Be brukerne om å oppdatere til den nyeste versjonen av appen din

Du kan bruke gjenopprettingsverktøyene i Play-konsollen for å be brukere som kjører en utdatert eller ødelagt versjon av appen din, om å oppdatere til den nyeste tilgjengelige kompatible versjonen. Hvis du sørger for at brukerne har den nyeste appversjonen, kan det bidra til en bedre brukeropplevelse og økt sikkerhet.
Tips: Du kan også be brukerne om å oppdatere til den nyeste appversjonen ved hjelp av Google Play Developer Publishing API, som du kan bruke for å målrette mot både frittstående appversjoner og mange appversjoner samtidig.

Oversikt

Hvis brukere kjører en utdatert eller ødelagt versjon av appen din, kan du bruke Play-konsollen for å be dem om å oppdatere den. Dette gjenopprettingsverktøyet kan være spesielt nyttig hvis du har oppdaget et problem med en tidligere appversjon, for eksempel en sikkerhetssvakhet.

Du kan starte prosessen ved å velge appsamlingsversjonen du vil oppgradere brukerne fra. Deretter kan du velge målrettingskriterier. Du kan målrette mot

• alle brukere som har den valgte appversjonen
  • bestemte land/regioner eller
  • bestemte Android-versjoner

Neste gang målrettede brukere åpner appen, ser de en melding i fullskjermmodus om at appen må oppdateres. Brukerne kan oppdatere appen eller lukke meldingen. Hvis de lukke meldingen, ser de dialogboksen etter hver kalde omstart av appen. Hvis de godtar oppdateringen, blir appen oppdatert til den nyeste tilgjengelige kompatible versjonen.

Her er et eksempel på hvordan forespørselen om oppdatering kan se ut for brukerne:

Merk: Bildene er eksempler og kan endres.

Be brukerne oppdatere

Her er noen viktige ting du bør være oppmerksom på før du ber brukerne om å oppdatere i Play-konsollen:

• Det må finnes en ny versjon som brukerne kan oppdatere til, i alle målgrupper som inneholder appversjonen du vil at brukerne skal oppdatere fra.
  • Du kan avbryte denne gjenopprettingshandlingen når som helst. Hvis du avbryter en oppdatering, berører dette bare brukere som ikke har oppdatert ennå.
  • Du kan utvide målrettingskriteriene når som helst.

Forhåndskrav:

For å be brukere som kjører en utdatert eller ødelagt versjon av appen din, om å oppdatere til den nyeste tilgjengelige kompatible versjonen, må dette stemme:

Slik ber du brukerne om å oppdatere:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Utforsker for appsamlinger-siden (Utgivelse > Utforsker for appsamlinger).
    • Merk: Du kan også starte gjenopprettingen fra Utgaveoversikt-siden (Utgivelse > Oversikt over utgaver). Under «Nyeste utgivelser» klikker du på høyrepilen ved siden av utgaven du vil at brukerne skal oppdatere fra. Da åpnes siden Utgaveinformasjon.
  2. Øverst til høyre på siden klikker du på Gjenopprettingsverktøy og velger Be brukerne oppdatere i rullegardinmenyen.
  3. Under «Velg en samling» velger du én eller flere appsamlinger du vil be brukerne om å oppdatere fra.
    • Merk: Det er ikke sikkert at nyere utgaver er tilgjengelige for alle målgrupper med appsamlinger. I så fall står slike målgrupper oppført under «Utilgjengelig». Du kan klikke på en appsamling som er oppført her, for å se hvilke målgrupper den ikke er tilgjengelig for.
  4. Når du har valgt én eller flere appsamlinger, klikker du på Neste.
  5. Valgfritt:Du kan klikke på Vis veiledningen for å se trinnene for testing av forespørselen.
  6. Velg målrettingskriterier. Du kan målrette mot
    • alle brukere som har den valgte appversjonen
    • bestemte land/regioner eller
    • bestemte Android-versjoner

Vær oppmerksom på dette:

• Hvis du velger Android-versjon, må du også velge hvilke Android-versjoner du vil inkludere (du kan også velge alle Android-versjoner).
  • Hvis du velger land/region, må du også velge hvilke land/regioner du vil inkludere (du kan også velge alle land/regioner).

Du kan se hvor mange brukere som blir bedt om å oppdatere, basert på målrettingskriteriene du har valgt.

1. Klikk på Start en forespørsel for å begynne å be brukerne om å oppdatere.

Administrer oppdateringen

Når du har bedt brukerne om å oppdatere, kan du bruke gjenopprettingsverktøyene i Play-konsollen til å endre konfigurasjonen for oppdateringen, se fremdriften for den eller avbryte gjenopprettingshandlingen. Klikk på en del nedenfor for å vise eller skjule den.

Se fremdriften for gjenopprettingen

Du kan se fremdriften for gjenopprettingen når som helst. Slik ser du fremdriften:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Utforsker for appsamlinger-siden (Utgivelse > Utforsker for appsamlinger).
  2. Velg høyrepilen i tabellen over appversjoner for versjonen du vil se.
  3. Velg Gjenoppretting-fanen.
  4. Du ser fremdriften på fremdriftslinjen for gjenopprettingen. Du kan se det totale antallet brukere gjenopprettingen er målrettet mot, hvor mange prosent av oppdateringene som er ferdig, og hvor mange prosent som fortsatt pågår.
Endre oppdateringen

Slik endrer du en aktiv gjenopprettingshandling:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Utforsker for appsamlinger-siden (Utgivelse > Utforsker for appsamlinger).
  2. Velg høyrepilen i tabellen over appversjoner for versjonen du vil se.
  3. Velg Gjenoppretting-fanen.
  4. Klikk på Administrer forespørselen om oppdatering, og velg Endre i rullegardinmenyen.
  5. Gjør de nødvendige endringene i oppdateringen. Du kan justere målrettingskriteriene du valgte da du opprettet oppdateringsforespørselen.
  6. Lagre endringene.

Merk: Hvis du endrer en oppdatering, berører dette bare brukere som ikke har oppdatert ennå.

Merk: Foreløpig er ikke gjenopprettingsverktøyene tilgjengelige for apper som bruker kodeåpenhet, automatiske integritetsbeskyttelser i Play eller nøkkeloppgradering.
Når du oppgraderer signeringsnøkkelen, kan du heller ikke starte nye gjenopprettingshandlinger, men du kan fortsatt redigere og avbryte eksisterende handlinger. Vi jobber med å gjøre gjenopprettingsverktøy tilgjengelige for slike apper i fremtiden.