die is uitgegeven door de relevante autoriteit in elk land of elke regio. Bekijk het gedeelte Persoonlijke leningen van ons Beleid voor financiële services voor de lijst met landen/regio's waarin je deze licenties aan Google Play moet verstrekken.

De declaratie invullen en indienen

In juli hebben we een update van ons Beleid voor financiële services aangekondigd die van toepassing is op een groot aantal apps op Google Play. Als onderdeel van deze update hebben we nieuwe vereisten toegevoegd om Google Play te beveiligen voor gebruikers en legitieme bedrijven te waarborgen. Zo vergroten we het vertrouwen in het Google Play-ecosysteem.

Volgens deze nieuwe vereisten moeten ontwikkelaars vanaf 31 augustus 2023 de declaratie voor financiële functies op de pagina App-content (Beleid > App-content) in de Play Console invullen. Ontwikkelaars van apps voor persoonlijke leningen moeten ook een kopie verstrekken van licenties of documentatie die vereist zijn om in specifieke landen/regio's te werken, zoals beschreven in het Beleid voor financiële services.

Vanaf nu verzamelen we deze documenten in de Play Console om ontwikkelaars naadloze functionaliteit te bieden. Zo zorgen we dat ontwikkelaars op de hoogte zijn van deze vereisten voordat ze een app vrijgeven op Google Play. Ook kunnen we op deze manier de documenten verwerken via een nieuw, gestroomlijnd beveiligingsproces.

Als je klaar bent om te beginnen, vind je hier hoe je je declaratie voor financiële functies in de Play Console invult en indient:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder Financiële functies de optie Starten.
  3. Declareer eerst alle financiële functies die je app gebruikers biedt. Selecteer alle relevante keuzes en klik op Volgende.
  4. Als we aanvullende documentatie nodig hebben, wordt hierom gevraagd. Vul elke rij in de getoonde tabel in. Klik op de pijl rechts van elke rij om meer informatie in te vullen voor dat land of die regio. Als we geen aanvullende documentatie nodig hebben, hoef je niets op deze pagina te doen.
  5. Als je klaar bent om de ingevulde declaratie in te dienen, selecteer je Opslaan. Als je wilt teruggaan en iets wilt wijzigen, selecteer je Terug om je antwoorden te wijzigen. Als je iets niet zeker weet, kun je Opslaan als concept selecteren en later teruggaan naar het formulier. Als je Wijzigingen niet opslaan selecteert, moet je het formulier opnieuw invullen.

Nadat je de declaratie hebt ingevuld

Nadat je de declaratie voor financiële functies hebt ingevuld en ingediend, wordt de informatie die je hebt verstrekt door Google beoordeeld als onderdeel van het beoordelingsproces voor apps.

Je kunt tot 31 augustus 2023 tijdelijk app-updates blijven publiceren, ongeacht of we problemen aantreffen met de informatie die je hebt bekendgemaakt. Als er geen problemen zijn, wordt je app goedgekeurd en hoef je niets te doen. Als er problemen zijn, los je die vóór 31 augustus 2023 op. We sturen de eigenaar van het ontwikkelaarsaccount ook een e-mail en een bericht in de Play Console-inbox, en tonen deze informatie op de pagina Beleidsstatus (Beleid > Beleidsstatus).

Na 31 augustus 2023 moet voor alle apps een nauwkeurige declaratie voor financiële functies zijn ingevuld waarin de financiële functies worden bekendgemaakt die in de app worden geboden (ook van toepassing op apps die geen financiële functies aanbieden aan hun gebruikers).