Forstå brukervalg av faktureringssystem på Google Play

Viktig: Du må begynne å bruke API-ene for alternativ fakturering for å tilby et alternativt faktureringssystem til brukere i kvalifiserte markeder innen overføringsfristen, som er beskrevet nedenfor.

I fjor begynte vi å utforske utvidede faktureringsalternativer på Google Play med pilotprogrammet for brukervalg av faktureringssystem, slik at kvalifiserte utviklere kan tilby brukere i utvalgte markeder et ekstra faktureringssystem i tillegg til faktureringssystemet for Google Play. Med dette pilotprogrammet kan vi samle inn statistikk fra utviklere og brukere om problemer som er knyttet til brukervalg av faktureringssystem, i markeder over hele verden.

Etter hvert som pilotprogrammet utvides og videreutvikles, har vi begynt å tilby utviklere flere programmer for å gjøre det mulig å bruke et alternativt faktureringssystem og la brukerne velge. Hvert program har spesifikke kvalifikasjonskriterier basert på regionale krav. Nedenfor kan du finne ut mer om hvilke programmer du kan registrere deg for, basert på landet der du vil tilby brukervalg av faktureringssystem.

Illustrert eksempel på brukeropplevelsen ved brukervalg av faktureringssystem

Illustrert eksempel på brukeropplevelsen ved brukervalg av faktureringssystem

Utforsk programmene for brukervalg av faktureringssystem

Utforsk programmene nedenfor. Disse varierer basert på regional tilgjengelighet og krav. Du kan registrere appen din i mer enn ett program. Hvis en region har flere programalternativer, kan appen din bare være registrert i ett program per region om gangen. Du kan flytte appen mellom programmer ved behov, men den må sendes inn på nytt via et nytt erklæringsskjema.

Brukervalg av faktureringssystem i over 35 kvalifiserte land, inkludert EØS

For utviklere som er interessert i å tilby brukervalg av faktureringssystem til brukere på følgende steder:

Australia, Brasil, Indonesia, Japan, Sør-Afrika, USA eller EØS (Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn eller Østerrike)

Oppsummering av pilotprogrammet:

• Appkvalifisering:
    • apper eller spill fra alle formfaktorer som tilbyr brukervalg av faktureringssystem til brukere i EØS
    • mobil- eller nettbrettapper som ikke er spillrelatert, med brukere alle andre steder som er oppført ovenfor
  • Tjenestegebyr: Tjenestegebyret reduseres med 4 % for transaksjoner der brukerne betaler via et alternativt faktureringssystem.
  • Er API-ene for alternativ fakturering klare? Ja, utviklere kan automatisere transaksjonsrapporteringen ved å følge integreringsveiledningen.
Viktig: Fra og med 13. mars 2024 må utviklere som tilbyr alternativ fakturering, bruke API-ene for alternativ fakturering. Du finner mer informasjon på siden for pilotprogrammet eller siden for EØS-programmet, og du kan gå til veiledningen for integrering av API-ene for alternativ fakturering for å komme i gang.

Gå til siden for pilotprogrammet for å få detaljert informasjon om kvalifikasjon, krav og hvordan du kommer i gang.

Viktig merknad: Utviklere med brukere i EØS kan også tilby et alternativt faktureringssystem uten brukervalg. Dette betyr at kvalifiserte utviklere som deltar, kan tilby et frittstående alternativt faktureringssystem uten også å tilby faktureringssystemet for Google Play. Kravene for dette EØS-programmet er annerledes enn for pilotprogrammet for brukervalg av faktureringssystem. Du finner mer informasjon på siden for EØS-programmet.

Brukervalg av faktureringssystem i Sør-Korea

For utviklere som er interessert i å tilby brukervalg av faktureringssystem til brukere i Sør-Korea.

Oppsummering av programmet:

• Kvalifiserte apper: Mobil- eller nettbrettapper (både spillrelaterte og ikke) med brukere i Sør-Korea er kvalifisert.
  • Tjenestegebyrer: Tjenestegebyrene reduseres med 4 % for transaksjoner der brukerne betaler via et alternativt faktureringssystem.
  • Er API-ene for alternativ fakturering klare? Ja, utviklere kan automatisere transaksjonsrapporteringen og faktureringen ved å følge integreringsveiledningen.
Viktig: Fra og med 2. august 2023 må utviklere som tilbyr alternativ fakturering til brukere i Sør-Korea, bruke API-ene for alternativ fakturering. Du finner mer informasjon på programsiden, og du kan gå til veiledningen for integrering av API-ene for alternativ fakturering for å komme i gang.

Gå til programsiden for brukervalg av faktureringssystem i Sør-Korea for å få detaljert informasjon om kvalifikasjon, krav og hvordan du kommer i gang.

Brukervalg av faktureringssystem i India

For utviklere som er interessert i å tilby brukervalg av faktureringssystem til brukere i India.

Oppsummering av programmet:

• Kvalifiserte apper: Mobil- eller nettbrettapper (både spillrelaterte og ikke) med brukere i India er kvalifisert.
  • Tjenestegebyrer: Tjenestegebyrene reduseres med 4 % for transaksjoner der brukerne betaler via et alternativt faktureringssystem.
  • Er API-ene for alternativ fakturering klare? Ja, utviklere kan automatisere transaksjonsrapporteringen og faktureringen ved å følge integreringsveiledningen.
Viktig: Fra og med 13. mars 2024 må utviklere som tilbyr alternativ fakturering, bruke API-ene for alternativ fakturering. Du finner mer informasjon på programsiden, og du kan gå til veiledningen for integrering av API-ene for alternativ fakturering for å komme i gang.

Gå til programsiden for brukervalg av faktureringssystem i India for å få detaljert informasjon om kvalifikasjon, krav og hvordan du kommer i gang.

Hva kan du forvente når du registrerer deg?

For å få tilgang til programmer for brukervalg av faktureringssystem må du godta vilkårene for bruk av de aktuelle programmene, oppgi utvikler- og appinformasjon som kan bekreftes, og oppgi relevant informasjon for å fullføre registreringen. Du finner mer informasjon nedenfor.

Trinn 1: Gå gjennom kravene

Gå gjennom kravene for hvert program på den relevante programsiden for å finne ut om appene dine oppfyller kvalifikasjonskriteriene.

Trinn 2: Send inn erklæringsskjemaet

For hvert program kreves det at det sendes inn et erklæringsskjema der det oppgis relevant informasjon, og at vilkårene for bruk godtas.

Trinn 3: Kontooppretting og -bekreftelse

Når du har sendt inn erklæringsskjemaet, sender teamet vårt en e-post med informasjon om veien videre.

• Hvis du må opprette en betalingsprofil, må du oppgi relevant bedriftsdokumentasjon.
  • Hvis du allerede har en kvalifisert betalingsprofil, eller etter at du har opprettet en profil, får du informasjon om veien videre.

Trinn 4: Registrer appen(e) din(e)

Du må angi appene og landene du vil tilby brukervalg av faktureringssystem for. Du kan gjøre dette via et registreringsskjema som teamet vårt deler med deg.

Trinn 5: Fullføring av registreringen og programdeltakelse

Når vi har bekreftet at appen din er kvalifisert for det aktuelle programmet, og du har fullført alle de aktuelle registreringstrinnene, får du en e-post fra Google Play med bekreftelse på at registreringen er fullført. Denne e-posten inneholder også veiledning om hvordan du implementerer API-ene og overholder programkravene.

Frist for overføring til API-ene for alternativ fakturering

Du må begynne å bruke API-ene for alternativ fakturering for å tilby et alternativt faktureringssystem til brukere i kvalifiserte markeder innen overføringsfristen («datoen for manuell avvikling»). For å komme i gang bør du følge programsiden for å finne ut mer om integrering med API-ene for alternativ fakturering og kravene til overføring.

Brukervalg av faktureringssystem for brukere i Tilgjengelighetsdato for API-er Dato for manuell avvikling
Sør-Korea 6. april 2023 2. august 2023
India 14. november 2023 13. mars 2024
EØS, AU, BR, ID, JP, ZA, US 14. november 2023 13. mars 2024

Bare alternativ fakturering (dvs. uten brukervalg)
for brukere i
Tilgjengelighetsdato for API-er Dato for manuell avvikling
EØS 14. november 2023 13. mars 2024