Vaihtoehtoinen laskutustapa Google Playssa

Tärkeää: Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt ovat pakollisia vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tarjoamiseksi ehdot täyttävien markkinoiden käyttäjille alla ilmoitettuun siirron määräaikaan mennessä.

Aloimme viime vuonna tutkia laajennettuja laskutusvaihtoehtoja Google Playssa vaihtoehtoisen laskutustavan pilottiohjelmalla. Sen avulla ehdot täyttävät kehittäjät voivat tarjota käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn laskutusjärjestelmän ohella tietyillä markkina-alueilla. Pilotin avulla voimme kerätä kehittäjiltä ja käyttäjiltä tietoa vaihtoehtoisen laskutustavan tukemiseen liittyvistä hankaluuksista eri markkina-alueilla.

Pilotin laajentuessa ja kehittyessä olemme alkaneet tarjota kehittäjille useita ohjelmia, joiden avulla vaihtoehtoinen laskutusjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön ja antaa käyttäjän tehdä valinta. Kullakin ohjelmalla on alueellisiin vaatimuksiin perustuvat kelpoisuusehdot. Alla olevista ohjeista näet, mihin ohjelmiin voit liittyä perustuen sijaintiin, jossa haluat tarjota vaihtoehtoisen laskutustavan.

Havainnollistava esimerkki vaihtoehtoisen laskutustavan käyttökokemuksesta

Havainnollistava esimerkki vaihtoehtoisen laskutustavan käyttökokemuksesta

Vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmat

Tutustu alla oleviin ohjelmiin, jotka vaihtelevat alueellisen saatavuuden ja vaatimusten mukaan. Voit rekisteröidä sovelluksen useampaan ohjelmaan. Jos alueella on useita ohjelmavaihtoehtoja, sovelluksesi voidaan rekisteröidä kerrallaan vain yhteen niistä. Sovelluksen voi tarvittaessa siirtää ohjelmasta toiseen, mutta se on tehtävä uudella ilmoituslomakkeella.

Vaihtoehtoinen laskutustapa: Yli 35 maata, mukaan lukien Euroopan talousalue (ETA)

Kehittäjille, jotka haluavat tarjota vaihtoehtoisen laskutustavan seuraavilla alueilla oleville käyttäjille:

Australia, Brasilia, Indonesia, Japani, Etelä-Afrikka, Yhdysvallat tai ETA (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro)

Pilotin yhteenveto:

• Sovelluksen soveltuvuus:
    • Minkä tahansa laitetyypin sovellus tai peli, joka tarjoaa vaihtoehtoista laskutustapaa ETA-alueella oleville käyttäjille
    • Mobiili‑ tai tablettisovellus, joka ei ole pelisovellus, jolla on käyttäjiä kaikilla muilla edellä mainituilla alueilla.
  • Palvelumaksu: 4 % pienempi tapahtumissa, joissa käyttäjät maksavat vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta.
  • Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt valmiina: Kyllä, osallistuvat kehittäjät voivat automatisoida tapahtumaraportoinnin integrointioppaan avulla.
Tärkeää: 13.3.2024 alkaen vaihtoehtoista laskutusta tarjoavien kehittäjien on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa. Lue lisätietoja pilottisivulta tai ETA-ohjelmasivulta ja tutustu vaihtoehtoisen laskutuksen APIn integrointioppaaseen.

Lisätietoa kelpoisuusvaatimuksista ja aloittamisesta löydät pilottisivulta.

Tärkeää: Kehittäjät, jotka palvelevat Euroopan talousalueella olevia käyttäjiä, voivat tarjota vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän myös tarjoamatta käyttäjälle valintaa. Ehdot täyttävät, osallistuvat kehittäjät voivat siis tarjota erillisen vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tarjoamatta Google Playn laskutusjärjestelmää. Tämän ETA-ohjelman vaatimukset eroavat vaihtoehtoisen laskutustavan pilottiohjelmasta. Löydät tiedot ETA-ohjelmasivulta.

Vaihtoehtoinen laskutustapa – Etelä-Korea

Kehittäjille, jotka haluavat tarjota vaihtoehtoisen laskutustavan Etelä-Koreassa oleville käyttäjille.

Ohjelman yhteenveto:

• Sovelluksen soveltuvuus: Mobiili- tai tablettisovellus (peli- tai muu sovellus), jolla on käyttäjiä Etelä-Koreassa.
  • Palvelumaksut: 4 % pienempi tapahtumissa, joissa käyttäjät maksavat vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta.
  • Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt valmiina: Kyllä, osallistuvat kehittäjät voivat automatisoida tapahtumaraportoinnin ja laskutuksen seuraamalla integrointiopasta.
Tärkeää: 2.8.2023 alkaen kehittäjien, jotka tarjoavat vaihtoehtoista laskutusta Etelä-Koreassa oleville käyttäjille, on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa. Katso lisätietoja ohjelmasivulta ja aloita tutustumalla vaihtoehtoisen laskutuksen APIn integrointioppaaseen.

Lisätietoa kelpoisuusvaatimuksista ja aloittamisesta löydät Korean vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmasivulta.

Vaihtoehtoinen laskutustapa – Intia

Kehittäjille, jotka haluavat tarjota vaihtoehtoisen laskutustavan Intiassa oleville käyttäjille.

Ohjelman yhteenveto:

• Sovelluksen soveltuvuus: Mobiili- tai tablettisovellus (peli- tai muu sovellus), jolla on käyttäjiä Intiassa.
  • Palvelumaksut: 4 % pienempi tapahtumissa, joissa käyttäjät maksavat vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta.
  • Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt valmiina: Kyllä, osallistuvat kehittäjät voivat automatisoida tapahtumaraportoinnin ja laskutuksen seuraamalla integrointiopasta.
Tärkeää: 13.3.2024 alkaen vaihtoehtoista laskutusta tarjoavien kehittäjien on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen APIa. Katso lisätietoja ohjelmasivulta ja aloita tutustumalla vaihtoehtoisen laskutuksen APIn integrointioppaaseen.

Lisätietoa kelpoisuusvaatimuksista ja aloittamisesta löydät Intian vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmasivulta.

Rekisteröitymisen vaiheet

Vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmiin rekisteröityminen edellyttää, että hyväksyt ohjelmien käyttöehdot, tarjoat todennettavat tiedot kehittäjästä ja sovelluksesta sekä muut ohjelmaan liittymisen edellyttämät tiedot. Lue lisää alta.

Vaihe 1: Tarkista vaatimukset

Tutustu kunkin ohjelman vaatimuksiin sen ohjelmasivulla ja selvitä, täyttävätkö sovelluksesi kelpoisuusehdot.

Vaihe 2: Lähetä ilmoituslomake

Sinun on lähetettävä kunkin ohjelman osalta ilmoituslomake, jossa tarjoat tarpeelliset tiedot ja hyväksyt sovellettavat käyttöehdot.

Vaihe 3: Tilin luominen ja vahvistaminen

Kun lähettämäsi ilmoituslomake on tarkastettu, rekisteröitymisestä vastaava tiimi lähettää sinulle sähköpostilla seuraavat vaiheet.

• Jos sinun on luotava maksuprofiili, sinun on toimitettava tarvittavat yritysdokumentit
  • Jos sinulla on jo hyväksyttävä maksuprofiili tai profiilisi on luotu, saat ilmoituksen seuraavista vaiheista

Vaihe 4: Rekisteröi sovellukset

Sinun on ilmoitettava sovellukset ja maat, joissa tarjoat vaihtoehtoista laskutustapaa. Voit tehdä tämän rekisteröitymislomakkeella, jonka saat rekisteröitymisestä vastaavalta tiimiltä.

Vaihe 5: Rekisteröitymisen viimeistely ja ohjelmaan osallistuminen

Kun olemme vahvistaneet, että sovelluksesi täyttää tietyn ohjelman ehdot ja olet suorittanut kaikki tarvittavat rekisteröitymisvaiheet, saat Google Playlta vahvistussähköpostin rekisteröitymisestä. Sähköpostissa on myös ohjeet APIen käyttöönottoon ja ohjelman vaatimusten noudattamiseen.

Vaihtoehtoisen laskutuksen APIn siirron määräaika

Vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIt ovat pakollisia vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tarjoamiseksi ehdot täyttävien markkinoiden käyttäjille siirron määräaikaan mennessä ("Manuaalinen käytöstäpoistamispäivä"). Pääset alkuun seuraamalla ohjelmasivulla olevia tietoja vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integroinnista ja siirtovaatimuksista.

Vaihtoehtoinen laskutustapa käyttäjille seuraavissa maissa: Saatavilla olevat APIt Manuaalinen käytöstäpoistamispäivä
Etelä-Korea 6.4.2023 2.8.2023
Intia 14.11.2023 13.3.2024
Euroopan talousalue, Australia, BR, ID, JP, ZA, US 14.11.2023 13.3.2024

Vain vaihtoehtoinen laskutus (eli ilman käyttäjän valintaa)
käyttäjille seuraavissa maissa:
Saatavilla olevat APIt Manuaalinen käytöstäpoistamispäivä
Euroopan talousalue 14.11.2023 13.3.2024