Angiv oplysninger til erklæring om finansielle funktioner

Udviklere skal udfylde erklæringen om finansielle funktioner på siden Appindhold (Politik > Appindhold) i Play Console senest den 31. august 2023. I denne artikel får du en oversigt over kravene i erklæringen om finansielle funktioner og en vejledning i, hvordan du udfylder formularen.

Oversigt

I juli annoncerede vi en opdatering af vores politik for finansielle tjenester, der gælder for et stort antal apps i Google Play. Som en del af denne opdatering har vi tilføjet nye krav for at fremme tilliden til Google Play-økosystemet ved at sørge for, at Google Play forbliver et sikkert sted for brugerne, og ved at beskytte legitime virksomheder.

I overensstemmelse med disse nye krav skal udviklerne gennemføre erklæringen om finansielle funktioner på siden Appindhold (Politik > Appindhold) i Play Console inden denne dato. Apps til privatlån skal også indeholde en kopi af eventuelle licenser eller eventuel dokumentation, der er påkrævet for, at de kan anvendes i bestemte lande/regioner, sådan som det er beskrevet i politikken vedrørende finansielle tjenester.

Fremover indsamler vi disse dokumenter i Play Console for at give udviklerne en mere helstøbt oplevelse, der sikrer, at udviklerne får indblik i disse krav, før de udgiver en app i Google Play, samt for at gøre det muligt for os at køre disse dokumenter gennem en ny, strømlinet sikkerhedsproces.

Hvilke udviklere skal udfylde erklæringen om finansielle funktioner i Play Console?

Alle udviklere, der har udgivet en app i Google Play, skal udfylde erklæringen om finansielle funktioner, herunder apps i lukkede tests, åbne tests eller produktionsspor. Dette gælder også for forhåndsgodkendte og forudindlæste apps, som opdateres via Google Play.

Også udviklere med apps, der ikke tilbyder finansielle funktioner, skal udfylde denne formular og bekræfte, at der ikke tilbydes finansielle funktioner via appen.

Systemtjenester og private apps behøver ikke at udfylde erklæringen om finansielle funktioner.

Hvilke finansielle funktioner skal udviklerne angive?

Hvis deres apps tilbyder finansielle funktioner, skal udviklerne angive en eller flere af følgende funktioner:

Bank og lån

• Direkte långiver af privatlån
  • Låneformidler
  • Kviklån
  • Bankrelaterede handlinger
  • Kassekredit
  • Adgang til optjent løn før lønningsdag
  • Bankvirksomhed med mikrofinansiering

Betalinger og overførsler

• Mobilbetalinger og digitale punge
  • Tjenester til pengeoverførsel

Købsaftaler

• Belønninger, point, frequent flyer miles og andre incitamenter
  • Køb nu, betal senere

Handel og penge

• Kryptovalutapung
  • Kryptovalutabørs
  • Salg af, handel med og tildelinger af tokeniserede digitale aktiver (NFT)
  • Aktiehandel og porteføljestyring
  • Crowdfunding og chitfonde

Supporttjenester

• Kreditovervågning og -rapportering
  • Økonomisk rådgivning
  • Forsikring
  • Andet

Hvis deres apps ikke indeholder nogen finansielle funktioner, skal udviklerne erklære følgende:

• Min app har ingen finansielle funktioner

Hvilke udviklere skal angive yderligere dokumentation i Play Console?

Hvis din app indeholder privatlånsrelaterede funktioner (f.eks. at din apps angivne funktioner omfatter privatlån fra direkte långiver eller låneformidler), skal du uploade yderligere dokumentation. For alle lande/regioner skal du angive oplysninger om de långivere, som du interagerer med, og hvordan de er relateret til din virksomhed.

Hvis din app er målrettet mod et land eller en region, hvor Google Plays politik om finansielle tjenester kræver yderligere dokumentation, skal du uploade bevis for en gyldig licens, der er udstedt af den relevante myndighed i hvert land/hver region. I sektionen Privatlån i vores politik for finansielle tjenester kan du se en liste over de lande/regioner, hvor du skal angive disse licenser i Google Play.

Udfyld og indsend erklæringen

I juli annoncerede vi en opdatering af vores politik for finansielle tjenester, der gælder for et stort antal apps i Google Play. Som en del af denne opdatering har vi tilføjet nye krav for at fremme tilliden til Google Play-økosystemet ved at sørge for, at Google Play forbliver et sikkert sted for brugerne, og ved at beskytte legitime virksomheder.

I henhold til disse nye krav skal udviklerne fra og med den 31. august 2023 udfylde erklæringen om finansielle funktioner på siden Appindhold (Politik > Appindhold) i Play Console inden denne dato. Apps til privatlån skal også indeholde en kopi af eventuelle licenser eller eventuel dokumentation, der er påkrævet for, at de kan anvendes i bestemte lande/regioner, sådan som det er beskrevet i politikken vedrørende finansielle tjenester.

Fremover indsamler vi disse dokumenter i Play Console for at give udviklerne en mere helstøbt oplevelse, der sikrer, at udviklerne får indblik i disse krav, før de udgiver en app i Google Play, samt for at gøre det muligt for os at køre disse dokumenter gennem en ny, strømlinet sikkerhedsproces.

Når du er klar til at gå i gang, kan du udfylde og indsende din erklæring om finansielle funktioner i Play Console på følgende måde:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Appindhold (Politik > Appindhold).
  2. Vælg Start under "Finansielle funktioner".
  3. Du skal først angive alle de finansielle funktioner, som din app tilbyder brugerne. Klik på Næste, når du har valgt de relevante valgmuligheder.
  4. Hvis det er nødvendigt, at du angiver yderligere dokumentation, bliver du bedt om at gøre dette, og du skal udfylde hver række i den viste tabel. Klik på pilen til højre for hver række for at få yderligere oplysninger om pågældende land/region. Hvis vi ikke har brug for yderligere dokumentation fra dig, behøver du ikke at foretage dig noget på denne side
  5. Hvis du er klar til at indsende din udfyldte erklæring, skal du vælge Gem. Hvis du vil gå tilbage og ændre noget, kan du vælge Tilbage for at ændre dine svar. Hvis du er i tvivl om noget, kan du vælge Gem som kladde og vende tilbage til formularen senere. Hvis du vælger Kassér ændringer, skal du udfylde formularen igen.

Når du har udfyldt erklæringen

Når du har udfyldt og indsendt erklæringen om finansielle funktioner, bliver de oplysninger, du har angivet, gennemgået af Google i forbindelse med gennemgangen af din app.

Indtil den 31. august 2023 kan du midlertidigt fortsætte med at udgive appopdateringer, uanset om vi finder problemer i de oplysninger, du har angivet. Hvis der ikke er nogen problemer, godkendes din app, og du behøver ikke at foretage dig noget. Hvis der er problemer, skal du løse problemerne inden den 31. august 2023. Vi sender også en mail til ejeren af udviklerkontoen og en indbakkemeddelelse i Play Console. Derudover viser vi disse oplysninger på siden Status for politik (Politik > Status for politik).

Efter den 31. august 2023 skal der være udfyldt en nøjagtig erklæring om finansielle funktioner for alle apps. Disse apps oplyser, hvilke finansielle funktioner deres app bruger (herunder apps, der ikke giver brugerne adgang til finansielle funktioner).