Finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoituksen tiedot

Kehittäjien on tehtävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus Play Consolen Sovelluksen sisältö ‐sivulla (Käytäntö > Sovelluksen sisältö) 31.8.2023 mennessä. Tässä artikkelissa on yhteenveto finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitusvaatimuksista ja ohjeet lomakkeen täyttämiseen.

Yleiskatsaus

Ilmoitimme heinäkuussa rahoituspalvelukäytännön päivityksestä, joka koskee suurta määrää Google Playn sovelluksista. Osana tätä päivitystä olemme lisänneet uusia vaatimuksia, joiden avulla pyrimme edistämään luottamusta Google Playn ekosysteemiin pitämällä Google Playn turvallisena käyttäjille ja suojaamalla aitoja yrityksiä.

Näiden uusien vaatimusten mukaisesti kehittäjien on tehtävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus Play Consolen Sovelluksen sisältö ‑sivulla (Käytäntö > Sovelluksen sisältö) ennen kyseistä päivämäärää. Henkilökohtaisiin lainoihin liittyvien sovellusten on myös tarjottava kopio tietyillä alueilla toimimiseen vaadittavista lisensseistä ja dokumenteista rahoituspalvelukäytännössä kuvatulla tavalla.

Jatkossa keräämme nämä dokumentit Play Consolessa, jotta kokemus on kehittäjille saumattomampi. Näin kehittäjät voivat tutustua vaatimuksiin ennen sovelluksen julkaisemista Google Playssa ja dokumenttien tarkistusprosessi on aiempaa suoraviivaisempi.

Keiden kehittäjien on täytettävä Play Consolen finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus?

Kaikkien kehittäjien, jotka ovat julkaisseet sovelluksen Google Playssa, on tehtävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus. Vaatimus koskee myös sovelluksia suljetulla tai avoimella testikanavalla tai tuotantokanavalla. Lisäksi se koskee Google Playn kautta päivitettäviä esiladattuja sovelluksia, joille lupa on myönnetty etukäteen.

Jopa niiden kehittäjien, joiden sovelluksissa ei ole finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia, täytyy täyttää lomake ja vahvistaa, että sovelluksessa ei ole finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia.

Finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitusta ei tarvitse tehdä järjestelmäpalveluiden ja yksityisten sovellusten osalta.

Mitä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia kehittäjien on ilmoitettava

Jos sovelluksessa on finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia, kehittäjien on ilmoitettava vähintään yksi seuraavista ominaisuuksista:

Pankkitoiminta ja lainat

• Henkilökohtaisten lainojen tarjoaja
  • Laina-asiantuntija
  • Palkkapäivälainat
  • Pankkipalvelut
  • Luottoraja
  • Ansaitut ennakkopalkat
  • Mikrorahoitus

Maksut ja siirrot

• Mobiilimaksut ja digitaaliset lompakot
  • Elektroniset rahansiirtopalvelut

Ostosopimukset

• Palkinnot, pisteet, lentopisteet ja muut edut
  • Osta nyt, maksa myöhemmin

Kauppatoiminta ja varat

• Kryptovaluuttalompakko
  • Kryptovaluuttapörssi
  • Tokenisoidun digitaalisen omaisuuden (NFT) myynti, kaupankäynti ja palkinnot
  • Osakekauppa ja sijoitussalkun hallinta
  • Joukkorahoitus ja chit-rahastot

Tukipalvelut

• Luotonvalvonta ja raportointi
  • Rahoitusneuvonta
  • Vakuutukset
  • Muu

Jos sovelluksessa ei ole finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia, kehittäjien on ilmoitettava tämä:

• Sovelluksellani ei ole finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia

Keiden kehittäjien on toimitettava lisädokumentteja Play Consolessa?

Jos sovelluksesi sisältää henkilökohtaisiin lainoihin liittyviä ominaisuuksia (esimerkiksi sovelluksen ilmoitettuihin ominaisuuksiin kuuluu henkilökohtaisten lainojen tarjoaja tai laina-asiantuntija), sinun on ladattava lisädokumentteja. Kaikilla alueilla on ilmoitettava kumppaneina toimivien lainantarjoajien tiedot ja se, miten ne liittyvät yritykseesi.

Jos sovellus on kohdistettu alueelle, jossa Google Playn rahoituspalvelukäytäntö edellyttää lisädokumentteja, sinun on ladattava todisteet voimassa olevasta lisenssistä, jonka on myöntänyt alueen asiaankuuluva viranomainen. Näet alueet, joilla sinun on tarjottava nämä lisenssit Google Playlle, tutustumalla rahoituspalvelukäytännön Henkilökohtaiset lainat ‐osioon.

Ilmoituksen tekeminen ja lähettäminen

Ilmoitimme heinäkuussa rahoituspalvelukäytännön päivityksestä, joka koskee suurta määrää Google Playn sovelluksista. Osana tätä päivitystä olemme lisänneet uusia vaatimuksia, joiden avulla pyrimme edistämään luottamusta Google Playn ekosysteemiin pitämällä Google Playn turvallisena käyttäjille ja suojaamalla aitoja yrityksiä.

Näiden uusien vaatimusten mukaan kehittäjien on 31.8.2023 alkaen tehtävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus Play Consolen Sovelluksen sisältö ‑sivulla (Käytäntö > Sovelluksen sisältö) ennen kyseistä päivämäärää. Henkilökohtaisiin lainoihin liittyvien sovellusten on myös tarjottava kopio tietyillä alueilla toimimiseen vaadittavista lisensseistä ja dokumenteista rahoituspalvelukäytännössä kuvatulla tavalla.

Jatkossa keräämme nämä dokumentit Play Consolessa, jotta kokemus on kehittäjille saumattomampi. Näin kehittäjät voivat tutustua vaatimuksiin ennen sovelluksen julkaisemista Google Playssa ja dokumenttien tarkistusprosessi on aiempaa suoraviivaisempi.

Kun olet valmis aloittamaan, tässä on ohjeet finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoituksen tekemiseen ja lähettämiseen Play Consolessa:

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen sisältö ‑sivulle (Käytäntö > Sovelluksen sisältö).
  2. Valitse Finanssi- ja taloushallinto-ominaisuudet ‑kohdasta Aloita.
  3. Sinun on ensin ilmoitettava kaikki finanssi- ja taloushallinto-ominaisuudet, joita sovellus tarjoaa käyttäjille. Kun olet valinnut tarvittavat vaihtoehdot, valitse Seuraava.
  4. Jos sinun on toimitettava täydentäviä dokumentteja, niitä pyydetään sinulta. Täytä tällöin kukin näytettävän taulukon rivi. Klikkaa kunkin rivin oikealla puolella olevaa nuolta ja lisää kyseisen alueen tiedot. Jos sinun ei tarvitse lähettää täydentäviä dokumentteja, sinun ei tarvitse tehdä tällä sivulla mitään.
  5. Jos olet valmis lähettämään täytetyn ilmoituksen, valitse Tallenna. Jos haluat palata muuttamaan jotakin, voit valita Takaisin ja muuttaa vastauksiasi. Jos et ole varma jostakin, voit valita Tallenna luonnoksena ja palata lomakkeeseen myöhemmin. Jos valitset Hylkää muutokset, sinun on aloitettava lomake alusta.

Ilmoituksen tekemisen jälkeen

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoituksen, Google tarkastaa antamasi tiedot osana sovellusten tarkastusprosessia.

Voit väliaikaisesti julkaista sovelluspäivityksiä 31.8.2022 asti riippumatta siitä, löytyykö ilmoittamistasi tiedoista ongelmia. Jos ongelmia ei ole, sovelluksesi hyväksytään ja sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos ongelmia on, sinun on ratkaistava ne 31.8.2023 mennessä. Lähetämme kehittäjätilin omistajalle myös viestin sähköpostitse ja Play Consolen postilaatikkoon sekä näytämme nämä tiedot Käytännön status (Käytäntö > Käytännön status) ‑sivulla.

31.8.2023 jälkeen kaikista sovelluksista on oltava tarkat tiedot sisältävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksien ilmoitus, jossa ilmoitetaan sovelluksen sisältämät finanssi- ja taloushallinto-ominaisuudet (koskee myös sovelluksia, jotka eivät tarjoa käyttäjille finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia).