Verwerking van bestellingen en betalingen

Annuleringen door de koper

Kopers hebben 2 uur de tijd om hun aankoop te annuleren nadat ze een app of game hebben gekocht op Google Play. Nadat deze annuleringsperiode is verstreken, brengt Google het bedrag automatisch in rekening op de creditcard en worden de betalingen aan je account volgens het gebruikelijke betalingsschema gestart.

Maandelijkse betalingen en rapporten

Bestellingen die tussen de 1e dag van een bepaalde maand en het einde van de maand worden verwerkt, terugbetaald of teruggevorderd, worden gewoonlijk uitbetaald rond de 15e van de volgende maand. Het kan een paar dagen duren voordat de betaling door je bank wordt bijgeschreven op je account. Neem contact op met je financiële instelling voor meer informatie over de verwerkingstijd voor elektronisch overgeboekte bedragen.

Locaties die betalingen ontvangen via overboekingen

Op bepaalde locaties ontvangen Google Play-verkopers uitbetalingen via een overboeking van Google. Ga naar Betalingen ontvangen via een overboeking voor meer informatie.

Betalingstijdlijnen en minimumbedragen

• De pagina Betalingsprofiel (Instellen > Betalingsprofiel) in de Play Console wordt niet in realtime geüpdatet, maar binnen 24 uur na een uitbetaling.
  • Google voert geen overboekingen uit in het weekend of op feestdagen. Als je bijvoorbeeld een bestelling in rekening brengt op een donderdag, vrijdag of zaterdag, wordt de betaling pas op maandag uitgevoerd. Als maandag een feestdag is, wordt de betaling pas uitgevoerd op dinsdag.
  • Je moet een minimumsaldo hebben verdiend om een betaling te krijgen. Dit is gebaseerd op hoe je betalingen ontvangt:
    • Verkopers die uitbetalingen in lokale valuta ontvangen: $ 1
    • Verkopers die betaald worden via een overboeking in Amerikaanse dollars: $ 100