Verot ja arvonlisävero (ALV)

Joissain maissa haku- ja tietosivuilla ostajille näytettävän hinnan on oltava sama kuin lopullinen maksettava summa. Kaikkien verojen (myös ALV:n) täytyy siis sisältyä hintaan.

Tällä hetkellä tuemme verot sisältävää hinnoittelua seuraavissa maissa:

• Alankomaat, Arabiemiirikunnat, Australia, Bahrain, Belgia, Brasilia, Bulgaria, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Intia, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Israel, Italia, Itävalta, Japani, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Meksiko, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari, Uusi-Seelanti, Valko-Venäjä, Venäjä ja Viro

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Australia

Australiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Australiassa, olet vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos ostaja asuu Australiassa.

Muualla kuin Australiassa toimivat kehittäjät

Australian verolakien mukaisesti Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST, 10 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Australiassa.

Sinun ei tarvitse laskea australialaisia asiakkaita koskevan myyntiveron määrää eikä lähettää sitä erikseen. Jos olet kerännyt myyntiveroja Australiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Bahrain

Bahrainissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Bahrainissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Bahrainissa.

Muualla kuin Bahrainissa toimivat kehittäjät

Bahrainin verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Bahrainissa.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Bahrainissa asuvien asiakkaiden ostoksista. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Bahrainissa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Valko-Venäjä

Valko-Venäjällä toimivat kehittäjät

Jos toimit Valko-Venäjällä, olet vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos ostaja asuu Valko-Venäjällä.

Muualla kuin Valko-Venäjällä toimivat kehittäjät

Valko-Venäjän verolakien mukaisesti Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n (20 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Valko-Venäjällä.

Jos toimit Valko-Venäjän ulkopuolella, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää valkovenäläisten asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Valko-Venäjällä, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Euroopan unioni

EU:n ALV-lakien myötä Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista Google Play Kaupassa tehdyistä digitaalisen sisällön ostoksista, jos ostaja asuu EU-maassa. Google toimittaa ALV:t EU-asiakkaiden digitaalisen sisällön ostoksista asiaankuuluville viranomaisille.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää EU-asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. ALV-lakien muutoksia sovelletaan, vaikka toimisit EU:n ulkopuolella.

Esimerkki
Ennen EU:n ALV-muutoksia 1.1.2015 1.1.2015 jälkeen EU:n ALV-muutosten astuttua voimaan

Oletetaan, että sovellus maksaa 1 £ ja ALV on 20 %

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja ALV:n jälkeen: 0,58 £

• Esimerkki: 0,83 £ * 0,7 = 0,58 £
  • Hinta ennen ALV:tä * 70 %

Ostajalta veloitetaan EU:n ALV: 0,17 £

• Esimerkki: 1 £ – (1 £ * 1/1,2) = 0,17 £
  • Sovelluksen hinta – (sovelluksen hinta * 1/(1+veroprosentti))

Kehittäjä saa Googlelta: 0,75 £

Kehittäjä tilittää EU:n ALV:n: 0,17 £

Oletetaan, että sovellus maksaa 1 £ ja ALV on 20 %

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja ALV:n jälkeen: 0,58 £

• Esimerkki: 0,83 £ * 0,7 = 0,58 £
  • Hinta ennen ALV:tä * 70 %

Ostajalta veloitetaan EU:n ALV: 0,17 £

• Esimerkki: 1 £ – (1 £ * 1/1,2) = 0,17 £
  • Sovelluksen hinta – (sovelluksen hinta * 1/(1+veroprosentti))

Kehittäjä saa Googlelta: 0,58 £

Google tilittää EU:n ALV:n: 0,17 £

Jos et ole asettanut ALV-prosenttia sovelluksille ja sisällölle tarvittavissa EU-maissa, näin muutos voi vaikuttaa:

Ennen EU:n ALV-muutoksia 1.1.2015 1.1.2015 jälkeen EU:n ALV-muutosten astuttua voimaan

Oletetaan, että sovelluksen hinta on 1 £ eikä ALV-prosenttia ole asetettu.

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon jälkeen

• Esimerkki: 1 £ * 0,7 = 0,70
  • Sovelluksen maakohtainen hinta * 70 %

Kehittäjä saa Googlelta: 0,70 £

Oletetaan, että sovellus maksaa 1 £ ja ALV on 20 %

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja ALV:n jälkeen: 0,58 £

• Esimerkki: 0,83 £ * 0,7 = 0,58 £
  • Hinta ennen ALV:tä * 70 %

Ostajalta veloitetaan EU:n ALV: 0,17 £

• Esimerkki: 1 £ – (1 £ * 1/1,2) = 0,17 £
  • Sovelluksen hinta – (sovelluksen hinta * 1/(1+veroprosentti))

Kehittäjä saa Googlelta: 0,58 £

Google tilittää EU:n ALV:n: 0,17 £

EU-maiden asiakkaiden sovellus- ja sisältöostoksiin käytetyt ALV-prosentit

Näin voit tarkistaa EU-maiden asiakkaiden sovellus- ja sisältöostoksiin käytetyt ALV-prosentit.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset > Maksuasetukset > Hallinnoi myyntiveroa.
  3. Valitse Euroopan unioni ‑kohdasta Näytä.
Intia

Intiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Intiassa, sinun on itse selvitettävä sovellettavat verot sekä tarvitsetko tavara- ja palveluveronumeron (GSTIN).

Muualla kuin Intiassa toimivat kehittäjät

Intian verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntivero (GST) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Intiassa.

Sinun ei tarvitse laskea intialaisia asiakkaita koskevan myyntiveron määrää eikä lähettää sitä erikseen. Jos olet kerännyt myyntiveroja Intiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Samankaltainen sisältö

Lue lisää artikkelista Intian myyntivero (GST).

Japani

Jos tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, 1. lokakuuta 2015 voimaan tuleva Japanin kulutusverolain (Japan Consumption Tax Act) ‑muutos vaikuttaa verovelvollisuuksiisi Japanissa. Jos sinulla on kysyttävää verovelvollisuuksistasi Japanissa, ota yhteyttä veroneuvojaan.

Muualla kuin Japanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Japanin ulkopuolella ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, vastaat Japanin kulutusveron perimisestä, tilittämisestä ja ilmoittamisesta Japanin veroviranomaisille.

Japanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Japanissa ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, 1. lokakuuta 2015 lähtien Google Asia Pacific Limitedin perimä Google Playn tapahtumamaksu katsotaan yritysten väliseksi maksutapahtumaksi.

Vastuullasi on määrittää ja ilmoittaa Japanin veroviranomaisille kulutusveron määrä ulkomaisen tahon tarjoamista yritysten välisistä palveluista. Japanin kulutusveroa ei lisätä automaattisesti sovellustesi tapahtumamaksuihin.

Venäjä

Venäjällä toimivat kehittäjät

Jos toimit Venäjällä, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Venäjällä.

Muualla kuin Venäjällä toimivat kehittäjät

Venäjän verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (20 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Venäjällä.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Venäjällä asuvien asiakkaiden ostoksista. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Venäjällä, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Saudi-Arabia

Saudi-Arabiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Saudi-Arabiassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Saudi-Arabiassa.

Muualla Saudi-Arabiassa toimivat kehittäjät

Saudi-Arabian verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (5 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Saudi-Arabiassa.

Jos toimit muualla kuin Saudi-Arabiassa, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää saudiarabialaisten asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Saudi-Arabiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Serbia

Serbiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Serbiassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Serbiassa.

Muualla kuin Serbiassa toimivat kehittäjät

Serbian verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (20 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Serbiassa.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Serbiassa asuvien asiakkaiden ostoksista. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Serbiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Etelä-Korea

Etelä-Koreassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Etelä-Koreassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan digitaalisen sisällön ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Etelä-Koreassa.

Muualla kuin Etelä-Koreassa toimivat kehittäjät

Etelä-Korean verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (10 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Etelä-Koreassa ja kehittäjät toimivat Etelä-Korean ulkopuolella.

Jos siis toimit muualla kuin Etelä-Koreassa, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää eteläkorealaisten asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Etelä-Koreassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Arabiemiirikunnissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Arabiemiirikunnissa.

Muualla kuin Arabiemiirikunnissa toimivat kehittäjät

Arabiemiirikuntien verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (5 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Arabiemiirikunnissa.

Jos toimit muualla kuin Arabiemiirikunnissa, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Arabiemiirikunnissa asuvien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. Jos olet kerännyt arvonlisäveroja Arabiemiirikunnissa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

USA

Alabama, Arizona, Arkansas, Kalifornia, Colorado, Connecticut, Washington D.C, Idaho, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine,  Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nebraska, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Pohjois-Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Etelä-Dakota, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Länsi-Virginia, Wisconsin ja Wyoming

Myyntiverovaatimusten mukaisesti Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos ostaja asuu jossakin näistä osavaltioista. Google kerää myyntiveron ja toimittaa sen veroviranomaiselle.

Sinun ei tarvitse laskea eikä lähettää myyntiveroa erikseen näiden osavaltioiden asiakkaiden puolesta. Näitä sääntöjä sovelletaan, vaikka oma sijaintisi ei olisi Yhdysvalloissa.

Muut maat ja alueet

ALV- ja GST (Goods and Services Tax) ‑lakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja GST:t asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu jossain seuraavista maista:

• ALV: Albania, Etelä-Afrikka, Liechtenstein, Marokko, Norja, Taiwan, Turkki
  • GST: Uusi-Seelanti

Google toimittaa näissä maissa asuvien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja GST:t asianomaiselle viranomaiselle. Sinun ei tarvitse laskea eikä lähettää ALV:tä tai GST:tä erikseen näiden maiden asiakkaiden puolesta.

Näin voit tarkistaa näissä maissa käytetyt maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV- tai GST-prosentit:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset > Maksuasetukset > Hallinnoi myyntiveroa.

Sovellushintojen muuttaminen

Saat lisätietoja sovellushintojen määrittämisestä ja muuttamisesta hintojen määrittäminen ja sovellusten jakelu ‑kohdasta.

Jos myyt sovelluksia maissa, joissa verot sisällytetään hintaan, Play Consolessa määritettyä veroprosenttia sovelletaan olemassa oleviin verottomiin hintoihisi.

Jos kyseessä on maa, jossa kehittäjät ovat vastuussa ALV:n toimittamisesta oikealle veroviranomaiselle, Google siirtää koko kerätyn verosumman kehittäjälle ja laskee tapahtumamaksun tuotteen nettohinnan perusteella.

Esimerkki
Oletetaan, että sovelluksen hinta on 100 JPY ja ALV on 20 %:

Kehittäjä saa Googlelta: 75 JPY

Kehittäjä tilittää ALV:n: 17 JPY

• Esimerkki: 100 JPY – (100 JPY * 1/1,2) = 17 JPY
  • Sovelluksen hinta – (sovelluksen hinta * 1/(1+veroprosentti))

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja ALV:n jälkeen: 58 JPY

• Esimerkki: 83 JPY * 0,7 = 58 JPY
  • Hinta ennen ALV:tä * 70 %
Sovelluksen sisäisten tuotteiden CSV-tiedostojen tuominen

Jos tuot sovelluksen sisäisten tuotteiden CSV-tiedostoja, muista verollinen hinnoittelu.

• Jos käytät automaattisesti muunnettuja hintoja, voit käyttää verotonta oletushintaa. Verolliset hinnat muunnetaan automaattisesti.
  • Jos et käytä automaattisesti muunnettuja hintoja, hintojen on sisällettävä verot.

Sovelluksen sisäisten tuotteiden paikalliset hinnat

Jos haluat estää asuinmaasi oletusvaluutan automaattisen täydentämisen sovelluksen sisäisissä tuotteissa, sinun on määritettävä sovelluksen sisäisten tuotteiden hinta kahdesti tuomissasi CSV-tiedostoissa:

• Ensimmäinen hinta määrittää sovelluksen sisäisen tuotteen oletushinnan.
  • Toinen hinta määrittää sovelluksen sisäisen tuotteen paikallisen hinnan.

Huom. Jos haluat tuoda CSV-tiedostoja, joissa on sovelluksen sisäisiä tuotteita, siirry hallinnoidun tuotteen luomiseen.

Muut maat

Jos tarjoat sovelluksia muissa kuin yllä mainituissa maissa, sinun täytyy määrittää sovelluksillesi sovellettava veroprosentti kaikilla oikeudenkäyttöalueilla ja suorittaa verot sopivalle veroviranomaiselle (tämä ei välttämättä ole oman maasi veroviranomainen). Määrittämiäsi veroprosentteja käytetään automaattisesti, kun ostaja tekee ostoksen. Google ei voi antaa veroneuvoja, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan veroneuvojaasi.

Tarkista verotietosi

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset > Maksuasetukset > Hallinnoi myyntiveroa.
  3. Etsi alue, jonka veroasetuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse Veroasteet-kohdan vierestä kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  5. Anna veroprosentti.
  6. Valitse Tallenna.
Esimerkki

Myyntiveroaste on prosenttiosuus sovelluksesi hinnasta. Esimerkki:

Myyntiveroprosentti Sovelluksen hinta Myyntivero Sovelluksen kokonaishinta
20 % 10 $ 2,00 $ 12,00 $

Kehittäjät Argentiinassa

Jos toimit tällä hetkellä kehittäjänä Argentiinassa ja tarjoat sovelluksia Google Playssa, huomaa, että meillä ei ole järjestelmää myyntiverojen, arvonlisäverojen tai muiden verojen keräämiseen myymistäsi sovelluksista. Sinun vastuullasi kauppiaana on

1. määrittää, oletko laillisesti vastuussa verojen keräämisestä
  2. lisätä kaikki mahdolliset verot sovelluksen hintaan
  3. suorittaa kaikki vaadittavat verot asianmukaiselle veroviranomaiselle. Olet vastuussa myös sovellusten myynnistä aiheutuvista ennakonpidätyksistä. Kaikki Googlen maksut tehdään ilman ennakonpidätyksiä.