Verot ja arvonlisävero (ALV)

Joissain maissa haku- ja tietosivuilla ostajille näytettävän hinnan on oltava sama kuin lopullinen maksettava summa. Kaikkien verojen (myös ALV:n) täytyy siis sisältyä hintaan.

Tällä hetkellä tuemme verot sisältävää hinnoittelua seuraavissa maissa:

Alankomaat, Australia, Bahrain, Bermuda, Bulgaria, Belgia, Brasilia, Brittiläiset Neitsytsaaret, Chile, Georgia, Ghana, Kolumbia, Kroatia, Kypros, Itävalta, Kreikka, Valko-Venäjä, Viro, Intia, Irlanti, Italia, Israel, Islanti, Japani, Kazakstan, Kenia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malesia, Malta, Meksiko, Marokko, Nigeria, Oman, Uusi-Seelanti, Norja, Puola, Portugali, Pohjois-Makedonian tasavalta, Ranska, Romania, Venäjä, Saksa, Saudi-Arabia, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Tanska, Taiwan, Thaimaa, Tšekin tasavalta, Turkki, Uganda, Unkari, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Ukraina ja Uzbekistan.

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Näissä ohjeissa kerrotaan, miten veroja käsitellään Google Playssa. Google ei voi antaa veroneuvoja. Kysy veroneuvojaltasi, miten verot voivat vaikuttaa sinuun ja myyntiisi Google Playssa.

Australia

Australiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Australiassa, olet vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos asiakas on Australiassa.

Jos et ole rekisteröitynyt ALV-rekisteriin, Google voi veloittaa 10 %:n ALV:n Googlelle maksamastasi palvelumaksusta. 10 %:n ALV-maksu näytetään sovellettavissa tilanteissa palvelumaksusta erillisenä summana.

Verorekisteröintistatuksesi määrittää sinulta Australiassa perittävät verot. Näin voit ilmoittaa Googlelle Australian verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‑sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Australian verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Valitse ilmoituksen valintaruutu ja lisää Australian yritysnumero (ABN) "Australian yritysnumero" ‐kenttään.
  5. Valitse Tallenna.

Muualla kuin Australiassa toimivat kehittäjät

Australian verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten GST:t (10 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Australiassa ja käyttää Google Playn laskutusjärjestelmää. Sinun ei tarvitse laskea australialaisia asiakkaita koskevan myyntiveron määrää eikä lähettää sitä erikseen.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Australiassa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Bahrain

Bahrainissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Bahrainissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Bahrainissa.

Muualla kuin Bahrainissa toimivat kehittäjät

Bahrainin verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Bahrainissa.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Bahrainissa olevien asiakkaiden ostoksista.

Jos toimit Bahrainista käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse laskettava ALV.
Bangladesh

Google Playn laskutusjärjestelmää käyttävät tapahtumat

Google on vastuussa Bangladeshissa Google Playn laskutusjärjestelmää käyttävien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, veloittamisesta ja toimittamisesta. Kehittäjien ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen.

Vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä käyttävät tapahtumat

Bangladeshissa olevat kehittäjät

Google voi pyytää ALV-tunnustasi ostoksissa, joissa asiakas käyttää vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää alueilla, joilla vaihtoehtoiset laskutusjärjestelmät ovat sallittuja. Jos et ilmoita Googlelle Bangladeshin 13-numeroista ALV-tunnusta pyydettäessä, Google veloittaa ALV:n Googlelle maksamastasi palvelumaksusta. ALV-maksu näytetään sovellettavissa tilanteissa palvelumaksusta erillisenä summana.

Muualla kuin Bangladeshissa olevat kehittäjät

Google ei ole vastuussa Bangladeshin veroista palvelumaksuissa, jotka maksat Googlelle.

Valko-Venäjä

Valko-Venäjällä olevat kehittäjät

Jos toimit Valko-Venäjällä, olet vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos asiakas on Valko-Venäjällä.

Jos olet Valko-Venäjällä oleva yksityishenkilö tai yksityinen ammatinharjoittaja, Google soveltaa palvelumaksuun paikallista ALV:tä. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Jos edustat yritysorganisaatiota ja olet Valko-Venäjällä, Google ei peri paikallista ALV:ta palvelumaksusta, mutta sinun on ehkä laskettava ALV itse.

Verostatuksesi määrittää verot, jotka sinulta veloitetaan Valko-Venäjällä. Näin voit ilmoittaa Googlelle Valko-Venäjän verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‐sivulle.
  2. Valitse Asetukset-kohdasta Muuta asetuksia.
  3. Muuta Valko-Venäjän verotietoja.
  4. Valitse Tallenna.

Muualla kuin Valko-Venäjällä toimivat kehittäjät

Valko-Venäjän verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Valko-Venäjällä.

Jos toimit Valko-Venäjän ulkopuolella, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Valko-Venäjällä olevien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen.

Kambodza

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Kambodžan ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Kambodžassa.

Kehittäjät Kambodžassa

Jos toimit Kambodžassa etkä toimita Googlelle Kambodžan ALV:hen liittyvää TIN-tunnistetta, Google laskuttaa palvelumaksuista tarvittaessa 10 %:n ALV:n ja lähettää sen asianomaiselle viranomaiselle. 10 %:n ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Verot, jotka sinulta peritään Kambodžassa, määräytyvät verotietojesi mukaan. Näin voit ilmoittaa Googlelle Kambodžan verotietosi:

1. Kirjaudu Google-maksukeskukseen.
  2. Valitse ylävalikosta Asetukset.
  3. Klikkaa "Cambodia VAT TIN" ‑kohdasta kynäkuvaketta Muokkaa ja lisää Kambodžan ALV:hen liittyvä TIN-tunniste.
  4. Klikkaa Tallenna.
Kamerun

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten arvonlisävero Kamerunissa tehtävistä ostoksista. Jos olet Kamerunissa, Google perii arvonlisäveroa palvelumaksuista Kamerunin verolainsäädännön muutosten vuoksi. ALV-maksu näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Kanada

Kanadassa olevat kehittäjät (joilla ei ole GST- tai HST-tunnusta) tai muualla kuin Kanadassa olevat kehittäjät

Jos olet Kanadassa etkä ilmoita Googlelle ALV- tai HST-tunnusta tai olet Kanadan ulkopuolella, Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV- tai HST-verot ostajien ollessa Kanadassa.

Jos olet Kanadassa etkä ole rekisteröitynyt yleiseen ALV- tai HST-järjestelmään, Google perii ALV:n tai HST:n palvelumaksusta. ALV- tai HST-summa näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Kanadassa olevat kehittäjät, joilla on ALV- tai HST-tunnus

Jos olet Kanadassa etkä ilmoita Googlelle ALV- tai HST-tunnusta, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Kanadan ALV- tai HST-verot, jos asiakas on Kanadassa.

Jos olet Kanadassa ja rekisteröitynyt yleiseen ALV- tai HST-järjestelmään, sinun on ilmoitettava Googlelle ALV- tai HST-tunnuksesi, jotta sinulta ei veloiteta palvelumaksusta ALV:tä tai HST:tä.

Brittiläinen Kolumbia

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Brittiläisen Kolumbian provinssin myyntiverot, jos asiakas on Brittiläisessä Kolumbiassa.

Jos olet Brittiläisessä Kolumbiassa, Google perii Brittiläisen Kolumbian provinssin myyntiverot palvelumaksun yhteydessä. Myyntiverot näkyvät palvelumaksusta erillisenä summana.

Manitoba

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Manitoban myyntivero (MB RST) Manitobassa tehtävistä ostoksista. Jos olet kerännyt myyntiveroa Manitobassa Play Consolen kautta, sinun ei enää tarvitse muuttaa tätä asetusta.

Quebec

Kanadassa olevat kehittäjät (joilla ei ole Quebecin verotunnusta) tai muualla kuin Kanadassa olevat kehittäjät

Jos olet Kanadassa etkä ilmoita Googlelle Quebecin verotunnusta tai jos olet Kanadan ulkopuolella, Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Quebecin myyntiverot, jos asiakas on Quebecissa.

Jos olet Quebecissä etkä ole rekisteröitynyt Quebecin normaaliin myyntiverojärjestelmään, Google perii myyntiverot palvelumaksun yhteydessä. Myyntiverot näkyvät palvelumaksusta erillisenä summana.

Kanadassa olevat kehittäjät, joilla on Quebecin verotunnus

Jos asut Kanadassa etkä ilmoita Googlelle Quebecin verotunnusta, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Quebecin myyntiverot ostajan asuessa Quebecissä.

Jos olet Quebecissä ja olet rekisteröitynyt Quebecin normaaliin myyntiverojärjestelmään, sinun on ilmoitettava Googlelle myyntiverotunnuksesi, jotta sinulta ei veloiteta myyntiveroja palvelumaksun yhteydessä.

Saskatchewan

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Playn maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Saskatchewanin provinssin myyntiverot (SK PST), jos asiakas on Saskatchewanissa.

Kanadan verorekisteröintitietojen muuttaminen

Google tarvitsee Kanadan verotusta varten Kanadan verotietosi. Jos et ilmoita Googlelle verotunnustasi, Google olettaa, että et ole rekisteröitynyt ja muuttaa Play Consolen asetuksia sen mukaisesti. Näin voit ilmoittaa Googlelle Kanadan verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‑sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Kanadan verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää tai vaihda
    • ALV/HST-rekisteröintinumero
    • QST-rekisteröintinumero.
  5. Valitse Tallenna.
Chile

Chilessä toimivat kehittäjät

Jos toimit Chilessä, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Chilessä.

Tämän lisäksi, jos et ole arvonlisäverovelvollinen, Google perii 19 % arvonlisäveroa (ALV) palvelumaksuista Chilen verolainsäädännön muutosten vuoksi. 19 %:n ALV-maksu näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Verorekisteröintistatuksesi määrittää sinulta Chilessä perittävät verot. Näin voit kertoa Googlelle verorekisteröintistatuksesi, jotta voimme määrittää, peritäänkö sinulta arvonlisäveroa (ALV):

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Chilen verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää seuraavat tiedot:
    • Oletko rekisteröitynyt Chileen ALV-veronmaksajaksi?
      • Valitse Kyllä, jos olet rekisteröitynyt.
    • Oletko saanut vapautuksen lisäverosta (Impuesto adicional)?
      • Valitse Kyllä, jos olet saanut vapautuksen.
  5. Valitse Tallenna.

Muualla kuin Chilessä toimivat kehittäjät

Chilen verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Chilessä. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Chilessä olevien asiakkaiden ostoksista.

Kolumbia

Kolumbiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Kolumbiassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos ostaja asuu Kolumbiassa.

Jos et ole arvonlisäverovelvollinen (sinuun ei sovelleta regimen comunia), Google perii 19 % arvonlisäveroa (ALV) palvelumaksuista Kolumbian verolainsäädännön muutosten vuoksi. 19 %:n ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Verorekisteröintistatuksesi vaikuttaa sinulta Kolumbiassa perittäviin veroihin. Näin voit kertoa Googlelle verorekisteröintistatuksesi, jotta voimme määrittää, peritäänkö sinulta arvonlisäveroa (ALV):

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Kolumbian verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää seuraavat tiedot:
    • Oletko rekisteröitynyt Regimen comuniin?
      • Valitse Kyllä, jos olet rekisteröitynyt.
    • Numero de Identificación Tributaria (NIT-numero)
      • Lisää Kolumbian NIT-numero.
    • Lataa RUT-lomake (Kolumbian verolomake)
      • Klikkaa Valitse tiedosto ja lataa RUT-asiakirjasi PDF-muodossa.
  5. Valitse Tallenna.

Muualla kuin Kolumbiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Kolumbian ulkopuolella ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Kolumbiassa asuville asiakkaille, vastaat jatkossakin ALV:n perimisestä, tilittämisestä ja ilmoittamisesta Kolumbian veroviranomaisille.

Egypti

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten egyptiläiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Egyptissä.

Egyptissä olevat kehittäjät

Jos olet Egyptissä, mutta et ole rekisteröitynyt ALV-rekisteriin, Google perii paikallisen ALV:n palvelumaksusta. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Jos olet rekisteröitynyt Egyptin ALV-rekisteriin ja toimittanut Googlelle verotietosi, Google ei peri paikallista ALV:ta palvelumaksusta, mutta sinun on ehkä laskettava ALV itse.

Verostatuksesi määrittää verot, jotka sinulta veloitetaan Egyptissä. Näin voit ilmoittaa Googlelle Egyptin verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‐sivulle.
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Egyptin verotiedot" ja valitse kynäkuvake.
  4. Päivitä verotietosi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Euroopan unioni

Kaikki kehittäjät

Euroopan unionin (EU) ALV-lakien mukaan Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista Google Play Kaupassa tehdyistä digitaalisten sisältöjen ja palveluiden ostoksista, jos ostaja on EU-maassa ja käyttää Google Playn laskutusjärjestelmää. Google toimittaa ALV:t asiaankuuluville viranomaisille EU:n alueella olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen EU:n alueella olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. ALV-järjestelyä sovelletaan, vaikka et olisi EU:n alueella.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia EU:n alueella käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää osana käyttäjien valintaan perustuvaa laskutuspilottia tai ohjelmaa, jossa tarjotaan vaihtoehtoinen laskutustapa ilman valinnanvaraa, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

EU-alueella olevat kehittäjät

Jos toimit muusta EU-maasta kuin Irlannista käsin, Google ei veloita paikallista arvonlisäveroa sovelluksesi toimittamisesta Googleen (ALV-tarkoituksessa). Jos toimit Irlannista käsin, olet velvollinen veloittamaan Irlannin ALV:n sovelluksesi toimittamisesta Googleen (ALV-tarkoituksessa).

Jos toimit Irlannissa ja myyt asiakkaille sisältöä vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän avulla osana vaihtoehtoisen laskutustavan pilottia tai vaihtoehtoinen laskutustapa (ei käyttäjän valittavissa) ‑ohjelmaa, Google veloittaa Irlannin ALV:n palvelumaksusta kyseisten vaihtoehtoisten laskutustapahtumien osalta.

ALV-prosentit ostoksille, jotka on tehty EU-maissa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta

Näin voit tarkistaa EU-maiden asiakkaiden sovellus- ja sisältöostoksiin käytetyt ALV-prosentit.

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Klikkaa Myyntivero-kohdasta Muokkaa myyntiveroa.
  3. Tarkista lista maista ja veroprosenteista Eurooppa-kohdan alta.
Ghana

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ghanalaiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Ghanassa.

Ghanassa olevat kehittäjät

Jos olet Ghanassa, Google perii paikallisen ALV:n palvelumaksusta. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Islanti

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista maksullisista sovelluksista ja sovellusten sisäisistä digitaalisten sisältöjen ja palveluiden ostoksista, jos ostaja on Islannissa ja käyttää Google Playn laskutusjärjestelmää. Google toimittaa ALV:t asiaankuuluville viranomaisille Islannissa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Islannissa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Islannissa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää osana käyttäjien valintaan perustuvaa laskutuspilottia tai ohjelmaa, jossa tarjotaan vaihtoehtoinen laskutustapa ilman valinnanvaraa, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Islannissa olevat kehittäjät

Jos toimit Islannista käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Intia

Intiassa olevat kehittäjät

Jos olet Intiassa, sinun on itse selvitettävä sovellettavat verot sekä se, tarvitsetko arvonlisäveronumeron (GSTIN). On sinun vastuullasi määrittää ja maksaa verot Googlen mahdollisesti veloittamista Google Play ‐palvelumaksuista.

Intian verolakien mukaisesti Google on kauppapaikan palveluntarjoajana vastuussa tilin veronpidätyksen ja mahdollisen lähteestä kerättävän ALV:n vähentämisestä ja tallettamisesta maksullisten sovellusten ja pelien (myös sovelluksen sisäisten ostosten) osalta.

Muualla kuin Intiassa olevat kehittäjät

Intian verolakien mukaisesti Googlella kauppapaikan palveluntarjoajana on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja digitaalisten tapahtumien vero (Equalisation Levy) puolestasi, jos asiakas on Intiassa. Jos asiakkaat tekevät ostoksia Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, Google vähentää tuloistasi ALV:n ja Equalisation Levyn ja toimittaa kyseiset verot ja maksut asianomaisille viranomaisille. Equalisation Levy näkyy tuloraportissasi merkintänä "India Equalisation Levy".

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Intiassa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää: Google kerää sinulta kaikki sovellettavat verot, jotka olet velvollinen maksamaan tai toimittamaan sovelluksen sisäisistä ostoksista, joista maksetaan vaihtoehtoisilla laskutusjärjestelmillä Intiassa. Google toimittaa verot asianomaisille veroviranomaisille.

Lisää aiheesta

Lue lisää Intian myyntiverosta.

Indonesia

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV (11 %) Indonesiassa Google Playn laskutusjärjestelmällä tehtävistä ostoksista. Kehittäjien ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen, jos asiakkaat tekevät ostoksia Indonesiassa käyttämällä Google Playn laskutusjärjestelmää.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Indonesiassa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille. Sinulla on myös vastuu laskuttaa ostoksista, joita Indonesiassa olevat asiakkaat tekevät käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää.

Kehittäjät Indonesian ulkopuolella

Google laskuttaa tarvittaessa 11 %:n ALV:n laskutetuista palvelumaksuista ja toimittaa sen asianomaiselle viranomaiselle. 11 %:n ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Japani

Jos tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa oleville asukkaille, 1. lokakuuta 2015 voimaan tullut Japanin kulutusverolain (Japan Consumption Tax Act) ‑muutos vaikuttaa verovelvollisuuksiisi Japanissa. Jos sinulla on kysyttävää verovelvollisuuksistasi Japanissa, ota yhteyttä veroneuvojaan.

Muualla kuin Japanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Japanin ulkopuolella ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa oleville asiakkaille, vastaat Japanin kulutusveron perimisestä, tilittämisestä ja ilmoittamisesta Japanin veroviranomaisille.

Japanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Japanissa ja tarjoat siellä maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia asiakkaille, vastaat Japanin kulutusveron perimisestä, tilittämisestä ja ilmoittamisesta Japanin veroviranomaisille.

Googlen veloittamaa Google Playn palvelumaksua taas pidetään yritysten välisenä tapahtumana.

Vastuullasi on määrittää ja ilmoittaa Japanin veroviranomaisille kulutusveron määrä ulkomaisen tahon tarjoamista yritysten välisistä palveluista. Japanin kulutusveroa ei lisätä automaattisesti sovellustesi palvelumaksuihin.

Kenia

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten kenialaiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Keniassa.

Keniassa toimivat kehittäjät

Jos olet Keniassa, Google perii paikallisen ALV:n palvelumaksusta. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Liechtenstein

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista maksullisista sovelluksista ja sovellusten sisäisistä digitaalisten sisältöjen ja palveluiden ostoksista Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, jos ostaja on Liechtensteinissa. Google toimittaa ALV:t asiaankuuluville viranomaisille Liechtensteinissa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Liechtensteinissa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Liechtensteinissa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää osana käyttäjien valintaan perustuvaa laskutuspilottia tai ohjelmaa, jossa tarjotaan vaihtoehtoinen laskutustapa ilman valinnanvaraa, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Malesia

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten palveluverot, jos asiakas on Malesiassa. Sinun ei tarvitse laskea tai lähettää Malesiassa olevien asiakkaiden palveluveroa erikseen.

Malesiassa toimivat kehittäjät

Google laskuttaa 8 %:n palveluveron palvelumaksusta ja toimittaa sen asianomaiselle viranomaiselle. 8 %:n palveluvero näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Meksiko

Meksikossa olevat kehittäjät

Jos olet Meksikossa, on sinun vastuullasi määrittää, periä ja toimittaa viranomaisille arvonlisävero kaikista Google Play Kaupan digitaalisisällön ostoksista, jos asiakas on Meksikossa.

Google perii 1.8.2020 alkaen 16 % arvonlisäveroa palvelumaksuista Meksikon verolainsäädännön muutosten vuoksi. 16 %:n ALV näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Muualla kuin Meksikossa olevat kehittäjät

Jos toimit muualla kuin Meksikossa, Googlella on 1.4.2021 on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (16 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Meksikossa.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Meksikossa olevien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen.

Moldova

Moldovassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Moldovassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten arvonlisäverot (ALV), jos asiakas on Moldovassa.

Muualla kuin Moldovassa olevat kehittäjät

Jos olet Moldovan ulkopuolella, Google on vastuussa kaikkien Moldovassa olevien asiakkaiden Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Moldovassa olevien asiakkaiden ALV:tä erikseen.

Google ei voi antaa veroneuvoja, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan veroneuvojaasi.

Nepal

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten nepalilaiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Nepalissa.

Nigeria

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten nigerialaiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Nigeriassa.

Jos toimit Nigeriassa, Google perii Nigerian ALV:n palvelumaksusta, joka veloitetaan asiakkaiden tekemistä ostoksista maailmanlaajuisesti. ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana tuloraporteissasi. Google ei voi antaa veroneuvoja, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan veroneuvojaasi.

Norja

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista maksullisista sovelluksista ja sovellusten sisäisistä digitaalisten sisältöjen ja palveluiden ostoksista, jos ostaja on Norjassa ja käyttää Google Playn laskutusjärjestelmää. Google toimittaa ALV:t asiaankuuluville viranomaisille Norjassa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on käsitelty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Norjassa olevien asiakkaiden ostoksista, jotka on käsitelty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Norjassa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää osana käyttäjien valintaan perustuvaa laskutuspilottia tai ohjelmaa, jossa tarjotaan vaihtoehtoinen laskutustapa ilman valinnanvaraa, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Norjassa olevat kehittäjät

Jos toimit Norjasta käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Oman

Omanissa olevat kehittäjät

Jos olet Omanissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Omanissa.

Omanin ulkopuolella olevat kehittäjät

Googlella on 16.4.2021 alkaen vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (5 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Omanissa.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Omanissa olevien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen.

Puerto Rico

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa asianomaiselle viranomaiselle kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myynti- ja käyttöverot Puerto Ricossa Google Playn laskutusjärjestelmällä tehtävistä ostoksista.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Puerto Ricossa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinulla on vastuu myyntiveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Puerto Ricossa olevat kehittäjät

Jos olet Puerto Ricossa, Google perii Puerto Ricon myynti- ja käyttöverot palvelumaksusta. Myynti- ja käyttöverot näkyvät palvelumaksusta erillisenä summana.

Venäjä

Venäjällä toimivat kehittäjät

Jos toimit Venäjällä, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Venäjällä.

Muualla kuin Venäjällä toimivat kehittäjät

Venäjän verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (20 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Venäjällä.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Venäjällä olevien asiakkaiden ostoksista.

Saudi-Arabia

Saudi-Arabiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Saudi-Arabiassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Saudi-Arabiassa.

Muualla kuin Saudi-Arabiassa toimivat kehittäjät

Saudi-Arabian verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (15 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Saudi-Arabiassa.

Jos toimit muualla kuin Saudi-Arabiassa, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Saudi-Arabiassa olevien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen.

Jos toimit Saudi-Arabiasta käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Serbia

Serbiassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Serbiassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Serbiassa. Google soveltaa palvelumaksuun paikallista ALV:tä. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Muualla kuin Serbiassa toimivat kehittäjät

Jos olet Serbian ulkopuolella, Google on vastuussa kaikkien Serbiassa olevien asiakkaiden Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Singapore

Singaporessa olevat kehittäjät

Jos toimit Singaporesta käsin, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (9 %) Singaporessa tehdyistä ostoksista.

Google voi tarvittaessa veloittaa palvelumaksusta ALV:n. ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Singaporen ulkopuolella olevat kehittäjät

Jos olet Singaporen ulkopuolella, Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten Singaporen ALV:n (9 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Singaporessa. Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Singaporen ALV:ia erikseen Singaporessa olevien asiakkaiden osalta.

Etelä-Afrikka

Kaikki kehittäjät

Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle Etelä-Afrikassa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä ostoksista.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia Etelä-Afrikassa käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinulla on vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Kehittäjät Etelä-Afrikassa

Jos toimit Etelä-Afrikasta käsin, Googlelle maksamaasi palvelumaksuun sovelletaan paikallista ALV:tä.

Etelä-Afrikan ALV-tunnuksesi näkyy Googlen laskuissa. Näin voit ilmoittaa Googlelle Etelä-Afrikan verotietosi:

1. Kirjaudu Google-maksukeskukseen.
  2. Valitse ylävalikosta Asetukset.
  3. Klikkaa "South Africa VAT ID" ‑kohdasta kynäkuvaketta Muokkaa ja lisää Etelä-Afrikan ALV-tunniste.
  4. Valitse Tallenna.
Etelä-Korea

Etelä-Koreassa toimivat kehittäjät

Jos olet Etelä-Koreassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan digitaalisen sisällön ostosten arvonlisäverot (ALV), jos asiakas on Etelä-Koreassa.

Jos et ilmoita Googlelle yrityksesi rekisteröintinumeroa, Google laskuttaa 10 %:n ALV:n laskutetuista palvelumaksuista ja toimittaa sen asianomaiselle viranomaiselle. 10 %:n ALV-maksu näytetään sovellettavissa tilanteissa palvelumaksusta erillisenä summana.

Rekisteröinnin tila määrittää verot, jotka sinulta veloitetaan Etelä-Koreassa. Näin voit ilmoittaa Googlelle yrityksesi rekisteröintinumeron:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‑sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Etelä-Korean verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää rekisteröintinumero "Yrityksen rekisteröintinumero" ‐kenttään.
  5. Valitse Tallenna.

Muualla kuin Etelä-Koreassa olevat kehittäjät

Etelä-Korean verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (10 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja on Etelä-Koreassa ja kehittäjät toimivat Etelä-Korean ulkopuolella.

Jos asiakkaasi käyttävät Google Playn laskutusjärjestelmää, sinun ei tarvitse erikseen laskea ja lähettää Etelä-Koreassa olevien asiakkaiden arvonlisäveroja.

Voit tarjota ylimääräisiä sovelluksen sisäisiä laskutusjärjestelmiä Etelä-Koreassa oleville asiakkaille maksukäytäntömme mukaisesti. Tällöin Google perii sinulta verot, jotka olet velvollinen maksamaan ylimääräisillä sovelluksen sisäisillä laskutusjärjestelmillä käsiteltävästä myynnistä Etelä-Koreassa oleville asiakkaille ja toimittaa ne asianmukaisille viranomaisille.

Sveitsi

Sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa ALV:t kaikista Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ostoista ja sovellusten sisäisistä ostoista, jos asiakas on Sveitsissä.

Sveitsissä olevat kehittäjät

Sveitsin paikallisten vaatimusten vuoksi Googlen on joissakin tapauksissa lisättävä ALV palvelumaksuihin, jotka maksat Googlelle.

Taiwan

Google on vastuussa Google Play Kaupan Taiwanissa olevien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, veloittamisesta ja toimittamisesta. Kehittäjien ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen.

Taiwanissa olevat kehittäjät

Jos et toimita Googlelle Taiwanin ALV-tunnusta, Google voi veloittaa 5 %:n ALV:n Googlelle maksamastasi palvelumaksusta. 5 %:n ALV-maksu näytetään sovellettavissa tilanteissa palvelumaksusta erillisenä summana.

Verorekisteröintistatuksesi määrittää sinulta Taiwanissa perittävät verot. Näin voit ilmoittaa Googlelle Taiwanin verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry kohtaan Maksuprofiili (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Taiwanin verotiedot" ja valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää ALV-rekisteröintinumero Taiwanin ALV-tunnus ‑kenttään.
  5. Valitse Tallenna.
Thaimaa

Thaimaassa toimivat kehittäjät

Jos toimit Thaimaassa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Thaimaassa.

Jos et ole arvonlisäverovelvollinen, Google laskuttaa tarvittaessa 7 %:n ALV:n palvelumaksuista ja toimittaa sen asianomaiselle viranomaiselle. 7 %:n ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Verorekisteröintistatuksesi määrittää sinulta Thaimaassa perittävät verot. Näin voit ilmoittaa Googlelle Thaimaan verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry kohtaan Maksuprofiili (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Thaimaan verotiedot" ja valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää ALV-rekisteröintinumero Thaimaan ALV-tunnus ‑kenttään.
  5. Valitse Tallenna.

Thaimaan ulkopuolella olevat kehittäjät

Jos olet Thaimaan ulkopuolella, Google on vastuussa kaikkien Thaimaassa olevien asiakkaiden Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n (7 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Uganda

Kaikki kehittäjät

Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten nigerialaiset ALV:t asianomaiselle viranomaiselle, jos asiakas on Ugandassa.

Ugandassa olevat kehittäjät

Jos olet Ugandassa, mutta et ole ALV-rekisterissä, olet rekisteröitynyt tarjoamaan vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän ja myyt tuotteita kuluttajille vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta, Google perii ALV:n laskutetusta palvelumaksusta. ALV näkyy palvelumaksusta erillisenä summana.

Jos olet rekisteröitynyt Ugandan ALV-rekisteriin ja toimittanut Googlelle verotietosi, Google ei peri paikallista ALV:ta palvelumaksusta, mutta sinun on ehkä laskettava ALV itse.

Verostatuksesi määrittää verot, jotka sinulta veloitetaan Ugandassa. Näin voit ilmoittaa Googlelle Ugandan verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‐sivulle.
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Ugandan verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Päivitä verotietosi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Ukraina

Googlella on vastuu määrittää ja periä Ukrainan ALV:t (20 %) kaikista Google Play Kaupan maksullisista sovelluksista ja sovellusten sisäisistä ostoksista ja toimittaa verot asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja on Ukrainassa.

Jos olet Ukrainassa toimiva yksityinen ammatinharjoittaja, palvelumaksuun sovelletaan paikallista ALV:tä, jonka maksat Googlelle.

Jos sinulla on yritys Ukrainassa, palvelumaksuun ei sovelleta paikallista, Googlelle maksettavaa ALV:tä, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Verorekisteröintistatuksesi määrittää sinulta Ukrainassa perittävät verot. Näin voit ilmoittaa Googlelle Ukrainan verotietosi:

1. Kirjaudu Google-maksukeskukseen.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Päivitä Ukrainan verotiedot.
  4. Valitse Tallenna.
Arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Arabiemiirikunnissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t, jos asiakas on Arabiemiirikunnissa.

Jos toimit Arabiemiirikunnista käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Muualla kuin Arabiemiirikunnissa toimivat kehittäjät

Arabiemiirikuntien verolakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t (5 %) asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Arabiemiirikunnissa.

Jos toimit muualla kuin Arabiemiirikunnissa, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää Arabiemiirikunnissa asuvien asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen.

Yhdistynyt kuningaskunta

Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevat kehittäjät

Jos toimit Yhdistyneestä kuningaskunnasta käsin, paikallinen ALV ei koske Googlen sinulta veloittamaa palvelumaksua, mutta sinun on ehkä itse arvioitava ALV.

Yhdysvallat

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Kalifornia, Colorado, Connecticut, Washington D.C, Florida, Georgia, Havaiji, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Nebraska, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Pohjois-Carolina, Pohjois-Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Etelä-Carolina, Etelä-Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Länsi-Virginia, Wisconsin ja Wyoming

Myyntiverovaatimusten mukaisesti Google on vastuussa Google Play Kaupan sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos ostos tehdään jossakin näistä osavaltioista Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Google kerää myyntiveron ja toimittaa sen veroviranomaiselle.

Sinun ei tarvitse laskea eikä lähettää myyntiveroa erikseen näiden osavaltioiden asiakkaiden puolesta. Näitä sääntöjä sovelletaan, vaikka et olisi Yhdysvalloissa.

Jos asiakkaat tekevät ostoksia näillä alueilla käyttämällä vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinulla on vastuu myyntiveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaisille viranomaisille.

Uzbekistan

Uzbekistanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Uzbekistanissa, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten arvonlisäverot (ALV), jos asiakas on Uzbekistanissa.

Jos olet Uzbekistanissa toimiva yksityishenkilö tai yksityinen ammatinharjoittaja, Google soveltaa palvelumaksuun paikallista ALV:tä. ALV-summa näkyy tuloraporteissa palvelumaksusta erillisenä summana.

Jos edustat yritysorganisaatiota ja toimit Uzbekistanissa, Google ei peri paikallista ALV:ta palvelumaksusta, mutta sinun on ehkä laskettava ALV itse.

Verostatuksesi määrittää verot, jotka sinulta veloitetaan Uzbekistanissa. Näin voit ilmoittaa Googlelle verotietosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili‐sivulle.
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Uzbekistanin verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Päivitä verotietosi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Muualla kuin Uzbekistanissa toimivat kehittäjät

Jos toimit Uzbekistanin ulkopuolella, Google on vastuussa kaikkien Uzbekistanissa olevien asiakkaiden Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Vietnam

Kehittäjät Vietnamissa

Jos toimit Vietnamista käsin, sinulla on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t Vietnamissa tehdyistä ostoksista.

Google laskuttaa tarvittaessa 5 %:n ALV:n laskutetuista palvelumaksuista ja toimittaa sen asianomaiselle viranomaiselle. 5 %:n ALV-maksu näytetään palvelumaksusta erillisenä summana.

Muualla kuin Vietnamissa olevat kehittäjät

Jos toimit muualta kuin Vietnamista käsin, Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle Vietnamissa tehdyistä ostoksista.

Muut maat ja alueet

ALV- ja GST (Goods and Services Tax) ‑lakien mukaisesti Googlella on vastuu määrittää, periä ja toimittaa kaikkien maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja GST:t asianomaiselle viranomaiselle, jos ostossa käytetään Google Playn laskutusjärjestelmää ja asiakas on alueella, jossa Google on kauppias, tai seuraavilla alueilla:

• ALV: Albania, Georgia, Kazakstan, Marokko, Turkki

• GST: Uusi-Seelanti

Google toimittaa näissä maissa asuvien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja GST:t asianomaiselle viranomaiselle. Sinun ei tarvitse laskea eikä lähettää ALV:tä tai GST:tä erikseen näiden maiden asiakkaiden puolesta.

Näin voit tarkistaa näissä maissa käytetyt maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV- tai GST-prosentit:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Muokkaa myyntiveroa.

Sovellushintojen muuttaminen

Saat lisätietoja sovellushintojen määrittämisestä ja muuttamisesta kohdasta hintojen määrittäminen ja sovellusten jakelu.

Jos myyt sovelluksia maissa, joissa verot sisällytetään hintaan, Play Consolessa määritettyä veroprosenttia sovelletaan olemassa oleviin verottomiin hintoihisi.

Jos kyseessä on maa, jossa kehittäjät ovat vastuussa ALV:n toimittamisesta oikealle veroviranomaiselle, Google siirtää koko kerätyn verosumman kehittäjälle ja laskee palvelumaksun tuotteen nettohinnan perusteella.

Esimerkki
Oletetaan, että sovelluksen hinta on 100 JPY ja ALV on 20 %:

Kehittäjä saa Googlelta: 75 JPY

Kehittäjä tilittää ALV:n: 17 JPY

• Esimerkki: 100 JPY – (100 JPY * 1/1,2) = 17 JPY
  • Sovelluksen hinta – (sovelluksen hinta * 1/(1+veroprosentti))

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja ALV:n jälkeen: 58 JPY

• Esimerkki: 83 JPY * 0,7 = 58 JPY
  • Hinta ennen ALV:tä * 70 %
Sovelluksen sisäisten tuotteiden CSV-tiedostojen tuominen

Jos tuot sovelluksen sisäisten tuotteiden CSV-tiedostoja, muista verollinen hinnoittelu.

• Jos käytät automaattisesti muunnettuja hintoja, voit käyttää verotonta oletushintaa. Verolliset hinnat muunnetaan automaattisesti.
  • Jos et käytä automaattisesti muunnettuja hintoja, hintojen on sisällettävä verot.

Sovelluksen sisäisten tuotteiden paikalliset hinnat

Jos haluat estää asuinmaasi oletusvaluutan automaattisen täydentämisen sovelluksen sisäisissä tuotteissa, sovelluksen sisäisten tuotteiden hinta on lisättävä tuotaviin CSV-tiedostoihin kahdesti:

• Ensimmäinen hinta määrittää sovelluksen sisäisen tuotteen oletushinnan.
  • Toinen hinta määrittää sovelluksen sisäisen tuotteen paikallisen hinnan.

Huom. Jos haluat tuoda CSV-tiedostoja, joissa on sovelluksen sisäisiä tuotteita, siirry sovelluksen sisäisen tuotteen luomiseen.

Muut maat

Jos tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia asiakkaille muissa kuin yllä mainituissa tapauksissa, joissa Google on vastuussa, olet itse vastuussa myyntisi veroprosentin määrittämisestä ja verojen toimittamisesta asianmukaiselle veroviranomaiselle (joka ei välttämättä ole sama kuin oman sijaintisi asianmukainen veroviranomainen). Määrittämiäsi veroprosentteja käytetään automaattisesti, kun ostaja tekee ostoksen. Google ei voi antaa veroneuvoja, joten suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan veroneuvojaasi.

Veroprosenttien tarkistaminen ja muuttaminen

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Asetukset Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Klikkaa Myyntivero-kohdasta Muokkaa myyntiveroa.
  3. Etsi alue, jonka veroasetuksia haluat muuttaa.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  5. Klikkaa alanuolta Veroasetus-kohdasta sen sijainnin riviltä, jonka veroprosenttia haluat muuttaa.
  6. Valitse jompikumpi seuraavista:
    • Ei veroja
    • Googlen määrittämä arvo: Käytä Googlen määrittämää veroprosenttia tälle sijainnille.
    • Muokattu veroprosentti: Lisää veroprosentti.
  7. Jos teit muutoksia, klikkaa Tallenna.
Esimerkki

Myyntiveroaste on prosenttiosuus sovelluksesi hinnasta. Esimerkki:

Myyntiveroaste Sovelluksen hinta Myyntivero Sovelluksen kokonaishinta