Demanar als usuaris que actualitzin l'aplicació a la versió més recent

Pots utilitzar les eines de recuperació de Play Console per demanar als usuaris que utilitzen una versió obsoleta o malmesa de la teva aplicació que l'actualitzin a la darrera versió compatible disponible. Fer que els usuaris utilitzin la versió més recent pot ajudar a millorar l'experiència d'usuari i la seguretat de l'aplicació.
Consell: també pots demanar als usuaris que actualitzin l'aplicació a la versió més recent mitjançant l'API de publicació per a desenvolupadors de Google Play, que et permet orientar sèries senceres de versions de l'aplicació, així com versions individuals.

Informació general

Si els usuaris fan servir una versió obsoleta o malmesa de l'aplicació, pots utilitzar Play Console per demanar-los que l'actualitzin. Aquesta eina de recuperació pot ser especialment útil si has detectat un problema relacionat amb una versió anterior de l'aplicació, com ara una vulnerabilitat de seguretat.

Per iniciar el procés, selecciona la versió de l'app bundle des de la qual vulguis que els usuaris facin l'actualització. A continuació, podràs triar els criteris de segmentació. Hi pots incloure:

• Tots els usuaris de la versió seleccionada de l'aplicació
  • El país o regió
  • La versió d'Android

La propera vegada que els usuaris inclosos a la segmentació obrin l'aplicació, veuran una sol·licitud en pantalla completa que els indicarà que l'aplicació s'ha d'actualitzar. Aleshores podran decidir si volen dur a terme l'actualització o ignorar-la. Si la ignoren, veuran el quadre de diàleg cada vegada que reiniciïn l'aplicació en fred. En cas que l'acceptin, l'aplicació s'actualitzarà a la darrera versió compatible disponible.

A continuació tens un exemple de com podria ser la sol·licitud d'actualització per als usuaris:

Nota: les imatges són d'exemple i estan subjectes a canvis.

Sol·licitar als usuaris que actualitzin l'aplicació

A continuació t'indiquem alguns aspectes importants que cal tenir en compte abans de començar a demanar als usuaris que actualitzin l'aplicació des de Play Console:

• Hi ha d'haver una versió nova a la qual es puguin passar els usuaris en tots els canals que continguin la versió de l'aplicació des de la qual vols que els usuaris facin l'actualització.
  • Pots cancel·lar aquesta acció de recuperació en qualsevol moment. Cancel·lar una actualització només afectarà els usuaris que encara no hagin fet l'actualització.
  • Pots ampliar els criteris de segmentació en qualsevol moment.

Requisits previs:

Per demanar als usuaris que utilitzen una versió obsoleta o malmesa de l'aplicació que l'actualitzin a la darrera versió compatible disponible:

Per demanar als usuaris que facin l'actualització:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
    • Nota: també pots iniciar la recuperació des de la pàgina Informació general de la versió (Versió > Informació general sobre les versions). A "Darreres versions", fes clic a la fletxa dreta que hi ha al costat de la versió des de la qual vols que els usuaris facin l'actualització. S'obrirà la pàgina Detalls de la versió.
  2. A la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Eines de recuperació i selecciona Sol·licita als usuaris que actualitzin al menú desplegable.
  3. A "Tria un paquet", tria els app bundles que vulguis utilitzar per sol·licitar als usuaris que facin l'actualització.
    • Nota: és possible que alguns canals amb app bundles no tinguin versions més recents disponibles. Si correspon, aquests canals s'enumeren a "No disponible". Pots fer clic en un app bundle d'aquesta llista per veure en quins canals no està disponible.
  4. Un cop hagis triat els app bundles, fes clic a Següent.
  5. Opcional: fes clic a Mostra les instruccions perquè es despleguin els passos en pantalla per provar la sol·licitud.
  6. Tria els criteris de segmentació. Hi pots incloure:
    • Tots els usuaris de la versió seleccionada de l'aplicació
    • El país o regió
    • La versió d'Android

Tingues en compte el següent:

• Si selecciones la versió d'Android, també has de seleccionar quines versions d'Android vols incloure (així mateix, pots seleccionar totes les versions d'Android).
  • Si selecciones el país o regió, també has de seleccionar els països o regions que vols incloure (així mateix, pots seleccionar tots els països o regions).

Pots veure el nombre d'usuaris als quals es demanarà que actualitzin la versió en funció dels criteris de segmentació que hagis triat.

1. Fes clic a Inicia la sol·licitud per començar a demanar als usuaris que facin l'actualització.

Gestiona una actualització

Després de demanar als usuaris que actualitzin la versió, pots fer servir les eines de recuperació de Play Console per editar la configuració de l'actualització, veure'n el progrés o cancel·lar l'acció de recuperació. Fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la o replegar-la.

Veure el progrés de la recuperació

Pots veure el progrés de la recuperació en qualsevol moment. Per veure'l:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. A la taula de versions de l'aplicació, selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  3. Selecciona la pestanya Recuperació.
  4. Consulta el progrés a través de la barra "Progrés de recuperació". Pots veure el nombre total d'usuaris inclosos a la segmentació de la recuperació, el percentatge d'actualitzacions completes i el percentatge que encara està en curs.
Editar una actualització

Per editar una acció de recuperació en curs:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. A la taula de versions de l'aplicació, selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  3. Selecciona la pestanya Recuperació.
  4. Fes clic a Gestiona la sol·licitud d'actualització i selecciona Edita al menú desplegable.
  5. Fes els canvis necessaris a l'actualització. Pots ajustar els criteris de segmentació que has seleccionat quan creïs la sol·licitud d'actualització.
  6. Desa els canvis.

Nota: editar una actualització només afectarà els usuaris que encara no hagin fet l'actualització.

Nota: en aquest moment, les eines de recuperació no estan disponibles per a les aplicacions que utilitzen les funcions Transparència del codi, Protecció automàtica d'integritat de Play o Actualització de claus.
A més, un cop actualitzis la teva clau d'inici de sessió, no podràs iniciar accions de recuperació noves, tot i que encara podràs editar i cancel·lar les existents. Estem treballant per fer que les eines de recuperació estiguin disponibles per a aquests tipus d'aplicacions en el futur.